معرفی و دانلود کتاب صوتی ملت عشق (چهل قانون عشق)
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ملت عشق (چهل قانون عشق) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ملت عشق (چهل قانون عشق)
کتاب صوتی ملت عشق (چهل قانون عشق) اثر شگفتانگیز الیف شافاک، داستان زندگی آرام و یکنواخت زنی به نام اِللا است که خود را درگیر اندیشههای عرفانی شرقی میکند. این اثر در چند سال اخیر بیش از 500 بار به زبانهای گوناگون تجدید چاپ شده و رکورد پرفروشترین کتاب ترکیه را به خود اختصاص داده. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماه آوا تولید شده است.
کتاب صوتی چهل قانون عشق (The Forty Rules of Love) یا همان رمان ملت عشق، روایتی فلسفی، عاشقانه و عرفانی دربارهی مولانا و شمس است که موضوع و مفهومی بسیار عمیق و مانا دارد. شنیدن این اثر بدون شک به ما کمک میکند که به خودمان، به دیگران و جهانی که از هر طرف ما را احاطه کرده، عمیقتر بنگریم و زیباتر و بهتر از قبل زندگی کنیم.
اللا زنی میانسال است که در 20 سال زندگی مشترکش با مردی دندانپزشک هیچ چیزی جز زندگی روزمره و تکراری را تجربه نکرده است، تنها دلیلی که سمت و سوی زندگیاش را مشخص میکند خانه و آرامش خانوادهاش است. او در طول این 20 سال اخیر همه آرزوهایش، تمام دوستان و تصمیماتش را تنها و تنها در جهت زندگی زناشوییاش هماهنگ کرده بوده است. شوهرش دیوید دندانپزشک حاذقی بود و در کارش موفق و درآمد بالایی داشت. آنها روابط خوبی با هم نداشتند، اِللا این موضوع را به خوبی میدانست، اما بر این عقیده بود که با گذشت سالیان زیاد از زندگی مشترک دیگر نیازی به روابط عاطفی نیست.
از نظر او موضوعات مهمتری از عشق و علاقه مثل درک متقابل، مهربانی، تفاهم و بخشندگی در زندگی آنها وجود داشت. عشق در زندگی اِللا جزو اولویتهای بعدیاش به شمار میآمد. تنها در داستانها و فیلمهای عاشقانه بود که شخصیتهای اصلی طوری بالاتر از زندگی روزمره مانند عشق افسانهای دیوانهوار به هم عشق میورزیدند. تا اینکه بعد از 20 سال زندگی مشترک یک روز صبح تصمیم میگیرد خود را از بند این زندگی رها کند و سفری بدون برگشت را شروع میکند. شاید عشق تنها عاملی است که اللا را از زندگی روزمره و تکراریاش رها کرده و عازم ترکیه میکند و در مسیری پر فراز و نشیب قرار میدهد.
ملت عشق رمانی از دلدادگی و رهایی اللا است که در کنار آن داستانی از مولانا و شمس تبریزی نیز تعریف میشود، مردی به نام مولانا (Jalal ad-Din Muhammad Rumi) در قرن هفتم هجری و در اوج خوشنامی و فرخندگی و موفقیت و مشهوریت، در برخوردی تخریبگر با درویش غریب و سادهپوش و حقیقتجویی به گونهای متحول میشود که هم مدرسه و خیمه و خرگاه را فراموش میکند، هم از آنچه تا آن روز برایش اصل بوده یعنی از «قیل» و «قال» میگذرد و یکسره در «عشق» و «حال» مستحیل میگردد. چنان که از آن پس هر چه میسُراید همه از شدت عشق و طراوت جهانی است که شمس دیدهی او را به تماشای آن باز کرده است. این دوستی به پیوند و الفت قلب یگانهای انجامید. طوری که پیوند این دو را صوفیان آینده به اتصال دو اقیانوس تشبیه کردهاند. در سایه این همنشینی بود که مولوی توانست، از یک فقیه و عالم شرع، از تمام آنچه که به آن خو گرفته بود، رها شود، و به یک اهل دل، مدافع پرشور عشق، آفریننده سماع و یک شاعر پرشور تبدیل شود. مولوی خود و شمس را یکی میدانست و دیوان بزرگ اشعارش را نیز نه دیوان مولانا بلکه «دیوان غزلیات شمس تبریزی» نامید. این داستان پس از گذشت حدودا 800 سال، هنوز هم یکی از شگفتانگیزترین و حیرتآورترین داستانهای عالم بشریت است.
میان مولانا و شمس تبریزی، این دو عارف بزرگ بسیار نوشتهاند، اما ملت عشق اثر ماندنیتر و شنیدنیتری نسبت به آثار دیگر است. در حقیقت این اثر بافته شدهی دو رمان امروزی و دیروزی در یکدیگر است. به گونهای که از هم جدا نمیشوند و ترکیب آنها باعث جذابیت اثر شده است.
الیف شافاک (Elif Shafak) نویسندهای ترک تبار است و دکترای علوم سیاسی دارد، او در فرانسه متولد شده و در سال 2004 موفق به کسب درجهی استادیاری از دانشگاه میشیگان شده است. او طی 4 سال ستوننویس روزنامه مشهور Time بوده است. شافاک، در سال 2012، برای کتاب «چهل قانون عشق»، نامزد جایزه بینالمللی ادبی دوبلین (IMPAC) شد. این جایزه یکی از جوایز ادبی معتبر به شما میآید. همچنین این نویسنده تاکنون برندهی جایزه بهترین داستان از سوی انجمن نویسندگان ترکیه برای رمان «محرم»، جایزه بنیاد نویسندگان و روزنامهنگاران ترکیه شده است. این نویسندهی 45 ساله تاکنون 9 رمان به زبانهای ترکی، انگلیسی و فرانسوی را به نگارش درآورده است. رمانهایی از او که به فارسی ترجمه شدهاند عبارتاند از: آینههای شهر و شپش پالاس، من و استادم، مَحرم و ملت عشق.
در قسمتی از کتاب صوتی چهل قانون عشق (ملت عشق) میشنویم:
مردم فکر میکنند، چون من زن مرد عالمی مثل مولانا شدهام، پس به علما بیشتر اهمیت میدهم، اما اینطور نیست. علما شاید چیزهای زیادی در مورد دین بدانند اما ایمان که صرفا کلامی نیست، ایمان را باید در قلب افراد جست و جو کرد. بعضی اوقات اهل دین حرفهایی میزنند که از درک آنها عاجزم. مسلمانان از آن جا که مسیحیان به تثلیث اعتقاد دارند، آنها را قبول ندارند. مسیحیان هم مسلمانان را به خاطر ادعای عدم تحریف قرآن قبول ندارند. هر دویشان طوری حرف میزنند که انگار هر دو دین فرسنگها از هم دورند. اما با این حال بین مردم مسیحی و مسلمان ساکن در آناتولی، نقاط مشترک زیادی وجود دارد. فرزندان یک آب و خاکیم و زیر یک آسمان زندگی میکنیم.
میگویند مشکلترین چیز برای مسلمانی که مسیحی میشود پذیرفتن تثلیث است. و برای مسیحی که مسلمان میشود سختترین مرحله رها کردن تثلیث است. اما برای من قبول اینکه عیسی بنده خدا است و نه فرزند او، کار سختی نبود. در قرآن حضرت عیسی چه میگوید؟ من بنده خدا هستم، به من کتاب داد و من را به پیامبری برگزیده است. روزی که اسلام آوردم، از همان ابتدا این را پذیرفتم. اما دشوارترین بخش، ترک حضرت مریم بود. این را به هیچکس نگفتم حتی به مولانا، بعضی اوقات دلم برای آن چشمان قهوهای و مهربان مریم تنگ میشود. صورتش همیشه به من آرامش میداد.
از وقتی که شمس تبریزی به خانه ما آمده، آنقدر ذهنم آشفته شده که بیشتر از همیشه در حسرت مریم هستم. خیلی با خودم کلنجار میروم تا به آستان مریم مقدس دعا نکنم. در چنین مواقعی احساس گناه میکنم. یعنی با فکر کردن به مریم از اسلام دور میشوم؟ دوست داشتم این سوال را از مولانا بپرسم، اما وقتی صورتش را هم به زور میدیدم، چهطور ممکن بود بتوانم چنین سوال مهمی را از او بپرسم؟ از این راز حتی همسایهام صفیه که هر سوالی داشتم از او میپرسیدم، خبر نداشت. اما در این مورد او نمیتوانست به من کمک کند. کاش میتوانستم با همسرم حرف بزنم. اما چهطور؟ میترسم با این سوال او را بیشتر از خودم دور کنم. مولانا قبلا همه چیز زندگیام بود اما حالا با سایهها تفاوتی ندارد.
نمیدانستم، اما فهمیدم میشود زیر یک سقف با مردی زندگی کنی، همبسترش شوی، اما باز در حسرتش باشی. پس انسان فقط دلتنگ کسی که از او دور است نمیشود. میشود گاه در حسرت نزدیکترین کَسات هم باشی. پس میشود یک روز صبح بیدار شوی و ببینی همسری که سالها با او هم بالین بودی، برایت به غریبهای بَدَل شده است.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ملت عشق (چهل قانون عشق) |
نویسنده | الیف شافاک |
مترجم | راضیه عبدلی |
راوی | رضا عمرانی |
ناشر چاپی | نشر روزگار |
ناشر صوتی | نشر ماه آوا |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۵ ساعت و ۳۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان عاشقانه خارجی |
قسمت جدیدش از همون اول رنگ و بوی خیانت میده و اصلا جای بحث نداره
قسمت قدیمش شمس رو به اوج آسمونا میبره و با کله میزنه زمین
چطور فردی که تو اوایل داستان وقتی میخواد وارد شهری بشه با ارواح بزرگان اون شهر ارتباط برقرار میکنه و از اونا اجازه میگیره ولی همین و فرد تو آخر داستان با دختری ازدواج میکنه ولی به اون بی تفاوتی نشون میده
یا این فرد ناآگاهه نمیدونه چی کار داره میکنه و یا خودخواهه و به خاطر بودن در کنار مولوی کیمیا رو قربانی میکنه
یه نکته هم این که بی اعتنایی شمس به کیمیا و رد کردن اللا توسط عزیز رو پشت سر هم آورده تا به خواننده این طور القا کنه که این دوتا از یک جنس هستن در صورتی که عزیز اصولا نباید حتی دستش را هم به اللا میزد ولی وظیفه شمس بود که به دختری که ازدواج کرده محبت نشون بده و به نیاز هاش توجه کنه
اما چهل تا قانون و گوینده و صدا گذاری خوب بودن