معرفی و دانلود کتاب نهضت الکساندر دوما در دوره قاجار و کاترین هووارد - جلد هشتم (الف)
برای دانلود قانونی کتاب نهضت الکساندر دوما در دوره قاجار و کاترین هووارد - جلد هشتم (الف) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نهضت الکساندر دوما در دوره قاجار و کاترین هووارد - جلد هشتم (الف)
کتاب نهضت الکساندر دوما در دوره قاجار و کاترین هووارد - جلد هشتم (الف) نوشتۀ نیایش پورحسن، از مجموعه سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار، به تاریخ و نقد نمایشنامهنویسی در ایران و فرانسه در عصر قاجار میپردازد و نهضت ترجمه در این تاریخ را بررسی میکند.
الکساندر دوما (Alexandre Dumas) شاعر، روزنامهنگار، نویسنده، نمایشنامهنویس، داستاننویس، سفرنامهنویس، وقایعنگار و مورخ مشهور و پرکار در قرن 19 میلادی به شمار میرود. بعضی از نویسندگان برجسته آثار او را به شدت مورد ستایش قرار داده و برخی دیگر اعتباری برای آنها قائل نشدهاند. دوما بیش از هر نویسندهای در دنیا طرفدار و خواننده دارد و میتوان گقت پرخوانندهترین نویسنده در قرن 19 و 20 محسوب میشود.
دوما نه فقط در عرصۀ رمان، بلکه در حوزۀ نمایشنامهنویسی هم به عنوان فردی برجسته شناخته میشود. او به مکتب رمانتیسم ملحق شد و به عنوان یکی از اعضا و پیشروان رمانتیسم اولین نمایشنامۀ جدی خود در این مکتب با نام «هنری سوم و دربارش» را به نگارش درآورد. علاوه بر این او یکی از پیشروان درامنویسی مکتب رمانتیسم و بیشک یکی از تداومدهندگان این مکتب نیز به شمار میرود.
او در دوران قاجار در میان مترجمان و روشنگران ایرانی بسیار مورد توجه قرار گرفت و به همین دلیل شاید دوما بعد از مولیر دومین نویسندهای باشد که در آن تاریخ به این شدت مورد استقبال واقع شد. او در ایران بسیار مشهور است. معرفی او و ترجمۀ آثارش در ایران، ید بسیار طولانی و بیش از 150 سال قدمت دارد. این ترجمهها که آغازش از عصر قاجار بود، نه فقط یکی از ملزومات اساسی بازار نشر را شامل شد، بلکه ترجمۀ این آثار در جایگاه خود در نهضت مشروطهخواهی و روشنگری ایرانیان تأثیر بسیار فراوانی داشت. به دلیل پیشرو بودن الکساندر دوما در مکتب رمانتیسم، این کتاب قصد دارد در کنار معرفی نهضت دوما در عصر قاجار، شمهای از این مکتب فرانسوی و تأثیرش در تاریخ ادبی و ادبیات نمایشی ایران را نیز معرفی کند.
این کتاب جلد هشتم از مجموعه سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار است که تلاش میکند گوشهای از زندگانی و آثار و نمایشنامههای الکساندر دوما را شرح بدهد و تأثیرات و نهضت بزرگ این نمایشنامهنویس برجسته را در دوران قاجار مورد بررسی قرار دهد. این کتاب برای اولین بار نمایشنامۀ قدیمی، تازه یافت شده و منتشر نشدهای به نام «کاترین هووارد» را که در آخرین روزهای پادشاهی مظفرالدین شاه و شروع جنبش مشروطه توسط میرزایوسفخان اعتصامالملک ترجمه و بعد فراموش شد، بعد از حدود 150 سال منتشر کرده است.
در این مجلد در آغاز به زندگی، آثار و نمایشنامههای الکساندر دوما پرداخته شده، سپس نهضت دوما در عصر قاجار و همچنین نهضت ترجمۀ آثار نمایشی او در این دوران مورد بررسی قرار گرفته است.
این مجموعه به بررسی تاریکیهای ادبیات نمایشی ایران در دورۀ قاجار اختصاص دارد، اما همواره درصدد است که از تحلیل و بررسی و معرفی دقیق آثار نمایشی نامبرده در کتاب نیز مضایقه نکند.
در بخشی از کتاب نهضت الکساندر دوما در دوره قاجار و کاترین هووارد - جلد هشتم (الف) میخوانیم:
«مارگریت» از بیم جنایتش و به قصد فراموش نمودن عشق خود، «لیونه» را از خود دور میکند و دو نوزاد نامشروع را به یکی از خدمهاش میسپارد که آنها را در آب دریا غرق نماید.
آن مرد که مأمور قتل دو نوزاد بود، ناگهان دلش رحم آمده و با کشیدن دو نشان صلیب بر بازوان دو نوزاد، آنها را در جلوی کلیسای نُتردام پاریس رها میکند.
«لیونه» بیست سال پس از این واقعه، ازجمله نظامیان شجاع و ارشدی شده که با نام «بوریدان» به پاریس مراجعت میکند. آن دو نوزاد نیز در این هنگام دو نیروی نظامی سوارهنظام جوان به نامهای «فیلیپ دولنی» و «گوتیه دولنی» شدهاند.
«فیلیپ» جوان و جذاب پس از مدتی ارتباط با ملکه «مارگریت» در برج نل به قتل میرسد. اما «گوتیه» که درصدد انتقام خون برادرش برمیآید ناگهان در دام عشق ملکه «مارگریت» گرفتار میشود. از طرفی «مارگریت» نیز که بهشدت دلباختۀ «گوتیه» شده و برای نخستین بار عشق خالصانهای را در زندگانیاش تجربه میکند، بیآنکه بداند که با فرزند خود ارتباط دارد جهت وصال به «گوتیه» کمر همت به قتل «بوریدان» میبندد.
در این هنگام «بوریدان» به مقام نخست وزیری منصوب میشود و لایحهای مبنی بازداشت شدن هرکسی که به «برج نل» پا بگذارد، صادر کند. «بوریدان» برای رهایی از توطئۀ ملکه «مارگریت»، «گوتیه» را روانۀ برج نموده تا سرش را تنش جدا میکند.
زمان مقتول شدن «گوتیه»، «بوریدان» تصادفاً درمییابد که او فرزندش است، از این رو برای نجات دادن پسرش، خود را به برج میرساند و با ملکه «مارگریت» مواجه میگردد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
کتاب اول: زندگانی، آثار و نمایشنامههای «الکساندر دوما»
فصل اول: زندگینامۀ «الکساندر دوما»
فصل دوم: آثار «الکساندر دوما»
فصل سوم: نمایشنامههای «الکساندر دوما»
فهرست منابع و مآخذ مقدمه و کتاب اول
کتاب دوم: نهضت «الکساندر دوما» در دورۀ قاجار
فصل اول: مقدمهای بر نهضت «الکساندر دوما» در دورۀ قاجار
فصل دوم: نخستین آغازگر و مترجم آثار «الکساندر دوما» در ایران (در دورۀ قاجار)
فصل سوم: ادامۀ نهضت ترجمۀ آثار «الکساندر دوما» در ایران (از اواخر دورۀ ناصری تا پایان سلسلۀ قاجار)
فهرست منابع و مآخذ کتاب دوم
کتاب سوم: نهضت ترجمۀ آثار نمایشی «الکساندر دوما» در دورۀ قاجار
فصل اول: شاهزاده «عبدالحسین میرزا» و ترجمۀ درام «برج نل» (تمثیل تیاتر)
فصل دوم: شاهزاده «محمدعلی میرزا حشمتالسلطان» و ترجمۀ درام «تاجگذاری و مرگ ناپلئون بناپارت»
فهرست منابع و مآخذ کتاب سوم
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نهضت الکساندر دوما در دوره قاجار و کاترین هووارد - جلد هشتم (الف) |
نویسنده | نیایش پورحسن |
ناشر چاپی | انتشارات کتاب کوله پشتی |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 400 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-461-234-0 |
موضوع کتاب | کتابهای نقد ادبی |