معرفی و دانلود کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد
برای دانلود قانونی کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد
چرا احساس بدی دارم؟ قدرت واقعی در درک احساسات بد ما وجود دارد. راندولف ام. نسه پزشک، دانشمند و نویسندهی مشهور آمریکایی در کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد، دیدگاههای روانشناسی تکاملی را برای شما شرح میدهد تا ریشههای مشکلات روانی را از این زاویه نیز بسنجید.
درباره کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد:
راندولف ام. نسه (Randolph M. Nesse) اولینبار که پی برد زیستشناسیِ تکاملی میتواند تفسیرهای جدیدی از اختلالات روانی به دست دهد، بلافاصله تصمیم به نوشتن کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد (Good reasons for bad feelings) گرفت. اما بهزودی برایش روشن شد سؤالی که ابتدا باید به آن پاسخ داده شود این است: «چرا بدن انسان در مقابل بیماریها و احساسات درونی آسیبپذیر است؟». تمرکز حرفهایِ او همواره بر دو محور استوار است: کمک به بیمارانش که از اختلالات روانی رنج میبرند و نزدیک کردن هرچه بیشتر زیستشناسی تکاملی و علم پزشکی؛ دو رسالتی که ارتباطی تنگاتنگ با هم دارند.
روانپزشکی تکاملی یک روش درمانی خاص نیست و متخصصین در سایر رشتههای سلامت روانی نیز گاهی از دیدگاه تکاملی بهره میگیرند. توصیفی دقیقتر میتواند به این شکل باشد: «استفاده از اصول زیستشناسی تکاملی برای بهبود درک ما از اختلالات روانی و ارائهی روشهای درمانی بهتر در حوزههای روانپزشکی، روانشناسی بالینی، خدمات اجتماعی، پرستاری و سایر حرفهها». اما این عبارت بیش از اندازه ثقیل است و در دهان نمیچرخد. بنابراین، کتاب حاضر گزارشی است از حیطهی روانپزشکی تکاملی با دیدی جامع.
مهمترین و اساسیترین نکته این است که تکامل میتواند ریشههای ظرفیت خارقالعادهی ما برای عشق و محبت و نیکی را توضیح دهد و همینطور به این پرسش پاسخ دهد که چرا بهای این احساسات ارزشمند رنج، احساس گناه و اهمیت دادن به این نکته است که دیگران دربارهی ما چگونه فکر میکنند.
پاسخهای احتمالیای که در این کتاب ارائه شده، تنها حکم مثال و نمونه دارد، نه نتیجهگیری قطعی. ممکن است عدم صحت بعضی از آنها بعدها به اثبات برسد. اما تا زمانی که ایدههای جدید به محک آزمایش گذاشته میشوند، چنین امری در مراحل اولیهی حیاتِ یک حیطهی مطالعاتیِ جدید نباید باعث ناامیدی و سرخوردگی شود. همانطور که داروین گفته: «دیدگاههای نادرست، تا زمانی که دلایلی برای حمایت از آنها ارائه شود، آسیب چندانی ندارند؛ چراکه اثبات عدم صحت آنها میتواند برای هرکس لذتی سودمند باشد و به مجرد اینکه عدم صحتشان به اثبات برسد، دری به سمت خطا و اشتباه بسته شده و اغلب بهصورت همزمان دری به سمت حقیقت گشوده میشود.»
نکوداشتهای کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد:
- کتابی جسورانه و پرافتخار؛ در عین حال تاثیرگذار. (لی دوگاتکین، پروفسور و نویسنده)
- اکتشافی مبتکرانه در مورد چگونگی توضیح تکامل داروینی اختلالات روانی. (Kirkus Reviews)
- این کتاب به همان اندازه که به زندگی روزمره ما مربوط میشود، عاقلانه و روشن کننده است. (سارا بلفر هردی، استاد و نویسنده کتاب)
- این کتاب برای نشان دادن چگونگی تکامل روانپزشکی است. راندولف ام. نسه با این کار، مطمئناً چهره پزشکی را تغییر میدهد. (روبین دانبار، استاد برجسته روانشناسی تکاملی، دانشگاه آکسفورد)
کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد برای چه کسانی مناسب است؟
اگر میخواهید بدانید چرا اضطراب، افسردگی، پرخوری، بیحوصلگی و... وجود دارند، این کتاب را بخوانید. همچنین مطالعهی این اثر به آشنایی بیشتر شما با اصول پزشکی تکاملی و اختلالات روانی کمک میکند.
راندولف ام. نسه را بیشتر بشناسیم:
او به دلیل نقش خود به عنوان بنیانگذار رشتهی پزشکی تکاملی شهرت قابل توجهی دارد. راندولف ام. نسه از اساتید بنیاد ASU و دانشگاه ایالتی آریزونا محسوب میشود. وی در گذشته استاد روانپزشکی، روانشناسی و پژوهش در دانشگاه میشیگان بود. همچنین وی برنامه تکامل و سازگاری انسانی را رهبری کرده و به ایجاد یکی از اولین کلینیکهای اختلالات اضطرابی در جهان کمک نموده و در مورد واکنشهای عصبی ترس تحقیقاتی انجام داده است.
جملات برگزیده کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد:
- غم در افسردگی همان نقشی را دارد که رشد طبیعی در سرطان.
- کسی که چیزی محال را آرزو میکند، سرنوشتی جز ناامیدی در انتظارش نیست.
- هرکس آموخته باشد راه درست مضطرب شدن چیست، مهمترین درس را آموخته است.
- اگر در ابتدا موفق نشدید، دوباره و دوباره تلاش کنید. بعد تسلیم شوید. لازم نیست خود را به نفهمی بزنید.
در بخشی از دلایل خوب برای احساسهای بد میخوانیم:
در دسترس بودن غذاهای فراوانی که نمیتوانیم از خوردنشان خودداری کنیم، ابتلا به تصلب شرایین، چاقی مفرط و فشار خون بالا را توضیح میدهد، اما محیط اجتماعی مدرن غیر از اینها وسوسهها و عذابهای جدید و بسیار دیگری را نیز در خود نهفته دارد. انسانهای شکارچی-گردآورنده هرگز برای ورود به لیگهای قهرمانان تلاش نمیکردند. تا دیروقت مشغول پرسه زدن در توییتر نبودند. به سر و کله زدن با سیستم اداری پیچیده احتیاجی نداشتند. لازم نبود به این فکر کنند که آیا میخواهند صاحب فرزند شوند یا نه. ماهها زمانشان را صرف آمادهسازی برای دادگاه طلاق نمیکردند. البته با وجود همهی اینها، انسانهای شکارچی-گردآورنده نیز به افسردگی دچار میشدند.
در طول دو دهه، بارها از همکاران انسانشناس خود دربارهی نرخ افسردگی در فرهنگهایی که مطالعه میکردند سؤال کردم. انسانشناسی به نام کیم هیل سالهای زیادی را صرف مطالعهی قبیلهی آچی، که در جنگلهای آمازون زندگی میکنند، کرده است. هر سال که از اقامت خود در قبیله بازمیگشت، از او دربارهی نرخ ابتلا به افسردگی در قبیله سؤال میکردم. هر سال هم پاسخ مشابهی دریافت میکردم: با وجود مشکلات فراوان مثل دندان عقلی که چرک کرده، ابتلا به سل، و مشکلات سلامتی دیگر که میتواند در هر فردی باعث بیدار شدن حس بدبختی شود، تقریباً نشانی از افسردگی به چشم نمیخورد. بالاخره وقتی برای بار دهم پرسش همیشگی را تکرار کردم، پاسخی متفاوت دریافت کردم. کیم هیل و گروه همراهش یک کلینیک پزشکی راهاندازی کرده بودند و از شنیدن مشکلاتی که حتی به ذهنشان هم خطور نکرده بود، متعجب شده بودند. بسیاری از افراد قبیله که به کلینیک مراجعه میکردند از بدبینی، ناامیدی، بیعلاقگی، بیاشتهایی، کمبود خواب، مشکلات سیستم گوارش و عدم تمایل به انجام هر کاری شکایت داشتند. اما شاید جالبترین نکتهی حرفهایش که توجه من را به خود جلب کرد این بود که هربار رئیس جدیدی برای قبیله انتخاب میشد، فرد انتخابشده به فاصلهی چند ماه از شروع مسئولیتش با علائمی شبیه به اضطراب و افسردگی به کلینیک مراجعه میکرد.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
مقدمه
بخش اول: چرا اختلالات روانی اینقدر گیجکننده هستند؟
فصل اول: یک پرسش جدید
فصل دوم: آیا اختلالات روانی بیماری هستند؟
فصل سوم: چرا ذهن انسان آسیبپذیر است؟
بخش دوم: دلایلی برای احساسها
فصل چهارم: دلایل خوب برای احساسهای بد
فصل پنجم: اضطراب و سیستم هشدار حریق
فصل ششم: بیحوصلگی و هنر تسلیم شدن
فصل هفتم: احساسهای بد بدون دلایل خوب: زمانی که خُلقُستات دچار نقص میشود
بخش سوم: لذتها و خطرهای زندگی اجتماعی
فصل هشتم: چگونه باید انسان را درک کرد؟
فصل نهم: احساس گناه و اندوه: تاوان خوبی و عشق
فصل دهم: خودت را بشناس نه!
بخش چهارم: اعمال خارج از کنترل و اختلالات وخیم
فصل یازدهم: روابط بد هم میتوانند خوب باشند اما برای ژنها
فصل دوازدهم: اشتهای بدوی
فصل سیزدهم: احساسهای خوب، دلایل بد
فصل چهاردهم: ذهنهای نامتعادل بر صخرههای سازواری
مؤخره: روانپزشکی تکاملی: یک پل، نه یک جزیره
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب دلایل خوب برای احساسهای بد |
نویسنده | راندولف ام. نسه |
مترجم | بنفشه شریفی خو |
ناشر چاپی | انتشارات پندار تابان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 376 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-281-019-1 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |