معرفی و دانلود بهترین کتاب‌های صوتی روانشناسی

چرا باید کتاب‌های روانشناسی بخوانیم؟

بر طبق تعریفی که از سوی انجمن روانشناسی آمریکا (APA) ارائه شده: «روانشناسی علم مطالعه‌ی ذهن، نحوه‌ی کارکرد آن و تأثیر آن بر رفتار است». در طی دهه‌های اخیر روانشناسی رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است. پیشرفت‌های علمی و تحقیقات نوین موجب شده‌اند که بشر به درک عمیق‌تری نسبت به ذهن انسان دست یابد و دریابد که ذهن ما چطور می‌تواند بر نحوه‌ی تفکر، عمل و احساسمان تأثیر بگذارد. این دانش به انسان‌های سرتاسر جهان کمک کرده است تا از زاویه‌ی متفاوتی به بسیاری از مشکلات و مسائل جوامع بشری نگاه کند.

تاریخچه‌ی علم روانشناسی

روانشناسی در حقیقت از دل فلسفه‌ورزی‌های فیلسوفانی که هزاران سال پیش در یونان باستان، مصر، هند، ایران و چین می‌زیسته‌اند، متولد شده است. در سال 387 قبل از میلاد، افلاطون مغز را محل انجام فرآیندهای ذهنی معرفی کرد و در سال 335 ق.م، ارسطو این عملکرد را به قلب نسبت داد. ابن‌سینا فیلسوف و پزشک شهیر ایرانی در قرن چهارم شمسی، برای اولین بار به مطالعه‌ و درمان صرع، کابوس‌های شبانه و ضعف حافظه پرداخت. گفته می‌شود پزشکان اسلامی اولین بیمارستان‌های روانی را هم‌زمان با دوران قرون وسطا در اروپا تأسیس کردند.

در سال 1774 فرانتس مِسمر، پیشنهادی ارائه داد مبنی بر اینکه هیپنوتیزم که آن را تحت عنوان «مسمریسم» معرفی کرد، ممکن است به درمان برخی از انواع بیماری‌های روانی کمک کند. ویلهلم وونت در سال 1879، روانشناسی را به‌عنوان یک رشته‌ی مستقل و مربوط به مطالعات تجربی بنیان نهاد. او که امروزه به‌عنوان پدر علم روانشناسی شناخته می‌شود، اولین آزمایشگاه اختصاصی تحقیقات روانشناسی را در دانشگاه لایپزیگ به راه انداخت.

در سال 1890 ویلیام جیمز، فیلسوف آمریکایی، کتابی با نام «اصول روانشناسی» منتشر کرد. کتابی که تا چندین دهه مورد بحث روانشناسان سراسر جهان بود. در همان دوران، انجمن روانشناسی آمریکا نیز با مدیریت گرانویل استنلی هال تأسیس شد. هرمان ابینگاوس که در دانشگاه برلین فعالیت داشت، اولین روانشناسی بود که در باب مقوله‌ی حافظه به‌شکل جدی و گسترده به مطالعه پرداخت. پس از آن ایوان پاولوف مفهوم «شرطی‌سازی» را مطرح کرد.

در ادامه‌ی رشد و تقویت پایه‌های این رشته، زیگموند فروید، فیلسوف شهیر اهل اتریش، مبحث «روانکاوی» را به‌عنوان نوعی روان‌درمانی معرفی کرد و در این زمینه، از روش‌های تفسیری، درون‌نگری و مشاهدات بالینی برای به‌دست آوردن روش درک ذهن استفاده کرد. فروید بر حل تعارض ناخودآگاه، روان‌پریشی و آسیب‌شناسی روانی تمرکز داشت و استدلال کرد که «ناخودآگاه» مسئول اغلب افکار و رفتارهای انسان و مشکلات سلامت روان است.

در سال 1913 جان بی. واتسون روانشناس آمریکایی، استدلال کرد که «رفتار نتیجه‌ی فرآیندهای ذهنی و درونی نیست، بلکه واکنش ما به محیط است.» و به این ترتیب برای نخستین‌بار مبحث «رفتارگرایی» را ارائه کرد. این مبحث درواقع بر «چگونگی یادگیری رفتارهای جدید افراد از محیط» متمرکز بود. مدتی بعد گرایش‌های اومانیستی در این رشته باب شدند. اومانیست‌ها، رفتارگرایی و نظریه‌ی روانکاوی را غیرانسانی می‌دانستند و برای احساسات و اراده‌ی آزاد انسان، ارزش بسیاری قائل بودند.

در دهه‌ی 1970 «نظریه‌ی شناختی» به‌عنوان جدیدترین مکتب روانشناسی وارد عرصه شد. این نظریه در باب مباحث مختلفی همچون حافظه، زبان، یادگیری، سیستم‌های ادراکی، اختلالات روانی و رویاها کاربرد دارد. نظریه‌پردازان شناختی معتقدند که انسان از طریق حواس خود، اطلاعاتی را از محیط دریافت می‌کند و سپس داده‌های دریافتی را با سازمان‌دهی، دست‌کاری، به‌خاطر سپردن و ربط دادن به اطلاعات دریافتی در گذشته، به صورت ذهنی پردازش می‌کند. امروزه روانشناسان مختلف درباره‌ی تمامی این رویکردها به مطالعه می‌پردازند و در هر موقعیتی، بسته به شرایط از آن‌ها استفاده می‌کنند.

اهمیت مطالعه‌ی کتاب‌های روانشناسی

کتاب‌های روانشناسی افزون بر جذابیت‌هایی که دارند، می‌توانند بینش عمیقی را در مورد جنبه‌های مختلف زندگی‌ به ما ارائه دهند و دانش ارزشمندی را در اختیارمان بگذارند. دانشی که به رشد فردی، بهبود روابط، ارتقای مهارت‌های زندگی، بهبود روابط و درک ما از طبیعت و سرشت بشر کمک می‌کند. جدا از کتاب‌های تخصصی روانشناسی که دانش عمیق و پژوهش‌های گسترده‌ای را در زمینه‌ی مفاهیم مختلف روانشناختی، نظریات و رویکردهای درمانی ارائه می‌کنند و مطالعه‌شان می‌تواند تأثیر عمیقی بر بینش و تفکرات ما بگذارد، کتاب‌های روانشناسی عمومی که برای مخاطب عام به رشته‌ی تحریر درآمده‌اند نیز مزایای پرشماری دارند، ازجمله:

  • مطالعه‌ی کتاب‌های روانشناسی به شما کمک می‌کنند تا به درک بهتری نسبت به خودتان و دیگران دست پیدا کنید و به‌مرور مراحل خودشناسی را طی کنید. این کتاب‌ها پیچیدگی‌های درونی انسان را روشن می‌کنند و راهنمایی‌هایی را برای رشد ذهن و توسعه‌ی شخصی ارائه می‌دهند. کتاب‌هایی مثل «گوسفند سیاه» اثر برنت منزوار و «جستجوی خودباوری» اثر آلن دوباتن، نمونه‌هایی از این آثارند.
  • با کمک کتاب‌های روانشناسی مختلف مانند «غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی» اثر مارتین ام. آنتونی و ریچارد پی. سوینسون و «ضد اضطراب» نوشته‌ی نیک ترنتون، می‌توانید به اطلاعات مفیدی در مورد مهم‌ترین مسائل سلامت روان ازجمله اضطراب، افسردگی و استرس دست پیدا کنید و برای غلبه بر آن‌ها و دست‌یابی به آرامش، راهبردهایی اساسی بیاموزید.
  • کتاب‌های روانشناسی با ارائه‌ی ابزارهایی کاربردی کمک می‌کنند تا ریشه‌ی احساسات، افکار، رفتارها و حتی بیماری‌های خود را ردیابی کنید و در مسیر پرورش خودآگاهی و خودیاری قدم بردارید. با مطالعه‌ی عناوینی مانند «زندگی خود را دوباره بیافرینید» تألیف جفری یانگ و جانت اس. کلوسکو و «افسانه‌ عادی بودن» اثر گابور ماته و دانیل ماته، می‌توانید به رشد این خودآگاهی کمک کنید.
  • بسیاری از کتاب‌های روانشناسی همچون «از عشق گفتن» اثر ناتاشا لان و «به دور از تنش» نوشته‌ی ندرا گلاور تواب، شما را یاری می‌کنند تا بتوانید با همسر یا والدین خود روابط بهتری برقرار کنید. روانشناسی جنسی نیز سویه‌ی دیگری از کتاب‌های کاربردی در مسائل مرتبط با ازدواج و روابط عاطفی را در بر می‌گیرد. در این زمینه کتاب‌هایی مانند «اعتیاد جنسی» اثر لیندا هاچ و «هفت روزه زندگی عاشقانه» تألیف تونی دی لورنزو و آلیسا دی لورنزو، می‌توانند به حل بحران‌های زناشویی و جذب زوجین نسبت به یکدیگر کمک کنند.

حتی اگر تاکنون اهل خواندن کتاب‌های روانشناسی نبوده‌اید هم جای نگرانی نیست. چراکه می‌توانید با یک کتاب سبک و کوچک، وارد مسیر مطالعاتی جدی خود شوید. شما با استفاده از همین کتاب‌ها و توصیه‌هایشان، مانند «عادت‌های اتمی» اثر جیمز کلیر، می‌توانید یک شروع خوب برای ورود به دنیای کتاب‌های روانشناسی را تجربه کنید.

دسته‌بندی کتاب‌های روانشناسی در کتابراه

دنیای کتاب‌های روانشناسی در عین جذابیت، بسیار گسترده و متنوع است و در کنار آثار آکادمیک و تخصصی‌اش، کتاب‌های مختلفی را نیز در بر می‌گیرد که با سطحی متناسب با دانش عمومی جامعه، محتواهای خودیاری و انگیزشی متنوعی را از روابط عاطفی و دست‌یابی به عشق سالم گرفته، تا خانواده و ارتباط والدین با فرزند کودک و نوجوان، موفقیت در شغل و حرفه، ارتقای سطح انرژی و توانمندهای ذهن برای کسب مهارت زندگی، به مخاطبان خود ارائه می‌دهند. از طرف دیگر ناشران بسیاری همچون انتشارات «نسل نواندیش»، «شمعدونی»، «اندیشه آگاه»، «لیوسا»، «یوشیتا» و بسیاری دیگر نیز در تلاشند تا آثار به‌روز و برگزیده‌ی جهان در حوزه‌ی روانشناسی را به دست علاقه‌مندان برسانند.

ممکن است پیدا کردن کتابی روانشناختی که متناسب با دغدغه یا مسئله‌ی موردنظرمان باشد، سخت و یا حتی غیرممکن به‌نظر برسد؛ اما کتابراه این دنیای رنگارنگ را در دسته‌بندی‌های منظمِ «موفقیت و خودسازی»، «خانواده و روابط»، «ارتباطات»، «بزرگسال»، «کودک و نوجوان» و «تست روانشناسی» جای داده و به این طریق، جست‌وجوی مخاطبانش را سهل‌تر کرده است. هر کدام از این دسته‌بندی‌ها نیز شامل انشعاباتی هستند که می‌توانند شما را به جریان تازه‌ای بسپارند تا به‌راحتی به کتاب‌های موردنظر خود دست پیدا کنید.

خواندن کتاب‌های روانشناسی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر مجذوب کار ذهن انسان هستید یا به گسترش درک و دانش خود درباره‌ی علم روان‌شناسی علاقه دارید و یا در تلاشید تا راه‌های خودشناسی را پیدا کنید و با کمک این شناخت، مسیر موفقیت در زندگی را برای خود هموار سازید، مطالعه‌ی کتاب‌های روانشناسی، سرراست‌ترین راهی‌ست که شما را به این اهداف می‌ساند. همچنین از آن‌جا که روانشناسی علمی پویاست، متخصصین این حوزه نیز با مطالعه‌ی کتاب‌های روانشناسی نوین می‌توانند بر نظریات مختلف روانشناختی و روش‌شناسی تحقیق در رشته‌ی خود تسلط پیدا کنند و با عمیق‌تر شدن در حوزه‌ی موردعلاقه‌شان، به افراد بیشتری کمک کنند.

پرطرف‌دارترین کتاب‌های روانشناسی در کتابراه

به‌سبب اهمیت انکارناپذیر مطالعه‌ی کتاب‌های روانشناسی، کتابراه عناوین برگزیده‌ی داخلی و خارجی این حوزه را در قالب نسخه‌های صوتی، PDF و کتاب الکترونیک، در اختیار مخاطبان خود قرار داده است تا دسترسی علاقه‌مندان را برای مطالعه و خرید این کتاب‌ها آسان‌تر کند. در این بین آثاری وجود دارند که توجه بیشتری از سوی خوانندگان دریافت کرده‌اند و افراد بیشتری برای خرید و دانلود آن‌ها اقدام نموده‌اند. برخی از این آثار عبارت‌اند از:

  • کتاب اول عاشق خودت باش، اثر مارک کلاو
  • کتاب رازهای روانشناسی تاریک، به قلم ویلیام کوپر
  • کتاب چگونه با هر کسی صحبت کنیم، نوشته‌ی لیل لوندز
  • کتاب قدرت شروع ناقص، تألیف جیمز کلیر
  • کتاب معجزه شکرگزاری، اثر راندا برن
  • کتاب 30 روز، به قلم مارک رکلاو
  • کتاب بی‌حد و مرز، نوشته‌ی جیم کوییک

پیشنهاد برای دانلود کتاب‌های رایگان روانشناسی در کتابراه

کتاب‌های صوتی، الکترونیک و PDF متعددی در حوزه‌ی روانشناسی، به‌صورت رایگان در سایت و اپلیکیشن کتابراه منتشر شده‌اند. شما می‌توانید این آثار را که در ادامه به نمونه‌هایی از آن‌ اشاره خواهیم کرد، بدون پرداخت هزینه و کاملاً رایگان دانلود و دریافت کنید و از محتوای مفید و ارزشمندشان بهره‌مند شوید:

  • کتاب انقلابی برای معنا: یافتن معنای زندگی از طریق استراتژی I.U.X.A، اثر مهدی رابطی
  • کتاب از رهایی تا بالندگی: با وجود همه معضلات روحی و روانی باز هم شکوفا شوید، تألیف مارگارت اس. چیزولم و جان هنک
  • کتاب نیک بیاندیشیم شاد زندگی کنیم، به قلم رباب عبیدی
  • کتاب نقش طرحواره درمانی در کاهش خشونت علیه زنان، نوشته‌ی شریفه سلطانی
  • کتاب چگونه از خجالت و کمرویی عبور کردم؟ اثر آیدین خرسندی اردبیلی
  • کتاب راه طولانی خانه، نوشته‌ی محمد محبی