معرفی و دانلود کتاب فلسفه سیاسی

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه سیاسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه سیاسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فلسفه سیاسی

کتاب فلسفه سیاسی برگزیده‌ای از مقالات مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است که به پس‌زمینه‌های تاریخ، روند تحولات و نظریات گوناگون پیرامون مفاهیم فلسفه‌ی سیاسی می‌پردازد. آموزش مدنی، صلح، اخلاق، شکنجه، پیشرفت و جهان‌وطنی از جمله مفاهیمی هستند که در این مقالات پیگیری می‌شوند و شما را با مباحثات پیرامون آن‌ها آشنا می‌کنند.

درباره‌ی کتاب فلسفه سیاسی

آیا بشر واقعا در طول تاریخ پیشرفت کرده است؟ پیشرفت را از چه منظری باید نگریست و دریچه‌ی چشم چه کسانی را باید معیار آن قرار داد؟ آیا با وجود فجایعی همچون جنایات استعماری، جنگ‌های جهانی، انفجار اتمی و آشویتس همچنان می‌توان از پیشرفت بشر سخن به میان آورد و به آن خوش‌بین بود؟ از قرن هجدهم که نخستین بارقه‌های این مفهوم پدیدار شد، تا قرن نوزدهم، متفکرین بسیاری به پیشرفت خوش‌بین بوده و به آن پروبال داده‌اند، اما در قرن بیستم که فجایع بشری به انفجار رسیدند، نظریه‌پردازان مختلفی از آن دست کشیدند و همین مسئله تضادهای فلسفی سیاسی را به اوج کشاند. این تضادها چه هستند و چه مفاهیمی را در برمی‌گیرند و چه نظریات گوناگونی را پیرامون فلسفه‌ی سیاسی شکل داده‌اند؟

اثری که پیش رو دارید، کتاب فلسفه سیاسی مجموعه‌ی برگزیده‌ای از مقالات فلسفی سیاسی مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است که به تشریح مفاهیم مهم این حوزه می‌پردازند و شما را با تاریخ تحولات و تعاریف مختلف آن‌ها آشنا می‌کنند. این مقالات به قلم اساتید و پژوهشگران این حوزه نوشته شده‌اند و مفاهیمی چون انقلاب، شورش، صلح و جامعه‌ی مدنی را از منظر تفکرات سیاسی گوناگون برایتان شرح می‌دهند. برخی از نویسندگان آن عبارت‌اند از: جک کریتندن، پیتر لوین، س. آ. ج. کودى، اندرو فیالا و شماس میلر.

معرفی و دانلود کتاب فلسفه سیاسی

کتاب فلسفه سیاسی شامل نه مقاله است. در مقاله‌ی اول به مفهوم آموزش مدنی و اشکال مدرن و تاریخی آن می‌پردازد. این مقاله ریشه‌های آموزش مدنی را برای شما می‌کاود و ردپای آن را در دموکراسی و اخلاق پی می‌گیرد. مقاله‌ی دوم بر ارتباط میان اخلاق و سیاست تمرکز می‌کند و این پرسش مهم را به میان می‌کشد که آیا رهبران و سیاستمداران می‌توانند مرزهای اخلاقی را با اهداف خیرخواهانه زیر پا بگذارند؟ مقاله‌ی سوم به صلح و صلح‌گرایی اشاره دارد، به تفصیل این مفاهیم را برای شما شرح می‌دهد و انواع صلح‌گرایی را بر می‌شمارد.

مقاله‌ی چهارم کتاب فلسفه سیاسی بر یک مفهوم جنجالی دست می‌گذارد؛ شکنجه! این مقاله طی چهار بخش چیستی شکنجه را مورد کندوکاو قرار می‌دهد و به ایرادات و توجیهات مطرح شده پیرامون این مفهوم می‌پردازد. مقاله‌ی پنجم نیز مفهومی مهم را مدنظر قرار می‌دهد. این مقاله مفهوم پیشرفت را از اولین بارقه‌های آن، یعنی دوران روشنگری آغاز می‌کند و دیدگاه‌های گوناگون له و علیه آن را پی می‌گیرد. جهان‌وطنی و تاریخ آن موضوع مقاله‌ی ششم است و مقاله‌ی هفتم و هشتم نیز در همین راستا نگاهی به پس زمینه‌ی تاریخی و مباحثات گوناگون جهانی شدن و حکومت جهانی می‌اندازند. مقاله‌ی آخر به فلسفه‌ی سیاسی و اجتماعی کانت می‌پردازند و از قِبل آن، مفاهیمی از جمله آزادی، مالکیت و انقلاب را تشریح می‌کنند.

کتاب فلسفه سیاسی به همت مریم هاشمیان، مریم خدادادى، مژده ثامتى، مهدى پارسا و داود میرزایى به فارسی برگردانده و با تلاش‌های انتشارات ققنوس ذیل مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است.

معرفی و دانلود کتاب فلسفه سیاسی

درباره‌ی مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد

گروه دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد (Stanford Encyclopedia of Philosophy) برای اولین بار در سال 1995، تحت نظارت جان پری (John Perry) و با هدف گسترش دانش فلسفی و دسترس‌پذیری بهتر دپارتمان فلسفه‌ی استنفورد تاسیس شد و شروع به فعالیت کرد. امروز مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد با وجود نزدیک به دو هزار مقاله و مدخل معتبری که در حوزه‌ها و زمینه‌های مختلف فلسفه ارائه داده، به‌عنوان یکی از معتبرترین مراجع علمی و فلسفی سطح اینترنت شناخته می‌شود. دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد از متخصصان و پژوهشگران بی‌شماری در سرتاسر جهان کمک می‌گیرد و تیم سردبیرانی که به‌عنوان بهترین متخصصان حوزه‌های خود شناخته می‌شوند تمام مطالب ارائه‌شده را مورد بررسی، تصحیح و به‌روزرسانی دقیق قرار داده‌اند و آن را به‌صورت رایگان در اختیار همگان قرار می‌دهند.

اگرچه تمام مطالب دانشنامه‌ی استنفورد به‌صورت رایگان در اختیار تمام علاقه‌مندان از سرتاسر جهان قرار دارد، اما به دلیل اینکه مطالب آن همه به زبان انگلیسی نوشته و منتشر شده ممکن است برای کسانی که به این زبان تسلط ندارند کاربردی نباشد. به همین دلیل انتشارات ققنوس با همکاری مترجمان و فلسفه‌پژوهان جوان ایرانی شروع به ترجمه و انتشار مدخل‌های متنوع این دانشنامه در قالب جلدهای مختصر و گاه مفصلی به زبان فارسی کردند. امروزه بیش از صد جلد از کتاب‌های این مجموعه منتشر شده و در اختیار دانشجویان و علاقه‌مندان فلسفه در ایران قرار گرفته است تا مرجع در دسترسی برای مطالعه‌ی فلسفه از منظر تاریخی و موضوعی داشته باشند.

کتاب فلسفه سیاسی برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به مطالعه‌ی کتاب‌های فلسفی، به‌ویژه فلسفه‌ی سیاسی علاقه دارید و به دنبال آشنایی با مفاهیم و نظریات سیاسی گوناگون هستید، کتاب فلسفه سیاسی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

در بخشی از کتاب فلسفه سیاسی می‌خوانیم

کارل مارکس (1818-1883) الگوى تک‌عاملى تحول تاریخى را از هگل برگرفت اما با نشاندن ماده‌گرایى به جاى ایدئالیسم او، «[هگل] را از روى سر بر روى پاهایش قرار داد» (Marx 1873، 302). به گفته مارکس، واقعیت بنیادین در هر جامعه‌اى در یک زمان مفروض، جهت‌گیرى ایدئولوژیک آن جامعه نیست بلکه «نیروهاى مولد» (1845، 150) آن است. منظور مارکس از نیروهاى مولد، مواد و نیز منابع تکنولوژیک جامعه است. در درازمدت، نیروهاى مولد تعیین‌کننده دیگر جنبه‌هاى جامعه خواهند بود؛ این نیروها اول از همه روابط تولیدى را تعیین مى‌کنند، یعنى قواعد رسمى و غیررسمى‌اى که مشخص‌کننده و تنظیم‌کننده مالکیت است (151 ،1845). مارکس بر این فرضیات تکیه مى‌کند تا سرمایه‌دارى و کمونیسم را تعریف کند و به پیش‌بینى تبدیل نهایى سرمایه‌دارى به کمونیسم برسد.

مارکس نیز، مانند هگل، تأکید مى‌کند که تعارض محرک تحول تاریخى است، اما در روایت مارکس تعارض زمانى رخ مى‌دهد که نیروهاى مولد بیش‌تر از روابط تولیدى رشد مى‌کنند (196، 1845). طبقات متفاوتى از جامعه نماینده طرفین این تعارضند. طبقه‌اى که از روابط تولیدى قدیم سود مى‌برد در پى حفظ آن‌هاست، در حالى که طبقه متضرر در پى از بین بردن و تعویض آن‌هاست. براى مثال، وقتى سوداگران، از طریق انقلاب، قوانین را به نفع خود بازنویسى کردند، از دل اشرافیت فئودال، سرمایه‌دارى سر برآورد (484، 1848 ،8-477). سرمایه‌دارى نظامى است که در آن زمین و کار کالاهایى محسوب مى‌شوند که در بازار آزاد قابل خرید و فروشند. مارکس پیش‌بینى مى‌کند که از دل سرمایه‌دارى کمونیسم سر برخواهد آورد، زیرا نیروهاى مولدى که درون جامعه سرمایه‌دارى توسعه مى‌یابند، سرانجام باعث مى‌شوند که حقوق مالکیت سرمایه‌دارانه ناممکن شود (477، 1848). در این مرحله، طبقه کارگر، یا پرولتاریا، نظم قدیم را با موفقیت برخواهد انداخت (1845، 2-161).

فهرست مطالب کتاب

آموزش مدنى: جک کریتندن و پیتر لوین
[درآمد]
1. شهروند نیک: تلقى‌هاى تاریخى
2. دموکرات نیک
3. شخص نیک
4. اَشکال مدرن آموزش مدنى
5. آموزش جهان‌وطنانه
یادداشت‌ها
کتابنامه
مسئله دست‌هاى آلوده: س. آ. ج. کودى
[درآمد]
1. مقدمه
2. تفسیرهاى متغیر
3. خلطى مفهومى
4. تعارضى درون اخلاق؟
5. حیطه دست‌هاى آلوده و برخى تمایزات مهم
6. دست‌هاى آلوده شهروندان
7. مسئله مطلق‌گرایى
یادداشت‌ها
کتابنامه
صلح‌گرایى: اَندرو فیالا
[درآمد]
1. تعریف صلح
2. انواع صلح‌گرایى
3. صلح‌گرایى پیامدگرایانه
4. صلح‌گرایى تکلیف‌شناسانه
5. مبناى دینى و فرهنگى
6. ایرادهایى به صلح‌گرایى و پاسخ‌هاى ممکن
کتابنامه
شکنجه: شِماس میلر
[درآمد]
1. تعریف شکنجه
2. شکنجه چه ایرادى دارد؟
3. توجیه اخلاقى شکنجه‌هاى استثنایى در موقعیت‌هاى اضطرارى
4. توجیه اخلاقى شکنجه قانونى و نهادینه
یادداشت‌ها
کتابنامه
پیشرفت: مارگارت میک‌لَنگى
[درآمد]
1. مرورى بر مسائل مفهومى
2. تفکر پیشاروشنگرى
3. دیدگاه‌هاى روشنگرى درباره پیشرفت
4. دیدگاه‌هاى راجع به پیشرفت در قرن نوزدهم
5. نقد آموزه پیشرفت
6. قرن بیستم و بعد از آن
کتابنامه
جهان‌وطنى: پاولین کلاینگلد و اریک براون
[درآمد]
1. تاریخ جهان‌وطنى
2. طبقه‌بندى جهان‌وطنى‌هاى معاصر
3. اعتراض‌هایى به جهان‌وطنى
کتابنامه
جهانى شدن: ویلیام شوئرمن
[درآمد]
1. جهانى شدن در تاریخ اندیشه‌ها
2. جهانى شدن در نظریه اجتماعى معاصر
3. چالش‌هاى هنجارى جهانى شدن
کتابنامه
حکومت جهانى: کاترین لو
[درآمد]
1. پس‌زمینه تاریخى
2. مباحثاتى در نظریه سیاسى معاصر
3. نتیجه‌گیرى: قدرت پاسخگویى و مسئولیت
کتابنامه
فلسفه سیاسى و اجتماعى کانت: فردریک راوشر
[درآمد]
1. جایگاه فلسفه سیاسى در نظام فلسفى کانت
2. آزادى به‌مثابه بنیان دولت
3. قرارداد اجتماعى
4. جمهورى، روشنگرى و دموکراسى
5. مالکیت و حق قرارداد
6. شورش و انقلاب
7. مجازات
8. روابط بین‌الملل و تاریخ
9. حق جهان‌وطنى
10. فلسفه اجتماعى
کتابنامه
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فلسفه سیاسی
نویسنده
مترجممریم هاشمیان، مریم خدادادی، مژده ثامتی، مهدی پارسا، داود میرزایی
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات496
زبانفارسی
شابک978-622-04-0467-5
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه سیاسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فلسفه سیاسی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فلسفه سیاسی

برای دریافت کتاب فلسفه سیاسی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.