معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب تردید
- نویسنده: غزل تقوی راد
کتاب تردید به قلم نویسندهی جوان و خوش آتیه غزل تقوی راد، روایتگر زندگی دو زن با سنی تقریباً یکسان اما شرایط زندگی کاملاً متفاوت است. قصهای که در آن هر دو شخصیت داستان در تلاش هستند تا با مشکلات مبارزه کرده و مستقل زندگی کنند. غزل تقوی راد نگارش کتاب تردید را در سن 17 سالگی آغاز کرده است. به گفتهی او: اگر چه زنان در جامعه با شرایط نابرابر رو به رو هستند و کمتر در عرصههای مختلف حضور... ادامه ›
رمان داستان زندگی
- نویسنده: نادیا احمدنیا
کتاب رمان داستان زندگی، به قلم نادیا احمدنیا، داستان شروع دوبارهی یک زندگی تکراری است یا شایدم شروع زندگی دوباره در یک دنیای دیگر، در دنیایی که جسم حضوری ندارد و روح در آنجا همیشه ماندگار است! در رمان داستان زندگی میخوانیم: نشستم تو اتاقم، روى صندلى گردون پشت میز کامپیوترم، خیره شدم به شناسنامهى توى دستم، صداى موزیک تو گوشم مىپیچه، جیپسى کینگ آهنگ معروفش (آنامیو) به شناسسنامهام زل زدم و... ادامه ›
کتاب خواستم بگویم خون را ببین
- نویسنده: رویا شکیبایی
رویا شکیبایی در کتاب خواستم بگویم خون را ببین، وضعیت دردآور زندگی زنان افغانی را به تصویر میکشد؛ زنانی که در شرایطی بسیار سخت و دشوار به کار و تحصیل میپردازند و رنجهای زیادی را متحمل میشوند. دربارهی کتاب خواستم بگویم خون را ببین: در این کتاب با ماجرای زندگی دختری ایرانی به نام سیما آشنا میشوید که روزی از طرف یکی از سازمانهای امنیتی به کابل میرود. این سازمان جهت بهبود زمینههای... ادامه ›
کتاب تلخترین لبخند
- نویسنده: رحیم فتوره چی
رحیم فتوره چی در کتاب تلخترین لبخند، مسئلهی مهاجرت دانشجویان نخبه را از وطن، سوژهی داستان خود قرار داده است و در قالب رمانی اجتماعی، از معضلات و خوبیهای این موضوع سخن میگوید. دربارهی کتاب تلخترین لبخند: در چندین دهه گذشته از مهاجرت نخبگان، به عنوان یکی از مهمترین مسائل مهم اجتماعی نام برده میشود. مسئلهای که آینده بسیاری از جوانان ایرانی و توسعه و پیشرفت کشور به آن بستگی دارد.... ادامه ›
کتاب از روزهای برفی
- نویسنده: محمدرضا محمدی پاشاک
سرمای برف همیشه آزارنده نیست؛ گاه دستی میشود مهربان، که لباسی پشمی را بر تن پسرکی فقیر و روستایی میپوشاند. «از روزهای برفی»، با داستانی از یک حسرت نوجوانانه آغاز میشود؛ حسرتی که زاییده فقر است و مثل سرمای زمستان، انگشتهای قهرمان قصه را میگزد. اما محمدی پاشاک قرار است به این قهرمان کوچک بیاموزد که زندگی برای هر درد خود درمانی و برای هر قفل کلیدی دارد. او به امیر، قهرمان قصه، یاد میدهد که... ادامه ›
کتاب سوفیا
- نویسنده: معصومه کاظمی
چهره حقیقی مهاجرت برای مردمی که به اجبار وطن خود را ترک میکنند با دیگر انسانهای دنیا فرق دارد! کتاب سوفیا رمانی است تاملبرانگیز به قلم معصومه کاظمی که داستان زندگی یک خانوادهی مهاجر افغان را بهتصویر میکشد. خانوادهای که طعم آرامش را در کشور تازه هم نمیچشند و دلهرهی مرگ و تبعید همواره زیر پوستشان جریان دارد. دربارهی کتاب سوفیا کتاب سوفیا رمان خواندنی معصومه کاظمی، داستان زندگی پامیر و... ادامه ›
کتاب ظلمات
- نویسنده: محمدعلی علومی
روایتی در بزرگداشت مردم بم، که سختیهای زیادی را متحمل شدهاند که بزرگترین آنها زلزلهی مهیب سال 1382 بوده است. محمدعلی علومی در کتاب ظلمات، در قالب یک رمان اجتماعی، زندگی اهالی بم را نمایش داده و مخاطب را به خوبی با فرهنگ، تاریخ و گویش آنها آشنا نموده است. این اثر روایتیست از مردم ساکن در آن محدوده و به ویژه «طهماسب» و «مانی» که عشقی که به «زهره» دارند، زندگی آنها را به یکدیگر گره زده... ادامه ›
کتاب در جست و جوی خویشتن
- نویسنده: سیده فاطمه پورگیر
سیده فاطمه پورگیر در کتاب در جست و جوی خویشتن ماجرای پسری را به تصویر میکشد که به دنبال کشف هویت واقعی خودش است. کتاب در جست و جوی خویشتن داستان زندگی فرزند یک خانوادهی نیمه ایرانی، نیمه فرانسوی را روایت میکند. پسری که به همراه مادر و پدر مسلمانش در پاریس سکونت دارد. پدر خانواده از ابتدا مسلمان نبوده و از روی عشق و علاقه به همسر خود دین اسلام را برگزیده است. بله در حقیقت شرطی که در گذشته مادر... ادامه ›
کتاب هفت پله تا بابا و بالاتر
- نویسنده: نسرین رحیم
نسرین رحیم نویسنده کمتر شناختهشده ایرانی در کتاب هفت پله تا بابا و بالاتر داستان دختری را به تصویر میکشد که بهتازگی پدرش را از دست داده است و باید تا پایان عمرش با این اندوه جانکاه کنار بیاید. درباره کتاب هفت پله تا بابا و بالاتر: تحمل رنج و اندوه ناشی از دست دادن عزیزان یکی از دشوارترین مشکلاتی است که هر کس باید در طول زندگیاش با آن روبهرو شود. سوگواری برای عزیزان ازجمله رنجهایی طاقت... ادامه ›
کتاب مرز بینهایت
- نویسنده: میلاد رضوان فرد
کتاب مرز بینهایت نوشته میلاد رضوانفرد، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که مضامینی اجتماعی و عاشقانه دارند و لحن صمیمی، روان و دلنشین آنها شما را به سرعت جذب میکند. کتاب مرز بینهایت برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب مرز بینهایت میخوانیم: پشت خاکریز نشسته بودم، مسلسل را به دست دیگرم دادم، پاهایم را دراز کردم.... ادامه ›
کتاب پرسه زیر درختان تاغ
- نویسنده: على چنگیزى
کتاب پرسه زیر درختان تاغ به قلم على چنگیزى، از مشقتهای زندگی پسری جوان از یک خانواده معمولی و عشق نافرجام او سخن میگوید. کتاب پرسه زیر درختان تاغ که کاندیدای جوایز مختلفی از جمله کاندیدای بهترین رمان اول جایزه گلشیری، کاندیدای جایزه گام اول، کاندیدای کتاب فصل و کاندیدای بهترین رمان فارسی دهه هشتاد شده است، از طریق چند راوی روایت میشود که با فضاهای مشترکی که دارند به هم پیوند خورده و در کنار... ادامه ›
کتاب دستی بر خیال (دل خون)
- نویسنده: محمد خدابخش
محمد خدابخش در کتاب دستی بر خیال (دل خون)، خیالات ذهنی سعید که معتاد به شیشه است را روایت میکند، سرانجام این خیالات او را به دست تباهی میکشد... محمد خدابخش به سال ۱۳۴۱ در تهران بدنیا آمد و تحصیل را در دوران انقلاب و جنگ سپری کرد. از سال ۱۳۶۵ و پس از آموختن هنرهای نمایشی در واحد فیلمبرداران صدا و سیما مشغول به کار و در فیلمهای به یاد ماندنی همچون گال، گلنار، خاک سرخ، ... همکاری کرد. از سال... ادامه ›
کتاب من دیوانه نیستم
- نویسنده: یاسر بولاغی
کتاب من دیوانه نیستم به قلم یاسر بولاغی، حکایت جوان هجده سالهای به نام محمود را روایت میکند که به دنبال کار میگردد. در بخشی از کتاب من دیوانه نیستم (I am not crazy) میخوانیم: اشک از چشمانش جاری شد و مانند قطرات باران صورت و گونههایش را خیس میکرد و بر زمین میافتاد. بعد از چند لحظه از جایش بلند شد و با دستانش اشک چشمانش را پاک کرد. نگاهی به اتاقش کرد. انگار چیزی در سرش بود. دوان دوان به سمت... ادامه ›
کتاب دوربرگردان
- نویسنده: زینب ستاری
کتاب دوربرگردان، اثر شگفتانگیز زینب ستاری، به عنوان اولین تجربهاش در زمینۀ نویسندگی در آرای مردمی مسابقهی سالانهی داستاننویسیِ خودنویس برگزیده شده است. دوربرگردان داستان قربانی شدن زندگی سه دختر جوان به دلیل عرفها و باورهای اشتباه اجتماعی است. زینب ستاری در کتاب دوربرگردان سعی دارد رسوم و عاداتی که در جامعه وجود دارد را به چالش بکشاند و از تأثیر این سنتها بر زندگی زنان و دختران میگوید.... ادامه ›
کتاب افغانی کشی
- نویسنده: محمدرضا ذوالعلی
محمدرضا ذوالعلی، نویسندهی نامآشنای اهل کرمان، در کتاب افغانی کشی که رمانیست خواندنی و تأثربرانگیز، به روایت دشواریهای زندگی مهاجران افغانِ ساکن ایران پرداخته است. داستان این کتاب حول محور رابطهی دختری افغان به نام فیروزه با مردی ایرانی به نام رسول میگردد. گفتنی است که اثر پیش رو در سال 1395 «کتاب شایستهی تقدیر جایزهی مهرگان ادب» لقب گرفت. درباره کتاب افغانی کشی محمدرضا ذوالعلی، نویسندهی... ادامه ›
کتاب برلینیها
- نویسنده: کاوه فولادی نسب
دانستن سرگذشت کسانی که در هنگامهی انقلاب سال 57 یا اتفاقات سیاسی دیگر کشور را ترک کردهاند برای کسانی که ماندن را انتخاب کردهاند، همیشه جالب است. کاوه فولادی نسب در کتاب برلینیها، در قالب رمانی جذاب، به روایتگری سرگذشت کسانی میپردازد که حوادث روزگار آنها را مجبور به ترک وطن کرده است. برخی از آنان حالا به فعالیتهای سیاسی خود به چشم تردید نگاه میکنند و برخی هنوز بر سر عهده و پیمانشان... ادامه ›
کتاب خیال واقعی
- نویسنده: زهرا احمدی نیا
کتاب خیال واقعی منتخب فستیوال بینالمللی NORGS، به قلم زهرا احمدی نیا، داستان زندگی دختری را به تصویر میکشد که سرنوشت سختی دارد اما او با قدرت ارادهاش دست به کارهایی میزند که زندگیش را دگرگون میکند. دربارهی کتاب خیال واقعی: زندگی هر انسان مملو از فراز و نشیبهایی است که خواسته یا ناخواسته متحمل آنها میشود. انسانی در این پستی و بلندیها به مقصد میرسد که از خردش استفاده کند و به دور از ترس... ادامه ›
کتاب تپش خون
- نویسنده: علیرضا ملائی
کتاب تپش خون به قلم علیرضا ملائی، زندگی زنی را به تصویر میکشد که تمام عمرش را در خانه و باغی بزرگ، زندگی کرده است اما شوهر قماربازش تمام داراییشان را در قمار باخته و حالا زن با عدهای اراذل و اوباش مواجه میشود که میخواهند او را از خانهاش بیرون کنند. دربارهی کتاب تپش خون: این داستان که اثر نویسندهای جوان است در مسابقه خودنویس در سال 1398 جزو برگزیدگان دور اول شناخته شد. ماجرایی خواندنی که... ادامه ›
کتاب طوفان زندگی
- نویسنده: حشمت الله ریاضی
کتاب طوفان زندگی نوشتهی حشمت الله ریاضی، داستان زندگی پزشکی به نام آذر را روایت میکند که به همراه همسرش، احمد، داوطلبانه به جبهههای جنگ میروند تا زخمیها را مداوا کنند. در یکی از عملیاتها احمد به اسارت نیروهای عراقی درمیآید و هرگز بازنمیگردد. آذر، مغموم و دلشکسته زندگیاش را مرور میکند و به خاطر میآورد که سرنوشت چگونه او را به جنگ و جدایی کشانده است. دربارهی کتاب طوفان زندگی آذر، پزشک... ادامه ›
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: مهدی قزلی
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی، شامل روایتهای کوتاه و جذابی است که به قلم جمعی از دانشجویان نوشته شده. ماجرای داستان یک دختر جلف که نام یکی از داستانهای اصلی کتاب نیز میباشد از این قرار است که راوی (فیلمبردار) از اردوگاه آوارگان فلسطینی فیلمبرداری میکند. او ناگهان دختری را میبیند که ظاهری جلف دارد. دختر میخواهد به هر نحوی شده از او فیلمبرداری شود؛ اما فیلمبردار از این کار اکراه... ادامه ›
کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود
- نویسنده: نفیسه نفیسی
نفیسه نفیسی در کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود، وضعیت غمبارِ خانوادهای ایرانی را روایت میکند. پدر خانواده پزشک بزرگی است که بهتازگی پسر و عروس خود را از دست داده و خود نیز درگیر بیماری فراموشی شده. فضای شاعرانهی داستان بر وضعیت تراژیک آن غالب است. دربارهی کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود،... ادامه ›
کتاب محکوم به تنهایی
- نویسنده: مبینا پارسی
مبینا پارسی در کتاب محکوم به تنهایی، زندگی پر فراز و نشیب دختری به نام نیکا را شرح میدهد که به دلیل اختلافات پدر و مادرش و جدایی آنها، بر سر دو راهی خانواده و پول قرار میگیرد. شما فکر میکنید که نیکا کدام یک را انتخاب میکند؟ دربارهی کتاب محکوم به تنهایی: پدر و مادر نیکا با یکدیگر مشکل دارند و روزی تصمیم به طلاق میگیرند. مادر کارخانهای بزرگ به عنوان مهریه دارد که در ازای گرفتن حضانت دخترش،... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب لیاقت
- نویسنده: مجید برزگر باقری
کتاب لیاقت به قلم مجید برزگر باقری، قصهی نوجوانی به نام تام را به تصویر میکشد که با بحران تبعیض جنسیتی روبهرو میشود؛ تام پیشتر از عهدهی همهی مشکلاتش برمیآمد اما این قضیه او را با چالش جدید و دشواری مواجه میکند. کتاب لیاقت مناسب چه کسانی است؟ خواندن این کتاب به دوستداران حوزهی ادبیات و داستانخوانی پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب لیاقت میخوانیم: برای هر کدام از این حلقهها یک مدیر... ادامه ›