معرفی و دانلود کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل

برگزیده‌ی مقالاتی از مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد پیرامون فلسفه‌ی آلمانی در قرن هجدهم میلادی را در کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل می‌خوانید. این کتاب به فیلسوفان مهم آن دوره می‌پردازد و ضمن ارائه‌ی زندگینامه‌ی مختصری از این متفکرین مهم، شما را با نظریات و مفاهیم اساسی اندیشه‌ی آنان آشنا می‌کند.

درباره‌ی کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل

امانوئل کانت (Immanuel Kant) و فردریش هگل (Georg Wilhelm Friedrich Hegel) دو فیلسوف مهمی هستند که پایه‌های فلسفه‌ی مدرن را پی‌ریزی کرده‌اند. به همراه این دو تن، فیلسوفان دیگری نیز فعال بوده‌اند و هر کدام به نوبه‌ی خود تاثیراتی بر این دو متفکر و بر کل فلسفه گذاشته‌اند. بنابراین شاید بتوان گفت این فلسفه‌ی آلمانی در قرن هجدهم است که تاریخ فلسفه را متحول کرد، نه فقط اشخاصی چند. مفاهیمی همچون دیالکتیک، ایدئالیسم و هرمنوتیک که بنیان‌های نظریات فلسفی بعدی شده‌اند، از دل فلسفه‌ی آلمانی بیرون آمده‌اند و قرن هجدهم آلمان بود که تاثیرات مهمی بر فلسفه‌ی جهان گذاشت.

کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل مجموعه‌ی مقالاتی است که نظریات فلسفی مطرح شده در آلمان قرن هجدهم را تشریح می‌کند. این کتاب که از مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد گزیده شده است، فاصله‌ی نظری میان کانت و هگل را مدنظر قرار می‌دهد و زندگی و آرای فیلسوفان مهمِ هم‌دوره با آنان را تشریح می‌کند.

معرفی و دانلود کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل

نه مقاله ساختار کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل را تشکیل می‌دهد. کانت، یاکوبی، شلایرماخر، دیلتای، یورک، فیشته، برادران شلگل و هگل از متفکرانی هستند که کتاب حاضر بر آن‌ها دست می‌گذارد. هر مقاله ابتدا شرح مختصری از زندگی و فعالیت فکری این متفکرین ارائه می‌دهد و سپس بنیان‌ها و مفاهیم نظری آثار آن‌ها را واکاوی می‌کند.

کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل را داود میرزایى، محمدمهدى اردبیلى و سید مسعود حسینى به فارسی برگردانده‌اند و انتشارات ققنوس روانه‌ی بازار کتاب ایران کرده است.

درباره‌ی مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد

گروه دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد (Stanford Encyclopedia of Philosophy) برای اولین بار در سال 1995، تحت نظارت جان پری (John Perry) و با هدف گسترش دانش فلسفی و دسترس‌پذیری بهتر دپارتمان فلسفه‌ی استنفورد تاسیس شد و شروع به فعالیت کرد. امروز مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد با وجود نزدیک به دو هزار مقاله و مدخل معتبری که در حوزه‌ها و زمینه‌های مختلف فلسفه ارائه داده، به‌عنوان یکی از معتبرترین مراجع علمی و فلسفی سطح اینترنت شناخته می‌شود. دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد از متخصصان و پژوهشگران بی‌شماری در سرتاسر جهان کمک می‌گیرد و تیم سردبیرانی که به‌عنوان بهترین متخصصان حوزه‌های خود شناخته می‌شوند تمام مطالب ارائه‌شده را مورد بررسی، تصحیح و به‌روزرسانی دقیق قرار داده‌اند و آن را به‌صورت رایگان در اختیار همگان قرار می‌دهند.

اگرچه تمام مطالب دانشنامه‌ی استنفورد به‌صورت رایگان در اختیار تمام علاقه‌مندان از سرتاسر جهان قرار دارد، اما به دلیل اینکه مطالب آن همه به زبان انگلیسی نوشته و منتشر شده ممکن است برای کسانی که به این زبان تسلط ندارند کاربردی نباشد. به همین دلیل انتشارات ققنوس با همکاری مترجمان و فلسفه‌پژوهان جوان ایرانی شروع به ترجمه و انتشار مدخل‌های متنوع این دانشنامه در قالب جلدهای مختصر و گاه مفصلی به زبان فارسی کردند. امروزه بیش از صد جلد از کتاب‌های این مجموعه منتشر شده و در اختیار دانشجویان و علاقه‌مندان فلسفه در ایران قرار گرفته است تا مرجع در دسترسی برای مطالعه‌ی فلسفه از منظر تاریخی و موضوعی داشته باشند.

کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل برای چه کسانی مناسب است؟

مطالعه‌ی این کتاب را به دانشجویان فلسفه و دوست‌داران این حوزه، ‌به‌ویژه کسانی که قصد آشنایی با فلسفه‌ی آلمانی را دارند، توصیه می‌کنیم.

در بخشی از کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل می‌خوانیم

استلزامات هنجارى تأمل انسان‌شناسانه درباره زندگى و تاریخ دیلتاى را به سمت بررسى ارزش جهان‌بینى‌ها نیز سوق داد. درست همان‌طور که سرشت تاریخ کلى [یا جهانى] ما را وادار مى‌کند که تاریخ را چیزى بیش از علمى انسانى لحاظ کنیم، جهان‌بینى‌ها هم به طرزى کلى‌تر بر کوشش‌هایى براى حصول چشم‌انداز یکپارچه‌اى به زندگى مبتنى هستند. علوم به اقتضاى سرشتشان محدودند و نمى‌توانند جهان‌بینى فراگیرى به دست دهند. هر جهان‌بینى‌اى مى‌کوشد نه‌تنها تصویرى شناختى از جهان به دست دهد، بلکه ارزیابى‌اى از آنچه در زندگى حایز ارزش است و دستیابى به آن به زحمتش مى‌ارزد نیز فراهم آورد. جهان‌بینى‌ها در آثار ادبى، دینى و فلسفى پرورانده شده‌اند. فیلسوفان صورت‌بندى‌هایى متافیزیکى از جهان‌بینى‌ها پدید آورده‌اند که مى‌کوشند به آن‌ها نوعى تعین مفهومىِ کلى ببخشند.

دیلتاى سه نوع مکرر از چنین صورت‌بندى‌هاى متافیزیکى‌اى را تحلیل مى‌کند: طبیعت‌گرایى، ایدئالیسم ناظر به آزادى و ایدئالیسم عینى. طبیعت‌گرایى دموکریتوس، هابز و دیگران همه‌چیز را از آنچه بتوان شناخت و از حیث ساختار متکثر است برمى‌آورد؛ ایدئالیسم ناظر به آزادى آن‌گونه که نزد افلاطون، کانت و دیگران به چشم مى‌خورد بر حاکمیت اراده تأکید مى‌ورزد و سرشتى ثنوى دارد؛ ایدئالیسم عینى آن‌گونه که نزد هراکلیتوس، لایب‌نیتس و هگل مى‌بینیم واقعیت را به منزله تجسمِ مجموعه هماهنگى از ارزش‌ها تصدیق مى‌کند و صبغه‌اى وحدت‌گرایانه دارد. این سه نوع جهان‌بینى متافیزیکى با یکدیگر قیاس‌ناپذیرند از این حیث که هر یک اولویت‌هاى خویش را به طرزى متفاوت مقرر مى‌دارد. به نظر دیلتاى، طبیعت‌گرایى زیاده تقلیل‌گراست؛ دیدگاه‌هاى اخلاقى دیلتاى وى را به ایدئالیسم ناظر به آزادى متمایل مى‌سازند؛ از منظر زیبایى‌شناسانه، او احساس شیفتگى نسبت به ایدئالیسم عینى داشت.

فهرست مطالب کتاب

کانت: مایکل رولف
[درآمد]
1. زندگى و آثار
2. طرح کانت در نقد عقل محض
3. ایدئالیسم استعلایى
4. استنتاج استعلایى
5. اخلاق و اختیار
6. خیر اعلى و اصول موضوعه عملى
7. وحدت طبیعت و اختیار
یادداشت‌ها
کتابنامه
یاکوبى: جورج دى جووانى
[درآمد]
1. زندگى و فعالیت فکرى
2. آثار فلسفى اصلى
3. آثار ادبى
4. آثار جدلى
5. بازنگرى
یادداشت‌ها
کتابنامه
شلایرماخر: مایکل فورستر
[درآمد]
1. زندگى و آثار
2. فلسفه زبان
3. فلسفه ذهن
4. هرمنوتیک (نظریه تأویل)
5. نظریه ترجمه
6. زیبایى‌شناسى
7. دیالکتیک
8. اخلاق
9. فلسفه سیاسى و اجتماعى
10. فلسفه دین
کتابنامه
دیلتاى: رودلف مکریل
[درآمد]
1. زندگى و اندیشه دیلتاى
2. آثار فلسفى اصلى دیلتاى
3. تأملات دیلتاى در باب اخلاق و جهان‌بینى‌ها و تردیدهایش درباره متافیزیک
کتابنامه
یورک: اینگو فارین
[درآمد]
1. سرگذشت یورک
2. مکاتبه با دیلتاى
3. پاره‌گفتارهاى فلسفى در باب تاریخ و روان‌شناسى
یادداشت‌ها
کتابنامه
فیشته: دنیل بریزیل
[درآمد]
1. زندگى و آثار
2. طرح فلسفى فیشته
3. عزیمتگاه آموزه دانش دوره ینا
4. ملخص منظومه‌وار آموزه دانش دوره ینا
5. صورت متأخر آموزه دانش و اقبال به فلسفه فیشته
کتابنامه
آوگوست شلگل: کاتیا د. هِى
[درآمد]
1. زندگى و آثار
2. تأثیر آوگوست شلگل بر رمانتیسم آلمانى
3. فلسفه هنر
4. فلسفه زبان
5. نظریه ترجمه
6. نقش منتقد و ملى‌گرایى رمانتیک شلگل
7. آوگوست شلگل: متفکر تفاوت
یادداشت‌ها
کتابنامه
فریدریش شلگل: آلن اسپِیت
[درآمد]
1. زندگى و آثار
2. چرخش رمانتیک
3. بوطیقا و زیبایى‌شناسى
4. تلمذ فلسفى: دیدگاه شلگل در باب ایدئالیسم و فلسفه استعلایى
5. فلسفه اخلاق، اجتماع و سیاست
6. فلسفه متأخر زندگى، تاریخ و دین
کتابنامه
هگل: پل ردینگ
[درآمد]
1. زندگى، آثار و تأثیرات
2. فلسفه هگل
3. آثار هگل
کتابنامه
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل
نویسنده
مترجمداود میرزایی، محمدمهدی اردبیلی، سید مسعود حسینی
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۴۰۲
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات520
زبانفارسی
شابک978-622-04-0498-9
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل

برای دریافت کتاب فلسفه آلمانی از کانت تا هگل و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.