معرفی و دانلود کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت
برای دانلود قانونی کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت
کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت، ترجمهی مدخلی از دانشنامهی فلسفهی استنفورد است که توسط هانا گینزبورگ، استاد فلسفهی دانشگاه برکلی کالیفرنیا به نگارش درآمده است. گینزبورگ، بهعنوان یکی از معتبرترین کانتشناسان امروزی در این اثر مختصر میخواهد به تمام افرادی که با آثار کانت آشنایی چندانی ندارند کمک کند دلیل اهمیت و نقش اثرگذار این فیلسوف در تاریخ تفکر بشر را درک کنند.
دربارهی کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت
ایمانوئل کانت (Immanuel Kant) در مقدمهی کتاب نقد قوهی حکم خود ادعا میکند که لازم است فاصلهی میان قوانین علوم طبیعی و آزاد، یا میان فلسفهی نظری و عملی از میان برداشته شود و جنبهی تاملی قوهی حکم میتواند این کار را در عین هدایت ما از کلیترین احکام و اصول علوم طبیعی به احکام و مفاهیم جزئی تجربی انجام بدهد. هانا گینزبورگ (Hannah Ginsborg) در کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت (Kant’s Aesthetics and Teleology) میخواهد دیدگاه کانت در این اثر را خلاصه کرده و استدلالهای او را به سادهترین شکل ممکن شرح بدهد.
کانت در اولین بخش نقد قوهی حکم به نقد قوهی حاکمهی زیباشناختی پرداخته و در این بخش واکنشهای ما به زیبایی در طبیعت، هنر و زندگی روزمره را تحلیل کرده و از آن دفاع میکند. در بخش دوم اثر، یعنی نقد قوهی حاکمهی غایتشناختى، از دیدگاه و جنبهی تنظیمی احکام ما، بهعنوان بخشی از هستی غایتمند در مقابل طبیعت دفاع کرده و آن را تحلیل میکند. هانا گینزبورگ نیز در کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت به همین ترتیب به تشریح و توضیح آرای کانت به طور خلاصه میپردازد.
کانت از زمان نگارش اولین آثار تالیفی خود، نسبت به تحلیل نظریهی غایت شناختی با استفاده از پیشرفتها و یافتههای علم مدرن علاقه داشت و به همین ترتیب همواره نسبت به ایدهها و نظریههای زیباشناختی توجه و علاقهی خاصی نشان داده و حتی در آثار پیشین خود مفصل به آن پرداخته بود. اما ایدهی پرداختن به زیباییشناسی و غایتشناسی در یک اثر واحد تا پیش از نگارش آخرین جلد نقدهای سهگانهاش در هیچ کدام از آثارش سابقه نداشت. به نظر میرسد انگیزهی او برای نگارش این کتاب به وظیفهی اخلاقی انسان و ارتباط آن با احکام غایتشناختی و زیباشناختی ربط داشته باشد. به هر صورت، درک دیدگاه و تعریف کانت از غایتشناسی و زیباییشناسی، قدم بسیار مهمی در درک نظام فلسفی این متفکر بزرگ است و هانا گینزبورگ در کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت به شما در فهم صحیح این مسئله کمک خواهد کرد.
کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت شصتودومین جلد از مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد است که توسط داود میرزایی ترجمه شده و با چاپ انتشارات ققنوس در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار گرفته است.
دربارهی مجموعهی دانشنامهی فلسفه استنفورد
دانشنامهی فلسفهی استنفورد برای اولین بار در سال 1995، تحت نظارت جان پری و به هدف تقویت نقش آنلاین و دسترسپذیری بهتر دپارتمان فلسفهی استنفورد شروع به فعالیت کرد و امروز با وجود نزدیک به دو هزار مقاله و مدخل معتبری که در حوزهها و زمینههای مختلف فلسفه ارائه داده، بهعنوان یکی از معتبرترین مراجع علمی و فلسفی سطح اینترنت شناخته میشود. دانشنامهی فلسفهی استنفورد از متخصصان و پژوهشگران بیشماری در سرتاسر جهان کمک میگیرد و تیم سردبیرانی که بهعنوان بهترین متخصصان حوزههای خود شناخته میشوند تمام مطالب ارائه شده را مورد بررسی، تصحیح و بهروزرسانی دقیق قرار داده و آن را بهصورت رایگان در اختیار همگان قرار میدهند.
اگرچه تمام مطالب دانشنامهی استنفورد بهصورت رایگان در اختیار تمام علاقهمندان از سرتاسر جهان قرار دارد، اما به دلیل اینکه مطالب آن همه به زبان انگلیسی نوشته و منتشر شده ممکن است برای کسانی که به این زبان تسلط ندارند کاربردی نباشد. به همین دلیل انتشارات ققنوس با همکاری مترجمان و فلسفهپژوهان جوان ایرانی شروع به ترجمه و انتشار مدخلهای متنوع این دانشنامه در قالب جلدهای کوچک و مختصری به زبان فارسی کردند. امروزه بیش از صد جلد از کتابهای این مجموعه منتشر شده و در اختیار دانشجویان و علاقهمندان فلسفه در ایران قرار گرفته است.
کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت را به تمام دانشجویان و علاقهمندان فلسفه، بهخصوص پژوهندگان حوزهی زیباییشناسی و فلسفهی کانت پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت میخوانیم
در حالى که نظریه اخلاق کانت ارجاع مکررى به اهداف یا غایات مورد پذیرش انسانها دارد، مبحث «نقد قوه حاکمه غایتشناختى» به ایده اهداف یا غایات در طبیعت مىپردازد. (هر دو واژه «end» و «purpose» در ترجمههاى نقد قوه حکم متناظر با واژه آلمانى Zweck هستند؛ واژه همریشه آن یعنى Zweckmässigkeit به طور کلى به صورت «purposiveness» [غایتمندى/غائیت] ترجمه مىشود، اگرچه گاهى برخى مترجمان از معادل «finality» نیز براى آن استفاده کردهاند. ترجمه معیار Zweck در نوشتههاى اخلاقى «end» است، ولى «purpose» در نوشتههاى مربوط به نقد قوه حکم رواج بیشترى دارد، به همین دلیل من هم در اینجا از این معادل استفاده مىکنم.) از میان برجستهترین مؤفههاى شرح کانت از غایتشناسى طبیعى مىتوان به این موارد اشاره کرد: (الف) ادعاى او در مبحث «تحلیل قوه حاکمه غایتشناختى» مبنى بر اینکه انسان باید به ارگانیسمها به وجه غایتشناختى، یعنى به چشم «غایات طبیعى» نظر کند، و (ب) تلاش او در مبحث «دیالکتیک قوه حاکمه غایتشناختى» براى اینکه این برداشت غایتشناختى از ارگانیسمها را با شرح مکانیستى از طبیعت سازگار کند. این دو مؤلفه بهترتیب در قسمتهاى 3.3 و 3.4 توصیف خواهند شد. پیش از آن، قسمت 3.1 طرحى کلى از مفاهیم غایت و غایتمندى کانت ترسیم مىکند و قسمت 3.2 نیز اجمالاً به «غایتمندى» طبیعت «براى قواى شناختى ما»، یعنى پذیرا بودن آن در برابر پژوهش علمى تجربى مىپردازد. به دنبال بحث غایتشناسى زیستشناختى و نسبت آن با مکانیسم در قسمتهاى 3.3 و 3.4، در دو قسمت دیگر به جوانب دیگرى از غایتشناسى کانت پرداخته مىشود: قسمت 3.5 به این رأى کانت مىپردازد که کل طبیعت را مىتوان نظامى از غایات لحاظ کرد، و در قسمت 3.6 پیامدها و دلالتهاى ضمنى این دیدگاه غایتشناختى درباره طبیعت براى اخلاق و دین بررسى مىشود. نهایتاً قسمت 3.7 به غایتشناسى زیستشناختى کانت برمىگردد و به طور اجمالى به پیامدها و دلالتهاى ضمنى آن براى تفکر زیستشناختى معاصر مىپردازد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: قوه حکم
2: زیبایىشناسى
3: غایتشناسى
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب زیبایی شناسی و غایت شناسی کانت |
نویسنده | هانا گینزبورگ |
مترجم | داود میرزایی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 132 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-267-0 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه هنر، کتابهای هستی شناسی |