معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب چرک
- نویسنده: فلامک جنیدی
کتاب چرک نوشته فلامک جنیدی، قصه زنی پا به سن گذاشته و پریشان احوال را روایت میکند که چندی است از همسرش طلاق گرفته و اکنون در آپارتمانی به تنهایی سکونت دارد. او باید در میان هیاهوی شهر، معنای زندگیاش را بیابد و چالشهای پیش رویش را حل کند. درباره کتاب چرک: اولین رمان فلامک جنیدی با نام چرک که در سال 1395 منتشر شد، روایت زن میانسال طبقه متوسطی است که پس از طلاقش به تنهایی در خانهای زندگی... ادامه ›
کتاب سنا
- نویسنده: دینا نظرزاده
کتاب سنا نوشتهی دینا نظرزاده، سرنوشت تلخ و گزندهی دختری جوان را به تصویر میکشد که برای زندگی بهتر خانوادهی خود را رها کرده و راهی تهران میشود. شخصیت اصلی رمان سنا، دختری به نام سپیده است که در خانوادهای محروم زندگی میکند. او همواره به دنبال راهی است تا شرایط زندگی خود را تغییر دهد و در نهایت راه خوشبختی خود را در ترک مادر تنها و پدر بیمار خود میبیند و راهی تهران میشود. سپیده نزد دوست... ادامه ›
کتاب کافه فراموشی
- نویسنده: مرتضی بخشایش
کسی که فراموش نمیکند، رنجِ زیستن را به یاد میآورد «لیانو برانسا- شاعر فرانسوی» کافه فراموشی، نخستین مجموعه داستان مرتضی بخشایش است. اگرچه او اکثر شخصیتها و موقعیتهای کتاب را در فرانسه قرار داده، سبک گزارشنویسی و مقالهنویسی کتاب باعث شده خیلی از داستانها کاملا واقعی به نظر برسد. داستانهای این کتاب روایت آدمهایی است که نمیتوانند از گذشته خود جدا شوند و مرتب به آن رجوع میکنند. از متن... ادامه ›
کتاب صوتی گنج
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی گنج داستان کوتاهی از جلال آل احمد، نویسندهی فقید ایرانی است. راوی این اثر پیرزنیست که نزد همگان به «خاله» شهره است. او در طول داستان ماجرای غمانگیز دختری به نام بتول را روایت میکند که از بد روزگار، با مردی دورهگرد ازدواج کرده و با سرنوشتی دشوار مواجه میشود. درباره کتاب صوتی گنج جلال آل احمد نامی آشنا برای دوستداران و دنبالکنندگان ادبیات معاصر ایران است. این داستاننویس برجسته... ادامه ›
کتاب چای خاک
- نویسنده: مرضیه کهرانی
مرضیه کهرانی نویسندهی توانای کشورمان جدیدترین اثر خود را با نام کتاب چای خاک منتشر کرد. این رمان زیبا و دلنشین با حالوهوای اجتماعی و سیاسی خوانندگان را به تأمل وا میدارد. دربارهی کتاب چای خاک داستان با راویت زنی آغاز میشود که بهدنبال شکوفایی استعدادها و رشد شخصیاش است و در مقابل او، مردی قرار دارد که در عذابوجدانی درونی، به فکر گذشتهایست که حالا از آن پشیمان است. مرد که همسر زن است، با... ادامه ›
کتاب گلهایی که در جهنم میرویند
- نویسنده: سمیرا امیرخانی دهکردی
سمیرا امیرخانی دهکردی، نویسندهی جوان ایرانی، در کتاب گلهایی که در جهنم میرویند داستانی متفاوت و دردناک از ازدواج، خیانت و پدرانگی را روایت میکند. این رمان که درونمایهی اجتماعی دارد ماجرای پدری را میگوید که مرد دیگری تلاش دارد با ادعای پدری، پسرش را از او بگیرد و آخرین امید زندگیاش را به ناامیدی بدل کند. دربارهی کتاب گلهایی که در جهنم میرویند داستان کتاب گلهایی که در جهنم میرویند،... ادامه ›
کتاب تفریحات شب
- نویسنده: محمد مسعود
کتاب تفریحات شب اثری برجسته از محمد مسعود است که در حدود پنجاه سال پیش نوشته شده و توجه منتقدین فراوانی را به خود جلب کرده. این رمان شرایط اجتماعی، فرهنگی و... ایران در دوران حکومت رضاخان را به تصویر کشیده است. محمد مسعود، با زبانی منتقدانه زندگی تحصیل کردگان در دوره رضا شاه را روایت میکند. او با غضب شرح حال جوانانی را ترسیم میکند که عمرشان را با کار بیهوده اداری و تفریحات بیفایده هدر... ادامه ›
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه نوشتهی محبوبه مصدق، داستان زندگی زنی خانهدار را در جامعهی سنتی و مردسالار ایرانی روایت میکند. این زن در تلاش است با حفظ عهدهایی که در زمان ازدواج بسته، به استقلال اجتماعی برسد. دربارهی کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه شیفتگی بدون عقربه، اثری از محبوبه مصدق، داستانِ زندگیِ زنی همنام با نویسنده است که مانند بسیاری از زنان ایرانی، به شغلِ مادامالعمرِ خانهداری اشتغال... ادامه ›
کتاب جویندگان عدالت
- نویسنده: محمد قاضی زاده
محمد قاضی زاده در کتاب جویندگان عدالت، داستان پنج قهرمان مردمی را که مجریان عدالت هستند به تصویر میکشد. این افراد که محبوبیت زیادی دارند، برای برچیدن ظلم و مبارزه با جرم و جنایت وارد شهر برلین میشوند در حالی که اتفاقات عجیبی انتظارشان را میکشد. دربارهی کتاب جویندگان عدالت: داستانی که پیش رو دارید در مورد پنج نفر است که شجاعت و شوکت بینظیری دارند. پنج نفری که مسئول و مأمور اجرای عدالت و... ادامه ›
کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد
- نویسنده: قلی خیاط
کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد به قلم قلی خیاط، با محوریت زندگی یک زن داستان خود را در سه کشور فرانسه، آلمان و اکراین به تصویر میکشد. اتفاقات رمان حول محور عشق، مرگ و زندگی میچرخد و داستان در قسمتهایی به نقد نظامهای اروپایی میپردازد. کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد مناسب چه کسانی است؟ این کتاب متفاوت به علاقهمندان رمانهای اجتماعی ایرانی پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب داستان مادری که... ادامه ›
کتاب صوتی به فردا فکر نمیکنم
- نویسنده: مرسده کسروی
کتاب صوتی به فردا فکر نمیکنم نوشتهی مرسده کسروی، از زبان زنی محکوم به اعدام روایت میشود که در روزهای پایان زندگیاش به گذشته برمیگردد و خاطراتش را مرور میکند. حدود یک قرن است که رمان اجتماعی در ادبیات ایران جای گرفته است، از زمان آغاز دوران مشروطهخواهی، اندیشهها و جنبشهای رفرمیستی و اصلاحطلبانه اجتماعی در ایران اوج گرفت. نویسندگان ایرانی در آن زمانها آثار داستانی مدرن غرب را ترجمه... ادامه ›
کتاب برلینیها
- نویسنده: کاوه فولادی نسب
دانستن سرگذشت کسانی که در هنگامهی انقلاب سال 57 یا اتفاقات سیاسی دیگر کشور را ترک کردهاند برای کسانی که ماندن را انتخاب کردهاند، همیشه جالب است. کاوه فولادی نسب در کتاب برلینیها، در قالب رمانی جذاب، به روایتگری سرگذشت کسانی میپردازد که حوادث روزگار آنها را مجبور به ترک وطن کرده است. برخی از آنان حالا به فعالیتهای سیاسی خود به چشم تردید نگاه میکنند و برخی هنوز بر سر عهده و پیمانشان... ادامه ›
کتاب نیمهی دیگر زندگی
- نویسنده: لیلا جعفری
کتاب نیمهی دیگر زندگی رمانی نوشتهی لیلا جعفری، نویسندهی جوان ایرانی است. این کتاب از زندگی یک زن نویسنده به نام هما میگوید که با دخترش زندگی میکند. هما رویای نویسنده شدن را در سر میپروراند، اما به ضرورت وضعیت اقتصادی نامناسبش، در جستوجوی یک درآمد ثابت است و در این مسیر پر از فراز و نشیب، مجبور میشود دست به انتخابهای مهمی بزند. دربارهی کتاب نیمهی دیگر زندگی کتاب نیمهی دیگر زندگی را... ادامه ›
کتاب صوتی مدار شمالگان
- نویسنده: علی دلشاد تهرانی
در کتاب صوتی مدار شمالگان نوشتهی علی دلشاد تهرانی، با گروهی جوان همراه خواهید شد که به کشورهای شمالی اروپا همچون فنلاند سفر میکنند تا بتوانند پدیده شفق قطبی را ببینند. کتابی ماجراجویانه با زمینههای فرهنگی و اجتماعی که در آن دو داستان موازی، همزمان پیش میرود. درباره کتاب صوتی مدار شمالگان: علی دلشاد تهرانی در بخش اول کتاب صوتی مدار شمالگان روایتگر شخصی به نام علی است که به تازگی از سفر... ادامه ›
کتاب شفق
- نویسنده: مرضیه السادات حسینی
کتاب شفق نوشتهی مرضیه السادات حسینی، ماجرای دختری را به تصویر میکشد که مادرش او را در کودکی رها کرده است و برای زندگی به خارج از کشور مهاجرت میکند. دربارهی کتاب شفق: این جمله برای همهی ما آشناست که مادر برای فرزندش از جانش هم میگذرد، اما در این رمان داستان دختری به نام شفق را میخوانید که قربانی هوا و هوس مادرش میشود و او را در کودکی رها میکند. در ادامه زنی که نام نامادری را به یدک... ادامه ›
کتاب خاطرات این سه نفر
- نویسنده: میلاد تشکری
کتاب خاطرات این سه نفر روایتی خواندنی و جذاب به قلم میلاد تشکری است و از اتفاقات تلخی حکایت دارد که یک بار زندگی سمیه، شخصیت اصلی داستان را زیر آوار زلزله مدفون میکند و بار دیگر در آتش جنگ میسوزاند. هفت بخش از این کتاب که با عنوان گناه اول تا هفتم تقسیمبندی شدهاند، از هفت اپیزود مختلف روایی، حکایت دارد. با قهرمان این رمان همراه شوید تا ببینید او چگونه این مسیر دشوار را پشت سر میگذارد.... ادامه ›
کتاب خان
- نویسنده: فاطمه نانسی صادق الوعد
کتاب خان داستانی رمانتیک، شیرین و به یادماندنی، به قلم فاطمه نانسی صادق الوعد است. این داستان شرح زندگی خانزادهای است که قبل از آنکه یک خان باشد، انسانی وارسته و خاص بود. انسانی که مسیر زندگیاش را خود تعریف نمود و به سرانجام رساند. رمان خان، نه تنها یک قصۀ ساده، بلکه گویای حقیقتی شفاف و غرور آفرین از زندگی مردی است که در فراز و نشیب زندگی همچون دُرّی گرانبها صیقل یافت تا عاشقانه بر قلههای... ادامه ›
کتاب کسی نیست (مجموعه داستان)
- نویسنده: فریبا آقاحسینی
این کتاب شامل داستان های جالبی ایست که برای رده سنی بزرگسال مناسب می باشد. از متن کتاب: مرد همچنانکه روی نیمکت پارک خفته بود، به پهلو غلتید و پشهی خیالی را با دست پراند. سایهای بر پیکرش سنگینی میکرد. زیر لب گفت: «دست از سرم بردار!» سایه برخاست و شعاعی از آفتاب بر چهره مرد تابید. ابرو درهم کشید و نیمخیز شد. نگاهش به زن و کودکی افتاد که در گوشهای از پارک لب باغچه نشسته بودند. مشتی به سینهاش... ادامه ›
کتاب او یک معلم بود
- نویسنده: رامین نورانی
کتاب او یک معلم بود به قلم رامین نورانی، داستان زندگی مردی را روایت میکند که با تلاش فراوان به افسانهی شخصی خودش در زندگی دست پیدا میکند. دربارهی کتاب او یک معلم بود: شخصیت اصلی این کتاب معلمی است که رویای شخصی خودش در زندگی را محقق میکند. او با وجود تمام فراز و نشیبها و ناملایتهایی که در زندگیاش وجود داشت، دست از تلاش برنداشت و برای تحقق بخشیدن به آرزویش تمام توانش را به کار گرفت. معلم... ادامه ›
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: مهدی قزلی
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی، شامل روایتهای کوتاه و جذابی است که به قلم جمعی از دانشجویان نوشته شده. ماجرای داستان یک دختر جلف که نام یکی از داستانهای اصلی کتاب نیز میباشد از این قرار است که راوی (فیلمبردار) از اردوگاه آوارگان فلسطینی فیلمبرداری میکند. او ناگهان دختری را میبیند که ظاهری جلف دارد. دختر میخواهد به هر نحوی شده از او فیلمبرداری شود؛ اما فیلمبردار از این کار اکراه... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که هیچ بود
- نویسنده: مرتضی احمدی
کتاب صوتی مردی که هیچ بود نوشته بازیگر محبوب و درخشان زندهیاد مرتضی احمدی، به روایت زندگی مردی میپردازد که در کوچه پسکوچههای شهری بزرگ زندگی میکند. داستانی پرکشش و جذاب که شنونده را تا پایان با خود همراه میکند. درباره کتاب صوتی مردی که هیچ بود: با وجود گسترش شهرها و ساختن ساختمانها و برجهایی بلند و بزرگ، هنوز هم افرادی هستند که زندگی در کوچه پسکوچههای قدیمی را ترجیح میدهند و زندگیشان... ادامه ›
کتاب صوتی مورچه در ماه
- نویسنده: لادن نیکنام
کتاب صوتی مورچه در ماه رمانیست به قلم لادن نیکنام که نخستین بار در سال 1387 به چاپ رسید. این اثر شنیدنی، دربارهی زندگی تأثربرانگیز زنانی سرخورده است که جامعه هر یک از آنها را به شکلی از پای درآورده است. درباره کتاب صوتی مورچه در ماه: ادبیات داستانی ایران در یکی دو دههی اخیر، شاهد ظهور صداهایی نو بوده است؛ نویسندگانی با ذوق و با استعداد که علاوه بر تواناییهای ادبی، از دغدغههای جدی اجتماعی... ادامه ›
کتاب از یاد رفتن
- نویسنده: محمدحسین محمدی
کتاب از یاد رفتن نوشتهی محمدحسین محمدی، داستانی بلند است که در آن یک روز از زندگی پیرمردی ساکن افغانستان روایت میشود. کتاب علیرغم حجم اندک خود، ساختاری پرجزییات دارد و شخصیتها و وقایع در آن هنرمندانه پرداخته شدهاند. این اثر شگفتانگیز در سال 1386 برندهٔ جایزهی بهترین رمان از سوی انجمن منتقدان مطبوعات ایران شد. درباره کتاب از یاد رفتن: افغانستان زیبا در چند دههی اخیر، دستخوش خونریزیها و... ادامه ›
کتاب صوتی خالکوبی
- نویسنده: پونه ابدالی
کتاب صوتی خالکوبی نخستین رمان نویسندهی جوان و محبوب پونه ابدالی است که ژانری اجتماعی دارد و موضوع اصلی آن دربارهی حیوانآزاری و حقوق حیوانات است. دربارهی کتاب صوتی خالکوبی: هدف این کتاب توجه جامعه به مسئله مهم حیوانآزاری است؛ زیرا در این سالها رویدادهای تلخ و تکاندهندهی بسیاری دربارهی حیوانات رخ داده است و متاسفانه هیچ قانونی هم برای پیگیری وجود ندارد. این رمان به داستان زندگی چند جوان... ادامه ›