معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: سید علی موسوی
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی به نویسندگی سید علی موسوی، در قالب داستانهایی کوتاه با رویکردی اجتماعی به نگارش در آمده است. در بخشی از کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم میخوانیم: گویندهی تلویزیون خلاصهی مهمترین اخبار آن شب را ترتیب اعلام کرد: «افتتاح بزرگترین واحد تولید مرغ گوشتی در خاورمیانه، افزایش نرخ فساد در بین جوانان آمریکایی، برگزاری جشنواره بادبادکها توسط سازمان... ادامه ›
کتاب هندوی شیدا
- نویسنده: سعید تشکری
کتاب هندوی شیدا رمانی خواندنی از سعید تشکری، داستاننویس برجستهی ایرانیست. در این رمان داستان زندگی مردی روایت شده که در پی دل باختن به زنی جوان، مشتاقانه برای فدا کردن تمام دار و ندار خود آماده میشود... درباره کتاب هندوی شیدا عشق زیر و زبر میکند... این احتمالاً صادقترین حکمیست که میتوان در باب عشق صادر کرد. حکمی که درستیِ آن، بر هر آن کس که شهد عشق را چشیده باشد آشکار و بینیاز از اثبات... ادامه ›
کتاب زخم زار
- نویسنده: شهره احدیت
شهره احدیت، داستاننویس معاصر ایرانی، در کتاب زخم زار، علاقهمندان به رمانهای فارسی را با زوایای جدیدی از قلم خواندنی خود آشنا میکند. این داستان دربارهی یک سفر دوستانه به کوهستانی پربرف است؛ سفری که هیچگاه به مقصد نمیرسد و تکتک اعضای آن را در دل حوادث پیشبینیناپذیری گرفتار میسازد. دربارهی کتاب زخم زار نویسندهی پرتلاش اینسالهای ادبیات داستانی ایران، شهره احدیث در رمان تازهی خود... ادامه ›
کتاب خشم و اندوه
- نویسنده: پروانه یارمحمدی
کتاب خشم و اندوه نوشتهی پروانه یارمحمدی، فراز و نشیبهای زندگی دختری به نام آرزو را به تصویر میکشد که مادر خود را از دست داده است و با مشکلات متفاوتی دست و پنجه نرم میکند. کتاب خشم و اندوه برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب به افرادی پیشنهاد میشود که به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارند. در بخشی از کتاب خشم و اندوه میخوانیم: آرزو نمیدانست برای چی با نسرین آمده بود پیش فالگیر ورق. توی... ادامه ›
کتاب ژیکال (سرآغازی نوین)
- نویسنده: بهزاد سعادت منش
کتاب ژیکال (سرآغازی نوین) نوشتۀ بهزاد سعادتمنش، داستانی تأثیرگذار از زندگی زنی به نام ژیکال است که علیرغم زندگی دشوار و شرایط پیچیدهای که در هر مرحله از زندگی برایش به وجود میآید، امیدوار و الهامبخش است. درباره رمان ژیکال: این کتاب سرگذشت پر پیچ و خم بانویی استوار و قوی به نام ژیکال است که در روستا متولد شده و از همان آغاز زندگیاش با دشواریها و مشکلات عدیدهای همچون فقر، از دست دادن... ادامه ›
کتاب نیمههای راه
- نویسنده: فاطمه امانی کلاریجانی
کتاب نیمههای راه به قلم فاطمه امانی کلاریجانی، داستان کشمکشهای جوانی را به تصویر میکشد که در تلاش است تا قطعههای پازلِ حل نشدهی درون خود را در گذشتهای نه چندان دور پیدا کند. این کتاب قصهای برگرفته از حقایقِ امروز جامعه است و احوال مردمی را به نمایش میگذارد که با رنج فراوانی که متحمل شدهاند، پا از راه نمیکشند. آنهایی که برای دیگران مرهماند و از درمان خود عاجز. فاطمه امانی کلاریجانی... ادامه ›
کتاب شریف جان شریف جان
- نویسنده: عباس عبدی
کتاب شریف جان شریف جان رمانی است که توسط عباس عبدی، از نویسندگان مطرح معاصر، به رشتهی تحریر درآمده است. او در این کتاب، مصائب زندگی اهالی جزیرهی قشم را به تصویر میکشد و داستان پسر نوجوانی به نام شریف و خانوادهاش را میگوید که مدرسه را ترک کرده و به دستفروشی مشغول است، اما حسرت درس خواندن را در دل دارد. دربارهی کتاب شریف جان شریف جان نامش شریف است و فامیلی ندارد. کتاب شریف جان شریف جان،... ادامه ›
کتاب زنگ هفتم
- نویسنده: محمدمنصور هاشمی
مجموعهداستانی که یادآور خاطرات و وقایع دههی شصت برای نسلی است که کودکی و نوجوانیشان را در این دههی خاطرهانگیز سپری کردند. کتاب زنگ هفتم نوشتهی محمدمنصور هاشمی از هفت داستان کوتاهِ بههمپیوسته تشکیل شده که شیرینیها و تلخیهای ایام گذشتهی نویسنده را در قالب روایت یک راوی بینام حکایت میکند. دربارهی کتاب زنگ هفتم برای نسلی که کودکی و نوجوانی خود را در دههی شصت خورشیدی سپری کرده است، این... ادامه ›
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش
- نویسنده: سینا دادخواه
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش، داستانی بلند، نوشتهی سینا دادخواه است که به شرح زندگی شخصیتی بهنام فرزام میپردازد. او پس از کشف حقایقی دربارهی سرگذشت خانوادهاش، با شرایطی متلاطم مواجه میشود که باید در خلال آنها، تصمیمهای مهمی بگیرد. این کتاب بهرسم دیگر آثار نویسنده، از فضاهای شهری و مناسبات میان انسانها برای پیشبرد داستان بهره میگیرد. دربارهی کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش... ادامه ›
کتاب تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد
- نویسنده: روح الله شریفی
کتاب تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد، به قلم روح الله شریفی، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که با بیان طنزگونۀ مضامین اجتماعی، تجربهای لذتبخش از خواندن داستان کوتاه را شما منتقل میکند. درباره مجموعه داستان تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد: این اثر شامل ده داستان کوتاه با محوریت حوادث اجتماعیِ روزمره است که نویسنده به طرزی هوشمندانه و با زبان کنایه آمیز، دردها و مشکلات... ادامه ›
کتاب سایه روشنهای زندگی
- نویسنده: محمود خدادادی
کتاب سایه روشنهای زندگی به قلم محمود خدادادی، داستان زندگی نوجوانی را به تصویر میکشد که در سیزده سالگی پدرش فوت میکند و علیرغم علاقهاش به تحصیل، مجبور میشود ترک تحصیل کند و نانآور خانه شود. این پسر در روستائی اطراف شهر سبزوار همراه با مادر و دو خواهر کوچکتر از خودش زندگی میکند. تا کلاس ششم ابتدائی درس خوانده و از آن زمان به بعد مجبور به کار کردن میشود. او توسط کدخدای روستا در شهر سبزوار... ادامه ›
کتاب سفر به ریشه ها
- نویسنده: راضیه تجار
داستان های این مجموعه برای خواننده تداعی کننده اتفاق هایی است که می تواند در زندگی هر کسی روی داده باشد. اگرچه نمی توان یک تم مشخص برای این مجموعه انتخاب کرد ولی مرگ و انتظار از مهم ترین بن مایه های داستانی این کتاب به شمار می روند. حتی در داستان اول آنجا که نویسنده از پاییز و خاطرات دایه می نویسد باز هم انتظاری را طلب می کند که انگار پایانی ندارد. بخش هایی از متن کتاب: پاییز و غروبهای زودرس و... ادامه ›
رمان انجمن مخفی
- نویسنده: احمد شاکری
مدرسه خان تکیه است، بازارچه، عزاخانه.گنبد تکیه خان از سر بازارچه، مثل عمامه ای سیاه، برسرمدرسه نشسته است. سیاه و بلند وبزرگ. بازارچه آشنا غریب شده.از همیشه شلوغ تر است.پر از رفت و آمد و نقل های جورواجور.حکایت شمایل خوانی سال قبل سرزبان هاست. قصه تفنگ و شوشکه قزاق ها زودتر از خودشان آمده است... بسمالله... تسلیم میشوم. هرچه تقدیر میخواهد پیش بیاید. پرده کنار میرود. چارچوب در کوتاه است. سقف... ادامه ›
کتاب پشت شیشه برف میبارد
- نویسنده: الهام جعفری
کتاب پشت شیشه برف میبارد به قلم الهام جعفری به روایت داستان زندگی سه نسل از زنان ایرانی میپردازد. چالشها و مشکلاتی که آنها با آن مواجه هستند، به خوبی در این رمان نمایان است. پرترهای ناب از زندگی زنان در زمان پهلوی، انقلاب اسلامی و انتخابات سال 1388. درباره کتاب پشت شیشه برف میبارد: گذشتن از مسالهی آزار زنان کار آسانی نیست. بلکه یکی از مهمترین و البته دردناکترین موضوعاتیست که میتوان... ادامه ›
کتاب هر شب بیداری
- نویسنده: نگار موقرمقدم
کتاب هر شب بیداری نوشتهی نگار موقرمقدم داستانی دراماتیک و احساسی درباره زندگی امروزی است. شخصیت محوری داستان سپیده نام دارد. او در آستانه ورود به دانشگاه است و در زندگیاش با مسائل و مشکلات مختلفی رو به رو میشود. پدر سپیده در حال از دست دادن بیناییاش است و با برادر خود بر سر میراث خانوادگیشان اختلاف دارد. انتخاب رشته و شغل پرستاری سپیده را وارد دنیای جدیدی میکند. سپیده در تلاش است تا با... ادامه ›
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید
- نویسنده: افروز جهاندیده
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید به قلم افروز جهاندیده، شامل بیست و چهار داستان کوتاه با موضوع و تمی اجتماعی و خانوادگی است که اکثرا به مشکلات زنان در جامعه میپردازد. این کتاب قصهی زنانی است که احتمالا در اطراف شما هم کم نباشند. زنانی که رنج و عذاب میکشند. رنجهای زنانه در دنیای جنونآمیزی که دست به تخریب آنها زده است. «زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید» به همهی افرادی که... ادامه ›
کتاب من مجنون
- نویسنده: زهره جلالی
روزی گوته دانا گفت: «وقتی تنها میمانم خود را افسانهای بیش نمیبینم» سخن گوته، سلوک تنهایانی است که بر حریم ضمیر کاوشگر خود آگاهند. کسانیکه برای زندگی مفهوم میجویند و برای محتوایش معنی! دنیا هر چه باشد، دیگران هر که باشند، زمان هر کجا که بچرخد و جبر هر سویی که نظر افکند، آنها دست از پویش نمیکشند. آنها زندگی نوردان راستیناند. آنها افسانه میشوند. یعنی بر تمامی واقعیتها، توهمات و تعلقات... ادامه ›
کتاب رویای بیقرار
- نویسنده: فاطمه مسعودی
زهره و هادی زوجی هستند که در کنار هم احساس خوشبختی میکنند، تا آنکه مشکل ناباروری هادی بر کیفیت روابط میان آنها تأثیر میگذارد. در کتاب رویای بیقرار، نوشتهی فاطمه مسعودی، داستان تلاش این زوج و فرازونشیبهایی را که سپری میکنند، خواهید خواند. دربارهی کتاب رویای بیقرار نیاز به داشتن فرزند و پذیرفتن نقش والد در میان بیشتر زوجها اهمیت ویژهای دارد و میتواند در بهبود روابط آنها تأثیرگذار... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب مرد دونده
- نویسنده: مسعود شامحمدی
او میدود تا زنده بماند! کتاب مرد دونده نوشتهی مسعود شامحمدی دربارهی فردی معمولی است که به سندرومی ناشناخته مبتلا میشود، سندرومی که تنها میتوان با دویدن کنترل کرد. همین موضوع، مرد را به سوژهای برای رسانهها تبدیل مینماید و او با استفاده از این فرصت افکار خود را مطرح میکند و طرفدارانی نیز مییابد. دربارهی کتاب مرد دونده: این رمان جذاب و خواندنی با مردی آغاز میشود که از دویدن خسته شده... ادامه ›
کتاب مردگان باغ سبز
- نویسنده: محمدرضا بایرامی
اگر بالاش هرگز با شاعری از اعضای حزب دموکرات آذربایجان، ملاقات نمیکرد، شاید در آخر پیرمردی بازنشسته میشد و این داستان هرگز شکل نمیگرفت، اما او برای سرنوشت خود تصمیم دیگری گرفت. کتاب مردگان باغ سبز دربارهی تقدیر تلخی است که گریبانگیر بالاش و صدها جوان دیگر شد. محمدرضا بایرامی ما را به هشتاد و اندی سال پیش در شهر تبریز میبرد؛ جایی که جعفر پیشهوری مشغول تشکیل حکومت خودمختار است. این داستان... ادامه ›
کتاب استخوانهای یخ زده
- نویسنده: فاطمه عسکری
کتاب استخوانهای یخ زده، مجموعه داستانکوتاهی با بنمایهی روانشناختی به قلم نویسندهی ایرانی فاطمه عسکری است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته و نقطهی اشتراک همگی این ماجراها، دغدغهی همیشگی بشر یعنی عشق و مرگ است. شخصیتها و قهرمانان این مجموعه هرکدام بهنوعی با رنج فقدان و ازدستدادن دستبهگریباناند و سعی دارند با موشکافی جهان دردهای خود، این رنجهای انسانی را بهتر تاب بیاورند.... ادامه ›
زنبور مامور
- نویسنده: سجاد ایزدی
رمان زنبور مامور برخلاف طرح جلد و نام غلط اندازش، در مورد زندگی زنبورها و پرورش آنها نیست؛ بلکه در مورد یک گروه نژادپرست است که در سودای نسلکشی نژادهای غیر از خودشان، یک بیماری ژنتیکی را به وجود میآورند و آن را بر روی نژادهای مختلف مورد آزمایش قرار میدهند. بیش از این به صلاح نمیدانم چیزی بنویسم، چون مزهی داستان میپرد! اما این اتفاقها، در جهانی که در آن زندگی میکنیم، در حال رخ دادن است و... ادامه ›
کتاب سالهای عقرب
- نویسنده: محمد بهارلو
کتاب سالهای عقرب تالیف محمد بهارلو، رمانی در مورد مبارزههای سیاسی و اجتماعی یک خانواده از طبقۀ متوسط است. اسحاق کارگری است که همراه خانواده دوران تبعید خود را در یک شهر بندری میگذراند. مادر پیر با نفسی که دیگر به خسخس افتاده با خود عهد کرده است تا زمانی که به شهر خود بازنگردند پا از خانه بیرون نگذارد. اسحاق و همسرش چشم به راه فرزندشان نجف هستند که از دست گزمهها گریخته و در ناکجاآبادی خود را... ادامه ›