معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب عمود 878
- نویسنده: مریم برزگر
کتاب عمود 878 به قلم مریم برزگر، داستانی خواندنی از زندگی اکبر صورتگر، یکی از اعضای گروهک تروریستی اوایل انقلاب است که پس از کشف دفترچه شخصیاش به رشته تحریر در آمد. این اثر شگفتانگیز توانست رتبۀ نخست جشنواره عبرات را در سال 1387 کسب کند. دربارۀ کتاب عمود 878: این داستان هیجان انگیز، زندگی منافقین و اعضای گروهکهای تروریستی را به زیبایی و از دریچهای متفاوت روایت میکند. ماجرای عمود 878 با کشف... ادامه ›
کتاب ماماجی
- نویسنده: ثریا سجده ای
کتاب ماماجی یک اثر داستانی به قلم ثریا سجدهای است که به شرح ماجرای دختری جوان و کنجکاویهای او راجع به پروندهای به نام ماماجی میپردازد. پدر او که سرهنگ آگاهی است، بهتازگی بازنشسته شده و اتفاقی دربارهی این پرونده سخن میگوید. ثریا یک مستندساز است و داستان به شرح آشنایی او با شخصیت ماماجی و ماجراهای متعاقب آن میپردازد. دربارهی کتاب ماماجی زندگی پر از خطر و تهدید افسران آگاهی موضوعی است که... ادامه ›
کتاب زیر آفتاب خوش خیال عصر
- نویسنده: جیران گاهان
جیران گاهان در کتاب زیر آفتاب خوش خیال عصر به روایت ازدواج دختری یهودی به نام مونا با مردی مسلمان میپردازد و مسائل و مشکلات زندگی این دو زوج را قبل و بعد از ازدواج به تصویر میکشد. این اثر که اولین رمان جیران گاهان، نویسنده جوان ایرانی است، در سال 1389 موفق به کسب جایزه بهترین رمان اول بنیاد گلشیری شده است. مونا دختری یهودی است که علیرغم عرف و دینی که دارد به پسری مسلمان که استاد موسیقی است،... ادامه ›
کتاب ساعت گرگ و میش
- نویسنده: محمدرضا پورجعفری
کتاب ساعت گرگ و میش تالیف محمدرضا پورجعفری، از محکومی میگوید که در یک قدمی مرگ قرار گرفته است و در این فرصت ذهن او به گذشته بازمیگردد و زندگیاش را مرور میکند. فراز و فرود زندگی را میکاود و صداهای بیرون از روزمرگی را میشنود. محکوم به اعدام میداند که پیش از مرگ باید تمام زندگی را در ذهن داشت، تمام زندگی را در مشت گرفت و لمس کرد و فشرد. و وقتی این چنین باشد اعدام، مرگ یک لحظه نیست، بلکه مرگ... ادامه ›
کتاب بیپایانی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب بیپایانی یکی از تازهترین آثار بلقیس سلیمانی، نویسندهی نامآشنای این روزهای ادبیات ایران است. سلیمانی در این رمان خواندنی به روایت سرگذشت زوجی پرداخته که زندگی خود را صرف تحقق بخشیدن به آرزویی دیرینه مبنی بر تبدیل عمارتی بهارثرسیده به اقامتگاهی بومگردی، میکنند. درباره کتاب بیپایانی بلقیس سلیمانی، نویسندهی کتاب بیپایانی، نزد دنبالکنندگان ادبیات داستانیِ امروز ایران، نامی آشنا و... ادامه ›
کتاب دختر هرات
- نویسنده: مهین سالار
کتاب دختر هرات روایتی سرشار از رنج مهاجرت و امید و عشق بازگشت به وطن است که به قلم مهین سالار نوشته شده. ارغوان، شخصیت اصلی این داستان سعی دارد به دور از وطنش برای تغییر سرنوشت خود تلاش کند. اما تا ساختن یک زندگی ایدهآل مسیر سنگلاخی و پر فراز و نشیبی در انتظار اوست. دربارهی کتاب دختر هرات در این رمان، داستان دختری مهاجر به نام ارغوان را میخوانید که به ایران مهاجرت میکند. او بعد از تحمل مصائب... ادامه ›
کتاب الو... اینجا پدری به قتل رسیده!
- نویسنده: رضا فیاضی
کتاب الو... اینجا پدری به قتل رسیده! اثری جسورانه است که دردهای قدیمی جامعهی ایرانی را با نگاهی نو بررسی میکند. رضا فیاضی در این داستان به مشکلات خانوادهای سنتی میپردازد که هر کدام به شکلی قربانی شرایط هستند و سعی دارند از سرنوشت محتوم خود فرار کنند... . دربارهی کتاب الو... اینجا پدری به قتل رسیده! این رمان جنایی - اجتماعی شما را با شروع طوفانی خود غافلگیر میکند: «در هوای گرگ و میشِ... ادامه ›
کتاب بی تو به سر نمیشود
- نویسنده: مریم جاری
مریم جاری در کتاب بی تو به سر نمیشود، ماجرای خواهر و برادری ناتنی به نامهای سیاوش و مهتاب را روایت میکند. آنها در دوران کودکی به دلیل فوت پدرشان از یکدیگر جدا شدهاند، اما تصمیم سیاوش برای اجرای وصیت پدر مرحومشان، باعث میشود که این دو بار دیگر در بزرگسالی یکدیگر را ملاقات کنند. دربارهی کتاب بی تو به سر نمیشود ژانر محوری کتاب بیتو به سر نمیشود عاشقانه است، اما رگههای اجتماعی و خانوادگی... ادامه ›
کتاب چزار
- نویسنده: محسن پیرهادی
کتاب چزار رمانی به قلم محسن پیرهادی است که وقایع آن در محیطی روستایی میگذرد. شخصیت اصلی این داستان، خانی موسوم به «حاج قاسم» و زن محبوب او به نام «دلبر» است. این کتاب به همت انتشارات آئیسا به چاپ رسیده است. درباره کتاب چزار «چزار در زبان لری به معنای «حسرتبهدل» است. این نام را به این دلیل برای این رمان برگزیدم که قهرمانان این قصه، هرکدام به نوعی کولهباری از حسرت را به دوش کشیدند و این... ادامه ›
کتاب سارا گؤل
- نویسنده: سهیلا نعمتی
کتاب سارا گؤل رمانی خواندنی از سهیلا نعمتی، داستاننویس جوان ایرانی است. در این اثر مخاطب سرگذشت دختری از ترکمنصحرا خواهید بود؛ دختری به نام سارا، که به حرفهی قالیبافی اشتغال دارد و از این طریق، زندگی را به سختی سپری میکند... درباره کتاب سارا گؤل کتاب سارا گؤل رمانی اجتماعی از سهیلا نعمتی، نویسندهی جوان و خوشآتیهی ایرانی است. این اثر که وقایع آن در محیطی روستایی میگذرد، از بسیاری جهات... ادامه ›
کتاب سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
هفدهمین کتاب جلال آل احمد، داستان بلند سرگذشت کندوها است. این کتاب که حول محور دوازده کندوی عسل میچرخد، داستان زندگی زنبورهای این کندوها و صاحبشان یعنی کمندعلی بَک را برایمان تعریف میکند. دربارهی کتاب سرگذشت کندوها جلال آل احمد در کتاب سرگذشت زنبورها داستان یک کندوی عسل را به تصویر میکشد و به مخاطبان نشان میدهد که چطور موجودی به نام «بلا» کنترل زندگی آنها را در دست گرفته است. کتاب سرگذشت... ادامه ›
کتاب سیاه و سفید
- نویسنده: هستی شکری
هستی شکری در کتاب سیاه و سفید سعی بر این دارد خیر و شر را در زندگی انسانها از زاویه و دیدگاهی متفاوت به تصویر کشیده و شما را وارد دنیایی چالشبرانگیز کند. سیاه و سفید، روز و شب، خیر و شر و...، بله زندگی انسانها مملو از دوگانگیهایی است که یکدیگر را کامل میکنند. تضادهایی که روح انسان با آنان رشد کرده و پرورش مییابد. در وجود هر فرد نبردی چالشبرانگیز وجود دارد؛ نبرد میان خیر و شر! بسته به... ادامه ›
کتاب سلول 18
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب سلول 18 اثر علی اشرف درویشیان، رمانی سیاسی است که اتفاقات آن در دوران حکومت محمدرضا پهلوی میگذرد و حکم فرمایی ساواک و درگیری مخالفان و مبارزان با رژیم پهلوی دستمایه نگارش این اثر شده است. رمان سلول 18 قصهی مبارزه است، مبارزه علیه دیکتاتوری محمدرضا پهلوی، در دورانی که ساواک پنجه بر جان جوانان و مبارزین میکشید و در شکنجهگاههایش تلاش میکرد تا کمر دلاوران را خم کند، علی اشرف درویشیان در... ادامه ›
کتاب حیثیت
- نویسنده: طاهره آرموئیان
فاطمه قربانی و طاهره آرموئیان در کتاب حیثیت داستان دو رفیق به نامهای «عادل» و «داریوش» را روایت میکنند. پس از گذشت هجدهسال رفاقت، ماجرای یک عشق باعث میشود که دوستی این دو از هم بپاشد و رفاقت آنها به دشمنی و کینه بدل شود. دربارهی کتاب حیثیت فاطمه قربانی و طاهره آرموئیان در کتاب حیثیت ماجرایی از تهمت و دروغ را روایت میکنند که باعث آبرویزی عدهای و به دردسر افتادن عدهای دیگر میشود. موضوع... ادامه ›
کتاب جذابیت عشق
- نویسنده: تورج زاهدی
کتاب جذابیت عشق، نوشتهی تورج زاهدی، رمانی خواندنی با موضوعِ وضعیت روشنفکران در ایرانِ پس از انقلاب است. قهرمان اصلی این داستان، روزنامهنگاری مجرب است که در پیِ پیگیریِ خبری جنایی، درگیر وقایعی مهیج و پیشبینیناپذیر میشود. درباره کتاب جذابیت عشق تورج زاهدی برای دنبالکنندگان ادبیات روز ایران چهرهای آشناست. این نویسندهی توانا را با آثار داستانی خواندنی و درخشانی میشناسیم که موضوع اغلب... ادامه ›
کتاب جدال با سرنوشت
- نویسنده: عبدالله خادمیان
سرنوشت ما را چه چیزی تعیین میکند، رویایی که داریم یا ثروتمان؟ عبدالله خادمیان در کتاب جدال با سرنوشت به زندگی احمد میپردازد که دلیل فقر مالی خیلی زود او را مجبور به ترک تحصیل و کارگری میکند. او سعی دارد با وجود سن کم از خانوادهاش حمایت کند اما خیلی زود متوجه میشود این کار آنقدرها هم که گمان میکرد آسان نیست... . درباره کتاب جدال با سرنوشت: داستانی از تلاش برای شکست فقر که به آموختن درسهایی... ادامه ›
کتاب محاکمه انسان در محکمه حیوانات
- نویسنده: احمد اکبری مازندرانی
کتاب محاکمه انسان در محکمه حیوانات اثر احمد اکبری مازندرانی، به نوعی از قلعه حیوانات اقتباس شده و در واقع معضلات اجتماعی جهان را از زبان حیوانات بیان میکند. داستان این رمان پیرامون همزیستی انسان با حیوان است، ما را به دنیای شگفتانگیز بشر میبرد و ماهیت اصلی آدمها را در ادوار گذشته و عصر کنونی به نمایش میگذارد. باورمان میشود که هزاران سال پیش به دلایل نامشخص اصالت خود را از دست دادهایم و... ادامه ›
کتاب عشق در میزند
- نویسنده: محمد تهرانی
کتاب عشق در میزند نوشتهی محمد تهرانی، شامل دو داستان اجتماعی جذاب است که ماجرایی واقعی در رابطه با یکی از واحدهای مطبوعاتی کشور و کارکنان آن را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب عشق در میزند: دنیای قصهنویسی، دنیایی شگفتانگیز است. دنیایی که به نویسنده مجال میدهد گوشههایی از زندگی مردم را، که چه بسا خودشان نسبت به آن بیتوجه هستند، مورد توجه قرار داده و جنبهها و جهات مختلف آن را ارزیابی کند.... ادامه ›
کتاب شبنشینی با شکوه
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب شبنشینی با شکوه اثر غلامحسین ساعدی، برگرفته از دوازده داستان کوتاه فارسی است. فضای داستانی ساعدی بر پایه اضطراب و هراس و ترس از محیط پیرامون کاراکترهایش شکل میگیرد. شبنشینی باشکوه را میتوان برگردان ادبی و زیباییشناختی کارنامه زیستی مردم ایران در دهه اول بعد از کودتای ۲۸ مرداد به شمار آورد. از این رو است که مکانها و فضاهای بسته و رخوتناک و کمنور و انگار از زیر خاک بیرون آمده قصههای... ادامه ›
کتاب نون والقلم
- نویسنده: جلال آل احمد
نون والقلم یکی از آثار مشهور و بلند جلال آل احمد است. نون والقلم گزارشی از اوضاع اجتماعی و سیاسی است که بر خلاف کارهای دیگر جلال آل احمد در قالب یک داستان طنز بازگو می شود. در این داستان جلال، شیوه هایی را به کار برده که در نوع خود تازگی دارند. این داستان یک فرقه متصوفه است که در مقابل حاکم وقت می ایستند و حکومت را بدست می گیرند. این فرقه در برای حکومت کردن با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و... ادامه ›
کتاب به افق تهران
- نویسنده: مریم طاهری مجد
کتاب به افق تهران نوشتهی مریم طاهری مجد روایتی خواندنی از زندگی دختری است که در محلهای سنتی در وسط تهران زندگی میکند؛ محلهای که هنوز خبری از دنیای جدید و مد روز در آن نیست و به یک قلعهی نفوذناپذیر شباهت دارد که مردمان آن همچنان از سنتهای مخرب و دستوپاگیر گذشته دفاع میکنند. دربارهی کتاب به افق تهران فاطمه دختری است که در خانوادهای سنتی و در یکی از محلههای قدیمی پایتخت زندگی میکند. از... ادامه ›
رمان نرت کریستی - جلد 1
- نویسنده: سالار پورایمانی
دنیا پر از انسان هایی است که فقط یک بار متولد می شوند، اما روزی هزار بار می میرند. انسان از روزگار ازل در حال جنگ با نیروهای درون خویش بوده است. یکی از قدرتمندترین فرمانروایان درون، الهه ی انتقام و دیگری الهه ی شهوت است. چه تعداد از افراد این کره خاکی اسیر الهه ی انتقام شده اند؟ چند نفر از ما در دام الهه ی شهوت تقلا می کنیم بی آن که به آزادی خویش امید داشته باشیم؟ مقدمه وقتی می نوشتم بارها... ادامه ›
کتاب در سوریه خبری نیست
- نویسنده: بابک مصطفوی
کتاب در سوریه خبری نیست رمانی عاشقانه و سیاسی به قلم بابک مصطفوی است که به روایت زندگی «عارف» میپردازد. او جوانی مبارز است که در میان آشوب زمانه، تلاش میکند تا سهم خود را برای نجات کشورش از نظام استبداد ایفا کند. اما زمانی که بشار اسد کشور را ترک میکند و ابوبکر بغدادی به جای او مینشیند، همه چیز دگرگون میشود. داستانی پرفروش از عشق، سیاست، امنیت و آزادی... درباره کتاب در سوریه خبری نیست:... ادامه ›
کتاب قصههای بهرنگ
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی در دوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›