معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
چرا باید داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی بخوانیم؟
خوب است پیش از هر چیز پاسخ این سؤال را دریابیم که: رمان اجتماعی چیست؟ داستانها و رمانهای اجتماعی، آثار ادبی جذابی هستند که در دل روایت داستانیشان به شرح مسائل مختلف جامعه مانند مشکلات سیاسی، خلأهای اقتصادی، آسیبهای اجتماعی، نقصانهای فرهنگی و... میپردازند. درواقع این گونهی داستانی، ساختار و شرایط اجتماعی یک یا چند دورهی زمانی مشخص را به تصویر میکشد و به بوتهی نقد میگذارد. نویسندگان داستانها و رمانهای اجتماعی از پتانسیلهای داستان برای بیان دلمشغولیهای خود دربارهی مسائل جامعه و مطرح کردن انتقادهایشان استفاده میکنند.
داستانها و رمانهای اجتماعی اغلب با برخورداری از سبک رئالیسم، تصاویری واقعگرایانه از شخصیتها و محیط ارائه میدهند و در تلاشند که با تأثیر بر افکار عمومی، برای ایجاد آگاهی و روشن شدن جرقههایی برای بحث در باب مسائل اجتماعی، در جهت اصلاح یا تغییر قوانین تبعیضآمیز و ناکارآمد و ارزش و عرفهای آسیبزای جامعه قدم بردارند. برای مثال رمان «سفر به انتهای شب» اثر لویی فردینان سلین که یکی از بهترین رمانهای اجتماعی خارجی بهشمار میآید، با استفاده از سبک رئالیسم به نکوهش جنگ میپردازد. جی اشر نیز در رمان «سیزده دلیل برای اینکه»، با نگاه واقعگرایانه، آسیبهای اجتماعی و تأثیر آن بر نوجوانان را واکاوی میکند. برخی نویسندگان هم در بستر ژانر عاشقانه، به شرح اوضاع اجتماعی و یا نقد ارزشهای جامعه میپردازند؛ همانند آنچه که جین آستن در رمان «غرور و تعصب» به نگارش درآورد. تعدادی دیگر نیز با ورود به ژانر وحشت و یا ایجاد فضایی رازآلود و معمایی به نقد هنجارهای اجتماعی دست میزنند، بدون آنکه از سبک رئالیسم دور شوند.
با این وجود بعضی نویسندگان هم ترجیح میدهند با فاصله گرفتن از این سبک و بهرهگیری از دنیای فراخ تخیل، اجتماع خود و یا جوامع بشری را نقد کنند. مانند جورج اورول که در رمان «1984» با ارائهی تصویری پادآرمانشهری و خلق یک رمان اجتماعی - سیاسی جذاب، نتیجهی سیاست غلط یک حکومت را به تصویر کشید یا برعکس، مانند آلدوس هاکسلی و رمان تخیلیاش «دنیای قشنگ نو» که در آن با به تصویر کشیدن یک آرمانشهر، عواقب آرمانگرایی اجتماعی انسانها را یادآور شد. از اینرو، نمیتوان با یک دستهبندی کلی تمامی داستانها و رمانهای اجتماعی را در دستهی آثار واقعگرایانه قرار داد.
نقطهی آغاز داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
منشأ شکلگیری رمان اجتماعی در بریتانیا را اغلب به انقلاب صنعتی و سالهای 1733 تا 1913 میلادی نسبت میدهند. در این برههی زمانی پیشرفتهایی سریع در تولید رقم خورد، کارخانهها رشد کردند و ماشینآلات جدید برای پاسخگویی به تقاضاهای روزافزون تولید شدند. اگرچه صنعت با سرعت زیادی در حال رشد بود، اما زندگی برای اکثر مردم جامعه و بهخصوص قشر کارگر، با همان سرعت بهبود پیدا نکرد. دستمزدهای پایین، بیکاری و عدم توازن ثروت، بسیار نگرانکننده و شرایط زندگی اسفبار بود. استفاده از کودکان بهعنوان نیروی کار در مشاغل سخت و خطرناک، آلودگی زیاد و فقر و بیماری، از دیگر معضلاتی بود که در داستانها و رمانهای اجتماعی آن دوران نمود پیدا کرده و تجربیات مردم آن زمان را نشان دادهاند. بههمین دلیل پیش از هر چیز، رمان اجتماعی در بریتانیا، در میان طبقهی کارگر مورد توجه قرار گرفت.
انتشار رمانهایی مانند «روزگار سخت» نوشتهی چارلز دیکنز و «شمال و جنوب» اثر الیزابت گاسکل در نیمهی دههی 1850 میلادی، بهشکل برجستهای در ادبیات انگلیسی قرن نوزدهم تحول ایجاد کرد. آثاری که همچنان از بهترین رمانهای اجتماعی خارجی بهشمار میآیند. دیکنز در رمان روزگار سخت، از شرایط غیرانسانی کار در کارخانهها، فقدان آموزش و پیامدهای آن بهشدت انتقاد میکند. او همچنین در سایر رمانهای خود با نقب زدن در دل زندگی طبقهی کارگر، از مبارزات این قشر در دورهی ویکتوریایی پرده برداشت و توجه مردم دنیا را به بیعدالتیهای موجود در جامعهاش جلب کرد. بههمین دلیل، جای تعجب نیست که بسیاری، چارلز دیکنز را پدر رمان اجتماعی میدانند.
در کشور فرانسه، رمان «بینوایان» ویکتور هوگو به یک رمان اعتراضی اجتماعی در قرن نوزدهم اروپا بدل شد. «آخرین روز یک محکوم به اعدام» اثر مهم دیگری از این نویسندهی فرانسوی است که در راستای تلاشهای او برای لغو قانون اعدام به رشتهی تحریر درآمده است. از میان سایر نویسندگان فرانسوی، امیل زولا نیز با رمان «ژرمینال» خود به بیان مصائب زندگی طبقهی کارگر پرداخته است. نویسندهی شهیر ادبیات روسیه، لئو تولستوی نیز با نگارش شاهکار اجتماعی خود یعنی «جنگ و صلح»، اثری شگفت و جذاب آفرید و از این طریق بر اهمیت اصلاح کشور بهخصوص در زمینهی آموزش تأکید کرد. نیکلای گوگول نیز از دیگر مشاهیر روس است که در رمان «نفوس مرده» خود به شکاف طبقاتی جامعهاش پرداخته است.
رمانهای «کلبه عمو تام» اثر هریت بیچر استو که در سال 1852 منتشر شد و داستان «ماجراهای هاکلبری فین» که مارک تواین آن را در سال 1884 به نگارش درآورد نیز، بهعنوان اولین رمانهای اجتماعی قرن نوزدهم آمریکا شناخته میشوند. آثاری که هریک به شیوهی خود، به سنت نژادپرستانهی جامعهشان تاختند. در همین راستا رمان «خوشههای خشم» به قلم جان اشتاین بک که در سال 1939 منتشر شد، یکی از موفقترین و بهترین رمانهای اجتماعی قرن بیستم بهشمار میآید. رمانها و نمایشنامههای جیمز بالدوین نیز از مهمترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی محسوب میشوند که با درهمآمیختن مسائل اجتماعی و روانشناختی، توجهات بسیاری را به خود جلب کردهاند. برای مثال او در رمان «اتاق جووانی» نوشتهشده در سال 1956، پیش از رواج توجه به حقوق همجنسگرایان، به این موضوع پرداخته است.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی با به تصویر کشیدن وقایع و شرایط جوامع مختلف، ما را با اندیشهها، تفکرات و شیوههای متنوع زندگی آشنا میکنند. ازاینرو موجب وسعت یافتن جهانبینی ما میشوند و از تعصبات و پیشداوریهای ما میکاهند. شناخت معضلات اجتماعی و آشنایی با دغدغههای افراد در جوامع مختلف به ما کمک میکند تا به آگاهی بیشتر و درک بهتری نسبت به جهانی که در آن زیست میکنیم، دست یابیم. از سوی دیگر با مطالعهی بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی بهطور غیرمستقیم با روشهای مقابله با مشکلات اجتماعی آشنا میشویم و از همین جهت، این کتابها میتوانند به روشنگری و افزایش آگاهی افراد در جامعه کمک کنند.
خواندن داستانها و رمانهای خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که به شناخت مسائل اجتماعی کشورها و جوامع مختلف علاقه دارند و دلتان میخواهد در قالب داستانی خواندنی و جذاب، نسبت به این مسائل مهم آگاهی پیدا کنید، یا اگر دوست دارید بدانید مردم کشورهای دیگر چگونه از مشکلات اجتماعی خود عبور کردهاند تا از این طریق بتوانید قدمی برای بهبود جامعهی خود بردارید، پس توصیه میکنیم خرید و مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در کتابراه
داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی، یکی از مهمترین بخشهای ادبیات داستانی جهان محسوب میشوند که بهسبب برخورداری از روایاتی جذاب، مخاطبان بسیاری دارند. ازاینرو، کتابراه بر آن است که با توجه به اهمیت این گونهی داستانی، آثار متنوعی در این ژانر را در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF در دسترس علاقهمندان قرار دهد تا راه خرید و دانلود بهترین رمانهای اجتماعی خارجی را برایشان سادهتر کند. کتابهایی که برخی از آنها با اقبال ویژهای از سوی مخاطبان مواجه شدهاند و آمار بالای خرید و دانلودشان، نشان از محبوبیت آنها دارند. در ادامه تعدادی از این عناوین محبوب و موجود در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه را برایتان فهرست کردهایم:
- کتاب مزرعه حیوانات، اثر جورج اورول
- کتاب قمارباز، به قلم فئودور داستایوفسکی
- کتاب 1984، نوشتهی جورج اورول
- کتاب بادبادک باز، تألیف خالد حسینی
- کتاب عقاید یک دلقک، اثر هاینریش بل
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در کتابراه
از آنجا که خرید و پرداخت هزینه، یکی از دغدغههای مهم بسیاری از افراد کتابخوان محسوب میشود، کتابراه با فراهم کردن امکان دانلود رایگان تعدادی از بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF سعی دارد این دغدغه را برای شیفتگان کتاب، کمرنگ کند. بنابراین شما میتوانید این کتابها را بدون هیچگونه نگرانیای بابت پرداخت هزینه، بهطور رایگان دانلود کنید و از مطالعه یا شنیدنشان، لذت ببرید. تعدادی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب مأمور راه آهن، اثر اریک لومکس
- کتاب پدر جودی آشغالی است، نوشتهی ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، به قلم ویلیام سامرست موآم
- کتاب آخرین روز یک محکوم به اعدام، نوشتهی ویکتور هوگو
- کتاب پرتقال کوکی، اثر آنتونی برجس
کتاب کوهستان خفته
- نویسنده: جان گریشام
کتاب کوهستان خفته به قلم جان گریشام که از پرفروشترینهای نیویورک تایمز به شمار میآید، ملودرامی عاشقانه، تراژدی همراه با رگههایی سیاسی است که داستان اعتراضات مردم یک جزیره کوچک را در ایتالیا به دلیل بیتوجهی شهردار به فعال شدن کوه آتشفشانی به نام آمارا را روایت میکند. دربارهی کتاب کوهستان خفته: در سال 1958 کتاب کوهستان خفته (The Gray Mountain) برای اولین بار منتشر شد که به دلیل جو اجتماعی و... ادامه ›
کتاب کسی برای صحبت کردن
- نویسنده: لیو ژنیون
کتاب کسی برای صحبت کردن اثری است که به قلم نویسندهی پرفروش، لیو ژنیون نوشته شده. این کتاب، داستان یک پدربزرگ و نتیجهاش را روایت میکند که هرکدام برای یافتن خوشبختی به سفری طولانی و دورودراز میروند. آن دو در این سفر حوادثی را پشتسر میگذارند که زندگیشان را برای همیشه تغییر میدهد. دربارهی کتاب کسی برای صحبت کردن کتاب کسی برای صحبت کردن (someone to talk to: a novels) را لیو ژنیون به رشتهی... ادامه ›
کتاب سایه آنچه بودیم
- نویسنده: لوئیس سپولودا
اکنون سه انقلابیِ سالخورده دور هم جمع شدهاند تا مأموریت پایانی خود را به انجام برسانند. لوئیس سپولودا در کتاب سایه آنچه بودیم، بهشکلی موجز داستان سه دهه از تاریخ شیلی را باز میگوید و با طنزی تلخ، زندگی کسانی را به تصویر میکشد که زمانی مبارزان آزادی بودند؛ کسانی که آرمانشان زیر پوتین دیکتاتورها از بین رفت. این کتاب جایزهی Premio Primavera de Novela را از آن خود کرده است. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب گداها همیشه با ما هستند
- نویسنده: توبیاس وولف
یک شاهکار آمریکایی... توبیاس وولف نویسندهی کتاب گداها همیشه با ما هستند، همنوایی بهشدت اخلاقی و دغدغهمندی با تودههای فراموششدهی جامعه دارد. او در هفت داستان کوتاه رئالیستی، به طردشدهها، بینواها، ازیادرفتهها و انسانهای درماندهای میپردازد که هیچ حقوقی ندارند و بهتعبیر هانا آرنت، انسانهایی «زائد» هستند که از فرط تنهایی، انزوا، شکست و زوال عاطفی، دچار هراسهای مالیخولیایی شدهاند.... ادامه ›
کتاب میراث
- نویسنده: ماکسیم گورکی
کتاب میراث از برجستهترین آثار ادبی جهان و نوشتۀ یکی از نویسندگان بزرگ جهان، ماکسیم گورکی است. دنیای گورکی، در کتاب میراث دنیای بینوایان و بیچارگان، و دنیای رنج و مبارزه است. ماکسیم گورکی (Maxim Gorky)، با نوشتههای خود سبک جدیدی به نام ادبیات رئالیستی سوسیالیستی را به وجود آورد. نوشتههای انقلابی ماکسیم گورکی و دیگر نویسندگانی که او را همراهی میکردند، پایهگذار نویسندگی انقلابی در روسیه شد و... ادامه ›
کتاب ترانه ایزا
- نویسنده: ماگدا سابو
ماگدا سابو در کتاب ترانه ایزا ماجرای پیرزنی را روایت میکند که همسر خود را از دست داده است و برای ادامهی زندگی نزد دخترش ایزا میرود. این مادر و دختر تصمیم دارند که کنار هم باشند، اما این تصمیم کشمکشهای احساسی بسیاری ایجاد میکند که برای هر دوی آنها گران تمام میشود. معرفی کتاب ترانه ایزا (Iza's Ballad): این رمان جذاب سالها قبل از کتاب «در» که مشهورترین اثر ماگدا سابو (Magda Szabo) است،... ادامه ›
کتاب زن ستمدیده
- نویسنده: مارینا کارر دانکوس
بنابر اعلام سازمان ملل متحد، هرساله دستکم پنج هزار زن، به اتهام مسائل ناموسی به قتل میرسند. مارینا کارر دانکوس در کتاب زن ستمدیده بخشی از زندگی یکی از زنانی را که در جوامع بسته و سنتی در قرن بیست و یکم همچنان قربانی خشونتها و فجایع خانگی و ناموسی میشوند، به تصویر میکشد. درباره کتاب زن ستمدیده: موضوع قتلهای ناموسی به سنتی مربوط میشود که بهطور خاص در جوامع پدرسالار کشورهای خاورمیانه و در... ادامه ›
کتاب مرد بارانی
- نویسنده: لیونر فلیشر
لونر فیشر در کتاب مرد بارانی به روایت داستان مردی میپردازد که برای دست یافتن به ثروت پدرش، تصمیم میگیرد برادر بزرگتر خود را برباید. در این کتاب جذاب با اتفاقات احساسی و جذابی که این دو برادر از سر میگذرانند، همراه میشویم. درباره کتاب مرد بارانی: کتاب زندگی دو برادر به نامهای چارلی و ریموند را روایت میکند. چارلی که در کار تجارت اتومبیلهای لوکس است، تصور میکند بعد از پدرش، پول زیادی به او... ادامه ›
کتاب اوژنی گرانده
- نویسنده: انوره دو بالزاک
کتاب اوژنی گرانده یکی از رمانهای شخصی و زیبای انوره دو بالزاک است. در زمان نوشتن این رمان بود که بالزاک به این نتیجه رسید تا پروژهی عظیم خود یعنی «کمدی انسانی» را آغاز کند. اوژنی گرانده به قدری برای بالزاک عزیز بود که آن را به معشوقهی آن زمانش تقدیم کرد. این کتاب که توسط خود بالزاک یکی از شاهکارهایش توصیف شده، دربارهی زنی اغواگر و جذاب است که میخواهد با یکی از وارثین قدرتمند ازدواج کند.... ادامه ›
کتاب گورهای گاوچران
- نویسنده: روبرتو بولانیو
کتاب گورهای گاوچران نوشتهی روبرتو بولانیو، نویسندهی معروف شیلیایی، مجموعهی سه نوولا است که پس از مرگ او منتشر شدهاند. او در این رمانها دربارهی شاعران و سبک زندگیشان صحبت کرده. در نگاه اول اینطور به نظر میرسد که شخصیت اصلی او، آرتورو بولانوی جوان، فقط در حال غر زدن، میگساری یا دزدی کتاب از مغازههاست، و همین موضوع کتاب او را به اثری نوستالژیک تبدیل کرده است. دربارهی کتاب گورهای گاوچران... ادامه ›
کتاب بیپناه
- نویسنده: اولیویه آدام
کتاب بیپناه ششمین اثر نویسنده فرانسوی اولیویه آدام است که در سال 2007 موفق به کسب دو جایزه ادبی در کشور فرانسه شد. این کتاب داستان زنی را بازگو میکند که در منطقهای دورافتاده، روزگار سخت و کسالتباری را میگذراند، اما پناه آوردن چند مهاجر از کشورهای آسیایی و آفریقایی به همسایگی او ماجراهای جالبی را برایش رقم میزند. درباره کتاب بیپناه: این کتاب از سرخوردگیها، تنهاییها و بیپناهیهای... ادامه ›
کتاب تو مرد نیستی
- نویسنده: عطاف رام
کتاب تو مرد نیستی نوشتهی عطاف رام که یکی از پرفروشترینهای نیویورک تایمز محسوب میشود، داستان سه نسل از زنان فلسطینی - آمریکایی را روایت میکند. آنها به رغم فرهنگ خشن و محدود عرب برای آزادی و رسیدن به خواستههای خود تلاش میکنند. شخصیت اصلی این داستان فریدا، اسرا و دیا هستند که در جامعهی مردسالار درگیر مشکلات و دغدغههای بسیاری میشوند. دربارهی کتاب تو مرد نیستی: عطاف رام (Etaf Rum) داستان... ادامه ›
کتاب نوزادان
- نویسنده: آن انرایت
آن انرایت در کتاب نوزادان، دشواری، سردرگمی و حس خوب مبالغهآمیز تجربهاش از بچهدار شدن را از خستگی و سختی اوایل بارداری گرفته تا اولین لبخند و آشنا شدن با شبهای طولانی به تصویر میکشد. بچهها طبیعیترین و ارزشمندترین اثر بر جای مانده از شما هستند؛ سختترین امتحان و عشق ماندگار شما. آن انرایت (Anne Enright) در کتاب نوزادان (Babies) که تنها اثر خاطرهنویسی اوست، از این دارایی ارزشمند سخن میگوید... ادامه ›
کتاب دوست خانواده
- نویسنده: فئودور داستایوفسکی
فئودور داستایوفسکی در کتاب دوست خانواده، اتفاقاتی را که در دهکدۀ استپانچیکوو برای خانواده عمویش اتفاق میافتد را بازگو میکند. دهکدۀ استپانچیکوو که در ایران به نام دوست خانواده (Friends Family) مشهور است اثری از فئودور داستایوفسکی نویسنده مشهور و تأثیرگذار اهل روسیه است. شاید این طور به نظر برسد که این رمان در مقابل آثار مشهور داستایوفسکی (Fyodor Dostoyevsky) مانند جنایت و مکافات و برادران... ادامه ›
کتاب شگفتی
- نویسنده: اما داناهیو
کتاب شگفتی اثری دیگر از نویسنده رمان پرفروش اتاق، اما داناهیو است. این نویسنده ایرلندی مقیم کانادا، شاهکار دیگری در دنیای ادبیات خلق کرده است، کتابی که هر صفحه و هر فصل از آن خواننده را به دنبال خود میکشد. رمان شگفتی (The Wonder) تاکنون نامزد دریافت گرانترین جایزه ادبی سال، جایزه صد هزار یورویی «دوبلین» شده است. اما داناهیو (Emma Donoghue) که پیش از این در ایران با رمان «اتاق» شناخته شده است... ادامه ›
کتاب انجمن زیرشیروانی
- نویسنده: ارنست کرویدر
ارنست کرویدر یکی از نویسندگان سرشناس ادبیات آلمان در طول سدهی بیستم بود. او در کتاب انجمن زیرشیروانی سرگذشت گروهی از مردان و زنان یاغی و هنجارشکنی را روایت کرده که برای مبارزه با ابتذالِ حاکم بر زمانه، انجمنی مخفی تشکیل داده و انجام فعالیتهایی غریب را در دستور کار خود قرار میدهند. درباره کتاب انجمن زیرشیروانی نام ارنست کرویدر، نویسندهی مطرح اهل آلمان، برای مخاطبین فارسیزبان چندان آشنا نیست.... ادامه ›
کتاب قماش انگلیس
- نویسنده: عزیز نسین
عزیز نسین در کتاب قماش انگلیس راوی داستان جوانی میشود که از روستای خودشان برای کار و پول به شهر مهاجرت میکند بیآنکه بداند چه اتفاقاتی در انتظارش است. این قصه با رگههایی از طنز، ترکیبی از «فقر» و «فریب» را به تصویر میکشد و از «غربزدگی»، «بیعدالتیهای اجتماعی» و «دورویی» انتقاد میکند. درباره کتاب قماش انگلیس در روستا پیش از همه، رجب، عموش محمود و پسر عموش یوسف برای کار به استانبول رفتند.... ادامه ›
کتاب سهشنبهها با موری
- نویسنده: میچ آلبوم
میچ آلبوم در کتاب سهشنبهها با موری، به توصیف چهارده دیداری میپردازد که در آخرین روزهای زندگی استادش با او داشته است. مری شوارتز، استاد جامعهشناسی نویسنده، در بستر بیماری است و آخرین روزهای خود را سپری میکند. بااینحال تصمیم میگیرد که برگزاری جلسات روز سهشنبه را با شاگرد قدیمیاش ادامه دهد. کتاب پیش رو که در لیست پرفروشترینهای نیویورک تایمز قرار دارد، شرحی از این دیدارها و درکی است... ادامه ›
کتاب معمای بازگشت
- نویسنده: دنی لافریر
داستانی با طعم تلخ تبعید و غربت! دنی لافریر در کتاب معمای بازگشت، راوی زندگی نویسندهای تبعیدی شده که به سبب مرگ پدرش، ناچار میشود دوباره به سرزمین خود، کشور هائیتی، بازگردد. این عزیمت موجب میشود تصمیمی بگیرد که زندگیاش را دگرگون خواهد کرد. نویسنده در این اثر، در واقع قصد بازگویی زندگینامهی خود را داشته. دریافت جایزهی مدیسی در سال 2009 و جایزهی بزرگ کتاب مونترال در سال 2010، تنها دو مورد... ادامه ›
کتاب هنوز هر چیزی ممکن است
- نویسنده: ویرژینی گریمالدی
کتاب هنوز هر چیزی ممکن است مانند دیگر آثار ویرژینی گریمالدی، داستان زندگی روزمرهی زنی است که با مقاومت و صبر، در مقابل ناملایمات زندگی تاب میآورد. ژولین، راوی و شخصیت اصلی داستان، مادر فرزندی با اختلال زبانپریشی است. پدر و مادر او از هم جدا شدهاند و حال او مجبور است از پدر سرخوش، بیخیال و کمی حواسپرتش نگهداری کند. حواسپرتیای که کمکم به یکی از نگرانیهای بزرگ ژولین تبدیل میشود. دربارهی... ادامه ›
کتاب خداحافظ سیلک
- نویسنده: میشل لایاز
کتاب خداحافظ سیلک بهقلم نویسندهی توانای سوییسی میشل لایاز نوشته شده که مشکلات خانوادگی و ارتباط میان والدین و فرزندان را میکاود. لایاز موشکافانه شادیهای کودکانه را از کوچکترین مسائل تا بزرگترین آنها چنان به تصویر میکشد که شاید برای بسیاری از خوانندگان یادآور خاطرات کودکی خودشان باشد. شادیها و خوشحالیهایی که خانوادهای سختگیر هیچ توجهی به آنها ندارند و ارزشی برایشان قائل نیستند!... ادامه ›
کتاب تراژدی یک داستان نویس
- نویسنده: ابراهیم نصرالله
ابراهیم نصرالله در کتاب تراژدی یک داستان نویس، بحران زندگیِ یک نویسنده را به تصویر میکشد که با تعارضات دنیای مجازی و واقعی دستوپنجه نرم میکند. این رمان در دستهی ادبیات پساکرونایی قرار میگیرد و با چاشنی طنز تلخ، شخصیتها را در لایهها و فضاهای متنوع داستان معرفی میکند. دربارهی کتاب تراژدی یک داستاننویس کتاب تراژدی یک داستاننویس (Short Story Writer's Tragedy) رمانی با مایهی طنز تلخ به... ادامه ›
کتاب ماه مربع
- نویسنده: غاده السمان
کتاب ماه مربع یک مجموعه داستان از غاده السمان، شاعر، روزنامهنگار و ادیب اهل سوریه است؛ شوک فرهنگی اصلیترین ایدهای است که در این کتاب به آن پرداخته میشود. السمان که از پرکارترین نویسندگان جهان عرب به حساب میآید در این مجموعه برای نخستین بار، نقاب شخصیت شاعرش را کنار میزند و به یک قصهگو تبدیل میشود، یک روایتگر از آنچه زندگی در خاورمیانه برای آدمها، به خصوص زنان و دختران، به ارمغان... ادامه ›
کتاب کفش تنگ
- نویسنده: عزیز نسین
کتاب کفش تنگ به قلم نویسندهی مطرح ترک زبان عزیز نسین، داستانی طنزآمیز در مورد یک کفش است که مسیر زندگی دو دوست را تغییر میدهد. نویسنده در این داستان کوتاه، مسائل و معضلات اجتماعی را به تصویر کشیده و از ناآگاهی و جهل مردم زمانهاش نسبت به مسائل اجتماعی انتقاد میکند. درباره کتاب کفش تنگ عزیز نسین (Aziz Nesin) در کتاب حاضر داستان «نجدت» را روایت میکند که بههمراه دوستش، به خواستگاری میروند.... ادامه ›