معرفی و دانلود کتاب فلسفه دین

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه دین و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه دین و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فلسفه دین

کتاب فلسفه دین مجموعه‌ی هفت مقاله از دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد پیرامون فلسفه‌ی دین را در اختیار شما قرار می‌دهد. این مقالات به قلم چارلز تالیافرو، سی استیون اونز، جان بیشاب، ریچارد ایمزبری، دیوید بیسینگر، جان هر و لاورنس پاسترناک به رشته‌ی تحریر درآمده است و مفاهیم بنیادی این حوزه از جمله ایمان و اخلاق را مورد بررسی و کاوش قرار می‌دهد.

درباره‌ی کتاب فلسفه دین

فلسفه‌ی دین به معنای تحلیل فلسفی مفاهیم و موضوعات گوناگون سنت‌های دینی جهان است و جنبه‌های دینی رویدادهای تاریخی و خصوصیات عام هستی را مورد کندوکاو فلسفی قرار می‌دهد. مفاهیمی از جمله متافیزیک، منطق، اخلاق، معرفت‌شناسی و بسیاری از مفاهیم فلسفی دیگر ذیل همین حوزه قرار می‌گیرند. اثری که پیش رو دارید، کتاب فلسفه دین (Philosophy of Religion)، شما را با این مقوله‌ی مهم فلسفی آشنا می‌کند.

کتاب فلسفه دین شامل هفت مقاله از مقالات برگزیده‌ی مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است که به مفاهیم مختلفی در حوزه‌ی فلسفه‌ی دینی می‌پردازند. موضوع اخلاق دینی، ایمان و اثبات وجود خدا از جمله‌ی این موضوعات هستند. نویسندگان این مجموعه مقالات عبارتند از: چارلز تالیافرو (Charles Taliaferro)، سی استیون اونز (Stephen Evans)، جان بیشاب (John Bishop)، ریچارد ایمزبری (Richard Amesbury)، ‌ دیوید بیسینگر (David Basinger)، جان هر (John Hare) و لاورنس پاسترناک (Lawrence Pasternack).

معرفی و دانلود کتاب فلسفه دین

ارائه‌ی تعریفی از فلسفه‌ی دین و انواع آن در مقاله‌ی نخست کتاب فلسفه دین صورت می‌پذیرد. کتاب سپس به سراغ مفهوم مهم این حوزه، یعنی ایمان، می‌رود و مولفه‌های اصلی ایمان و انواع آن را مورد بررسی قرار می‌دهد. مقاله‌ی سوم تاریخچه‌ای از ایمان‌گرایی به دست می‌دهد و به اصطلاح‌شناسی آن اشاره می‌کند. مقاله‌ی چهارم استدلال‌های پیرامون اثبات وجود خدا را تشریح می‌کند و مقاله‌ی پنجم نیز به مسئله‌ی تنوع دینی می‌پردازد. دین و اخلاق موضوع مقاله‌ی ششم است و در نهایت، کتاب با کندوکاو در فلسفه‌ی دین امانوئل کانت به پایان می‌رسد.

کتاب فلسفه دین با همکاری مریم خدادادی، یاسر میردامادی، امیرحسین خداپرست، مهدی اخوان، مهدی محمدی و مریم هاشمیان به فارسی برگردانده و ذیل مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد و به همت نشر ققنوس روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است.

درباره‌ی مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد

گروه دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد (Stanford Encyclopedia of Philosophy) برای اولین بار در سال 1995، تحت نظارت جان پری (John Perry) و با هدف گسترش دانش فلسفی و دسترس‌پذیری بهتر دپارتمان فلسفه‌ی استنفورد تاسیس شد و شروع به فعالیت کرد. امروز مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد با وجود نزدیک به دو هزار مقاله و مدخل معتبری که در حوزه‌ها و زمینه‌های مختلف فلسفه ارائه داده، به‌عنوان یکی از معتبرترین مراجع علمی و فلسفی سطح اینترنت شناخته می‌شود. دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد از متخصصان و پژوهشگران بی‌شماری در سرتاسر جهان کمک می‌گیرد و تیم سردبیرانی که به‌عنوان بهترین متخصصان حوزه‌های خود شناخته می‌شوند تمام مطالب ارائه‌شده را مورد بررسی، تصحیح و به‌روزرسانی دقیق قرار داده‌اند و آن را به‌صورت رایگان در اختیار همگان قرار می‌دهند.

اگرچه تمام مطالب دانشنامه‌ی استنفورد به‌صورت رایگان در اختیار تمام علاقه‌مندان از سرتاسر جهان قرار دارد، اما به دلیل اینکه مطالب آن همه به زبان انگلیسی نوشته و منتشر شده ممکن است برای کسانی که به این زبان تسلط ندارند کاربردی نباشد. به همین دلیل انتشارات ققنوس با همکاری مترجمان و فلسفه‌پژوهان جوان ایرانی شروع به ترجمه و انتشار مدخل‌های متنوع این دانشنامه در قالب جلدهای مختصر و گاه مفصلی به زبان فارسی کردند. امروزه بیش از صد جلد از کتاب‌های این مجموعه منتشر شده و در اختیار دانشجویان و علاقه‌مندان فلسفه در ایران قرار گرفته است تا مرجع در دسترسی برای مطالعه‌ی فلسفه از منظر تاریخی و موضوعی داشته باشند.

کتاب فلسفه دین برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به مباحث دینی علاقه دارید یا به دنبال آشنایی با کندوکاوهای فلسفی دین هستید، مطالعه‌ی کتاب فلسفه دین را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

در بخشی از کتاب فلسفه دین می‌خوانیم

چیزى را تصور کنید که وجودش معلول هیچ چیز دیگرى نیست؛ برهان کیهان‌شناختى بر فهم‌پذیرى تصور چنین چیزى بنا شده است. این تصور ممکن است یا ضرورت بى‌کم‌وکاستِ موجودِ کامل مطلقى باشد که در تمام جهان‌هاى ممکن وجود دارد و در صورت‌هاى [گوناگون] برهان هستى‌شناختى به کار مى‌رود، یا تصور موضعى‌تر و محدود موجودى نامعلول در جهان واقعى. این برهان، در صورتى که کارا باشد، دلیلى در تأیید این اندیشه به دست مى‌دهد که دست‌کم یک موجود از این دست با قدرت خارق‌العاده وجود دارد که علت وجود جهان است. برهان کیهان‌شناختى در بهترین حالتش نیز چه‌بسا تصویر کامل خداى ادیان را موجه نسازد (علت نخستین موجودى قادر خواهد بود اما لزوماً قادر مطلق نخواهد بود)، ولى بدیل‌هاى طبیعت‌باورانه را به چالش مى‌کشد و فرد را به خداباورى نزدیک‌تر مى‌سازد.

هر دو صورت این برهان از ما مى‌خواهند که جهان را در وضع کنونى‌اش در نظر بگیریم. آیا جهانى که مى‌شناسیم وجود ضرورى دارد؟ دست‌کم وجود خودمان، زمین، منظومه شمسى و کهکشان راه شیرى ضرورى به نظر نمى‌رسد. در باب این امور در جهان، طرح این پرسش معقول است که چرا وجود دارند به جاى آن‌که نباشند. در مورد روایت‌هاى علمى از جهان طبیعى، این قبیل کندوکاوهاى ناظر به علل، بسیار معقول‌اند و چه‌بسا حتى پیش‌فرض‌هاى اساسى علوم طبیعى باشند. برخى از طرفداران این برهان ادعا مى‌کنند که ما به نحو پیشینى مى‌دانیم که اگر چیزى وجود داشته باشد، دلیلى براى وجود داشتن آن وجود دارد. از این قرار، چرا جهان وجود دارد؟ اگر وجود ممکن جهان (یا حالات جهان) را صرفاً بر اساس امور ممکن دیگر تبیین کنیم (مثلاً، بر اساس حالات پیش‌تر جهان)، در این صورت هیچ‌گاه تبیین کاملى از جهان به دست نخواهد آمد. در این نقطه دو صورت برهان کیهان‌شناختى راهشان از یکدیگر جدا مى‌شود.

فهرست مطالب کتاب

فلسفه دین: چارلز تالیافرو
[درآمد]
1. شاخه فلسفه دین و اهمیت آن
2. معنادارى زبان دین
3. کنش‌ها و سبک‌هاى دینى زیست
4. مفهوم خدا
5. کثرت‌انگارى دینى
کتابنامه
سپاسگزارى
ایمان: جان بیشاب
[درآمد]
1. مدل‌هاى ایمان و مولفه‌هاى کلیدى آن‌ها
2. مولفه انفعالى ایمان
3. ایمان به عنوان معرفت
4. ایمان و عقل: معرفت‌شناسى ایمان
5. ایمان به عنوان باور
6. ایمان به عنوان توکل
7. ایمان به عنوان مخاطره اعتقادى
8. ایمان به عنوان مخاطره نااعتقادى
9. ایمان به عنوان امید
10. ایمان به عنوان فضیلت
11. ایمان فراتر از خداباورى (رسمى)
کتابنامه
ایمان‌گرایى: ریچارد ایمزبرى
[درآمد]
1. تعریف صورى
2. تاریخچه کوتاهى از «ایمان‌گرایى»
3. اصطلاح‌شناسى جانبدارانه
4. ایمان‌گرایى عقلانى؟
کتابنامه
استدلال‌هاى اخلاقى در اثبات وجود خدا: استیون اِونز
[درآمد]
1. اهداف استدلال‌هاى خداباورانه
2. تاریخ استدلال‌هاى اخلاقى در اثبات وجود خدا
3. استدلال‌هاى اخلاقىِ نظرى در اثبات وجود خدا و نظریه‌هاى امر الهى درباره الزام اخلاقى
4. استدلال‌هاى مبتنى بر معرفت یا آگاهى اخلاقى
5. استدلال‌هاى مبتنى بر کرامت یا ارزش انسانى
6. استدلال‌هاى اخلاقىِ عملى در تأیید باور به خدا
7. نتیجه
کتابنامه
تنوع دینى: دیوید بِیسینگر
[درآمد]
1. گستردگى تنوع دینى
2. پاسخ‌هاى ممکن به تنوع دینى
3. تنوع دینى و الزام معرفتى
4. تنوع دینى و باور موجه
5. تنوع دینى و دفاعیه‌ها
6. تنوع دینى و مداراى دینى
7. تنوع دینى و سرنوشت ابدى نوع بشر
8. تنوع دینى در عرصه تعلیم و تربیت عمومى
9. نتیجه‌گیرى
یادداشت‌ها
کتابنامه
دین و اخلاق: جان هِر
[درآمد]
1. فلسفه یونان باستان
2. کتاب مقدس عبرى و عهد جدید
3. قرون وسطى
4. فلسفه مدرن
5. فلسفه معاصر
کتابنامه
فلسفه دین کانت: لاورنس پاسترناک
[درآمد]
1. مرور و زمینه
2. بررسى‌هاى پیشانقدى کانت در باب خدا
3. فلسفه دین کانت در دوره نقدى
4. خدا در اثر انتشاریافته پس از مرگ
کتابنامه
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فلسفه دین
نویسنده، ، ، ، ، ،
مترجممریم خدادادی، یاسر میردامادی، امیرحسین خداپرست، مهدی اخوان، مهدی محمدی، مریم هاشمیان
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات447
زبانفارسی
شابک978-622-04-0414-9
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه دین
قیمت نسخه الکترونیک
۹۵۰۰۰ ۶۶,۵۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فلسفه دین

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فلسفه دین

برای دریافت کتاب فلسفه دین و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.