معرفی و دانلود کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها
برای دانلود قانونی کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها
کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها مجموعهی مقالات برگزیدهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد است که شما را با مفاهیم بنیادین فلسفهی غرب آشنا میکند. این مقالات به هرمنوتیک، پدیدارشناسی، ایدئالیسم، متافیزیک و پسامدرنیسم میپردازد و سیر تحول تاریخی این مفاهیم و نظریات متفکرین مهم را پیرامون آنها بیان میکند.
دربارهی کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها
اثری که پیش رو دارید، کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها به بررسی مکاتب و مفاهیم اساسی فلسفهی غرب، از جمله هرمنوتیک، پدیدارشناسى، متافیزیک، ایدئالیسم و... میپردازد، ریشههای این مفاهیم را میکاود و شما را با مسیر تاریخی که این مفاهیم طی نمودهاند و متفکرینی که به آنها پرداختهاند، آشنا میسازد.
کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها شامل یازده مقاله از دانشنامهی فلسفهی استنفورد است. هر کدام از این مقالات به یک مفهوم فلسفی بنیادین در فلسفهی غرب میپردازند، تعریفی از مفهوم موردنظر به دست میدهند، سرآغاز پیدایی آنها را بر میشمارند و ادامهی مسیرشان را تحلیل میکنند. کتاب از هرمنوتیک آغاز میکند و روند تحولات آن را شرح میدهد. سپس در مقالهی دوم به سراغ پدیدارشناسی میرود و ضمن تعریف آن شرح مختصری از تاریخ پدیدارشناسی ارائه میدهد و انواع آن را برمیشمارد. در مقالهی سوم متافیزیک و مسائل قدیم و جدید آن را مطرح میکند و مقالهی بعدی نقدی را که کانت بر متافیزیک وارد نمود، مورد بررسی قرار میدهد.
فلسفهی تکنولوژی مورد بعدی است که کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها به آن میپردازد و تحولات تاریخی آن را پیش چشم میگذارد. مکتب رواقی و تاثیرات آن را در مقالهی ششم میخوانید. مقالهی هفتم نیز از روشنگری و مفاهیم همراه با آن، یعنی حقیقت، خیر و زیبایی میگوید. مقالهی هشتم ایدئالیسم در تاریخ فلسفه را پی میگیرد و این مفهوم را از منظر نظریات کانت، شوپنهاور و نیچه به بررسی میگذارد. طبیعتگرایی و فیزیکالیسم مفاهیم دیگری است که کتاب حاضر به آن میپردازد. در نهایت نیز نوبت به پسامدرنیسم میرسد و کتاب با شرح وضعیت پسامدرن و مفاهیم ذیل آن پایان مییابد.
کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها را مسعود علیا با همکاری تنی چند از مترجمین به فارسی برگردانده و گروه انتشاراتی ققنوس ذیل مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد روانهی بازار کتاب ایران کرده است.
دربارهی مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد
گروه دانشنامهی فلسفهی استنفورد (Stanford Encyclopedia of Philosophy) برای اولین بار در سال 1995، تحت نظارت جان پری (John Perry) و با هدف گسترش دانش فلسفی و دسترسپذیری بهتر دپارتمان فلسفهی استنفورد تاسیس شد و شروع به فعالیت کرد. امروز مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد با وجود نزدیک به دو هزار مقاله و مدخل معتبری که در حوزهها و زمینههای مختلف فلسفه ارائه داده، بهعنوان یکی از معتبرترین مراجع علمی و فلسفی سطح اینترنت شناخته میشود. دانشنامهی فلسفهی استنفورد از متخصصان و پژوهشگران بیشماری در سرتاسر جهان کمک میگیرد و تیم سردبیرانی که بهعنوان بهترین متخصصان حوزههای خود شناخته میشوند تمام مطالب ارائهشده را مورد بررسی، تصحیح و بهروزرسانی دقیق قرار دادهاند و آن را بهصورت رایگان در اختیار همگان قرار میدهند.
اگرچه تمام مطالب دانشنامهی استنفورد بهصورت رایگان در اختیار تمام علاقهمندان از سرتاسر جهان قرار دارد، اما به دلیل اینکه مطالب آن همه به زبان انگلیسی نوشته و منتشر شده ممکن است برای کسانی که به این زبان تسلط ندارند کاربردی نباشد. به همین دلیل انتشارات ققنوس با همکاری مترجمان و فلسفهپژوهان جوان ایرانی شروع به ترجمه و انتشار مدخلهای متنوع این دانشنامه در قالب جلدهای مختصر و گاه مفصلی به زبان فارسی کردند. امروزه بیش از صد جلد از کتابهای این مجموعه منتشر شده و در اختیار دانشجویان و علاقهمندان فلسفه در ایران قرار گرفته است تا مرجع در دسترسی برای مطالعهی فلسفه از منظر تاریخی و موضوعی داشته باشند.
کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به دنبال آشنایی با شاخهها و مکاتب فکری و فلسفی جهان هستید، مطالعهی کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها را به شما پیشنهاد میدهیم.
در بخشی از کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها میخوانیم
اهمیت اخلاقى هرمنوتیک، بهویژه توانایىهایش در پرداختن به چالشهاى نسبىنگرانه، موضوع مهمى در پذیرش و کاوش اندیشه هرمنوتیکى در فلسفه انگلیسى آمریکایى بوده است. اما عامل اصلى در پذیرش و ادغام هرمنوتیک با عناصر سنت تحلیلى، عاملى فرافلسفى بوده است. تأثیرگذارترین نماینده این جریان ریچارد رورتى است.
رورتى، که هرمنوتیک هستىشناختى هایدگر را از صافى تمایزى که خود میان فلسفه سازنده و درمانگرانه قائل است مىگذراند، هستى و زمان را پادزهر ضدکانتى و ضدبازنمودباورانهاى براى طرح شناختشناسانه شالودهباورانه فلسفه غرب مىداند. تأکید هایدگر بر زمانمندى و ناکامل بودن هر فهمى، بر درگیرى ناگزیر و پویاى دازاین با جهان که هرگز کاملاً به بیان روشن درنمىآید، او را (به همراه دیویى و ویتگنشتاین) بدل به قهرمان اندیشه عملباورانه ضدمابعدالطبیعى و درمانگرانه در فلسفه و آینه طبیعت (1979) رورتى کرده است. اما با گذر زمان، رورتى متوجه مىشود که هایدگر نمىتواند از مابعدالطبیعه بازنمود رهایى یابد؛ او در فلسفه هستى هایدگر، روایت دیگرى از بنیان هر اندیشه درست مىبیند. از نگاه رورتى، هایدگر نتوانسته به توصیه خود پاىبند بماند: براى غلبه بر مابعدالطبیعه باید دست از آن برداریم. رورتى در ادامه دور شدنش از مابعدالطبیعه، پس از فلسفه و آینه طبیعت، روزبهروز بیشتر به ادبیات و رابطه میان فلسفه و ادبیات مىپردازد. او در کاوش ایده فلسفه به مثابه نوعى نوشتن، خواهان آن است که اندیشه و بصیرت فلسفى را همردیف به قول خودش شعر بنشاند نه فیزیک. رورتى همزمان با بسط دادن پیامدهاى این تقابل، مخالفت خود را با همردیفى و همانندى معرفت فلسفى و معرفت علمى، به نحوى بنیادىتر از آنچه در فلسفه و آینه طبیعت آمده است بیان مىکند. اما این گسترش اندیشه رورتى، که در نهایت او را از هایدگر دور مىکند، به معناى روى تافتن او از فلسفه هرمنوتیکى نیست. برعکس، آشکارکننده همانندى عمیقى با انسانباورى هرمنوتیکى گادامر است.
فهرست مطالب کتاب
هرمنوتیک: بیورن رَمبرگ و کریستین گسدال
[درآمد]
1. سرآغاز هرمنوتیک
2. پیگیرىهاى رمانتیک
3. نقد عقل تاریخى
4. چرخش هستىشناختى
5. انسانباورى هرمنوتیکى
6. عینیت و نسبىنگرى
7. نقد ایدئولوژى
8. نشانهشناسى و پساساختارگرایى
9. هرمنوتیک و عملباورى
10. نتیجهگیرى
کتابنامه
پدیدارشناسى: دیوید وودراف اسمیت
[درآمد]
1. پدیدارشناسى چیست؟
2. رشته پدیدارشناسى
3. از پدیدارها تا پدیدارشناسى
4. تاریخ و انواع پدیدارشناسى
5. پدیدارشناسى و هستىشناسى، معرفتشناسى، منطق و اخلاق
6. پدیدارشناسى و فلسفه ذهن
7. پدیدارشناسى در نظریه آگاهى معاصر
کتابنامه
متافیزیک: پیتر ون اینواگن و مگان سالیوان
[درآمد]
1. واژه «متافیزیک» و مفهوم متافیزیک
2. مسائل متافیزیک: متافیزیک «قدیم»
3. مسائل متافیزیک: متافیزیک «جدید»
4. روششناسى متافیزیک
5. آیا متافیزیک ممکن است؟
کتابنامه
نقد کانت بر متافیزیک: میشل گریر
[درآمد]
1. ملاحظات مقدماتى: رد وجودشناسى (متافیزیک عام)، و تحلیل استعلایى
2. رد متافیزیک خاص، و دیالکتیک استعلایى
3. نفس و روانشناسى عقلى
4. جهان و کیهانشناسى عقلى
5. خدا و الهیات عقلى
6. عقل و پیوست دیالکتیک استعلایى
کتابنامه
فلسفه تکنولوژى: مارتن فرانسن، گرت یان لوکهورست و ایبو وان دِ پول
[درآمد]
1. تحولات تاریخى
2. فلسفه تحلیلى تکنولوژى
3. جنبههاى اخلاقى و اجتماعى تکنولوژى
کتابنامه
سپاسگزارى
مکتب رواقى: دِرک بالتسلى
[درآمد]
1. منابع اطلاعات ما درباره رواقیان
2. فلسفه و زندگى
3. طبیعتشناسى
4. منطق
5. اخلاق
6. تأثیر مکتب رواقى
کتابنامه
روشنگرى: ویلیام بریستو
[درآمد]
1. حقیقت: علم، معرفتشناسى و متافیزیک در روشنگرى
2. خیر: نظریه سیاسى، نظریه اخلاق و دین در روشنگرى
3. زیبایى: زیبایىشناسى در روشنگرى
کتابنامه
ایدئالیسم: پل گایر
[درآمد]
1. مقدمه
2. ایدئالیسم در عقلگرایى مدرن متقدم
3. ایدئالیسم در فلسفه بریتانیایى متقدم
4. کانت
5. ایدئالیسم آلمانى
6. شوپنهاور
7. نیچه
8. ایدئالیسم بریتانیایى و آمریکایى
9. سرنوشت ایدئالیسم در قرن بیستم
کتابنامه
طبیعتگرایى: دیوید پاپینو
[درآمد]
1. طبیعتگرایى هستىشناختى
2. طبیعتگرایى روششناختى
یادداشتها
کتابنامه
فیزیکالیسم: دنیل استولجر
[درآمد]
1. اصطلاحشناسى
2. چارچوب بحث
3. فیزیکالیسم مبتنى بر فر ارویدادگى: مقدمه
4. فیزیکالیسم مبتنى بر فرارویدادگى: مباحث دیگر
5. فیزیکالیسم حداقلى و فلسفه ذهن
6. فیزیکالیسم مصداقى و نوعى
7. فیزیکالیسم تحویلى و غیرتحویلى
8. فیزیکالیسم پیشینى و پسینى
9. فیزیکالیسم و نوخاستهگرایى
10. فهم «امر فیزیکى»: مقدمه
11. فهم «امر فیزیکى»: سایر مباحث
12. فیزیکالیسم و تصویر فیزیکالیستى از جهان
13. استدلال علیه فیزیکالیسم 1: کیفیات ذهنى و آگاهى
14. استدلال علیه فیزیکالیسم 2: معنا و حیث التفاتى
15. استدلال علیه فیزیکالیسم 3: بحثهاى روششناختى
16. استدلالى در تأیید فیزیکالیسم
17. سخن پایانى و پرسشهاى دیگر
کتابنامه
پسامدرنیسم: گرى اِیلزورث
[درآمد]
1. پیشگامان
2. وضعیت پسامدرن
3. تبارشناسى و سوبژکتیویته
4. تفاوت مولد
5. واسازى
6. حادواقعیت
7. هرمنوتیک پسامدرن
8. بلاغت و زیبایىشناسى پسامدرن
9. نقد هابرماس
کتابنامه
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فلسفه: شاخهها و مکتبها |
نویسنده | گروه نویسندگان |
مترجم | گروه مترجمان |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 735 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-04-0390-6 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |