معرفی و دانلود کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم
برای دانلود قانونی کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم
کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم، نوشتهی پل گایر، یکی از کتابهای مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد است که به موضوع زیباییشناسی یا استتیک و نظریات فیلسوفان بزرگ قرن هجدهم آلمان در این باره میپردازد. آرای ولف، لایب نیتس، باومگارتن، مندلسون، هردر، زولتسر، موریتس، کانت، شیلر و... همچنین نقد نظرات آنها در این کتاب، به تفصیل و با تیزبینی مورد بررسی قرار گرفته است.
دربارهی کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم
زیباییشناسی یا استتیک در فلسفه، به بررسی و تحلیل مفهوم زیبایی، هنر و تجربههای حسی میپردازد. زیباییشناسی به ما این امکان را میدهد که درک کنیم چگونه زیبایی میتواند بر زندگی ما تأثیر بگذارد و چگونه هنرمندان و متفکران با استفاده از شکلهای هنری، عواطف و ایدههای انسانی را منتقل کنند. همینطور ارتباط اخلاق، حقیقت و احساسات انسانی با زیبایی چیست. گرچه مفهوم زیباییشناسی از دوران افلاطون و ارسطو بارها مورد مداقه قرار گرفته بود، قرن هجدهم در آلمان بهعنوان دورهای کلیدی در تحول زیباییشناسی شناخته میشود. در این زمان، فلاسفهای چون باومگارتن، کانت، شیلر و... با نظریات عمیق خود، پایههای این علم را شکل دادند و به آن عمق بخشیدند. کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم (18th Century German Aesthetics)، نوشتهی پل گایر (Paul Guyer)، به بررسی همه جانبهی آرای همهی فلاسفهی شناختهشدهی قرن هجدهم آلمان دربارهی زیباییشناسی میپردازد.
پل گایر در کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم به ما نشان میدهد فلاسفهی آلمانی در قرن هجدهم، باعث شدند زیبایی را نه فقط از منظر فلسفی و وجودی بلکه در ارتباط با فرهنگ، جامعه و اخلاق نیز مورد تفکر قرار دهیم. باومگارتن مفهوم زیباییشناسی را بهعنوان شاخهای خاص و مجزا از فلسفه تعریف کرد، درحالیکه کانت که آرایی قاطع و تأثیرگذار دربارهی قضاوت زیبایی و تعریف آن داشت و شیلر هنر را بهعنوان وسیلهای برای کمال انسانی و غلبه بر محدودیتهای عقل آدمی قلمداد میکرد. کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم به ارائه، تفسیر، نقد و بررسی آرای همهی فلاسفهی شناختهشدهی آلمان در قرن هجدهم میپردازد که نظراتی دربارهی زیباییشناسی و هنر داشتهاند؛ چه کسی مثل باومگارتن که کتاب زیباییشناسی را نوشت و چه افرادی مانند ولف که هرگز کتاب کاملی را به زیباییشناسی اختصاص نداد.
کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم، در واقع ترجمهی مدخلی از دانشنامهی فلسفهی دانشگاه استنفورد (Stanford encyclopedia of philosophy) به قلم پل گایر است که با اجازه و تأیید دکتر ادوارد زالتا، سرپرست این دانشنامه، به همت انتشارات ققنوس به چاپ میرسد. این مجموعه در میان علاقهمندان به فلسفه در ایران بسیار شناخته شده است چراکه مباحث و موضوعات مختلف در حوزهی فلسفه را به جامعترین و کاملترین صورت مورد بررسی قرار میدهد. این کتابها برای افراد آشنا به فلسفه و مفاهیم پایهای این حوزه خواندنی است و افرادی که شناختی از واژگان و ادبیات فلسفی ندارند، برای خواندن و درک کتاب باید حوصلهی بیشتری به خرج دهند. ترجمهی دقیق و روان کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم را سید مسعود حسینی بر عهده داشته است.
کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم برای علاقهمندان و آشنایان به فلسفه و مفهوم زیباییشناسی و هنر خواندنی است.
در بخشی از کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم میخوانیم
اولین اتهام هردر آن است که لسینگ از تبیین این معنى بازمىماند که چرا زیبایى باید نخستین قانون هنرهاى تجسمى باشد. در دیدگان هردر، هنرِ تجسمى باید معطوف به زیبایى باشد، زیرا تنها بدین نهج مىتواند بر تعارض ذاتى میان خصوصیت مکانى و ایستاى خویش و خصوصیت دائما متغیر و گذراى همه چیزهاى موجود در طبیعت فائق آید.
هر چیز موجود در طبیعت گذراست، شور نفس و احساس تن: کردوکار نفس و حرکت تن: هر وضعى از طبیعت متغیر کرانمند. حال اگر هنر صرفاً واجد یک لحظه باشد که در آن باید همهچیز را در خود بگنجاند، آنگاه یکایک اوضاع دگرشونده طبیعت به طرزى غیرطبیعى به دست هنر جاوید مىشوند و، بنابراین، مطابق این اصل، هرگونه تقلید از طبیعت از طریق هنر، به پایان مىرسد (p. 133 ,«First Grove»).
وانگهى، کلیه لذتهاى حسى متعارف نیز زودگذرند: «همه شادىهاى حسى جز درخششى لحظهاى نیستند» (First» , p. 134«Grove). هنرى که ذاتاً ایستاست تنها یک راه براى فائق آمدن بر سرشت گذراى آنچه به تصویر مىکشد و لذتهاى متعارف در اختیار دارد، و آن دستچین کردن لحظهاى زیباست که، به عبارتى، از گذرایىِ بالفعل تاریخ عین در طبیعت واقعى مبراست و لذت ما از آن نیز برخلاف سایر لذتها رنگ نمىبازد (, p. 137«First Grove»). به عبارت دیگر، لذت ما از زیبایى، به یک اعتبار، ما را از گذر معمول زمان خارج مىکند. با این حال، هردر بىدرنگ مىافزاید که چنین چیزى از هرگونه زیبایى ساخته نیست: زیبایى جسمانى نیز سخت به زمان گره خورده است؛ لذا، اثر حقیقتاً زیبا مىباید به نحوى از انحا به جاى زیبایى تن به نمایش زیبایى نفس بپردازد: «زیبایى جسمانى خرسندکننده نیست: از میان چشمان ما نفْسى مىنگرد، و بدین سان از میان زیبایىِ بازنمایىشده براى ما نیز نفسى نظر مىکند
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1. لایبنیتس و ولف: کمال و حقیقت
2. گوتشت و منتقدانش: حقیقت و تخیل
3. باومگارتن و مایر: استتیک/ زیبایىشناسى به منزله نظیر شناخت عقلى
4. مندلسون، وینکلمان و لسینگ: عواطف آمیخته
5. هردر، زولتسر و هرتس: توان، کردوکار و حقیقت
6. موریتس: هنر به منزله آنچه فىنفسه کامل است
7. کانت: بازى با حقیقت
8. واکنش شیلر به زیبایىشناسى کانت: وقار، ارجمندى و تعلیم زیبایىشناسانه
9. نقد هردر بر کانت: توافقى میان دو رهیافت؟
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم |
نویسنده | پل گایر |
مترجم | سید مسعود حسینی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 286 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-171-0 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه هنر |