معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب توپچنار
- نویسنده: انسیه شاه حسینی
انسیه شاه حسینی در کتاب توپچنار، داستان واقعی زندگی دختری به نام فرزانه را روایت میکند که برای تأمین قسمتی از مخارج خانوادهاش، آموزگار نهضت سوادآموزی میشود و به روستای توپچنار عزیمت مینماید. نویسنده طبیعت توپچنار را بینهایت زیبا، چشمنواز و مسحور کننده با درختان سیب، انجیر و آواز خوش پرندگان توصیف میکند؛ ولی خیلی زود خواهید فهمید که این فقط یک بخش ماجراست و در قسمت دیگر، محرومیت، مریضی،... ادامه ›
کتاب مامور سیگاری خدا
- نویسنده: محسن حسام مظاهری
محسن حسام مظاهری جامعهشناس جوان و قصهنویس پرکار معاصر است. او در کتاب مامور سیگاری خدا، با تأمل در مشاهدات گوناگون خویش از جامعهی ایرانی، مجموعهای از داستانهای رئالیستیِ خوشخوان را برایمان روایت کرده است. درباره کتاب مامور سیگاری خدا «مردمنگاری» واژهای است که در اطلاق به گونهی خاصی از نوشتههای جامعهشناسانه به کار میرود. در مردمنگاری، هدف پژوهشگر و نویسنده تببینِ پارهای از خصوصیات... ادامه ›
کتاب دوران
- نویسنده: روح انگیز شریفیان
کتاب دوران نوشتهی روح انگیز شریفیان به مسئلهی میانسالی، مهاجرت و زندگی در استرالیا میپردازد. این کتاب، شرح آشنایی دو زن میانسال در شرایطی بحرانی است و همین موضوع، داستان را تبدیل به اثری تأملبرانگیز و جذاب میکند که انسان را به تفکر وامیدارد. داستان با نمایی از زندگی زنی میانسال به نام آریا شروع میشود که با پسرش والی که جوان موفقی است وقت میگذراند. این خانواده در استرالیا زندگی میکنند و... ادامه ›
کتاب آبیتر از گناه
- نویسنده: محمد حسینی
کتاب آبیتر از گناه یک سال پس از انتشار برندهی دو جایزهی ادبی مهم شد: جایزهی هوشنگ گلشیری و جایزهی مهرگان ادب. این رمانِ محمد حسینی تلفیقی از جنایت، عشق و رویدادهای تاریخی است. راوی کتاب تا پایان شما را در مرز میان خیال و واقعیت نگاه میدارد؛ بهطوریکه هرگز نمیتوانید به او اعتماد کنید. دربارهی کتاب آبیتر از گناه وقتی یک کتاب را برای باز میکنید، دوست دارید به راوی کتاب اعتماد کامل داشته... ادامه ›
کتاب آپارتمان، دریا
- نویسنده: احمدرضا احمدی
احمدرضا احمدی در اولین رمان خود؛ کتاب آپارتمان، دریا داستان زندگی مردی را به تصویر میکشد که بسیار خیالباف و رویاپرداز است. او که به تازگی از همسرش جدا شده و در خانهای به تنهایی زندگی میکند، روز و شب خود را با رویاها و زندگی خیالی خود میگذراند. دربارهی کتاب آپارتمان، دریا: راوی رمان پیش رو، مرد جوانی است که به تازگی تجربهی تلخ طلاق را پشت سر گذاشته است. با این حال همسرش همچنان به خانهی او... ادامه ›
کتاب لذتبخشترین رنجی که به آن مبتلا شدم
- نویسنده: غزال شهروان
غزال شهروان نویسندهی کتاب لذتبخشترین رنجی که به آن مبتلا شدم، روایتگر زنهای در آستانهی میانسالی است؛ آنها که میخواهند زندگی یکنواخت و خالی از عشق خود را تغییر دهند. او در این رمان کوتاه، با نگاهی به تجربههای زیستهی دخترهای متولد دههی شصت، به بیان سرگشتگیها، ناکامیها و رنجهای زنی سیوچندساله به نام غزل میپردازد و کوشش او برای دستیافتن به استقلال و هویت را روایت میکند. دربارهی... ادامه ›
کتاب آرام شب به خیر
- نویسنده: راضیه تجار
کتاب آرام شب به خیر مجموعه داستانی از راضیه تجار است که با تمی مختلف به بیان مسائل و مشکلات قشر خاصی از جامعه یعنی زنان میپردازد. این اثر مجموعه داستانهایی است که هر کدام پارههایی از وجود یک زن هستند؛ اما وقتی در کنار هم قرار میگیرند، یک انسان کامل را شکل میدهند؛ این زن الزاماً نویسندهی داستانها نیست؛ بلکه میتواند نماد و نشانهای از همه زنهای یک سرزمین باشد، با رنجها و شادیهایشان، با... ادامه ›
کتاب سکهها
- نویسنده: عدنان غریفی
کتاب سکهها، به تالیف عدنان غریفی، داستان خانواده فقیری در جنوب کشور است که یک دکه در بازار را اداره میکنند، راوی داستان همان پسر بزرگتر خانواده است که روزانه همراهه برادر کوچکش به کمک پدر، در بازار میروند. روزی متوجه میشوند که کف دکه پر از سکههایی شده که بهطور تصادفی به زمین افتادهاند و ... در بخشی از کتاب سکهها میخوانیم: بازار بزرگ مجموعهای بود از بازارچههای جورواجور، که چون خیلی... ادامه ›
کتاب مثل ماهیها، مثل نهنگها
- نویسنده: زینب زاهدی
کتاب مثل ماهیها، مثل نهنگها نوشتهی زینب زاهدی، قصهی آدمهایی است که مسیر درست زندگیشان را گم کردهاند، در سردرگمی و پوچی عجیبی به سر میبرند و به دنبال راه نجات به هر کاری دست میزنند. دربارهی کتاب مثل ماهیها، مثل نهنگها: گفتگو و تعامل مسالمتآمیز مشخصترین وجه تمایز آدمی با سایر موجودات است. موهبتی که جایگزین ندارد و بشر به کمک آن توانسته به پیشرفت کنونی برسد. اما آنچه در این رمان بررسی... ادامه ›
کتاب قلب گاو
- نویسنده: هانیه سلطان پور
کتاب قلب گاو بهقلم هانیه سلطان پور، رمانی دربارهی معنای زندگی، عشق و قیام علیه نقشهای تحمیلی جامعه است. عطا دوران، مرد جوانیست که در سلاخخانهای در اطراف تهران کار میکند. زندگی او سرشار از ناامیدی و یأس است و به گفتهی خودش بوی خون میدهد! هیچ چیز، مطلقاً هیچ چیز در اطراف عطا وجود ندارد که برایش امیدبخش باشد و انگیزهی ادامهی زندگی را در او ایجاد کند، تا اینکه یک روز، دختری زیبا بهنام... ادامه ›
کتاب میعاد
- نویسنده: شهین محمودی
کتاب میعاد به قلم شهین محمودی، داستان پستی و بلندیهای زندگی دختری به نام گلبهار را به تصویر میکشد. در گذرگاه زمان، انسانهایی هستند که با کولهباری از خاطراتی که هرگز بر زبان نیاوردند و رازهای در پرده ماندهشان، هر کدام در کناری به انتظار نشستهاند تا شاید روزی بتوانند برای آشنایی از راه رسیده، راز دل بگویند، بلکه از این طریق مرهمی بر قلب خسته خود بگذارند. آنها چشم انتظار روز میعاد هستند. در... ادامه ›
کتاب دلی که نداشتی
- نویسنده: فاطمه سلیمانی ازندریانی
فاطمه سلیمانی ازندریانی در کتاب دلی که نداشتی، در قالب داستانی اجتماعی و عاشقانه زندگی دختر جوانی را به تصویر میکشد که پدر و مادرش را از دست داده است و روزگارش را به تنهایی و با سختی سپری میکند و رخدادهای ناگوار، روزگارش را تلختر میسازد. درباره کتاب دلی که نداشتی: فاطمه سلیمانی در جدیدترین طبعآزمایی خود به سراغ روایت زندگی یک دختر دهه هفتادی رفته و داستانی با درونمایه اجتماعی را بازگو... ادامه ›
کتاب سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
قصه «سرگذشت کندوها» در مورد چند کندوی عسل است. داستان از سه بخش تشکیل شده، بخش نخست درباره صاحب کندوها، بخش دوم در باره زنبورها (که توصیفی زیبا از فعالیت و کار و دشواری هاشان و کوچ شان انجام داده) می باشد و بخش سوم در مورد صاحب زنبورهاست که با رفتن زنبورها خانه خراب شده است. یکی بود یکی نبود، غیر از خدا هیچکس نبود. یک کمندعلیبکی بود یک باغ داشت. تو باغش هم دوازده تا کندوی عسل داشت. کندوها را... ادامه ›
کتاب راز پنهان
- نویسنده: معصومه ملاک زاده
کتاب راز پنهان رمانی جذاب و دلنشین نوشتهی معصومه ملاک زاده است که به زندگی یک دوقلوی تازه متولد شده در هند میپردازد. فرزندانی که به دلیل فقر به خانوادهی ثروتمندی فروخته میشوند و این ماجرا تمام زندگی آنان را دگرگون میکند. روایتی صریح و جذاب از عشق، فقر و فقدان. درباره کتاب راز پنهان: خانوادهی فقیری در شهر بمبئی زندگی میکردند و به تازگی صاحب فرزندانی دوقلو شده بودند. فرزندان کاملاً به هم... ادامه ›
رمان کجای تقدیر منی؟
- نویسنده: مژگان بهمنی
کتاب کجای تقدیر منی؟ نوشتهٔ مژگان بهمنی است. این کتاب توسط انتشارات نسل نو اندیش منتشر شده است. در بخشی از کتاب کجای تقدیر منی میخوانیم: دانههای برف ریزتر و تندتر از قبل شده بود. آرش بلند شد و پردهای را که به تراس مشرف بود کنار زد تا شاید ریزش دانههای برف، کمی حال و هوایشان را عوض کند گرچه برای خودش چندان جذابیتی نداشت این سالها در کانادا، آنقدر برف دیده بود که اشباع شده بود. دلش گرفته... ادامه ›
کتاب لحظات تلخ و شیرین زندگی
- نویسنده: فرشته بابائی چشمه کبودی
سختیهای زندگی همیشه در کمین ما نشستهاند و مواجهه با آنها از هرکسی ساخته نیست. فرشته بابائی چشمه کبودی در کتاب لحظات تلخ و شیرین زندگی، داستان زندگی پانیذ را روایت میکند؛ دانشجویی که برای گذراندن واحد عملیاش باید به آسایشگاهی در کهریزک برود و اتفاقات غیرمنتظرهای، زندگی او را دگرگون میکنند. دربارهی کتاب لحظات تلخ و شیرین زندگی فراز و نشیبها جزء اصلی زندگی ما هستند؛ اما معمولاً حضور آنها... ادامه ›
کتاب نامه ی سرگشاده ی مردی از برزخ
- نویسنده: سعید پورزنگی آبادی
این مجموعه که یادآور دوران برگزاری کارگاه قصهی کرمان میباشد، یعنی زمانی که اُمید بیشتری برای نوشتن میبود. از متن کتاب: دیر کردی من رفتم. یادت هست که چقدر تکرار کردم که به موقع بیای؟ گفتی؛ باید اتفاق بیفته. گفتم من با صبر تو میسازم اما نذار گرمای خندهمون از دست بره. گفتی؛ صحبت یک عمر زندگیه، نمیشه عجله کرد. بعد از آن من خودم رو دلداری میدادم، اما با انتظار من هیچ اتفاقی نیافتاد. چرا... ادامه ›
کتاب سنگ صبور: مجموعه داستان
- نویسنده: راضیه تجار
دغدغه راضیه تجار در کتاب سنگ صبور: مجموعه داستان، نشان دادن واقعیتهای ماجرای زندگی است، با این امید که انگیزهای برای ارائه راهحل از سوی روانشناسان، جامعهشناسان و حقوقدانان ایران اسلامی شود. راضیه تجار در داستانهایش با نثری شاعرانه و احساسی به نقش زنان در مسائل مربوط به جبهه و جنگ میپردازند. از نظر عبدالعلی دستغیب، یکی از منتقدان ادبی، داستان کوتاه گلریزان بهترین داستان راضیه تجار و یکی... ادامه ›
کتاب او یک معلم بود
- نویسنده: رامین نورانی
کتاب او یک معلم بود به قلم رامین نورانی، داستان زندگی مردی را روایت میکند که با تلاش فراوان به افسانهی شخصی خودش در زندگی دست پیدا میکند. دربارهی کتاب او یک معلم بود: شخصیت اصلی این کتاب معلمی است که رویای شخصی خودش در زندگی را محقق میکند. او با وجود تمام فراز و نشیبها و ناملایتهایی که در زندگیاش وجود داشت، دست از تلاش برنداشت و برای تحقق بخشیدن به آرزویش تمام توانش را به کار گرفت. معلم... ادامه ›
کتاب وقتی خدا مینوازد
- نویسنده: محمد عنبرزاده
همهچیز از ورودی تالار سُل آغاز میشود؛ آشنایی اتفاقی هامون و ژولی، ماجرای مرگ پدر و مادر هامون، و رازهایی که باید پرده از اسرارشان برداشت. محمد عنبرزاده در کتاب وقتی خدا مینوازد ماجرای دختر و پسری را روایت میکند که در راه کشف حقیقت، همهچیزشان را فدا میکنند و حتی از جانشان نیز میگذرند. دربارهی کتاب وقتی خدا مینوازد: باران میبارد، هامون دیر به تالار موسیقی میرسد، رهبر ارکستر با او بدخلقی... ادامه ›
کتاب چیزی به تابستان نمانده
- نویسنده: بهاران بنی احمدی
بهاران بنی احمدی نویسندهی کتاب چیزی به تابستان نمانده، روایتگر تنهاییها، حسرتها، تقابلها و گسست بیننسلی و روحیات تیپیکال سه نسل از زنهای طبقهی متوسط است؛ مادربزرگی مهربان، مادری درونگرا، محافظهکار و نادیدهگرفتهشده، و دختری امروزی، با روحیات یک نسل سوم برونگرای اجتماعی که برخلاف مادرش، اعتمادبهنفس نهگفتن و تلاش برای رسیدن به خواستههایش را دارد. در لابهلای روایتهای داستان، تحولات... ادامه ›
کتاب سیاگالش
- نویسنده: ابراهیم اکبری دیزگاه
کتاب سیاگالش نوشتهی ابراهیم اکبری دیزگاه، سرگذشت طلبهای است که به دلیل باورهای دینی اشتباه و انجام کارهای عجیب مردم یک روستا، به غاری در وسط جنگل پناه میبرد و سالها در آنجا میخوابد. دربارهی کتاب سیاگالش: در این کتاب با داستان زندگی طلبهای به نام یوسف رستمی آشنا میشوید که در دهه محرم برای تبلیغ به یکی از روستاهای جنگلی تالش میرود و با اتفاقات عجیبی مانند ناپدید شدن آخوند قبلی روستا، ظهور... ادامه ›
کتاب سیاره سالمندان
- نویسنده: محمدحسن ابراهیمی
کتاب سیاره سالمندان، به تالیف محمد حسن ابراهیمی، مجموعهای از داستانهای کوتاه خواندنی، با موضوع مسائل اجتماعی است. قصههای هزار و یک شب در حال مبدل شدن به شبهای هزار و یک قصهاند چرا که گاه فاصله اولین و آخرین واژه یک داستان بیش از یک جمله نیست؛ آنسان که فاصله اولین و آخرین نفس هر انسان نیز چند سخن و یک داستان کوتاه بیش نیست. آدمها داستانکوتاه زندگی خود را مدیون والدینشان هستند و آن خود... ادامه ›
کتاب رودابه
- نویسنده: مهین سالار
مهین سالار، نویسندهی خوشذوق ایرانی، در کتاب رودابه داستان زندگی زنی زندانی را روایت کرده که برای استفاده از مرخصی درمانی، پا از زندان بیرون مینهد؛ غافل از آنکه ابداً بنا نیست چنانکه باید و شاید، از طعم شیرین آزادی بهرهمند گردد... درباره کتاب رودابه مهین سالار یکی از نویسندگان دغدغهمند و مستعد ادبیات ایران در سالیان اخیر است. او در اغلب آثار داستانی خود، روایتگر زندگی زنان طبقات فرودست... ادامه ›