معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب پارادوکس
- نویسنده: انسیه آزادی
همانطور که از نام کتاب پارادوکس برمیآید، انسیه آزادی داستانی سرشار از تناقض و ارزشهای متقابل را در کتاب خود روایت کرده است. فاخته فرهمندپور، شخصیت اصلی داستان، رازهای مگویی در زندگی خود دارد که نمیخواهد کسی از آن باخبر شود. درباره کتاب پارادوکس انسیه آزادی کتاب حاضر را در ژانر رمان به رشتهی تحریر درآورده است. او در کتاب پارادوکس زندگی پزشکی بهنام فاخته را روایت میکند. زندگیای که سرشار... ادامه ›
کتاب دفتر رویای ناتمام
- نویسنده: نیلوفر تاجی زادگان
نیلوفر تاجی زادگان در کتاب دفتر رویای ناتمام داستانی جذاب و پرپیچوتاب را در مورد احساسات و حرارتهای دوران نوجوانی به تصویر میکشد. این ماجرا در مورد دختری به نام ساراست که در کودکی مادرش را از دست میدهد و مجبور میشود با پدرش و همسر او، سیمین زندگی کند؛ طولانی نمیکشد که سیمین و سارا همچون مادر و دختری واقعی به هم نزدیک میشوند، اما سارا که به سن جوانی نزدیک میشود کمکمدرگیر حوادثی میشود... ادامه ›
کتاب از رنجی که می بریم
- نویسنده: جلال آل احمد
از رنجی که میبریم دومین مجموعه داستان آلاحمد، برای اولینبار در سال 1326 منتشر شده است که شامل هفت داستان کوتاه است و حاوی مضامین سیاسی اجتماعی. در این مجموعه داستان رویکرد جلال آل احمد بیشتر سیاسی است. او در این کتاب سعی دارد وضعیت زندانیان سیاسی رژیم پهلوی را به تصویر بکشد؛ زندانیانی که زیر شکنجه هستند و در شرایط نابسامانی به سر می برند. البته تمام کتاب به موضوعات سیاسی تاریخی اختصاص ندارد... ادامه ›
کتاب باز خواهم گشت
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب باز خواهم گشت رمانی جذاب و سراسر کشمکش به قلم ندا ترابی، زندگی مردمان کویرنشینی را به تصویر میکشد که به زادگاه خود عشق میورزند و به جایی که در آن چشم گشوده و رشد کردهاند، دل بستهاند. از سال 1380 تاکنون جهان و ایران تغییرات بسیاری را شاهد بوده، خصوصا در قلمرو تکنولوژی اما کویر همان کویر است، سوزان و بیحیات و مردم کویرنشین به دلیل بیرحمی طبیعت کویر که آن را به دشوارترین نقاط جهان برای... ادامه ›
کتاب قصههای بهرنگ
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی در دوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›
کتاب حوای زیادی
- نویسنده: مهرام بهین
مهرام بهین در کتاب حوای زیادی، روایتگر داستان زنی است که در زندگی زناشویی و عاشقانهی خود احساس شکست میکند. زن، خود را در میان انبوهی از اتفاقات و ماجراهایی مییابد که هیچ نقشی در آنها نداشته است؛ احساس پوچی سرتاپای وجود او را گرفته و اکنون پس از سالها میخواهد افسار سرنوشت خود را در دست بگیرد و دیگر قربانی حوادث نباشد. دربارهی کتاب حوای زیادی رمان در ایران با اینکه نسبت به دیگر گونههای... ادامه ›
کتاب امروز، بشریت...
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
سید مهدی شجاعی در کتاب امروز، بشریت... فجایعی را به ما یادآوری میکند که نتیجهی رویگردانی از ارزشهای انسانی و اجتماعی هستند. داستانهای کوتاهی که در این اثر گرد آمدهاند از فراموشی عشق، خانواده و احساس برایمان میگویند که در نهایت، شکافهای عمیق عاطفی را در جامعه پدید میآورند. صراحت کلام و انتقادهای تیزوتند نویسنده، این مجموعه داستان را به کتابی خواندنی و اثرگذار بدل کرده است. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب آدمک چوبی
- نویسنده: محدثه مرادی
داستانی از تقابل عشق و ایمان. کتاب آدمک چوبی روایت محدثه مرادی از زندگی دیانا دختری مسیحی و رضا پسری مسلمان است که هر کدام با مشکلات خانوادگی بسیاری درگیرند. آنها به صورت اتفاقی با هم همکار میشوند و این آشنایی سرنوشت هر دوی آنها را تغییر میدهد... درباره کتاب آدمک چوبی: کتاب حاضر درباره دیانا، دختری ایرانی- انگلیسی است که قرار است مدتی را در ایران زندگی کند. او با وجود حمایت مالی خانواده،... ادامه ›
کتاب به وقت عقرب
- نویسنده: بهاره غفرانی
روایتی گیرا از دنیایی آکنده از ملال و ناکامی؛ کتاب به وقت عقرب، نوشتهی بهاره غفرانی، رمانی اجتماعی با مایههایی از عناصر خیالانگیز است. در این اثر مخاطب سرگذشت زنی به نام شادی خواهید بود. بازیگری معمولی که در پی نومیدی و نارضایتی فراگیری که بدان دچار گشته، تصمیم به ایجاد تغییر در تمام جنبههای زندگی خود میگیرد. غافل از آنکه رویدادها، بنا نیست دقیقاً در تطابق با امیال او پیش روند... درباره... ادامه ›
کتاب دست سرنوشت
- نویسنده: معصومه ملاک زاده
هیچکس نمیداند چه تقدیری در انتظارش خواهد بود؛ در این میان برنده واقعی کسیست که از درسهایی که روزگار به او میآموزد، پلکانی برای رشد و رویش بسازد. معصومه ملاک زاده در کتاب دست سرنوشت ماجرای زن جوانی را روایت میکند که مرگی غمانگیز، او را از همسر و فرزندانش جدا میکند. این شروع ماجراییست که سرنوشت برای آنها رقم زده است. درباره کتاب دست سرنوشت: سختیهای روزگار از ما انسانهایی سخت میسازد.... ادامه ›
کتاب زخم شیر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب زخم شیر، مجموعهای از 11 داستان کوتاه از صمد طاهری است که همگی در حال و هوای نواحی جنوبی کشور میگذرند. این کتاب که داستانهای آن در سبک رئالیسم مدرن نوشته شده، برای کسب دومین دورهی جایزهی ادبی احمد محمود و یازدهمین جایزهی جلال آلاحمد برگزیده شده است. دربارهی کتاب زخم شیر هر داستان، منعکسکنندهی سبکی از زندگی و احساسات افراد است، که میتواند تا حد زیادی با زندگی ما شباهت داشته باشد و... ادامه ›
کتاب بیپدر
- نویسنده: مژده سالارکیا
مژده سالارکیا یکی از نویسندگانِ آتیهدارِ ادبیات امروزِ ایران است. در کتاب بیپدر که دومین رمانِ او به شمار میرود، با ماجراهای زنی جوان همراه میشویم، که به مرور و طی اتفاقاتی دلخراش، از واقعیاتی تلخ در باب گذشتهی افراد خانوادهی خود آگاه میشود. درباره کتاب بیپدر مژده سالارکیا یکی از استعدادهای جوانِ ادبیات روزِ ایران است. او که در حوزهی داستاننویسی فعالیت میکند، کار ادبی خود را رسماً با... ادامه ›
کتاب بازی سرنوشت
- نویسنده: وحید خداکریمیان
کتاب بازی سرنوشت نوشته وحید خداکریمیان، روایتگر داستان زندگی پسربچهای به نام وحید است که با فقر دست و پنجه نرم میکند و برای سپری کردن زندگی ناچار است ساعتها به کار بپردازد. این کتاب داستانی پر از احساس دارد. رمانی که قلبتان را به درد میآورد و عمیقاً میتوانید رنج و احساس شخصیتهای داستان را درک کنید. وحید پسربچهای است که با مادر و خواهر و برادر ناتنیاش زندگی میکند. او در کودکی پدرش را از... ادامه ›
کتاب سرزمین نوچ
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کیوان ارزاقی در کتاب سرزمین نوچ به روایت داستان زندگی زوجی ایرانی پرداخته که در پی مهاجرت به کشور آمریکا، رابطهی خود را در آستانهی فروپاشی مییابند. رمان حاضر یکی از آثار برجسته در حوزهی ادبیات مهاجرت به شمار میرود. گفتنی است که این اثر در سال 1391 جایزهی جلال آل احمد را برای خالق خود به ارمغان آورد. درباره کتاب سرزمین نوچ ادبیات مهاجرت یکی از زیرشاخههای مهمِ ادبیات اجتماعی است. آثاری که... ادامه ›
رمان فرهاد
- نویسنده: محمدی ضیائی
رمان فرهاد نوشته محمدی ضیائی، داستان جوان تحصیل کردهای به نام فرهاد و اعتقادات او است. فرهاد برای گذراندن یک دورهی تخصصی کوتاه مدت و مربوط به رشتهاش به کشور آلمان سفر کرده است. در آن جا خواسته و ناخواسته با کسانی دوست شده و رابطه برقرار میکند. این ارتباط زمینهای میشود تا او که تجربهی چندانی در عشق ندارد عاشق شود و منجر گردد تا اتفاقات و ماجراهایی برای وی به وجود آید. از طرفی فرهاد، دوران... ادامه ›
رمان شب بارانی
- نویسنده: معصومه سیلاخوری
کتاب شب بارانی، به تالیف معصومه سیلاخوری، رمانی دربارهی مسائل و مشکلات جامعه است که گاهی با عشق جاودان و پایدار همسو شده و زندگی را به وحلههای زیبایی میبرد. در کتاب رمان شب بارانی میخوانید: محمد به نزدیک باران رفت و او را بغل کرد و گفت: «من دلم میخواد تا سال بهنام هم به تو احترام بذارم و هم به بهنام و این عقدی که کردیم فقط جنبهی حلال بودن رابطهی من و تو رو داره، چون میخوام کنار تو و... ادامه ›
کتاب پرستاران مادر
- نویسنده: پروانه متینی زاده
کتاب پرستاران مادر نوشتۀ پروانه متینی زاده، داستانی اجتماعی پیرامون زندگی مادری است که دوران کهنسالی خود را ناگزیر با 30 پرستار گوناگون میگذراند. کتاب پرستاران مادر روایتی است از آنچه که بر سر یک مادر پیر و فرزند مستأصل او میآید. این کتاب در قالب یک داستان، معضل اجتماعی نگهداری از سالمندان و نحوۀ برخورد جامعۀ پرستاری با این رویداد را به تصویر کشیده است. تقریباً همۀ افرادی که مراقبت سالخوردگان... ادامه ›
کتاب اگر مادر بود...
- نویسنده: فاطمه نصر اصفهانی
فاطمه نصر اصفهانی در کتاب اگر مادر بود... داستان دختر 29 سالهای را به تصویر میکشد که به تنهایی زندگی میکند و برای امرار معاش در مطب یک دکتر مشغول کار است و روزگار را به سختی میگذراند تا اینکه وقوع یک حادثه، زندگیاش را از این رو به آن رو میکند. کتاب اگر مادر بود... برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای اجتماعی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب اگر مادر بود...... ادامه ›
کتاب کماکان
- نویسنده: دجله دهیمی نژاد
کتاب کماکان نوشته دجله دهیمینژاد، داستان زندگی پر درد و رنج دختری را به تصویر میکشد که ناچار میشود به عنوان خونبها به ازدواج با مردی تن بدهد و در شکنجهگاه او پا بگذارد تا زندگی مصیبتبارش را ادامه بدهد. درباره کتاب کماکان: رمان پیش رو قصه اندوهبار دختری را روایت میکند که پس از اینکه برادرش به طور غیرعمد مرتکب قتل میشود به عنوان خونبها و به اجبار، با پسر خانواده مقتول ازدواج میکند. این... ادامه ›
کتاب کورسوی اقبال
- نویسنده: هومن خسروی
کتاب کورسوی اقبال از هومن خسروی، زندگی جوانی به نام اقبال را روایت میکند که اهل افغانستان است و بعد از سالهای سختی که در ایران گذرانده، تصمیم به مهاجرت به ترکیه گرفته است. اما با اتفاقی که برایش رخ میدهد و نجات پیدا کردنش از مرگ، راه جدیدی برای ادامهی زندگی در ایران پیدا میکند که میتواند وضعیت او را زیر و رو کند. دربارهی کتاب کورسوی اقبال زندگی اقبال سیودو ساله، که از چهرهاش اصلاً به... ادامه ›
کتاب آناتومی افسردگی
- نویسنده: محمد طلوعی
محمد طلوعی یکی از شناختهشدهترین داستاننویسانِ فعال در صحنهی ادبیات امروز ایران است. او در کتاب آناتومی افسردگی، با روایت سرگذشت شخصیتهایی که هر یک به طبقهای خاص از جامعهی ایرانی تعلق دارند، بسیاری از مشکلاتِ مستتر در دل این جامعه را آشکار و هویدا ساخته است. درباره کتاب آناتومی افسردگی محمد طلوعی یکی از چهرههای جذاب ادبیات امروز ایران است. او فعالیت ادبی خود را از سال 1382، به عنوان شاعر... ادامه ›
کتاب گورستان مسافران
- نویسنده: عماد لک
کتاب گورستان مسافران به قلم عماد لک در قالب داستانی کوتاه سعی دارد تا تاثیر رفتارهای مختلف افراد را در زندگی دیگران به شما نشان دهد. قصهی زندگی همهی انسانها نظیر یک رمان است و این رمانها نسبت به لحظات حضور اشخاص متفاوت در زندگیشان دارای فصلهایی مشترک هستند. عدهای چند فصل، بعضی چند صفحه و عدهای هم تنها چند سطر ممکن است در زندگی همهی ما حضور داشته باشند. این که چقدر با آدمهای اطراف... ادامه ›
کتاب خاطرات این سه نفر
- نویسنده: میلاد تشکری
کتاب خاطرات این سه نفر روایتی خواندنی و جذاب به قلم میلاد تشکری است و از اتفاقات تلخی حکایت دارد که یک بار زندگی سمیه، شخصیت اصلی داستان را زیر آوار زلزله مدفون میکند و بار دیگر در آتش جنگ میسوزاند. هفت بخش از این کتاب که با عنوان گناه اول تا هفتم تقسیمبندی شدهاند، از هفت اپیزود مختلف روایی، حکایت دارد. با قهرمان این رمان همراه شوید تا ببینید او چگونه این مسیر دشوار را پشت سر میگذارد.... ادامه ›
کتاب دلی که نداشتی
- نویسنده: فاطمه سلیمانی ازندریانی
فاطمه سلیمانی ازندریانی در کتاب دلی که نداشتی، در قالب داستانی اجتماعی و عاشقانه زندگی دختر جوانی را به تصویر میکشد که پدر و مادرش را از دست داده است و روزگارش را به تنهایی و با سختی سپری میکند و رخدادهای ناگوار، روزگارش را تلختر میسازد. درباره کتاب دلی که نداشتی: فاطمه سلیمانی در جدیدترین طبعآزمایی خود به سراغ روایت زندگی یک دختر دهه هفتادی رفته و داستانی با درونمایه اجتماعی را بازگو... ادامه ›