معرفی و دانلود کتاب محبت و آگوستین قدیس
برای دانلود قانونی کتاب محبت و آگوستین قدیس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب محبت و آگوستین قدیس
هانا آرنت فیلسوف و اندیشمند برجستهی آلمانی در کتاب محبت و آگوستین قدیس، به توضیح و تفسیر معنا و مصداق فلسفی «محبت» از نوشتهها و خطابههای آگوستین میپردازد و بیان میکند که محبت چطور باید با دانش و تعقل همراه شود.
دربارهی کتاب محبت و آگوستین قدیس:
کتاب پیش رو برگردان رساله کاملاً بازبینیشده توسط خود آرنت است که وی بهعنوان «مفهوم عشق از نظر آگوستین؛ کوششی برای یک تفسیر فلسفی» زیر نظر کارل یاسپرس نوشت و در 26 نوامبر 1928 با موفقیت آن را دفاع کرد. یاسپرس برای رساله آرنت نمره 21 (با تحسین) را ثبت کرد که در نظام نمرهگذاری آلمان «کمتر از عالی» است.
کتاب محبت و آگوستین قدیس (Love and Saint Augustine) از جهاتی بسیار فاخر و برجسته است. عموماً رساله دکتری اولین اثرِ یک دانشور است و حتی برخی برآنند که رساله دکتری عملاً اثر مشترکی از شخص دانشور و نظرات استاد راهنمای وی است که اغلب نقش معلمِ مشوق برای دانشور را بازی میکند. اما این اثر بالاتر از رساله دکتری و واقعاً پژواکی از استقلال فکری و ذهن خلاق و بصیرتبین آرنت و نشاندهنده این است که آرنت نه فقط از استاد راهنما و الگوی فکری خود کارل یاسپرس مستقل است و از برخی جهات از دیگر استادش، مارتین هایدگر نیز متمایز و متفاوت است.
درواقع، اثر حاضر سه جنبه مهم فکری را با پیچیدگی خاص نشان میدهد. از یکسو، یکی از دو مقوله کلیدی در اندیشه آگوستین یعنی «محبت» بهویژه معنا و مصداق فلسفی آن را از نوشتههای خطابهای و موعظهای آگوستین بیرون کشیده و برای بشریت توضیح میدهد و ضمناً تبیین میکند که چگونه محبت باید با دانش و خردورزی همراه و همزاد باشد. مقوله دیگر «زایش» یا تولد دوباره است که رد پای آن در این اثر وجود دارد، اما آرنت بعدتر در کتاب وضع بشر آن را بسط میدهد.
از سوی دیگر، این کتاب سرنخهای برجستهای از چارچوب کلی بنای فکری آرنت را بازمینماید که سه مفهوم اساسی زایش، محبت و نامیرندگی /جاودانگی پایههای آن است و وی جنبههای گوناگون هر یک را بعداً در دیگر آثارش، بهویژه دو اثر گرانسنگش، حیات ذهن و وضع بشر، تصویرسازی و تفصیل میکند و بالاخره، از سویی این اثر عرضه توضیح و تبیینی از مهمترین عامل و کمککننده به بازیگری انسان در روی زمین است، یعنی مقوله محبت.
این جمله از آگوستین، هر سه جنبه را خاطرنشان میکند: «کاریتاس میگوید: عشق به خداوند و عشق به همسایه؛ کوپیتیداس میگوید: عشق به دنیا و عشق به دوره حاضر».
نکوداشتهای کتاب محبت و آگوستین قدیس:
- یک مکاشفه. (Kirkus Reviews)
- قانعکننده و فوقالعاده. (Library Journal)
کتاب محبت و آگوستین قدیس به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به فلسفه علاقهمند هستید و دوست دارید با اندیشههای آگوستین و هانا آرنت بیشتر آشنا شوید، این کتاب را از دست ندهید.
با هانا آرنت بیشتر آشنا شویم:
او نظریهپردازی سیاسی بود که بسیاری از کتابها و مقالاتش تأثیری عمیق بر روی فلسفه سیاسی جهان گذاشت؛ از هانا آرنت (Hannah Arendt) به عنوان یکی از مهمترین اندیشمندان سیاسی قرن بیستم یاد میشود. بیشتر نوشتهها و سخنان او در مورد سیاست، ماهیت قدرت و شر در جهان هستی، دموکراسی، اقتدار و توتالیتاریسم است اما در اذهان عمومی به خاطر نظرات جنجالیاش پیرامون دادگاه آدولف آیشمن، افسر بلندپایه حزب نازی شهرت دارد.
هانا آرنت در سال 1906 در یک خانواده یهودی در منطقه هانوفر متولد شد با این حال خانواده او سیاسی و سکولار بودند و مادرش از هواداران سرسخت سوسیال دموکراتها بود. او پس از گذراندن تحصیلات متوسطه در برلین، در دانشگاه ماربورگ نزد مارتین هایدگر، فیلسوف برجسته آلمانی تحصیل کرد و مدتی نیز با او رابطهای عاطفی داشت.
او در سال 1929 ازدواج کرد اما با شروع جنگ جهانی و قدرتگیری آلمان نازی، زندگی آرنت نیز مانند دیگر یهودیان با مشکلات مختلفی روبهرو شد. حتی در سال 1933 با روی کار آمدن هیتلر به جرم انجام تحقیقات غیرقانونی در مورد یهودستیزی در آلمان نازی دستگیر و مدت کوتاهی در زندان گشتاپو زندانی شد. اما پس از آزادی به چکسلواکی و سوئیس فرار کرد.
آرنت در سال 1940 بار دیگر ازدواج کرد و با حمله آلمان به فرانسه بار دیگر دستگیر شد اما توانست فرار کند و برای همیشه به ایالات متحده برود. او از آن پس به عنوان نویسنده و ویراستار مشغول به فعالیت شد و با انتشار کتاب ریشههای توتالیتاریسم در سال 1951 خود را به عنوان یک متفکر جدی معرفی کرد و پس از آن بود که دیگر کتابهایش همچون «وضع بشر، بحرانهای جمهوریت و آیشمن در اورشلیم گزارشی در باب ابتذال شر» را نوشت.
سرانجام این متفکر برجسته آلمانی در سال 1975 بر اثر حمله قلبی درگذشت و آخرین کتاب خود را نیمهکاره گذاشت.
در بخشی از کتاب محبت و آگوستین قدیس میخوانیم:
تلاش برای دنیایی بودن، سرشت آدمی را تغییر میدهد. این تلاش او را به موجودی دنیایی تبدیل میکند. انسان در اشتیاق خود را در مسیر بیبرگشت قرار میدهد که نابودشدنی میشود. در محبت که موضوع آن ابدیت است، انسان خود را به چیزی ابدی یا موجود نابودنشدنی تبدیل میکند. انسان در معنای دقیق کلمه، در سرشت خود، قابل تعریف نیست، زیرا همیشه میل تعلق به چیزهای خارج از خود را دارد و براساس آن تغییر میکند. از اینرو، آگوستین وی را در انزوا و جدا از چیزها و افراد موردنظر قرار میدهد. با وجود این، دقیقاً همین انزواست که برای آدمی تحملناپذیر است. اگر اصولاً بشود گفت آدمی سرشتی دارد، همانا محرومیت از خودبسندگی است.
از اینرو انسان بهدنبال آزاد شدن از انزوای خویش از طریق عشقورزیدن است خواه اشتیاق او را مقیم این دنیا بنماید یا محبت او را وادارد که در آیندهای مطلق زندگی کند که او را مقیم دنیایی بنماید که خواهد آمد. از آن جا که فقط عشقورزیدن میتواند هریک از ایندو را به منزلگاه وی تبدیل کند، «این دنیا برای اهل باور [کسانی که عاشق دنیا نیستند افزودۀ آرنت] مانند بیابان برای قوم بنیاسرائیل است» آنها در خانهها ساکن نبودند بلکه در چادرها اقامت داشتند. پس، آیا بهتر نیست در اشتیاق به دنیا عشق بورزیم و خود را در وطن حس کنیم؟ چرا باید از این دنیا بیابان درست کنیم؟ توجیه برای چنان اقدامِ خارقالعادهای فقط میتواند در نارضایتی نسبت به چیزهایی باشد که دنیا در اختیار عاشقان خود میگذارد. عشقی که در پی موضوعات دنیایی است، خواه یک چیز باشد یا یک انسان در تلاش خود برای شادی مرتباً به بنبست میرسد.
میل یا طلب چیزی را داشتن فقط توسط کسب موضوع مورد طلب آرام میشود، که میل داشتن مرتباً انتظار آن را دارد. با معشوق بودن، عشق را آرام میکند و سکون و آرامش میآورد. حرکت عشق بهعنوان هوس با متصرفشدن معشوق و در برگرفتن او آرام میشود. فقط در تصرف است که انزوا حقیقتاً پایان میگیرد و این پایان عین شادی است.
فهرست مطالب کتاب
دربارۀ نویسنده، کوشندگان و مترجم
مقدمۀ مترجم
مقدمۀ کوشندگان: بازکشف محبت و آگوستین قدیس
درآمد
بخش اول: عشق به عنوان تمایل؛ آیندۀ قابل انتظار
گفتار یک: ساختار هوس (اَپِتیتوس)
گفتار دو: محبت و اشتیاق
گفتار سه: نظم عشق
بخش دوم: خالق و مخلوق؛ گذشتۀ به یادمانده
گفتار یک: ریشه
گفتار دو: محبت و اشتیاق
گفتار سه: عشق به همسایه
بخش سوم: زندگی جمعی
منابع (آثار هانا آرنت)
فارسی واژگان تخصصی
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب محبت و آگوستین قدیس |
نویسنده | هانا آرنت |
مترجم | فرهنگ رجایی |
ناشر چاپی | بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 232 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-253-819-2 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه دین |