معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب من مادام ... هستم
- نویسنده: منصور کمالی
کتاب من مادام ... هستم رمانی است نوشتهی منصور کمالی که حوادث آن، در خلال جنگ آلمان و فرانسه روی میدهد. اثر نامبرده بخشی از زندگی و احوالات زنی به نام ماریان را در میانهی این جنگ روایت میکند. این کتاب، سرگذشتِ زنی شاغل است که به او تجاوز میشود، خود را در روسپیخانهها مییابد و با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند. مبارزهی ماریان بر سر زندگی است. دربارهی کتاب من مادام ... هستم ماریان زنی... ادامه ›
کتاب خواب های کودکی: مجموعه داستان های کوتاه
- نویسنده: مریم شیخعلی
خواب های کودکی تعبیرهایی از این رویای بلند بالاست که به خامه ی هنگامه ی مریم چوپانی، بر سپیدای اوراق جا خوش کرده است. در پیشگاه روزگار، اگر روزهایت را به حراج بگذاری، کف دستت فقط قصهای بهنام زندگی میگذارد. همین. قصهای که همه توان خریدش را دارند. اما ... اما اگر همین زندگی را خوب بنویسی و خوب تعریف کنی، توان خریدش را کسی نخواهد داشت جز خدا. ادامه ›
کتاب بازیهای مردانه
- نویسنده: آرمان امیری
در کتاب بازیهای مردانه نوشته آرمان امیری، جنایتی ناجوانمردانه حول محور مثلثی مردانه شامل پسر، پدر و وکیل شکل میگیرد. در این میان نقشههایی که هر کدام اجرا میکنند ترکیبی از اهداف گوناگون و احساسات متناقضی از عشق و نفرت است که نسبت به همدیگر دارند. درباره کتاب بازیهای مردانه این رمان قصه سقوط یک خانواده را روایت میکند که که اطرافیانشان را نیز به سراشیبی میکشند. چگونگی روایت، استفاده از زبان،... ادامه ›
رمان گذر تنگ دلتنگی
- نویسنده: فریبا رحمانی
در کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی، به تالیف فریبا رحمانی، با یک گذر تنگ، جادهی بیفروغ، سکوت پرصدا، ندای بیصدا و یک ردپای بیجا همراه میشوید. همهاش حاکی از وجود کیست؟ چه کسی سکوت را میشکند؟ چه کسی ندای بیصدا را در گوش زمزمه میکند. این ردپا، حاکی از قدمهای کیست؟ در جادهی بیفروغ قلبها، درگذر تنگ دلتنگیها... این گذر، گذر دیگری خواهد شد! اگر... در بخشی از کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی میخوانیم:... ادامه ›
کتاب گاف
- نویسنده: سارا گریانلو
کتاب گاف اثری جسورانه و اجتماعی از سارا گریانلو است که موضوعات و آسیبهای مختلف اجتماعی را در قالب یک داستان جذاب و متفاوت به تصویر میکشد؛ داستانی که اگر حقیقت داشته باشد تجربهای تلخ خواهد بود. درباره کتاب گاف: زن و شوهری به نام ارغوان و ایمان که هر دو معلم هستند و از این راه زندگی میگذرانند، به پیشنهاد یکی از دوستانشان به عنوان داوطلب در یکی از سازمانهای مردم نهاد عضو میشوند. آنها قرار... ادامه ›
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره
- نویسنده: مهام میقانی
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره نوشتهی مهام میقانی، ماجرای سقوط یک مرغ ماهیخوار غولپیکر روی پشت بامی در شهر تهران است. حضور این پرندهی بیمار باعث پدید آمدن اتفاقات پیچ در پیچی میشود. ارسلان راوی اصلی داستان، با حضور این پرندهی به ظاهر بیمار در بالکن خانهاش، با اتفاقاتی رو به رو میشود که بخشهایی از زندگی شهری، خشم و انسانیت را به تصویر میکشد. او در همان زمان، بعد از مدتها رفیق قدیمیاش... ادامه ›
کتاب هر شب بیداری
- نویسنده: نگار موقرمقدم
کتاب هر شب بیداری نوشتهی نگار موقرمقدم داستانی دراماتیک و احساسی درباره زندگی امروزی است. شخصیت محوری داستان سپیده نام دارد. او در آستانه ورود به دانشگاه است و در زندگیاش با مسائل و مشکلات مختلفی رو به رو میشود. پدر سپیده در حال از دست دادن بیناییاش است و با برادر خود بر سر میراث خانوادگیشان اختلاف دارد. انتخاب رشته و شغل پرستاری سپیده را وارد دنیای جدیدی میکند. سپیده در تلاش است تا با... ادامه ›
کتاب بازی زمانه
- نویسنده: عبدالله خادمیان
بازیهای بیپایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سالهایی نهچندان دور آغاز میشود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سالهای پس از آن میپردازد. دربارهی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفتساله از خانوادهای فقیر است که... ادامه ›
کتاب قصهای برای پیادهرو
- نویسنده: فهیمه سراوانی
در کتاب قصهای برای پیادهرو تالیف فهیمه سراوانی، داستان زنی روایت میشود که از عرصه زندگی روزمرهاش به تنگ آمده. از اینکه یک هفته در کارخانه کار میکند و یک هفته کارِ خانه. تنها دلخوشیاش قدم زدن در پیادهروها و رفتن به کتاب فروشیهاست. کتاب فروشی همان جایی است که میتواند برای دقایقی با خیال راحت خودش باشد و به یادِ دوران خوش دانشجوییاش بیفتد. در بخشی از کتاب قصهای برای پیاده رو... ادامه ›
کتاب خروج از انجمن خواص
- نویسنده: هادی نوری زمان آبادی
کتاب خروج از انجمن خواص به قلم هادی نوری زمان آبادی، روایت تنازع روح متعالی انسان و غرایز است. روایت چالشهای زندگی انسان مدرن. تمایلات و مطالبات هر یک از شخصیتهای این داستان در تعامل و تقابل با شخصیت دیگر قصه را پیش میبرد. داستان از زبان و نگاه چهار شخصیت مرتبط روایت میشود. هادی نوری در کتاب خروج از انجمن خواص شخصیت جامعه ستیزی را روایت میکند که علم مبارزه و اصلاحات را برافراشته و در فکر... ادامه ›
کتاب بانو
- نویسنده: بهناز شاهنده
بهناز شاهنده، داستاننویس معاصر فارسی، در کتاب بانو، داستان زندگی زنی متأهل را روایت میکند و تفکرات و صحبتهای درونی او را به تصویر میکشد. این کتاب که از زبان راوی اول شخص روایت میشود، سعی دارد کلیشههای رایج فرهنگی دربارهی زنان خانهدار را به چالش بکشد و از طریق روایت رویدادهای زندگی شخصیت اصلی، فشارهایی را که این دسته از افراد متحمل میشوند بازگو کند. دربارهی کتاب بانو هرچقدر هم که... ادامه ›
کتاب خشم و اندوه
- نویسنده: پروانه یارمحمدی
کتاب خشم و اندوه نوشتهی پروانه یارمحمدی، فراز و نشیبهای زندگی دختری به نام آرزو را به تصویر میکشد که مادر خود را از دست داده است و با مشکلات متفاوتی دست و پنجه نرم میکند. کتاب خشم و اندوه برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب به افرادی پیشنهاد میشود که به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارند. در بخشی از کتاب خشم و اندوه میخوانیم: آرزو نمیدانست برای چی با نسرین آمده بود پیش فالگیر ورق. توی... ادامه ›
کتاب کوه
- نویسنده: ریحانه مولوی
کتاب کوه اثر ریحانه مولوی قصه زنیست گمشده در بین حوادث روزگار، که در طی سفر یک هفتهای خود با همسر و فرزندش، درگیر ماجراهایی میشود که نوع نگاه او را به زندگی تغییر میدهد. این کتاب در قالب داستان بلند نگاشته شده و در واقع تضادها و تناقصهای دنیای زمینی این زن را دچار آشفتگیها و دغدغههایی کرده است که نه تنها دنیا در نظرش بیاهمیت گشته، که حتی نسبت به خانواده خویش تا حد زیادی بیتفاوت شده است.... ادامه ›
کتاب شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب شیفتگی بدون عقربه، رمانی ایرانی است که به قلم محبوبه مصدق نوشته شده و داستان زندگی زنی خانهدار را روایت میکند که قصد دارد شیوهی زندگی خود را تغییر دهد. او با تکیه بر نشانههای خداوند راه خود را پیدا میکند و موانع را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارد. شایان ذکر است که قلم شیوای نویسنده، مخاطب را وامیدارد تا با شخصیت اصلی همگام شده و در تجربیات او شریک شود. دربارهی کتاب شیفتگی بدون عقربه... ادامه ›
کتاب لطفا منتظر بمانید
- نویسنده: جهانگیر شهلایی
کتاب لطفا منتظر بمانید به قلم جهانگیر شهلایی یک رمان اجتماعی واقعگرایانه است در پاسخ به این پرسش که چه کسی را میتوان قهرمان نامید و کجا باید بهدنبال همچین کسی بگردیم؟ داستان کتاب در محیطی آشنا روایت میشود و شخصیتها نیز برای خواننده غریبه نیستند... دربارهی کتاب لطفا منتظر بمانید جهانگیر شهلایی نویسندهی جوان و خوشآتیهی ایرانی رمان خود با نام لطفا منتظر بمانید را در سال 1400 منتشر کرد. او... ادامه ›
کتاب زنگ هفتم
- نویسنده: محمدمنصور هاشمی
مجموعهداستانی که یادآور خاطرات و وقایع دههی شصت برای نسلی است که کودکی و نوجوانیشان را در این دههی خاطرهانگیز سپری کردند. کتاب زنگ هفتم نوشتهی محمدمنصور هاشمی از هفت داستان کوتاهِ بههمپیوسته تشکیل شده که شیرینیها و تلخیهای ایام گذشتهی نویسنده را در قالب روایت یک راوی بینام حکایت میکند. دربارهی کتاب زنگ هفتم برای نسلی که کودکی و نوجوانی خود را در دههی شصت خورشیدی سپری کرده است، این... ادامه ›
کتاب پناهگاه
- نویسنده: بهار مرادی
وقتی که دلنوشتهها تبدیل به داستان میشوند، کتابی سرشار از شور و احساسات در دست مخاطب قرار میگیرد. کتاب پناهگاه نوشتهی بهار مرادی داستان شورانگیز زندگی نویسندهای جوان است که مخاطب خود را در جریان احساسات دورنیاش قرار میدهد. درباهی کتاب پناهگاه خاطرات گذشته سرشار از داستانهای شنیدنی است. عمر آدمی طولانی نیست، اما در همین دوران کوتاه فراز و نشیبهای فراوان، باعث ساخته شدن تصاویری به... ادامه ›
کتاب کلاق من صیگار میکشد
- نویسنده: مجتبی گودرزی
کتاب کلاق من صیگار میکشد نوشتهی مجتبی گودرزی، از هفت داستان کوتاه با محتوای اجتماعی و سیاسی تشکیل شده است. مجموعه داستانهای این اثر زندگی افراد گوناگون جامعه را روایت میکنند که تفکرات آنها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر زندگی روزمرهشان سایه افکنده است. دربارهی کتاب کلاق من صیگار میکشد: عنوان کتاب حاضر اولین موردی است که توجه ما را به خود جلب میکند؛ مجتبی گودرزی در این باره بیان کرده است... ادامه ›
کتاب زیر درخت انجیر
- نویسنده: جابر تواضعی
زیر درخت انجیر اولین مجموعه داستان جابر تواضعی، نویسنده جوان کاشانی است. داستان کوتاه « زیر درخت انجیر » برگزیده نهمین جشنواره مطبوعات است که به همراه شش داستان کوتاه دیگر با عناوین: «گلوله های شیشه ای »، «ماهی سبز»، «قیقاج کبوترها»، «جمعه گس »، «عروسی » و «حاجی فیروز» کتاب حاضر را شکل داده اند. هفت داستان کوتاه مجموعه حاضر هر کدام به تنهایی از هویت جداگانه ای برخوردارند، اما در کنار این هویت... ادامه ›
کتاب سفر به ریشه ها
- نویسنده: راضیه تجار
داستان های این مجموعه برای خواننده تداعی کننده اتفاق هایی است که می تواند در زندگی هر کسی روی داده باشد. اگرچه نمی توان یک تم مشخص برای این مجموعه انتخاب کرد ولی مرگ و انتظار از مهم ترین بن مایه های داستانی این کتاب به شمار می روند. حتی در داستان اول آنجا که نویسنده از پاییز و خاطرات دایه می نویسد باز هم انتظاری را طلب می کند که انگار پایانی ندارد. بخش هایی از متن کتاب: پاییز و غروبهای زودرس و... ادامه ›
کتاب قربانیان خاموش
- نویسنده: خوشنام احدی جید
کتاب قربانیان خاموش اثر خوشنام احدی جید، ضمن اشاره به اهداف عالیهی خالق بیهمتا در آفرینش جهان هستی و آراستن آن با نظم و حکمت بیبدیل، تجربیات تلخ یک انسان بی گناه و فارغ از هر گونه جرأت دخالت در امور خارج از حد معمول را شامل میشود، تجربیاتی که در برههای از تاریخ سیاه حکومت دیکتاتورهای بیکفایت در ایران را حکایت میکند که با دخالت تفرقهافکنانه تعدادی از مدعیان فاقد شایستگی حاکمیت بر... ادامه ›
کتاب مردها آهسته میمیرند
- نویسنده: آرش آسترکی
کتاب مردها آهسته میمیرند نوشته آرش آسترکی، شامل مجموعهای از داستانهای ایرانی است. در بخشی از کتاب مردها آهسته میمیرند میخوانید: گوشی را مثل هر روز، مثل آخر هر سفرت، با بغض خاموش میکنی. دلت هوای لاهیجان کرده. یادت است روز اعزام؟ نجمه بیرون در منتظرت ایستاده بود تا بدرقهات کند. هوا بارانی بود. نجمه در جوابت گفت نم باران است که روی گونهاش نشسته. باورت نشد. قطره اشک را روی زبانت گذاشتی، عطش... ادامه ›
کتاب گربه پایتخت
- نویسنده: سید هاشم حسینی
کتاب گربه پایتخت نوشته سید هاشم حسینی، از زبان گربهای است که از گوشهای، به شلوغی جمعیت، بیتوجهی افراد به یکدیگر، بیعاطفگی آدمها مینگرد و آن را روایت میکند. این داستان که با رگههای طنز همراه است در اصل استعارهای از مشکلات شهرنشینی، شلوغی و بیتوجهی آدمها به یکدیگر است که از دید یک گربه روایت شده. درباره تفاوت این اثر با رمانهای تاریخی نویسنده میتوان گفت سید هاشم حسینی حتی در رمانهای... ادامه ›
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید
- نویسنده: افروز جهاندیده
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید به قلم افروز جهاندیده، شامل بیست و چهار داستان کوتاه با موضوع و تمی اجتماعی و خانوادگی است که اکثرا به مشکلات زنان در جامعه میپردازد. این کتاب قصهی زنانی است که احتمالا در اطراف شما هم کم نباشند. زنانی که رنج و عذاب میکشند. رنجهای زنانه در دنیای جنونآمیزی که دست به تخریب آنها زده است. «زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید» به همهی افرادی که... ادامه ›