معرفی و دانلود کتاب صوتی مربای شیرین
برای دانلود قانونی کتاب صوتی مربای شیرین و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی مربای شیرین
هوشنگ مرادی کرمانی در کتاب صوتی مربای شیرین، داستان پسربچهای به نام جلال را به تصویر میکشد که نمیتواند در شیشهی مربایی را که از مغازه خریده باز کند به همین خاطر پیگیر این موضوع میشود تا سرمنشاء مشکل را پیدا کند. کتابخانه بینالمللی مونیخ در سال 1999 میلادی، این داستان را به عنوان کتاب سال انتخاب کرد.
درباره کتاب صوتی مربای شیرین:
یکی از جذابترین داستانهای هوشنگ مرادی کرمانی که اولین بار در سال 1377 به چاپ رسید، کتاب مربای شیرین نام دارد. اثری ماندگار و شنیدنی که تاکنون به چاپ بیستم رسیده و با نثری روان، ساده و طنزگونه نگاشته شده است.
داستان مربای شیرین درباره پسربچهای به نام جلال است که یک شیشه مربا خریده اما هر چه تلاش میکند نمیتواند در آن را باز کند. او از مادر، همسایهها و اهالی محلشان نیز کمک میگیرد تا بتواند این کار را انجام دهد اما متاسفانه هیچکس قادر به باز کردن در مربای شیرین نیست.
اما جلال بیتوجه به حرفهای دیگران اصرار دارد که منشاء این مسئله را بیابد؛ به همین خاطر ابتدا نزد مغازهدار میرود اما وقتی نتیجهای نمیگیرد، به سراغ رئیس کارخانه مرباسازی میرود و حتی شکایتش را با اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و بهداشتی مطرح میکند. سرانجام این موضوع رسانهای میشود و ماجراهای جالب و هیجان انگیزی اتفاق میافتد.
کتاب صوتی مربای شیرین به خاطر کشش داستانی بالا علاوه بر جذب کودکان و نوجوانان میتواند والدین آنها را نیز با خود همراه کند. همچنین مرادی کرمانی توانسته نکات آموزندهای را در لابهلای داستان خود بیاورد و مفاهیمی نظیر حقوق شهروندی، گرفتن حق، تلاش کردن و... را یادآوری کند.
در سال 1380 نیز مرضیه برومند براساس این کتاب فیلمی سینمایی به همین نام ساخت که فضایی کمدی و سرگرمکننده دارد.
کتاب صوتی مربای شیرین برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب دوست داشتنی برای کودکان 10 تا 12 سال و نوجوانان جذابیت فراوانی خواهد داشت.
هوشنگ مرادی کرمانی را بیشتر بشناسیم:
یکی از محبوبترین و مشهورترین داستان نویسان ادبیات کودک و نوجوان، هوشنگ مرادی کرمانی (Houshang Moradi Kermani) نام دارد. او در سال 1323 در روستای سیرچ کرمان به دنیا آمد و سالهای ابتدایی زندگی خود را در روستا و در کنار پدربزرگ و مادربزرگش گذراند؛ چرا که مادرش از دنیا رفته بود و پدرش به نوعی بیماری روانی – عصبی مبتلا بود و نمیتوانست از فرزندش مراقبت کند.
مرادی کرمانی در دوران جوانی به تهران آمد و در دانشکده هنرهای دراماتیک به تحصیل مشغول شد و هم زمان لیسانس خود را در رشته زبان انگلیسی نیز دریافت کرد.
این نویسنده ایرانی از سال 1339 برای رادیو محلی کرمان مینوشت و از سال 1347 داستان نویسی را به صورت حرفهایتر دنبال کرد و به چاپ آثارش در مطبوعات پرداخت. قصه طنزآلود «کوچه ما خوشبختها» اولین داستانی بود که در مجله خوشه به چاپ رسید.
سه سال بعد هوشنگ مرادی کرمانی اولین کتاب خود به نام «معصومه» و پس از آن «من غزال ترسیدهای هستم» را منتشر کرد. اما مجموعه داستان «قصههای مجید» را در سال 1352 نوشت؛ کتابی که باعث شهرت هر چه بیشتر این نویسنده شد و توانست جایزه مخصوص کتاب برگزیده سال 64 را از آن خود کند.
هوشنگ مرادی کرمانی جز معدود نویسندگانی ایرانیست که توانسته چندین بار نامزد جایزه جهانی اندرسن (مخصوص کودک و نوجوانان) شود و آثارش در سطوح بین المللی طرفدارانی پیدا کند.
همچنین کارگردانان بزرگی همچون «صدیق برمک، کیومرث پوراحمد، ابراهیم فروزش، محمدعلی طالبی، داریوش مهرجویی، فرهنگ خاتمی و مرضیه برومند» از روی داستانهای مرادی کرمانی اقتباس کردهاند که مشهورترین آنها مجموعه تلویزیونی «قصههای مجید» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» نام دارد.
آثار او به زبانهای فرانسوی، اسپانیایی، عربی، هندی، آلمانی، اسپرانتو، انگلیسی، هلندی و ارمنی ترجمه شده است که برخی از آنها عبارتند از: «آبانبار، مثل شب چهارده، مربای شیرین، نخل، مشت بر پوست، پلوخورش، لبخند انار، شما که غریبه نیستید، نازبالش، ته خیار، نه تر و نه خشک، کبوتر توی کوزه و...»
جوایز و افتخارات هوشنگ مرادی کرمانی:
- برنده جایزه مهرگان ادب
- عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا
- جایزه کتاب سال 1994 کودکان و نوجوانان اتریش
- کاندید جایزه جهانی اندرسن در سال 1986 میلادی
- کاندید جایزه جهانی اندرسن در سال 2014 میلادی
- برگزیده پنجمین دوره چهرههای ماندگار در سال 1384
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن 1372)
- جایزه خوزه مارتینی (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین) در سال 1995 میلادی
در بخشی از کتاب صوتی مربای شیرین میشنویم:
مادر پشت میزی نشسته بود و کار میکرد. جلوی مانتوهای دخترانه علامت گذاری میکرد که کس دیگری دکمهشان را بدوزد. مادر توی کارگاه خیاطی بود، دستهایش تند و تند کار میکرد ولی فکرش توی کارگاه نبود.
- آخ آخ! چه بلایی سر خودش آورده! رفته زیر ماشین؟ ماشین زده بهش؟ افتاده توی جوب؟ سرش خورده به جدول؟ اول بیهوش شده بعد راننده در رفته، مردم جلال رو بردن بیمارستان. توی کیفش رو گشتن، کارت تحصیلیش توی کیفش بوده، از روش شماره تلفن مدرسه رو پیدا کردن... اصلا کارتت رو برداشتی؟ هی گمش میکنی! هر چی پیداش میکنم و میذارم توی کیفت، درش میاری و میندازیش این ور اون ور. روی دفترهات اسمت رو نوشتی؟ نکنه با بچهها رفتی پارک؟ رفتی سینما؟ نه نه... تو سرخود همچین کارهایی نمیکنی. اصلا غلط میکنی که به جای مدرسه بری سینما. بی اجازه من آب هم نمیخوری! هر چی هست زیر سر این شیشه مرباست!
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی مربای شیرین |
نویسنده | هوشنگ مرادی کرمانی |
راوی | حسن علیکرمی |
ناشر چاپی | انتشارات معین |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲ ساعت و ۱۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان طنز نوجوان، کتاب داستان کودک |
کتاب مربای شیرین اثر نویسنده نام آشنای ایرانی هوشنگ مرادی کرمانی که قلمی شیوا و نثری فصیح دارد و با اینکه به او نسبت نویسندگی کودکان را میدهند ولی به نظر من مطالعه آثار ایشان برای همه سنین نه تنها خوب است که واجب است در نوشتههای مرادی کرمانی مسائل ریز اجتماعی با ظرافتی خاص مطرح شده است که این مطلب بر حلاوت آثار او اثر صد چندان دارد و مسائلی که شاید برای ما خیلی پیش پا افتاده باشد چنان بیان میگردد که باعث میشود در ذهن خواننده مانند نکتهای حک و برای همیشه باقی بماند. داستان مربای شیرین از آن جا آغاز میشود که باز نشدن یک شیشه مربا برای یک نوجوان سئوال بر انگیز میگردد و ادامه داستان را میتوانید هم در کتاب چاپی و هم در کتاب صوتی آن مطالعه بفرمایید و از آن کمال لذت را ببرید. با تشکر فراوان از انتشارات معین بابت چاپ این اثر و ناشر صوتی این اثر نوین کتاب گویا و سایت خوب کتابراه.
موفق باشید