معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سارا گؤل
- نویسنده: سهیلا نعمتی
کتاب سارا گؤل رمانی خواندنی از سهیلا نعمتی، داستاننویس جوان ایرانی است. در این اثر مخاطب سرگذشت دختری از ترکمنصحرا خواهید بود؛ دختری به نام سارا، که به حرفهی قالیبافی اشتغال دارد و از این طریق، زندگی را به سختی سپری میکند... درباره کتاب سارا گؤل کتاب سارا گؤل رمانی اجتماعی از سهیلا نعمتی، نویسندهی جوان و خوشآتیهی ایرانی است. این اثر که وقایع آن در محیطی روستایی میگذرد، از بسیاری جهات... ادامه ›
کتاب صوتی سیاه سالی
- نویسنده: فاطمه بهرامی
کتاب صوتی سیاه سالی اثری از فاطمه بهرامی، نویسندهی معاصر ایرانی است. بهرامی در این کتاب نگاهی عاری از حماسهسراییها و ستایشهای همیشگی نسبت به جنگ و پیامدهای گریزناپذیر آن دارد و از زبان راویان این داستان، به تبعات مخرب این رویداد ناگوار بر قربانیان اصلیِ آن، یعنی افراد عادی جامعه، میپردازد. دربارهی کتاب صوتی سیاه سالی فاطمه بهرامی در کتاب صوتی سیاه سالی راوی ترسها، آوارگیها، خشمها و... ادامه ›
کتاب اگر مادر بود...
- نویسنده: فاطمه نصر اصفهانی
فاطمه نصر اصفهانی در کتاب اگر مادر بود... داستان دختر 29 سالهای را به تصویر میکشد که به تنهایی زندگی میکند و برای امرار معاش در مطب یک دکتر مشغول کار است و روزگار را به سختی میگذراند تا اینکه وقوع یک حادثه، زندگیاش را از این رو به آن رو میکند. کتاب اگر مادر بود... برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای اجتماعی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب اگر مادر بود...... ادامه ›
کتاب صوتی تاول
- نویسنده: مهدی افروزمنش
مهدی افروزمنش در کتاب صوتی تاول، شما را با زندگی افرادی در یکی از محلههای جنوب تهران آشنا میکند که فقر و سیاهی سرنوشت مشترک همهشان است؛ روایتی دقیق و نزدیک از آدمهایی که میتوان آنها را در خیابانهای شهر دید. این کتاب برنده جایزهی رمان هفت اقلیم شده است. درباره کتاب صوتی تاول: به گفتهی نویسنده این کتاب، رمان اجتماعی تاول حاصل 9 ماه نوشتن مداوم است تا سرانجام قصه از دل یکی از محلههای جنوب... ادامه ›
کتاب سال سیل
- نویسنده: مهرداد صدقی
مهرداد صدقی در کتاب سال سیل جایی میان حقیقت و خیال را روایت میکند. او در این داستان هیجانانگیز با زبانی صمیمانه از قصه عاشقی مردی به نام صولت میگوید که حوادث عجیب و تا حدی فانتزی زندگی او را دستخوش تغییر میکند. درباره کتاب سال سیل: احتمالا با شنیدن نام مهرداد صدقی، نویسنده خوشاستعداد و خلاق ایرانی، داستانهایی با چاشنی طنز در ذهنتان تداعی میشود، اما این بار داستاننویس محبوب کشورمان در... ادامه ›
کتاب قصههای بهرنگ
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی در دوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›
رمان نرت کریستی - جلد 1
- نویسنده: سالار پورایمانی
دنیا پر از انسان هایی است که فقط یک بار متولد می شوند، اما روزی هزار بار می میرند. انسان از روزگار ازل در حال جنگ با نیروهای درون خویش بوده است. یکی از قدرتمندترین فرمانروایان درون، الهه ی انتقام و دیگری الهه ی شهوت است. چه تعداد از افراد این کره خاکی اسیر الهه ی انتقام شده اند؟ چند نفر از ما در دام الهه ی شهوت تقلا می کنیم بی آن که به آزادی خویش امید داشته باشیم؟ مقدمه وقتی می نوشتم بارها... ادامه ›
کتاب آبیتر از گناه
- نویسنده: محمد حسینی
کتاب آبیتر از گناه یک سال پس از انتشار برندهی دو جایزهی ادبی مهم شد: جایزهی هوشنگ گلشیری و جایزهی مهرگان ادب. این رمانِ محمد حسینی تلفیقی از جنایت، عشق و رویدادهای تاریخی است. راوی کتاب تا پایان شما را در مرز میان خیال و واقعیت نگاه میدارد؛ بهطوریکه هرگز نمیتوانید به او اعتماد کنید. دربارهی کتاب آبیتر از گناه وقتی یک کتاب را برای باز میکنید، دوست دارید به راوی کتاب اعتماد کامل داشته... ادامه ›
کتاب آدمک چوبی
- نویسنده: محدثه مرادی
داستانی از تقابل عشق و ایمان. کتاب آدمک چوبی روایت محدثه مرادی از زندگی دیانا دختری مسیحی و رضا پسری مسلمان است که هر کدام با مشکلات خانوادگی بسیاری درگیرند. آنها به صورت اتفاقی با هم همکار میشوند و این آشنایی سرنوشت هر دوی آنها را تغییر میدهد... درباره کتاب آدمک چوبی: کتاب حاضر درباره دیانا، دختری ایرانی- انگلیسی است که قرار است مدتی را در ایران زندگی کند. او با وجود حمایت مالی خانواده،... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
نُه داستان کوتاه اجتماعی، به قلم نویسندهی نامآشنای معاصر، جلال آل احمد، در کتاب زن زیادی گرد آمدهاند تا آینهای تمامنما از «زن» و جایگاه وی در جامعهی سنتی ایرانی باشند. این داستاننویس مشهور، با دیدگاهی موشکافانه، به سراغ خرافهپرستی و عقبماندگی فرهنگی در میان زنان معاصر خود رفته و با لحنی طنزآمیز تیغ تیز انتقاد خود را به سوی آنها نشانه میرود. زنان و باورهایشان در دهههای پیشین، نقشی... ادامه ›
کتاب صوتی آریا
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی آریا نوشته زهره زاهدی داستان زندگی مردی به نام آریا را روایت میکند که خانواده خودش را از دست میدهد و در طول زمان با جمع کردن افراد بی سرو سامان دور خودش خانواده بزرگتری تشکیل میدهد که خیلی قویتر از خانواده اولش باشند. ادامه ›
کتاب خون خرگوش
- نویسنده: رضا زنگی آبادی
رضا زنگی آبادی در کتاب خون خرگوش داستان ضعفا و مطرودان جامعه را روایت کرده است. قهرمان رمانِ او دختری نوجوان است که اسیر دستِ پدری خشن و خویشاوندانی ددمنش شده است. در طول رمان بناست تلاشهای این نوجوان معصوم را برای برونرفت از وضعیت فلاکت و نگونبختی دنبال کنیم. درباره کتاب خون خرگوش کتاب خون خرگوش، رمانی اجتماعی از رضا زنگی آبادی است که با نگاه به تحولات جامعهی ایران در سالیان اخیر به رشتهی... ادامه ›
کتاب صوتی رد بیرنگ سرمه
- نویسنده: نوشین صالحی
کتاب صوتی رد بیرنگ سرمه نوشتهی نوشین صالحی، ماجرای عشق نافرجامی را شرح میدهد که پس از بیست سال میتواند ادامه پیدا کند اما آیا مرجان که دیگر برای خود خانوادهای تشکیل داده است، میتواند عرف را کنار بگذارد و به صدای قلبش گوش دهد؟ دربارهی کتاب صوتی رد بیرنگ سرمه: نوشین صالحی در این رمان شنیدنی ماجرای زن متأهلی به نام مرجان را شرح میدهد که پس از بیست سال، عشق ایام جوانی به سراغش میآید و قصد... ادامه ›
کتاب باز خواهم گشت
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب باز خواهم گشت رمانی جذاب و سراسر کشمکش به قلم ندا ترابی، زندگی مردمان کویرنشینی را به تصویر میکشد که به زادگاه خود عشق میورزند و به جایی که در آن چشم گشوده و رشد کردهاند، دل بستهاند. از سال 1380 تاکنون جهان و ایران تغییرات بسیاری را شاهد بوده، خصوصا در قلمرو تکنولوژی اما کویر همان کویر است، سوزان و بیحیات و مردم کویرنشین به دلیل بیرحمی طبیعت کویر که آن را به دشوارترین نقاط جهان برای... ادامه ›
رمان لحظه های انتظار
- نویسنده: نسرین ثامنی
یکی دیگر از کتابهای بسیار خواندنی و هدفمند خانم نسرین ثامنی است. در کتاب حاضر هدف اصلی نویسنده بر این است تا جنبه دیگری از معضلات اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد. اگر بتوانیم جامعهای مطلوب و پسندیده داشته باشیم، یقیناً خواهیم توانست با ضدارزشها به مقابله برخیزیم و این میسّر نیست جز این که زمینة آگاهی و خودسازی را در جوانان به وجود آوریم. داستان حکایت پسر جوانی است که در اثر معاشرت با دوستان... ادامه ›
کتاب تاول
- نویسنده: مهدی افروزمنش
کتاب تاول اولین اثر مهدی افروزمنش که با بیانی ساده و داستانی قوی، جایزهی رمان اول هفت اقلیم را از آن خود کرده، روایتی از محلهای نزدیک میدان راه آهن به نام «فلاح» در دههی 70 است که در آن روز شب نمیشود مگر اینکه دعوا و درگیری اتفاق بیفتد. این رمان داستان یکی از بچههای همین محل به نام «جعفر» است که روزی قهرمان کشتی و مورد احترام ساکنین محل بوده، تا هنگامی که تعادل روانیاش را از دست میدهد و... ادامه ›
کتاب گریزپای ایل
- نویسنده: ناهید افشاری
کتاب گریزپای ایل نوشته ناهید افشاری قصه دختری جوان در میان آداب و سنتهای ایلیاتی و قبیلهای است. کسی که سنتها را میشکند، در مقابل خان و طایفه میایستد و با زیرکی قدم در راهی میگذارد که مسیر زندگیاش را تغییر میدهد. درباره کتاب گریزپای ایل: ایل قشقایی از بزرگترین ایلات کشور به شمار میرود که جمعیتی حدود یک میلیون هفتصد و شصت هزار نفر دارد و به زبان ترکی که شبیه به زبان ترکی آذربایجان است... ادامه ›
کتاب برکه
- نویسنده: آزاده عزیزان آبکنار
کتاب برکه، رمانی از آزاده عزیزان آبکنار با محوریت زندگی افراد مبتلا به اختلال اوتیسم است. تامیلا خواستار، دختری جنوبی، به جهت فشارهای مادربزرگش برای ازدواج با برادر نامزد مرحومش، به تهران کوچ میکند تا بهصورت موقت پیش دوستش، پریسا بماند. پس از آشنایی با خانوادهی شکوهی و مشغول شدن بهعنوان کارمند در دفتر بیمهی عموی پریسا، رامتین، ماجراهای جدیدی برای تامیلا رخ میدهد... دربارهی کتاب برکه جهل و... ادامه ›
کتاب روزگار سیاه
- نویسنده: عباس خلیلی
عباس خلیلی در کتاب روزگار سیاه به موضوع بیچارگی و بدبختی زنان مسلمان میپردازد که از مدتها قبل همواره در مطبوعات اسلامی مورد بحث بوده و اکنون برای نخستین بار به صورت ادبی در مطبوعات ایران مطرح شده است. شخصیت اصلی این قصه نویسندهای است که از همهمهی سیاست و ولولهی اجتماع گریخته و در کرمانشاه به آغوش کوهسار پناه میبرد، همزمان با او نیز از تهران زنی جوان که به بیماری سل مبتلاست، به کرمانشاه... ادامه ›
کتاب دست سرنوشت
- نویسنده: معصومه ملاک زاده
هیچکس نمیداند چه تقدیری در انتظارش خواهد بود؛ در این میان برنده واقعی کسیست که از درسهایی که روزگار به او میآموزد، پلکانی برای رشد و رویش بسازد. معصومه ملاک زاده در کتاب دست سرنوشت ماجرای زن جوانی را روایت میکند که مرگی غمانگیز، او را از همسر و فرزندانش جدا میکند. این شروع ماجراییست که سرنوشت برای آنها رقم زده است. درباره کتاب دست سرنوشت: سختیهای روزگار از ما انسانهایی سخت میسازد.... ادامه ›
کتاب بازی سرنوشت
- نویسنده: وحید خداکریمیان
کتاب بازی سرنوشت نوشته وحید خداکریمیان، روایتگر داستان زندگی پسربچهای به نام وحید است که با فقر دست و پنجه نرم میکند و برای سپری کردن زندگی ناچار است ساعتها به کار بپردازد. این کتاب داستانی پر از احساس دارد. رمانی که قلبتان را به درد میآورد و عمیقاً میتوانید رنج و احساس شخصیتهای داستان را درک کنید. وحید پسربچهای است که با مادر و خواهر و برادر ناتنیاش زندگی میکند. او در کودکی پدرش را از... ادامه ›
کتاب صوتی فرزندم نامشروع نیست
- نویسنده: زهره شاه رجبیان
زهره شاه رجبیان در کتاب صوتی فرزندم نامشروع نیست، داستان زندگی دختری به نام سایه را روایت میکند که بعد از سالها صبر و تحمل، به عشقش یوسف میرسد اما سرنوشت فرصت چندانی را برای ساختن زندگی رویاییشان به آنها نمیدهد... دربارهی کتاب صوتی فرزندم نامشروع نیست ما آدمها به خیال اینکه صاحب اختیار و ارادهایم پا به این جهان میگذاریم، غافل از اینکه چون حبابی بر آب، بیهیچ اراده و اختیاری به هر طرف... ادامه ›
کتاب سپید آرام
- نویسنده: مهسا حبیبیان
کتاب سپید آرام به قلم مهسا حبیبیان، قصه زنی به نام ماهرخ در شهر دامغان را به تصویر میکشد که سعی میکند تا در زندگی پرفراز و نشیبش معنای حقیقی عشق را پیدا کند. او در تلاش برای شناخت خود و دنیای اطرافش است تا بتواند تجربیاتی را که زنان شهرش از آن محروم بودهاند، لمس کند. دربارهی کتاب سپید آرام: ماهرخ شخصیت اصلی این رمان است که که قصهی او از نوجوانی تا میانسالی روایت میشود. او از نوجوانی در... ادامه ›
کتاب جدال با سرنوشت
- نویسنده: عبدالله خادمیان
سرنوشت ما را چه چیزی تعیین میکند، رویایی که داریم یا ثروتمان؟ عبدالله خادمیان در کتاب جدال با سرنوشت به زندگی احمد میپردازد که دلیل فقر مالی خیلی زود او را مجبور به ترک تحصیل و کارگری میکند. او سعی دارد با وجود سن کم از خانوادهاش حمایت کند اما خیلی زود متوجه میشود این کار آنقدرها هم که گمان میکرد آسان نیست... . درباره کتاب جدال با سرنوشت: داستانی از تلاش برای شکست فقر که به آموختن درسهایی... ادامه ›