معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی به لهجه سپیدار
- نویسنده: علی میرمیرانی
در کتاب صوتی به لهجه سپیدار نوشته علی میرمیرانی شاهد یک درهمآمیزی نثر و لحن، مردانگی و عشق، خشونت و احساس و نرم و خشن هستیم که ترکیبی جسورانه و کم سابقه را پیش روی ما میگستراند؛ نثری خاص که روایت غصه و قصههایی مردانه از دل اجتماع و در کنار نفسهای هر روزه مردم است. علی میرمیرانی روزنامهنگار، فیلمنامهنویس و برنامهساز تلویزیونی که پیشتر برنامه موفق تلویزیونی «گفتوگوی تنهایی» را روی آنتن... ادامه ›
کتاب ماماجی
- نویسنده: ثریا سجده ای
کتاب ماماجی یک اثر داستانی به قلم ثریا سجدهای است که به شرح ماجرای دختری جوان و کنجکاویهای او راجع به پروندهای به نام ماماجی میپردازد. پدر او که سرهنگ آگاهی است، بهتازگی بازنشسته شده و اتفاقی دربارهی این پرونده سخن میگوید. ثریا یک مستندساز است و داستان به شرح آشنایی او با شخصیت ماماجی و ماجراهای متعاقب آن میپردازد. دربارهی کتاب ماماجی زندگی پر از خطر و تهدید افسران آگاهی موضوعی است که... ادامه ›
کتاب صوتی پنج داستان
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی پنج داستان مجموعهای از داستانهای کوتاه و اجتماعی جلال آل احمد است که با نگاهی انتقادی و در قالب شخصیتهای مختلف، دوران استبدادی رضاشاه را به خوبی روایت میکند. سه روایت اول کتاب به صورت اپیزودگونه، زندگی شخصیت اول داستان را در موقعیتهای مختلف نشان میدهد. درباره کتاب صوتی پنج داستان: جلال آل احمد در کتاب صوتی پنج داستان با خلق شخصیتها و قصههای مختلف، حوادث اجتماعی دوران حکومت... ادامه ›
کتاب سرنوشت
- نویسنده: رومینا کریمی
کتاب سرنوشت نوشتهی رومینا کریمی، زندگی پر فراز و نشیب چند بانوی عزیز که در زیر سقف همین شهر نفس میکشند را به تصویر میکشد. در دنیا هر کسی سرنوشتی دارد. گاهی اتفاقاتی برایمان رخ میدهد که حتی انتظارش را هم نداریم. گاهی سرنوشت با ما بازی میکند گاهی ما با سرنوشت... بازی سرنوشت خیلی دقیق اجرا میشود. درست در یک زمان و موقعیتی خاص یک اتفاقی میافتد که همه چیزت را تغییر میدهد و تو میمانی و... ادامه ›
کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران
- نویسنده: مرجان شیرمحمدی
کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران داستان زنی است که بعد از بازی در یک فیلم به شهرت میرسد. این موضوع همسرش را که از قضا بازیگری معروف است میرنجاند و ازدواج چهلسالهی آنها به خطر میافتد... مرجان شیرمحمدی با روایت سرگرمکننده و شخصیتهای جالب شما را فصل به فصل دنبال خود میکشاند و لحظاتی خوش برایتان خلق میکند. دربارهی کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران رمانی با عطر علفهای کوهی، هوای... ادامه ›
کتاب رژ قرمز
- نویسنده: سیامک گلشیری
سیامک گلشیری یکی از داستاننویسان پرکار و پرافتخار امروز ایران است. در کتاب رژ قرمز (نامزد دریافت جایزهی احمد محمود) مخاطب بیست و دو داستان کوتاه درخشان از این نویسنده خواهید بود. گفتنی است که کتاب حاضر ذیل مجموعهای موسوم به «جهان تازهی داستان»، از سوی نشر چشمه به انتشار رسیده است. درباره کتاب رژ قرمز سیامک گلشیری یکی از نویسندگان برجستهی نسل حاضر است؛ داستاننویسی پرکار که در آثار گوناگون... ادامه ›
کتاب راز بزرگ سیاوش
- نویسنده: طیبه تلخابی
کتاب راز بزرگ سیاوش نوشتهی طیبه تلخابی، داستان زندگی دختری است که با مردی مسنتر از خود ازدواج میکند؛ مردی که علیرغم اصرار زیادش برای ازدواج، بعد از اینکه دخترک را به خانهاش میبرد هیچ رغبتی برای زندگی مشترک با او نشان نمیدهد. در این میان سیاوش نیز از همسر سابقش جدا شده است و یک دختر افسرده و بیمار دارد. هر سه نفر کنار هم زندگی سرد و بیروحی را میگذرانند در حالیکه هر کدام دنیای متفاوتی... ادامه ›
کتاب الو... اینجا پدری به قتل رسیده!
- نویسنده: رضا فیاضی
کتاب الو... اینجا پدری به قتل رسیده! اثری جسورانه است که دردهای قدیمی جامعهی ایرانی را با نگاهی نو بررسی میکند. رضا فیاضی در این داستان به مشکلات خانوادهای سنتی میپردازد که هر کدام به شکلی قربانی شرایط هستند و سعی دارند از سرنوشت محتوم خود فرار کنند... . دربارهی کتاب الو... اینجا پدری به قتل رسیده! این رمان جنایی - اجتماعی شما را با شروع طوفانی خود غافلگیر میکند: «در هوای گرگ و میشِ... ادامه ›
کتاب قیدار
- نویسنده: رضا امیرخانی
کتاب قیدار نوشتهی رضا امیرخانی روایت یک انسان و یک راز است. قیدار گاراژدار ثروتمندی است با چندین دستگاه کامیون و رانندههایی که در تمام جادههای ایران میان دیگر رانندهها سرشناسند. اما در پس تمام کارهای خیرخواهانهی او رازی نهفته است که بر مرام و اصول رفتاری او سایه میاندازد. کتاب قیدار در سال 1391 برندهی بیست و یکمین دورهی جایزهی کتاب فصل شد. دربارهی کتاب قیدار کتاب قیدار روایت مرد... ادامه ›
کتاب صوتی نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی نفرین زمین نوشتهی جلال آل احمد، داستان معلمی را روایت میکند که برای کار به روستایی رفته و تمام وقایعی را که در آنجا پیش آمده، تعریف میکند. در این اثر روند گذر ایران از سنت به مدرنیته و تفاوت زندگی روستایی و شهری به خوبی تشریح میشود. درباره کتاب صوتی نفرین زمین: جلال آلاحمد در این کتاب به شرح تفاوتهای زندگی روستایی و شهری پرداخته و در خلال آن وضعیت سیاسی و اجتماعی زندگی روستایی و... ادامه ›
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
جلال آل احمد نویسنده سرشناس ایرانی، در کتاب صوتی از رنجی که میبریم، اوضاع سیاسی و اجتماعی زمان خود را به تصویر میکشد. از رنجی که میبریم دومین مجموعه داستان آل احمد، برای اولین بار در سال 1326 منتشر شده است. در این مجموعه داستان، رویکرد جلال آل احمد بیشتر سیاسی است و منتقدان این کتاب را سیاسیترین کتاب آل احمد میدانند. او در این کتاب سعی دارد وضعیت زندانیان سیاسی رژیم پهلوی را به تصویر بکشد؛... ادامه ›
کتاب شهربانو
- نویسنده: مریم قربان زاده
کتاب شهربانو نوشته مریم قربان زاده، برشهایی است از 20 سال زندگی یک مادر 80 ساله که از همهی سالهای جوانیاش، همین برشها را غنیمت نگه داشته تا برای امثال ما بگوید. همه چیز در نهایت سادگی روی کاغذ آمده است. نوشتن برای مریم قربان زاده اصلا کار راحتی نبود. برای مادرجان هم گفتناش اصلا راحت نبود. بارها در حین مرور خاطراتاش بیحال میشد و کارش به سرم قندی، نمکی میرسید. حالا روبهروی شما، خلاصه... ادامه ›
کتاب صوتی یوسفآباد خیابان سیوسوم
- نویسنده: سینا دادخواه
کتاب صوتی یوسفآباد خیابان سیوسوم اثر سینا دادخواه دارای چهار شخصیت به نامهای سامان، لیلا، استاد نجات و ندا است که راویان چهار فصل این رماناند. سینا دادخواه در هر کدام از این فصلها داستان زندگی یکی از این چهار شخصیت را از زبان خودشان بازگو میکند. در فصل اول رمان یوسفآباد خیابان سیوسوم با پسری به نام سامان آشنا میشویم که زندگیاش بر پایهی برند و مد و عکاسی میگذرد. فصل دوم دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی در راه ویلا
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی در راه ویلا نوشتهی فریبا وفی، از 9 داستان کوتاه تشکیل شده که همگی مضامینی اجتماعی و روانشناختی دارند و هرکدام به مشکلات زنان در خانوادههایشان و جایگاه آنها در جامعه ایرانی میپردازد. درباره کتاب صوتی در راه ویلا: فریبا وفی در کتاب صوتی در راه ویلا، قهرمان داستانهایش را از میان زنانی انتخاب کرده که به دلیل وجود جامعه مردسالار و داشتن انواع مشکلات خانوادگی و شخصی، نمیتوانند آنطور که... ادامه ›
کتاب دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
این کتاب داستان کوتاه دیدو بازدید عید شرحی از دید و بازدید های یک جوان در عید نوروز دارد که ماجرهایی جالب برای او اتفاق می افتد… این کتاب همانند سایر کتابهای جلال آل احمد گویشی خودمانی و متنی ساده دارد که خواننده را تا آخر به دنبال خود می کشاند. از متن کتاب: - سلام. حضرت آقای استاد تشریف دارند؟ بفرمایید فلانی است. - ... صدای استاد از داخل اطاق بلند و از حیاط گذشت که با صدای کشیده میگفت:... ادامه ›
کتاب روز خرگوش
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی در کتاب روز خرگوش، با رویکردی نو و نگاهی واقع گرایانه، داستان دو زن متفاوت را در جامعه ایران به تصویر میکشد. آذین زنی میانسال است که بعد از ترک همسرش، خودش چرخ زندگی را میچرخاند و همهی اتفاقات زندگیاش را به عنوان بخشی از سرنوشتش پذیرفته است. در مقابل آزیتا تلاش میکند تا ماجراهای سرنوشتش را خود رقم بزند. این رمان روایتگر یک روز از زندگی این دو زن است. دربارهی کتاب روز خرگوش:... ادامه ›
کتاب شبنشینی با شکوه
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب شبنشینی با شکوه اثر غلامحسین ساعدی، برگرفته از دوازده داستان کوتاه فارسی است. فضای داستانی ساعدی بر پایه اضطراب و هراس و ترس از محیط پیرامون کاراکترهایش شکل میگیرد. شبنشینی باشکوه را میتوان برگردان ادبی و زیباییشناختی کارنامه زیستی مردم ایران در دهه اول بعد از کودتای ۲۸ مرداد به شمار آورد. از این رو است که مکانها و فضاهای بسته و رخوتناک و کمنور و انگار از زیر خاک بیرون آمده قصههای... ادامه ›
کتاب نمایشنامهای در طویله
- نویسنده: محمد ضیایی
کتاب نمایشنامهای در طویله اثر محمد ضیایی، روایتی است خیالی از زبان حیوانات درباره سالهای پایانی یک انقلاب که با وجود وفور و زیبایی شعارهای آرمانیاش، به سرانجام تلخی گرفتار شده و نتوانسته به اهداف خود دست یابد. لازم به ذکر است این کتاب در ادامه رمان قلعه حیوانات جرج اورول نوشته شده است. داستان، درباره وقایعی است که حدود چند دهه بعد از انقلاب حیوانات، در قلعه حیوانات رخ میدهد. اینکه چگونه... ادامه ›
کتاب تندیس ساحلی
- نویسنده: نشمیل قربانی
حکایت آشوب و سردرگمی، بیپناهی و تلاش برای داشتن آرامش! کتاب تندیس ساحلی اثر نشمیل قربانی روایتگر داستان زندگی دختری به نام ساحل است که با فوت پدر و ازدواج مجدد مادرش، بیخانمان شده است. او که پس از سالها تلاش برای ساختن زندگیاش، بهتازگی رنگ آرامش را دیده است، با فوت ناپدری و ورود فرزندان این مرد به زندگیاش با چالشهای جدیدی روبهرو میشود. دربارهی کتاب تندیس ساحلی ساحل دختر رنجکشیدهایست... ادامه ›
کتاب صوتی سگ سالی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی سگ سالی نوشته بلقیس سلیمانی روایت تباهی عمر و زندگی جوانهایی است که گرفتار چنگال بیرحم سازمان مجاهدین خلق شدند و نه تنها خود، بلکه خانواده، اطرافیان و جامعه خود را هم به منجلاب سیاهی و بدبختی کشاندند. داستان سگ سالی از سالهای دهه 60 آغاز میشود. این رمان شخصیتمحور، که به نوعی زیرمجموعه ادبیات داستانی انقلاب هم به حساب میآید، روایتگر برشی از تاریخ معاصر کشورمان است. رمان سگسالی... ادامه ›
کتاب لبخند مسیح
- نویسنده: سارا عرفانی
سارا عرفانی در کتاب لبخند مسیح به بیان اتفاقات زندگی دختری جوان و امروزی به نام نگار میپردازد. محور اصلی این رمان دغدغههای نسل جوان است، نسلی که همیشه و همواره در پی حقیقت و جستجوی راستی هستند. نگار ناخودآگاه نردبان صعود یک مرد مسیحی به سوی اسلام میشود. او که دین را در زندگی بی اهمیت میپنداشته و درگیر زندگی به ظاهر شلوغ و به واقع ساده خود بوده است، بی آنکه بخواهد، دست کمک و یاری میشود برای... ادامه ›
کتاب صوتی نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی نفرین زمین نوشتهی جلال آل احمد، در مورد معلم جوانی است که به مدرسهی یک روستای دورافتاده اعزام میشود تا سال تحصیلی را در آنجا بگذراند. در این روستا همهچیز عادی و پیشپاافتاده به نظر میرسد اما وقتی مالک روستا تصمیم میگیرد بخشی از آنجا را برای تأسیس مرغداری بفروشد، تنش بین اهالی دِه و اطرافیان مالک بالا میگیرد و به درگیری میانجامد. دربارهی کتاب صوتی نفرین زمین معلمی جوان برای سال... ادامه ›
کتاب مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب مدیر مدرسه که به جرأت یکی از بهترین آثار جلال آل احمد است با بیانی ساده به روایت داستان مردی میپردازد که از معلمی خسته شده و بعد از چند سال معلمی، مدیریت مدرسهای در روستا را به عهده میگیرد به امید اینکه کمی از سنگینی بار مسئولیتش کاسته و دغدغهاش کمتر شود بی آنکه بداند چه دردسرهایی در پی خواهد داشت. راوی داستان با دشواریِ سرپرستیِ «یک ناظم و هفت معلم و دویست و سی و پنج شاگرد» روبرو... ادامه ›
کتاب صوتی داستانهای دارابگرد
- نویسنده: پیمان پورشکیبایی
کتاب صوتی داستانهای دارابگرد نوشتهٔ پیمان پورشکیبایی، شامل هفت داستان کوتاه میشود که در هر یک از آنها وضعیت مردم روستایی شهرستان دارابگرد را با زبانی ساده و گویشی محلی روایت میکند. با شنیدن این داستانها از رفتارهای اجتماعی و وضعیت معاش مردم این شهر در روزگاران قدیم اطلاع پیدا میکنید. درباره کتاب صوتی داستانهای دارابگرد: هرچه از عصر مدرنیته میگذرد و بیشتر در زندگی ماشینی امروز غرق... ادامه ›