معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب مهریه مهلا
- نویسنده: زهرا اخوان پاکدهی
سرگذشت تلخ زنان روستایی و جور و ظلمی که از سوی دیگران متحمل میشدند، همیشه سوژهای برای نوشتن داستانهای گوناگون بوده است. این بار زهرا اخوان پاکدهی قلم برداشته و روایتی تازه را در کتاب مهریه مهلا نگاشته است. این داستان که بر اساس واقعیت ساخته و پرداخته شده، داستان دختری به نام مهلاست که هوویش قاتل فرزندش میشود... دربارهی کتاب مهریه مهلا کتاب «مهریهی مهلا» داستان زندگی دختری یتیم به نام... ادامه ›
کتاب برکه
- نویسنده: آزاده عزیزان آبکنار
کتاب برکه، رمانی از آزاده عزیزان آبکنار با محوریت زندگی افراد مبتلا به اختلال اوتیسم است. تامیلا خواستار، دختری جنوبی، به جهت فشارهای مادربزرگش برای ازدواج با برادر نامزد مرحومش، به تهران کوچ میکند تا بهصورت موقت پیش دوستش، پریسا بماند. پس از آشنایی با خانوادهی شکوهی و مشغول شدن بهعنوان کارمند در دفتر بیمهی عموی پریسا، رامتین، ماجراهای جدیدی برای تامیلا رخ میدهد... دربارهی کتاب برکه جهل و... ادامه ›
کتاب صوتی فهرست حسرتها
- نویسنده: شهلا حائری
کتاب صوتی فهرست حسرتها نوشتهی شهلا حائری، زندگی یک مادر و پسر را شرح میدهد که پس از مرگ پدر خانواده، شرایطشان تغییر میکند و غم و اندوه زیادی بر روابط آنها چیره میشود. درباره کتاب صوتی فهرست حسرتها: دومین رمان شهلا حائری که در سال 1392 منتشر شد، کتاب فهرست حسرتها نام دارد. اثری تاثیرگذار و جذاب که از زبان یک مادر و پسرش روایت میشود و هر کدام از نگاه خود زندگی و احوالات درونیشان را... ادامه ›
کتاب راننده تاکسی
- نویسنده: علی رزمجو
کتاب راننده تاکسی نوشتهی علی رزمجو، داستانی کوتاه پیرامون اتفاقی است که برای یک راننده در تهران میافتد و شخصیتهای داستان به شکلی غیرمستقیم همدیگر را کمک میکنند. در بخشی از کتاب راننده تاکسی میخوانیم: رفتم که ازش تشکر کنم و بابت جوونمردیش صورتشو ببوسم. با کمال تعجب دیدم همون جوون هست که امروز بر حسب اتفاق اومده بوده یه چک برای صاحب کارخونهش پاس کنه. اون سر صحنه میرسه و درسا رو میرسونه... ادامه ›
کتاب صوتی دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی دید و بازدید نخستین مجموعه داستانی است که از نویسندهی بزرگ معاصر، جلال آل احمد به چاپ رسید. این اثر که از دوازده داستان کوتاه تشکیل شده، به خوبی ویژگیهای منحصربهفردِ سبک و اندیشهی آل احمد را نشان میدهد؛ ویژگیهایی که مهمترین آنها یکی برخورداری از درونمایههای انتقادی، و دیگری نثری گزارشگونه و موجز است. درباره کتاب صوتی دید و بازدید: جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) بیشک از... ادامه ›
کتاب روستای من
- نویسنده: مجید برزگر باقری
کتاب روستای من نوشتهی مجید برزگر باقری، دربارهی مردمانی است که با خرید و فروش گندم از یک آبادی دیگر، در حال نابودی روستای خود هستند، اما در این میان جوانی از اهالی آنجا قصد دارد تا راهی برای نجات محل زندگیشان پیدا کند. کتاب روستای من (My village ) برای چه کسانی مناسب است؟ خواندن این کتاب به دوستدارن حوزهی ادبیات و داستانخوانی توصیه میشود. در بخشی از کتاب روستای من میخوانیم: یک هفته گذشت.... ادامه ›
کتاب از رنجی که می بریم
- نویسنده: جلال آل احمد
از رنجی که میبریم دومین مجموعه داستان آلاحمد، برای اولینبار در سال 1326 منتشر شده است که شامل هفت داستان کوتاه است و حاوی مضامین سیاسی اجتماعی. در این مجموعه داستان رویکرد جلال آل احمد بیشتر سیاسی است. او در این کتاب سعی دارد وضعیت زندانیان سیاسی رژیم پهلوی را به تصویر بکشد؛ زندانیانی که زیر شکنجه هستند و در شرایط نابسامانی به سر می برند. البته تمام کتاب به موضوعات سیاسی تاریخی اختصاص ندارد... ادامه ›
کتاب رویای زندگی من
- نویسنده: مژگان بنی هاشمی
کتاب رویای زندگی من نوشته مژگان بنی هاشمی، داستان زندگی روزمره و خاطرات گذشته زنی به نام رویا را بازگو میکند. داستان از جایی آغاز می شود که حمید و سه فرزندش به تازگی به خانهای در همسایگی خانه رویا نقل مکان کردهاند. کم کم رابطهای صمیمانه میان نگین، فرزند بزرگ حمید، و رویا شکل میگیرد که این صمیمت بین آنها سرآغاز ماجراهای بعدی کتاب است. مطالعه کتاب رویای زندگی من مناسب چه کسانی است؟ مطالعه... ادامه ›
کتاب آخرین انار دنیا
- نویسنده: بختیار علی
کتاب آخرین انار دنیا، به تالیف بختیار علی، شاهکار ادبیات کُرد و رمانی جهانیست. هر چه در دستتان هست را بگذارید کنار و این رمان را بخوانید. شاهکاری غیر منتظره، ظریف، معصومانه، عمیق با تخیلی شگفت انگیز و باور نکردنی. آخرین انار دنیا رمانی عظیم، با زیرساختهای سایکولوژیک که جابهجا بر ساحت انسان و غلتیدن آن در وادی قدرت و پایمالی عاطفه تأکید دارد. بختیار علی در این کتاب به تمام مسائل بنیادی زندگی... ادامه ›
کتاب وقتی خدا مینوازد
- نویسنده: محمد عنبرزاده
همهچیز از ورودی تالار سُل آغاز میشود؛ آشنایی اتفاقی هامون و ژولی، ماجرای مرگ پدر و مادر هامون، و رازهایی که باید پرده از اسرارشان برداشت. محمد عنبرزاده در کتاب وقتی خدا مینوازد ماجرای دختر و پسری را روایت میکند که در راه کشف حقیقت، همهچیزشان را فدا میکنند و حتی از جانشان نیز میگذرند. دربارهی کتاب وقتی خدا مینوازد: باران میبارد، هامون دیر به تالار موسیقی میرسد، رهبر ارکستر با او بدخلقی... ادامه ›
کتاب دفتر رویای ناتمام
- نویسنده: نیلوفر تاجی زادگان
نیلوفر تاجی زادگان در کتاب دفتر رویای ناتمام داستانی جذاب و پرپیچوتاب را در مورد احساسات و حرارتهای دوران نوجوانی به تصویر میکشد. این ماجرا در مورد دختری به نام ساراست که در کودکی مادرش را از دست میدهد و مجبور میشود با پدرش و همسر او، سیمین زندگی کند؛ طولانی نمیکشد که سیمین و سارا همچون مادر و دختری واقعی به هم نزدیک میشوند، اما سارا که به سن جوانی نزدیک میشود کمکمدرگیر حوادثی میشود... ادامه ›
کتاب لحظات تلخ و شیرین زندگی
- نویسنده: فرشته بابائی چشمه کبودی
سختیهای زندگی همیشه در کمین ما نشستهاند و مواجهه با آنها از هرکسی ساخته نیست. فرشته بابائی چشمه کبودی در کتاب لحظات تلخ و شیرین زندگی، داستان زندگی پانیذ را روایت میکند؛ دانشجویی که برای گذراندن واحد عملیاش باید به آسایشگاهی در کهریزک برود و اتفاقات غیرمنتظرهای، زندگی او را دگرگون میکنند. دربارهی کتاب لحظات تلخ و شیرین زندگی فراز و نشیبها جزء اصلی زندگی ما هستند؛ اما معمولاً حضور آنها... ادامه ›
کتاب پرستاران مادر
- نویسنده: پروانه متینی زاده
کتاب پرستاران مادر نوشتۀ پروانه متینی زاده، داستانی اجتماعی پیرامون زندگی مادری است که دوران کهنسالی خود را ناگزیر با 30 پرستار گوناگون میگذراند. کتاب پرستاران مادر روایتی است از آنچه که بر سر یک مادر پیر و فرزند مستأصل او میآید. این کتاب در قالب یک داستان، معضل اجتماعی نگهداری از سالمندان و نحوۀ برخورد جامعۀ پرستاری با این رویداد را به تصویر کشیده است. تقریباً همۀ افرادی که مراقبت سالخوردگان... ادامه ›
کتاب من منچستریونایتد را دوست دارم
- نویسنده: مهدی یزدانی خرم
کتاب من منچستریونایتد را دوست دارم دومین رمان مهدی یزدانی خرم، برندۀ تندیس بهترین رمان سال 1391 از جایزه ادبی هفت اقلیم و ترجمه شده به زبانهای مختلف انگلیسی، ایتالیایی و ترکی، اثری سوررئال با ژانری اجتماعی و نگاهی پست مدرن است که به بررسی مهمترین قسمتهای تاریخ ایران، از سال 1320 تا 1332 پرداخته. من منچستریونایتد را دوست دارم با بیش از 100 شخصیت تو در تو و داستانی پیچیده در اوایل دهه 80 آغاز... ادامه ›
کتاب نیایش گنجشکها
- نویسنده: آرزو صالح نژاد
آرزو صالح نژاد در کتاب نیایش گنجشکها، داستانی با رنگ و بوی دنیایی زنانه را روایت میکند؛ داستانِ زندگی زنی به نام شفا که در جستجوی عشق و استقلال، روزگار میگذراند و از تنهایی عمیقی رنج میبرد و به دنبال برطرف کردن چالشهاییست که محدودیتها برای او به وجود آوردهاند. دربارهی کتاب نیایش گنجشکها کتابی که پیش رو داریم، از زنی به نام شفا میگوید که تمام عمر سیوچهارسالهی خود را درگیر مشکلات... ادامه ›
کتاب گلهایی که در جهنم میرویند
- نویسنده: محمد مسعود
محمد مسعود در کتاب گلهایی که در جهنم میرویند همانند دیگر آثارش به فساد اجتماعی و اخلاقی ایران در دوران حکومت پهلوی میپردازد. همچنین او در این اثر میخواهد تا به شما ثابت کند که انسان طبیعتا یکسان خلق نشده و فرضیه مساوات خلقی در انسان کاملا غلط و بیجا است. رمان گلهایی که در جهنم میرویند مربوط به سالهای آخر سلطنت رضا شاه است، این کتاب به عنوان انتقادیترین اثر محمد مسعود، داستان زندگی... ادامه ›
کتاب لذتبخشترین رنجی که به آن مبتلا شدم
- نویسنده: غزال شهروان
غزال شهروان نویسندهی کتاب لذتبخشترین رنجی که به آن مبتلا شدم، روایتگر زنهای در آستانهی میانسالی است؛ آنها که میخواهند زندگی یکنواخت و خالی از عشق خود را تغییر دهند. او در این رمان کوتاه، با نگاهی به تجربههای زیستهی دخترهای متولد دههی شصت، به بیان سرگشتگیها، ناکامیها و رنجهای زنی سیوچندساله به نام غزل میپردازد و کوشش او برای دستیافتن به استقلال و هویت را روایت میکند. دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی جیرجیرک
- نویسنده: احمد غلامی
کتاب صوتی جیرجیرک نوشتهی ا حمد غلامی، روایتگر سه دوره از زندگی پسری به نام بابک است که او را در قامت یک بازیکن فوتبال، رزمنده جنگ و روزنامهنگاری زندانی خواهید شناخت. این رمان کوتاه به شیوه جریان سیال ذهن نوشته شده و وقایع آن به صورت موازی تعریف میشود. درباره کتاب صوتی جیرجیرک: شاید بسیاری از مردم ایران بر سر این موضوع اتفاق نظر داشته باشند که متولدین دهه چهل، دوران جوانیشان با اتفاقات سخت و... ادامه ›
کتاب چشمهای خیس دنیا
- نویسنده: مریم دولت آبادی
کتاب چشمهای خیس دنیا، رمانی بهقلم مریم دولتآبادی است که از زبان راوی اول شخص روایت میشود. این رمان، چالشهای زندگی راوی را در مواجهه با اطرافیاناش به تصویر میکشد و نشان میدهد که او چگونه برای تحقق آمال و آرزوهایش مجبور است با همه بجنگد. این کتاب متشکل از شش فصل است و با بحث میان راوی و خواهرش آغاز میشود. دربارهی کتاب چشمهای خیس دنیا مریم دولتآبادی، کتاب چشمهای خیس دنیا را در شش فصل... ادامه ›
کتاب صوتی سفر عصمت
- نویسنده: ابراهیم گلستان
کتاب صوتی سفر عصمت داستانی کوتاه از ابراهیم گلستان، نویسندهی صاحبنام ایرانیست. در این اثر، سرگذشت زنی بدکاره روایت شده که در پی تحولی روحی، برای طلب آمرزش عازم سفری زیارتی میشود و در این سفر ماجراهایی شگرف را پشت سر میگذارد. درباره کتاب صوتی سفر عصمت ابراهیم گلستان یکی از مفاخر بزرگ هنر و ادبیات معاصر ایران است. او به عنوان داستاننویس جایگاهی بیهمتا در تاریخ ادبیات رواییِ ایران دارد.... ادامه ›
کتاب گره بر باد
- نویسنده: سیمین جعفر جلالی
کتاب گره بر باد، نوشتهی سیمین جعفر جلالی داستان زندگی دختری است به نام لیلا. دختری از خانوادهی کمدرآمد و فقیر جامعه، که با تمام کموکاستیها از زندگی و خانوادهاش راضی است و احساس خوشبختی میکند. اما روزی همهی ماجرا تغییر میکند... دربارهی کتاب گره بر باد کتاب گره بر باد رمانیست اجتماعی و عاشقانه که سیمین جعفر جلالی آن را به رشتهی تحریر درآورده است. داستان از نگاه راوی آن یعنی لیلا روایت... ادامه ›
کتاب صوتی سال درخت
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب صوتی سال درخت نوشتهی ضحی کاظمی، به شرح زندگی یک خانوادهی اصیل ایرانی میپردازد و از زبان یکی از فرزندان این خانواده به نام پیمان که سالها پیش در یک درگیری چاقو خورده و به قتل رسیده، روایت میشود. دربارهی کتاب صوتی سال درخت: کتاب صوتی «سال درخت» رمانی جذاب و غافلگیر کننده دربارهی فرزندان زن و شوهری به نام علی و زری است. پیمان، پویا، پریسا نام فرزندان آنهاست که این سه شخص آخرین... ادامه ›
کتاب گره دریایی
- نویسنده: وحید حسنی هنزایی
کتاب گره دریایی به قلم وحید حسنی هنزایی، داستانی خواندنی از زندگی مردی دریانورد است که ضمن بیان اتفاقات و حوادث روزمره، تجربیاتی بینظیر از این شغل و تخصص ویژه به شما منتقل میکند. درباره کتاب گره دریایی: زندگی پرتلاطم و ناپایدار یک دریانورد، زمانی که با حوادثی عاشقانه و اجتماعی گره میخورد، تجربهای بی نظیر از خواندن این رمان را به شما میدهد. در ادبیات داستانی فارسی کمتر مواردی یافت میشود که... ادامه ›
کتاب قرمز (مجموعه داستان های کوتاه 3)
- نویسنده: هادی ناجی
سه گانهای که با انتشار کتاب سبز، آغاز و با سفید ادامه یافت، امروز با قرمز به سرانجام خود رسید. شخصیّتی به نام پارسا، در سه بُرهه از زمان زندگیاش به خوانندگان معرفی شد. پارسا، که کودکی با استعداد بود، آرام آرام رشد کرد و همراه او دغدغههایش نیز بزرگ و بزرگتر شدند. اگر روزی نگرانی پارسا تنها قاب عینکش یا شاگرد اوّل شدن بود، امروز، فرهنگ نوکیسهها، بیعدالتیها و ناجوانمردیهایی که انسانهای... ادامه ›