معرفی و دانلود کتاب شلایرماخر
برای دانلود قانونی کتاب شلایرماخر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شلایرماخر
کتاب شلایرماخر اثری از مایکل فورستر است که به معرفی اندیشهها و تأثیرات فریدریش شلایرماخر، فیلسوف آلمانی، میپردازد. این فیلسوف و متفکر بزرگ آلمانی یکی از مهمترین پیشگامان در مبحث الهیات، نظریهی هرمنوتیک و همچنین تأویل انجیل دانسته میشود. او همچنین یکی از رهبران رمانتیسیسم آلمانی بود. نویسنده با پژوهشهای ژرف خود کوشش میکند تا به مخاطبان مداخلهای عالی و راهگشا برای آشنایی و ورود به نظریات این فیلسوف ارائه دهد.
دربارهی کتاب شلایرماخر
برای خواندن آثار فیلسوفان به یک راهنما یا منبع برای شناخت ابتدایی نیاز داریم. معمولاً وقتی بدون هیچ مداخلهای به آثار اصلی و مشهور یک فیلسوف ورود پیدا میکنیم، گیج میشویم و نمیتوانیم از آنچه خواندهایم برداشت درستی در ذهن شکل دهیم. در راستای رفع چنین مشکل جهانشمولی، دانشنامههایی تألیف و تدوین شدهاند که به دانشجویان و مخاطبان مبتدی فلسفه کمک میکنند تا با شناخت و درک بهتری با آثار بزرگ فلاسفه مواجه شوند. کتاب شلایرماخر (Friedrich Daniel Ernst Schleiermacher) نوشتهی مایکل فورستر (Michael Neil Forster) نیز دریچهای عالی و ممتاز برای ورود به آرای سخت و پیچیدهی فریدریش شلایرماخر است. فیلسوفی که یکی از نمادهای تاریخ فلسفهی آلمان است. این کتاب مقدمهای عالی برای کسانیست که میخواهند با سرگذشت، نظریات، برداشتها و جوهرهی اندیشههای فریدریش شلایرماخر آشنا شوند.
با وجود آنکه فریدریش شلایرماخر کتابهای متعددی در زمینهی هرمنوتیک منتشر نکرد، اما بهکرات در این زمینه سخنرانی کرد و در نهایت به یکی از چهرههای نمادین در حوزهی هرمنوتیک تبدیل شد. فریدریش شلایرماخر باور داشت که نباید در ادراک یا خوانش متون به سیستمهای فلسفی سرسخت گرایش نشان داد. فریدریش شلایرماخر ادعا میکرد که مفسران باید به «فهم کلی یک متن از دید عمومی» گرایش نشان دهند. بدین معنا که وقتی یک متن را میخوانیم، چگونه به یک برداشت ابتدایی از آن دست مییابیم یا آن را درک میکنیم. او سعی کرد چنین رویکردی را در خوانش مجموعه کتب انجیل به کار گیرد. در کتاب شلایرماخر، مایکل فورستر به طور دقیق و کامل آرای این فیلسوف درمورد هرمنوتیک و دیگر موضوعات ازجمله اخلاق، را مورد بررسی قرار میدهد.
فریدریش شلایرماخر تعریف پیچیدهای از اخلاق داشت. او در نوشتههای خود در زمینهی اخلاق بهکلی آثار کسانی چون امانوئل کانت را نادیده گرفت و بیشتر به دیدگاه فلاسفهای چون افلاطون و اسپینوزا گرایش نشان داد. در فصل هشتم کتاب شلایرماخر، مایکل فورستر کوشش میکند تا با زبانی ساده و بهواسطهی نثری روان به بررسی آرای این فیلسوف برجسته در زمینهی فلسفهی اخلاق بپردازد و معارفهای مطلوب از وی ارائه میدهد.
فریدریش شلایرماخر باور داشت که مذهب با دو گونهی هنر، یعنی هنرهای تجسمی و موسیقی، همسان است و قرابتهایی میانشان وجود دارد. برای فریدریش شلایرماخر تمام لحظاتی که انسان روی زمین قرار دارد، با تجربیات زیباییشناختی همراه است؛ چراکه ما در تمام لحظات زندگیمان با «خلقت» طرف هستیم و «خلقت» خود به معنای اثر هنری است. فریدریش شلایرماخر نوشته، «آثار هنری مذهب در همهجا وجود دارند و در برابر تمامی مردم آشکارند. تمام دنیا یک گالری از صحنههای مذهبی است و هر فردی میتواند خود را در میانشان بیابد». در کتاب شلایرماخر، مایکل فورستر به بررسی آرای فریدریش شلایرماخر در زمینهی مذهب، زیباییشناسی، هنر و اخلاق میپردازد. اگر به دنبال اثری هستید تا یک بررسی و معارفهی جامع و قابل فهم از آثار فریدریش شلایرماخر ارائه دهد، این کتاب را بخوانید. این اثر توسط سید مسعود حسینی ترجمه شده و انتشارات ققنوس آن را عرضه کرده است.
کتاب شلایرماخر برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب شلایرماخر به دوستداران فلسفهی آلمانی، کسانی که به مباحثی چون اخلاق، هنر، مذهب و نظریهی هرمنوتیک علاقه دارند، توصیه میشود.
در بخشی از کتاب شلایرماخر میخوانیم
از آنجا که موضوعات زبان و روانشناسى در هرمنوتیک و نظریه ترجمه شلایرماخر نقشى کانونى دارند، شاید مناسب باشد که کارمان را با بحثى راجع به فلسفه زبان و فلسفه ذهن او آغاز کنیم. شلایرماخر هیچکجا فلسفه زبانش را جداگانه به دست نمىدهد؛ به جاى آن، مىتوان در آثارى نظیر درسگفتارهایش در باب روانشناسى، دیالکتیک و هرمنوتیک این مبحث را به صورتى جستهگریخته یافت. دیدگاههاى زیر که جملگى بجز آخرى حاکى از دِین فراوان شلایرماخر به هردر هستند بهویژه درخور ذکرند:
(1) شلایرماخر در درسگفتارهایش راجع به روانشناسى موضع زیر را در مورد مسئله خاستگاه زبان اتخاذ مىکند (که عملاً با موضع هردر در کتابش زیر عنوان رساله در باب خاستگاه زبان (1772) یکسان است): خاستگاه زبان را نباید بر حسب سرچشمهاى الهى تبیین کرد. بر حسب ابراز ابتدایى احساسات نیز نباید آن را تبیین کرد. بهعکس، استفاده از زبان درونى صرفاً در بنیادِ سرشت بشر است. زبان درونى بنیاد اندیشه و در واقع با آن اینهمان است؛ همچنین، بنیاد ویژگىهاى ذهنى دیگرى است که مختص به بشرند، بهویژه خودآگاهى و تمییز روشن ادراک هم از احساس هم از میل.
(2) زبان (و از این رو، اندیشه) اساساً سرشتى اجتماعى دارند. به بیان دقیقتر، زبان درونى اگرچه در گرو محرکى اجتماعى نیست (به طورى که حتى در غیاب آن نیز کودکان زبان خویش را مىپرورانیدند)، پیشاپیش متضمن جهتگیرىاى مضمر یا گرایشى به سوى ارتباط اجتماعى است.
(3) زبان و اندیشه صِرفِ ملحقاتى به فرایندهاى ذهنى دیگرى که میان انسانها و حیوانات مشترکاند نیستند، بلکه در کلیه فرایندهاى ذهنىِ انسان سارى و جارىاند و خصوصیت متمایزى به این فرایندها مىبخشند. بهویژه آنها ساختار تصاویر حسى انسانها را به طرق متمایزى تعیین مىکنند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
[درآمد]
1. زندگى و آثار
2. فلسفه زبان
3. فلسفه ذهن
4. هرمنوتیک (نظریه تأویل)
5. نظریه ترجمه
6. زیبایىشناسى
7. دیالکتیک
8. اخلاق
9. فلسفه سیاسى و اجتماعى
10. فلسفه دین
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شلایرماخر |
نویسنده | مایکل فورستر |
مترجم | سید مسعود حسینی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 119 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-261-8 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه |