معرفی و دانلود کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر
برای دانلود قانونی کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر
آرتور میلر یکی از درامنویسان مطرح و پرافتخار آمریکایی در قرن بیستم بود. در کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر مخاطب دو اثر درخشان از این نویسندهی بزرگ و تأثیرگذار خواهید بود؛ دو اثری که بیشک از برترین عناوین در کارنامهی وی به شمار میروند. گفتنی است که کتاب حاضر ذیل مجموعه نمایشنامههای نشر بیدگل به انتشار رسیده است.
درباره کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر
آرتور میلر (Arthur Miller) یکی از نوابغ مسلم ادبیات نمایشیِ آمریکا در قرن بیستم بود. او با آثار گوناگون خویش تأثیری شگرف و ماندگار بر تئاتر و سینمای زادگاه خویش گذاشت و از این طریق، نام خود را به عنوان یکی از بزرگان عرصهی درام در تمام اعصار، به ثبت رسانید.
مشهورترین اثر میلر نمایشنامهی مرگ فروشنده (Death of a Salesman) است؛ درامی حیرتانگیز که در آن خیال و واقعیت، نقد و تغزل، و طنز و تراژدی، به شکلی هنرمندانه در یکدیگر ادغام شدهاند. مرگ فروشنده را به درستی، حادثهای در جهان درام نامیدهاند. این اثر، بیشوکم همان تأثیری را بر تئاتر آمریکا گذاشت که اندکی بعد، نمایشنامهی در انتظار گودو، اثر ساموئل بکت، بر تئاتر اروپا گذاشت.
میلر در مرگ فروشنده و دیگر آثار مطرح خویش، به واکاوی معضلات و تناقضاتی پرداخته که بدل به جزئی لاینفک از زندگی انسان مدرن گشتهاند. البته که جز میلر، شمار کثیری از دیگر هنرمندان همنسل او نیز متوجهِ بحرانهای عمیق روحی و معنویِ انسانِ مدرن شده بودند (بحرانهایی که علیالخصوص پس از دو جنگ هولناک جهانی به شکلی حادتر از قبل رخ نمودند)؛ با وجود این، کمتر نویسنده و هنرمندی چون آرتور میلر، موفق به منعکس ساختن این بحرانها در آثار خویش شد. در همین راستا، اغلب منتقدان به درستی اذعان داشتهاند که نمایشنامههای آرتور میلر آینههایی شفافاند که انسان مدرن تمام هستی خود را در آنها منعکس میبیند.
قهرمانان آثار میلر مردان و زنانیاند که گویی در صحنهی نبرد زندگی، ابتکار عمل را به تمامی از کف داده و نومیدانه به اسارتِ خواستِ سرنوشت بیرحم درآمدهاند. اگرچه میلر، در مقام هنرمندی برخوردار از نگاه انتقادی، بر این باور بود که آنچه این مردان و زنان سرنوشت مینامند، جز مناسبات ناعادلانهی حاکم بر جامعه نیست؛ جامعهای که به سبب سیطرهی روزافزون میل به پیشرفت و ترقیِ مادی بر آن، به تمامی از انسانیت تهی گشته و بدل به دوزخ آدمیان شده است.
در کتاب «نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر» مخاطب دو نمایشنامهی درخشان از آرتور میلر خواهید بود. اولین اثر، نوعی داستان عاشقانه (Some Kind of Love Story)، درامی تکپردهای است که نخستین بار درسال 1983 به انتشار رسید و به روی صحنه رفت. قهرمان این اثر کارآگاهی به نام تام اتول است که در پی تحقیقات خود برای حل پروندهای گرهخورده، به منزل شخصی به نام آنجلا میرود؛ زنی جوان که ظاهراً سرنخهایی در دست دارد. اما تام خیلی زود درمییابد که آنجلا بنا نیست به این سادگیها به حرف بیاید...
دومین اثر آخرین یانکی (The Last Yankee) نام دارد. این نمایشنامه که در سال 1991 به انتشار رسید، یکی از واپسین نوشتههای درخشان آرتور میلر به شمار میرود. وقایع نمایشنامهی آخرین یانکی در یک بیمارستان روانی، واقع در نیوانگلند، اتفاق میافتد. قهرمان این درام خوشساخت شخصیتی به نام پاتریشا همیلتون است که به دلیل مشکلات حاد روانی، ناچار است مدتی را دور از خانه، تحت مراقب پزشکان به سر برد. پاتریشا که مادر هفت فرزند است، برای اتمام دوران درمان خویش آرام و قرار ندارد. با این حال، آشنایی او با زنی که چون خودش در آسایشگاه بستری شده، سبب تخفیفِ این بیتابی و بیقراری میگردد. تا اینکه واقعهای تازه، مجدداً شعلهی آشوب و غوغا را در جان او شعلهور میسازد...
کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر به قلم حسن ملکی به فارسی ترجمه شده و به همت انتشارات بیدگل به انتشار رسیده است.
درباره مجموعه نمایشنامههای بیدگل
عناوینی که ذیل مجموعه نمایشنامههای بیدگل به انتشار میرسند، عمدتاً آن دسته از آثارند که ضرورت وجودشان در فضای درام امروز ایران احساس میشده است. این آثار مورد اشاره، یا تاکنون به فارسی ترجمه نشده بودهاند، یا ضرورت بازترجمهشان به شدت احساس میشده است.
از میان عناوین برجستهی این مجموعه میتوان به سری آثارِ «هنریک ایبسن»، «ساموئل بکت»، «یوجین اونیل»، «اوژن یونسکو» و «آرتور میلر» اشاره کرد.
کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به ادبیات نمایشی مدرن بیش از سایرین از مطالعهی اثر حاضر لذت خواهند برد.
با آرتور میلر بیشتر آشنا شویم
نمایشنامهنویس و منتقد برجسته آمریکایی، آرتور اشر میلر، در سال 1915 متولد شد و به سال 2005 از دنیا رفت. وی طی شش دهه فعالیت خویش در زمینهی ادبیات نمایشی، آثاری پرشمار نوشت و بر روی صحنه برد. امروزه میلر را یکی از نوابغ مسلم تئاتر و ادبیات آمریکا در قرن بیستم میدانند. میلر در حد فاصل دههی پنجاه تا شصت میلادی به افتخاراتی فراوان، از جمله جایزهی پولیتزر و جایزهی ادبی سنت لوییس، دست یافت.
از میان مهمترین آثار آرتور میلر میتوان به عناوین پیش رو اشاره داشت: «همه پسران من، ساعت آمریکایی، مرگ فروشنده، پس از سقوط، نوعی داستان عاشقانه، آخرین یانکی».
در بخشی از کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامهی دیگر میخوانیم
انجلا: چند وقته اینجایی؟
تام: چند دقیقه.
انجلا: فیلی بود در زد؟
تام: من صدای در نشنیدم، حتماً خواب دیدی.
انجلا: (مکثی مختصر به در نگاه میکند.) میشه بری ببینی هنوز اونجان یا نه؟
تام: کیها، عزیزم؟
انجلا: پلیسها.
تام: کدوم پلیسها رو میگی؟
انجلا: ماشین گشت. تقریباً تمام اوقات یه ماشین گشت پارکه اونجا. وقتی اومدی ندیدیش؟
تام: اِ...، نه، متوجه نشدم.
انجلا: پس برو یه نگاه اون بیرون بنداز. برو دیگه.
تام: (نشان نمیدهد که باور نمیکند چنین امری ممکن باشد.) باشه.
قفل در را میگشاید و بیرون میرود، که...
انجلا: از پنجرۀ ایوون نگاه کن معمولاً طرفِ خیابون رادمَنن.
رو به جلو میکند، ترس در چهرهاش پیداست، سعی میکند حواس خود را متمرکز کند... تام دوباره وارد اتاق میشود، در را میبندد و به جلو میآید. انجلا تقریباً با عجله میرود در را قفل میکند، اما چشمش مدام به تام است تا گزارش دهد.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامه دیگر |
نویسنده | آرتور میلر |
مترجم | حسن ملکی |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 130 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7554-02-1 |
موضوع کتاب | کتابهای نمایشنامه مدرن خارجی |