معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب گیتار
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب گیتار نوشتهی ضحی کاظمی مجموعهداستانکهایی دربارهی زندگی و مرگ، علوم ماوراءالطبیعه و جادو است. علاوه بر اینها این کتاب با دیدی متفاوت به مسائلی همچون مذهب و سنت میپردازد و حتی نگاهی گذرا به مضامین اجتماعی روز جامعهی ایرانی دارد. پایان این داستانکها بسیار غافلگیرکننده است و از خواندن آن شوکه میشوید. دربارهی کتاب گیتار کتاب گیتار مجموعهی هفتاد داستانک ایرانی نوشتهی ضحی کاظمی است.... ادامه ›
کتاب مه لقا
- نویسنده: شهرام خلج
کتاب مه لقا نوشتهی شهرام خلج رماننویس جوان ایرانی است. این اثر با دغدغهها و درونمایههای اجتماعی و اقلیمی بر آن است روایتگر شخصیت زنی با نام مه لقا باشد که از همان روزهایی که چشم به جهان گشوده با مهیبترین بلاها و مصائب مواجه شده است. این رمان که با ایدهها و مضامینِ ضدسنت به نگارش درآمده، داستانی را ترسیم میکند که در آن تعصب و دخالتهای دیگران میتواند زندگی یک شخص را ویران سازد. دربارهی... ادامه ›
کتاب خیابان ولیعصر
- نویسنده: مائده نعمتی
کتاب خیابان ولیعصر مجموعهی داستان کوتاهی از نویسندهی جوان معاصر، مائده نعمتی است که با رویکردی واقعگرایانه نوشته شده. نویسنده در این کتاب که شامل پنج داستان کوتاه است، از عناصر زندگی روزمره برای پرورش داستانها و شکل دادن به روایت خود استفاده کرده است. دربارهی کتاب خیابان ولیعصر مائده نعمتی نویسندهی جوان معاصر است که در زمینهی نگارش داستان کوتاه فعالیت دارد. کتاب «کسی کتابهایم را چاپ... ادامه ›
کتاب صوتی بیخود و بیجهت
- نویسنده: شهلا حائری
کتاب صوتی بیخود و بیجهت نوشته شهلا حائری، روایتگر ملاقات دو زن با یکدیگر است که یکی از آنها در ایران زندگی میکند و دیگری سالهای زیادی را در فرانسه گذرانده است. هر یک از آنها در این ملاقات رازها و ناگفتههای خود را برای شما آشکار میکنند. کتاب صوتی بیخود و بیجهت تحلیل زیبایی از احساسات، زیست و تحول انسانهاست. دیدار دو زن، به نامهای یاسمن که در سرزمین دیگری زندگی میکند و ندا در ایران.... ادامه ›
کتاب صوتی پدرکشتگی
- نویسنده: سلمان امین
کتاب صوتی پدرکشتگی نوشتهٔ سلمان امین، روایتی است که از حماسه رستم و سهراب الهام گرفته شده و ماجرای مردی را تعریف میکند که پس از مرگ همسرش در هنگام زایمان، پسر به دنیا آمده را مقصر میداند و نمیتواند این موضوع را بپذیرد. درباره کتاب صوتی پدرکشتگی: موضوع داستان از زمانی شروع میشود که پسر به دنیا میآید و تا بزرگسالی او ادامه پیدا میکند. اگر اصطلاح «عقدهٔ ادیپ» را در روانشناسی شنیده باشید،... ادامه ›
کتاب مرده در قاب زنده در نقاب
- نویسنده: فریبا امینی امینه
کتاب مرده در قاب زنده در نقاب اثر فریبا امینی امینه دارای مضمونی شیرین و نثری ساده و روان است. زبان شیوا و شخصیتسازی هنرمندانه مؤلف در این رمان، جوی را میسازد که مخاطب حین مطالعهٔ داستان با شخصیتهای آن به راحتی ارتباط برقرار کرده و در ناخودآگاه همراه آنها در صحنهٔ داستان زندگی میکند. از دیرباز نویسندگان ملتهای مختلف، به شیوههای گوناگون با توصیف پیامدهای فقر، مهر رد بر پیشانی سیاه فقر و... ادامه ›
کتاب خاک خام
- نویسنده: طناز حسینی
داستان عشقی شورانگیز و ایستادگیهای یک دختر روستایی جسور را در کتاب خاک خام نوشتهی طناز حسینی بخوانید. او در این کتاب داستان عاشقانهی لیلا و صالح را میگوید که قصد دارند از روستا به شهر مهاجرت کنند. همین مسئله زندگی آنها را زیر و رو میکند و ماجراهایی غیرمنتظره بر سر راهشان قرار میدهد. دربارهی کتاب خاک خام کتاب خاک خام رمان عاشقانه و جذابی به قلم گیرای طناز حسینی، نویسندهی جوان ایرانی، است... ادامه ›
کتاب تمیان
- نویسنده: هایده رحیمی
کتاب تمیان دومین اثر داستانی هایده رحیمی، نویسندهی جوان ایرانی، است. رحیمی در این کتاب داستان دو جوان را میگوید که از بالکن یک برج بلند، فعالیتهای ساکنین ویلای روبهرو را رصد میکنند و در همین اثنا درگیر ماجرایی غیرمنتظره میشوند. داستان با نثر جذاب نویسنده، از خلال گزارشها و نامههای این دو جوان شرح داده میشود و ما را با وقایع جاری، احساسات و گذشتهی آنها آشنا میکند. دربارهی کتاب تمیان... ادامه ›
کتاب استیصال
- نویسنده: نسترن اکبریان
کتاب استیصال، نوشتهی نسترن اکبریان، رمانی پرشور دربارهی دختری است که در اوج بیپناهی و تنهایی درگیر رابطهی عاشقانهای به شدت مخرب و خطرناک میشود که اثراتش تا مدتها با او باقی میماند و زندگیاش را به کلی عوض میکند. این رمان ایرانی برای علاقهمندان به داستانهای خانوادگی و عاشقانه خواندنی خواهد بود. دربارهی کتاب استیصال یکی از جذابترین موضوعاتی که در سالیان اخیر دربارهی آن رمانها و... ادامه ›
کتاب زنان سرزمین من
- نویسنده: لیلا اشکوتی
کتاب زنان سرزمین من نوشتهی لیلا اشکوتی، سرگذشت دختری از یک خانواده متوسط روستایی در دهههای 40 تا نیمههای 60 است که در این سالها در مناطق کرد نشین غرب و شمال غربی ایران زندگی میکرد. داستان زندگی گلی آینه زندگی مادران دیروز است بیشک با خواندن این کتاب نشانههای زیادی از وجود مادرتان را در شخصیت اصلی خواهید یافت. مادرانی که امروز احتمالاً در جمع ما نیستند به همین دلیل سرگذشت آنها به سوی... ادامه ›
کتاب سیمین
- نویسنده: مجید آذرشاهی
کتاب سیمین نوشتهی مجید آذرشاهی، داستان دختری شاد و باهوش را به تصویر میکشد که در سال آخر دبیرستان پس از اردوی کاشان به باستانشناسی علاقهمند میشود و در این مسیر اتفاقات جالبی برای او رخ میدهد. دربارهی کتاب سیمین: داستان این کتاب کنکاشی است در باره گنجینه پنهان داریوش سوم آخرین پادشاه سلسله با عظمت هخامنشی. آنچه از مستندات تاریخی برمیآید اسکندر مقدونی پس از چپاول و آتش زدن تخت جمشید، با... ادامه ›
کتاب صوتی گور سفید
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب صوتی گور سفید نوشتهی مجید قیصری، درباره زندگی پرتلاطم دو برادر است که تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. یکی از آنها بسیار متعصب و افراطی است و قصد دارد فساد را در جامعه از بین ببرد و دیگری مردی عاشقپیشه که در انتظار وصال معشوق به سر میبرد. درباره کتاب صوتی گور سفید: مجید قیصری که بیشتر به دلیل خلق مجموعه داستانهایش شناخته میشد، حالا رمانی متفاوت با موضوعی جذاب نوشته است. کتاب گور سفید... ادامه ›
کتاب صوتی پسری که مرا دوست داشت
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی پسری که مرا دوست داشت شامل مجموعه داستانهای کوتاهی از نویسنده و پژوهشگر معاصر بلقیس سلیمانی است که با زبانی عامیانه و ساده در فضایی وهمآلود نوشته شده و مضامینی چون مرگ، روابط انسانی و ازدواج را در بر میگیرد. اکثر مخاطبین میتوانند با این کتاب به راحتی ارتباط برقرار کنند. تراژدی و طنز در این اثر با هم همراه شدهاند. به گفته خود نویسنده این مجموعه، ادامه دیگر کتابهای او مثل «خاله... ادامه ›
کتاب سوفار
- نویسنده: افسانه احمدی
کتاب سوفار از افسانه احمدی، روایتگر زندگی زنانیست که از استقلال بالایی برخوردارند، اما همچنان در دنیایی مردانه گیر افتادهاند! این رمان اجتماعی ایرانی، دربارهی نویسندهایست که نوشتن یک داستان با موضوع مشخصی به او پیشنهاد میشود؛ داستانی که هم زندگی نویسنده و هم زندگی شخصیت اصلی آن را تحت تاثیر قرار میدهد. دربارهی کتاب سوفار یک تصادف رانندگی چهقدر میتواند در زندگی انسان تاثیرگذار باشد؟... ادامه ›
کتاب دوباره هرگز
- نویسنده: مهوش اغتفاری
کتاب دوباره هرگز، رمانی عاشقانه از مهوش اغتفاری است. در این اثر سرگذشت شخصیتی به نام «مولود» به تصویر کشیده شده است؛ زنی جوان که در گیرودار زندگی دشوار و طاقتفرسای خویش، در دام عشقی بیسرانجام گرفتار میآید. درباره کتاب دوباره هرگز مهوش اغتفاری یکی از نویسندگان توانای ادبیات امروزِ ایران است. او در کتابِ دوباره هرگز که رمانی عاشقانه با درونمایههای اجتماعیست، به روایت دشواریهای زندگی زنان در... ادامه ›
کتاب دره مرگ
- نویسنده: حمیده انصاری پور
کتاب دره مرگ از حمیده انصاریپور، روایتی از زندگی سخت و پرفرازونشیب «آمین» است. دختری که با مرگ پدر و مادرش، دچار مشکلاتی شده و مجبور به ترک خانه میشود و حالا بعد از گذشت چندین سال، خواهرزادههایش او را پیدا میکنند و در تلاشند تا آمین را به زندگی عادی برگردانند؛ درحالیکه مشکلات این سالها، آنقدر در وجود او رخنه کرده که تجربهی یک زندگی عادی را برای او غیرممکن کردهاند. اگر از طرفداران... ادامه ›
کتاب آپارتمان، دریا
- نویسنده: احمدرضا احمدی
احمدرضا احمدی در اولین رمان خود؛ کتاب آپارتمان، دریا داستان زندگی مردی را به تصویر میکشد که بسیار خیالباف و رویاپرداز است. او که به تازگی از همسرش جدا شده و در خانهای به تنهایی زندگی میکند، روز و شب خود را با رویاها و زندگی خیالی خود میگذراند. دربارهی کتاب آپارتمان، دریا: راوی رمان پیش رو، مرد جوانی است که به تازگی تجربهی تلخ طلاق را پشت سر گذاشته است. با این حال همسرش همچنان به خانهی او... ادامه ›
کتاب صوتی بر دیوار کافه
- نویسنده: احمدرضا احمدی
کتاب صوتی بر دیوار کافه اثر احمدرضا احمدی روایت زندگی کارگردان سینمایی است که در دوران دانشجوییاش، کافهای در پاریس پاتوق همیشگیاش بوده، کافهای منحصر به فرد که بسیاری از مشتریان آن روی دیوارهایش یادگاری مینوشتهاند و راوی داستان همواره دلبسته خواندن و یادداشت برداشتن از روی این دیوار نوشتهها بوده است. راوی در کتاب صوتی بر دیوار کافه برای ما چگونگی ساخته شدن فیلمی را نقل میکند که از بیست... ادامه ›
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت
- نویسنده: شیما سورن
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت نوشتهی شیما سورن مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی است. نویسنده در این کتاب شما را با زندگی زوجهایی همراه میکند که هرکدام رازی برای پنهان کردن دارند... دربارهی کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت اثری از شیما سورن است که در دو بخش و با روایت داستانهایی کوتاه، تصویری از زندگی مشترک در دل... ادامه ›
کتاب دلی که نداشتی
- نویسنده: فاطمه سلیمانی ازندریانی
فاطمه سلیمانی ازندریانی در کتاب دلی که نداشتی، در قالب داستانی اجتماعی و عاشقانه زندگی دختر جوانی را به تصویر میکشد که پدر و مادرش را از دست داده است و روزگارش را به تنهایی و با سختی سپری میکند و رخدادهای ناگوار، روزگارش را تلختر میسازد. درباره کتاب دلی که نداشتی: فاطمه سلیمانی در جدیدترین طبعآزمایی خود به سراغ روایت زندگی یک دختر دهه هفتادی رفته و داستانی با درونمایه اجتماعی را بازگو... ادامه ›
کتاب صوتی از شیطان آموخت و سوزاند
- نویسنده: فرخنده آقایی
کتاب صوتی از شیطان آموخت و سوزاند نوشته فرخنده آقایی، زندگی و وضعیت زنی تنها و بیخانمان را در شهری شلوغ روایت میکند. این رمان برنده جایزه هفتمین دوره کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات و نامزد دومین دوره جایزه پروین اعتصامی بوده است. در ابتدای رمان مخاطب گمان میکند راوی دختری کمسن و بیسرپناه و فقیر است اما هرچه جلوتر میرود زوایای پنهان داستان آشکار میشود و سوالاتی که در ذهن مخاطب به... ادامه ›
کتاب رودابه
- نویسنده: مهین سالار
مهین سالار، نویسندهی خوشذوق ایرانی، در کتاب رودابه داستان زندگی زنی زندانی را روایت کرده که برای استفاده از مرخصی درمانی، پا از زندان بیرون مینهد؛ غافل از آنکه ابداً بنا نیست چنانکه باید و شاید، از طعم شیرین آزادی بهرهمند گردد... درباره کتاب رودابه مهین سالار یکی از نویسندگان دغدغهمند و مستعد ادبیات ایران در سالیان اخیر است. او در اغلب آثار داستانی خود، روایتگر زندگی زنان طبقات فرودست... ادامه ›
کتاب تفریحات شب
- نویسنده: محمد مسعود
کتاب تفریحات شب اثری برجسته از محمد مسعود است که در حدود پنجاه سال پیش نوشته شده و توجه منتقدین فراوانی را به خود جلب کرده. این رمان شرایط اجتماعی، فرهنگی و... ایران در دوران حکومت رضاخان را به تصویر کشیده است. محمد مسعود، با زبانی منتقدانه زندگی تحصیل کردگان در دوره رضا شاه را روایت میکند. او با غضب شرح حال جوانانی را ترسیم میکند که عمرشان را با کار بیهوده اداری و تفریحات بیفایده هدر... ادامه ›
رمان آن
- نویسنده: منیژه رفیعی
آن برگی از دفتر زندگی من است، برگی که با یافتن یک دفترچهء خاطرات قدیمی و خواندن آن ورق می خورد. من، گاه با نویسندهء خاطرات یکی می شوم، گاه او را به قضاوت می نشینم و گاه فقط تماشاگر هستم و شما، خوانندهء گرامی اگر بخواهید، مرا همراهی خواهید کرد. بخش هایی از متن کتاب: بازی مار و پله حکایتی داشت و تشریفاتی خاص که اگر میخواستی به شیوه درست بازی کنی باید خرجی از خانه کسر میشد و هزینه خرید صفحه بازی... ادامه ›