معرفی و دانلود کتاب تاویل رویا
برای دانلود قانونی کتاب تاویل رویا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تاویل رویا
زیگموند فروید در کتاب تاویل رویا به معرفی و شرح نظریه خود درباره تعبیر خواب و ذهن ناهوشیار فرد میپردازد. او سعی دارد به رمزگشایی خواب پرداخته و با توجه به نظریههای گذشتگان و پژوهشهای خود پرده از راز خوابهای ما بردارد.
رویا و خواب از نظر فروید خاستگاه تحقق آرزوها و امیال سرکوب شده انسان است. او خواب را پلی به درون ناخودآگاه انسان در نظر میگیرد. در کتاب تاویل رویا (The interpretation of dreams) فروید ابتدا به بررسی نظریههای گذشتگان میپردازد و بعد نظریه خود را عنوان میکند. خواب به واقع تصاویر و ماجراهایی است که در ناخودآگاه انسان توسط ذهن ساخته و پرداخته میشود و مبنای اصلی آن را امیال، خواستهها و آرزوهای ما تشکیل میدهد و ناخودآگاه از این طریق ما را به آرامش میرساند؛ اما چنانچه این خواب و رویا با آرزوهای ما در تضاد باشد آنگاه کابوس پدید میآید.
بیش از یک قرن پیش فروید با نوشتن کتاب تاویل رویا، برای تفسیر خواب و رویا، که پیش از آن موضوع حدس و گمانهای عوامانه و سطحی بود، پایه و اسلوبی علمی و نظاممند فراهم کرد و گامی بزرگ در زمینهی جست و جوی علمی در ذهن انسانی و فهم پدیدهها و مسائل ذهنی برداشت. با این حال در آغاز کتاب پیش از ارائه نظریه خویش، یعنی تلقی خواب دیدن به منزلهی تحقق آرزو، سابقه تحلیل علمی رویاها را به تفصیل بررسی کرد که آن نیز نمونهای از کار دقیق پژوهشگرانه و ارجشناسی تلاشهای دیگران به شمار میآید.
زیگموند فروید (Sigmund Freud) در این کتاب از دو روش برای تحلیل رویا استفاده میکند، یکی روش تداعی رویا، یعنی آنکه در آن سعی میکند رویای خود را به خاطر آورده و آن را بازگو کند و دوم روش تفسیر نمادها این همان روش قدیمی است که خوابگزارها از آن استفاده میکردند.
فروید با آثار خود و به ویژه تأویل رؤیا توانست در دورهی یکهتازی پوزیتیویستها ثابت کند که انگیزههای اعمال و افکار انسان در موارد بسیاری خارج از حوزهی آگاهی او هستند. نویسنده در تأویل رؤیا با طرح این معنا که زبان ناخودآگاهی انسان همان نمادهای رؤیاهای او، و هر رؤیایی تحقق آرزوی اوست، جزو معدود اندیشمندانی شد که گذشته از نقدهای کارل گوستاو یونگ تا اندیشمند فرانسوی ژاک دریدا، توانست افقی همیشگی به روی درک معنای پر رمز و راز انسان بگشایند.
پژوهشگران زندگی پژوهشی فروید را به سه مرحله تقسیم میکنند. در مرحله اول تحقیقات او بیشر جنبه بالینی دارد که نتیجه آن آثاری است مانند «تاویل رویا»، در دوره دوم بیشتر به مباحث فرهنگی پرداخته است و در سومین دوره تأملات او فلسفی و فرا روانشاختی میشوند. تاویل رویا شامل هفت فصل با عناوین نوشتههای علمی در باب مسائل رویا، شیوه تاویل رویا، رویا به مثابه تحقق آرزو، تحریف در رویاها، موضوع و منابع رویاها، عمل رویا و روانشناسی فرآیندهای رویا است.
فروید به عنوان بنیانگذار روانکاوی بیش از هر کس دیگری در تاریخچه روانشناسی مورد تحسین قرار گرفته است. اصطلاح «روانکاوی» و نام «فروید» مفاهیمی آشنا برای بیشتر افراد است. به طوری که روانشناسی علمی و شیوههای عملی روان درمانی با نام فروید آغاز میشود. او روانکاوی را وسیلهای برای کاهش اضطراب و روان رنجوری بشر میدید. همچنین فروید به خاطر نظریههایش به طرز بیرحمانهای از او انتقاد شده است. کتاب آسیبشناسی روانی زندگی روزمره از مشهورترین آثار فروید است.
در بخشی از کتاب تاویل رویا میخوانیم:
اظهارنظر هوشمندانهی استریکر توجه ما را به این واقعیت جلب کرده است که نمیتوانیم با همان احساس بیزاریای که پس از بیداری محتوای رؤیا را از ذهنمان دور میریزیم، از نمود عواطف در رؤیاها نیز خلاص شویم «اگر در رؤیاهایم از سارقان واهمه دارم، این سارقان مسلماً خیالیاند، اما ترس و واهمه از آنها واقعی است»؛ و همین مسئله در زمانی که در رؤیایم غرق شادی و شعف میشوم نیز صادق است. به گواهی احساسات ما، عاطفهای که در رؤیا تجربه میشود، به هیچوجه از احساسی با شدت برابر در زندگی واقعی دونتر و بیارزشتر نیست، و رؤیا بر حق خود برای پذیرفته شدن به مثابه بخشی از تجارب روانی واقعی ما پافشاری میکند، و این کار را به واسطهی محتوای عاطفیاش انجام میدهد، نه با محتوای فکریاش. در حالت بیداری ما این دو را همارز یکدیگر نمیدانیم، چون نمیدانیم که چگونه یک عاطفه را، جز در پیوند با محتوایی فکری، ارزیابی کنیم. اگر یک عاطفه و یک ایده به لحاظ ماهیت یا شدتشان هماهنگی و همخوانی نداشته باشند، قضاوت ما در حالت بیداری مخدوش و مغشوش خواهد شد.
این واقعیت که در رؤیاها، محتوای فکری همیشه نتیجهای عاطفی در پی ندارد، نتیجهای که ما در افکار بیداریمان آن را پیامد ضروری آن محتوا میدانیم، همواره مایهی شگفتی بوده است. اشترومپل اعلام کرد که ایدهها در رؤیاها از ارزشهای روانیشان عاری میشوند. اما تعداد مواردی که در آنها عکس این امر صادق است به هیچوجه کم نیست؛ یعنی در مواقعی که با تجلّی پُر شدت و حِدّت عاطفه در محتوایی روبهرو میشویم که در آن هیچ زمینه و دلیلی برای نمود چنین عاطفهای وجود ندارد. من در رؤیا ممکن است در موقعیتی هولناک، خطرناک، یا انزجار برانگیز باشم، و ممکن است در عین حال هیچ احساس ترس یا انزجاری را تجربه نکنم؛ از دیگر سو، گاهی از چیزهایی بیخطر هراسان میشوم، و گاه نیز مسائل بچگانه موجب شادی و نشاطم میشوند.
فهرست مطالب کتاب
زیگموند فروید، نگاهی به زندگی و آرای او
مقدمه
پیشگفتار
فصل اول: نوشتههای علمی در باب مسائل رؤیا (تا سال 1900)
فصل دوم: شیوهی تأویل رؤیا
فصل سوم: رؤیا به مثابه تحقق آرزو
فصل چهارم: تحریف در رؤیاها
فصل پنجم: موضوع و منابع رؤیاها
فصل ششم: عمل رؤیا
فصل هفتم: روانشناسی فرآیندهای رؤیا
فهرست اصطلاحات
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تاویل رویا |
نویسنده | زیگموند فروید |
مترجم | سهیل سمی |
ناشر چاپی | انتشارات پندار تابان |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 528 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-6895-55-0 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |