معرفی و دانلود کتاب صوتی قاشق چای خوری
برای دانلود قانونی کتاب صوتی قاشق چای خوری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی قاشق چای خوری
کتاب صوتی قاشق چای خوری نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی، از 15 داستان کوتاه تشکیل شده که برخلاف سایر آثار این نویسنده برجسته ایرانی مخاطبان آن بزرگسالان هستند و مضمون آنها به عشق، جنگ و فقدان اشاره دارد.
درباره کتاب صوتی قاشق چای خوری:
اگر تا به حال آثار هوشنگ مرادی کرمانی را خوانده یا شنیده باشید، حتما با قلم درخشان و صمیمی او آشنا هستید و میدانید که این نویسنده معمولا فضای روستایی و آدمهای غیر شهری را محور موضوعات داستانهایش قرار میدهد و در اغلب اوقات مخاطبان آثارش کودکان و نوجوانان هستند. با این حال او در آخرین اثر خود با نام کتاب صوتی قاشق چایخوری، پانزده داستان کوتاه نوشته که رنگ و بویی عاشقانه و غم انگیز دارند و زمان و مکان قصهها در فضای شهری رخ میدهد.
چهار داستان از مجموعه داستان قاشق چایخوری قبلا در نشریه داستان به چاپ رسیده بود اما بقیه آنها همگی جدید هستند. همچنین داستانهای «باع کاکا، ستاره، عاروسو و پتوس بهرام پتوس نگار» مضامینی عاشقانه دارند و داستانهایی نظیر «سه چرخه و بابا جان» به مفهوم جنگ اشاره میکنند.
اما شاید یکی از تاثیرگذارترین داستانهای کتاب قاشق چایخوری، داستان نمک باشد که مرادی کرمانی زلزله بم سال 82 را به خوبی به تصویر کشیده و غم و اندوه و سختیهای مردم این دیار را توصیف کرده است.
هوشنگ مرادی کرمانی پس از انتشار این کتاب اعلام کرد که دیگر نمیخواهد داستانی بنویسد و از دنیای نویسندگی خداحافظی کرده است.
کتاب صوتی قاشق چای خوری برای چه کسانی مناسب است؟
اگر اهل شنیدن داستانهای کوتاه ایرانی باشید، از این کتاب نیز لذت خواهید برد.
هوشنگ مرادی کرمانی را بیشتر بشناسیم:
یکی از محبوبترین و مشهورترین داستان نویسان ادبیات کودک و نوجوان، هوشنگ مرادی کرمانی (Houshang Moradi Kermani) نام دارد. او در سال 1323 در روستای سیرچ کرمان به دنیا آمد و سالهای ابتدایی زندگی خود را در روستا و در کنار پدربزرگ و مادربزرگش گذراند؛ چرا که مادرش از دنیا رفته بود و پدرش به نوعی بیماری روانی – عصبی مبتلا بود و نمیتوانست از فرزندش مراقبت کند.
مرادی کرمانی در دوران جوانی به تهران آمد و در دانشکده هنرهای دراماتیک به تحصیل مشغول شد و هم زمان لیسانس خود را در رشته زبان انگلیسی نیز دریافت کرد.
این نویسنده ایرانی از سال 1339 برای رادیو محلی کرمان مینوشت و از سال 1347 داستان نویسی را به صورت حرفهایتر دنبال کرد و به چاپ آثارش در مطبوعات پرداخت. قصه طنزآلود «کوچه ما خوشبختها» اولین داستانی بود که در مجله خوشه به چاپ رسید.
سه سال بعد هوشنگ مرادی کرمانی اولین کتاب خود به نام «معصومه» و پس از آن «من غزال ترسیدهای هستم» را منتشر کرد. اما مجموعه داستان «قصههای مجید» را در سال 1352 نوشت؛ کتابی که باعث شهرت هر چه بیشتر این نویسنده شد و توانست جایزه مخصوص کتاب برگزیده سال 64 را از آن خود کند.
هوشنگ مرادی کرمانی جز معدود نویسندگانی ایرانیست که توانسته چندین بار نامزد جایزه جهانی اندرسن (مخصوص کودک و نوجوانان) شود و آثارش در سطوح بین المللی طرفدارانی پیدا کند.
همچنین کارگردانان بزرگی همچون «صدیق برمک، کیومرث پوراحمد، ابراهیم فروزش، محمدعلی طالبی، داریوش مهرجویی، فرهنگ خاتمی و مرضیه برومند» از روی داستانهای مرادی کرمانی اقتباس کردهاند که مشهورترین آنها مجموعه تلویزیونی «قصههای مجید» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» نام دارد.
آثار او به زبانهای فرانسوی، اسپانیایی، عربی، هندی، آلمانی، اسپرانتو، انگلیسی، هلندی و ارمنی ترجمه شده است که برخی از آنها عبارتند از: «آبانبار، مثل شب چهارده، مربای شیرین، نخل، مشت بر پوست، پلوخورش، لبخند انار، شما که غریبه نیستید، نازبالش، ته خیار، نه تر و نه خشک، کبوتر توی کوزه و...»
جوایز و افتخارات هوشنگ مرادی کرمانی:
- برنده جایزه مهرگان ادب
- عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا
- جایزه کتاب سال 1994 کودکان و نوجوانان اتریش
- کاندید جایزه جهانی اندرسن در سال 1986 میلادی
- کاندید جایزه جهانی اندرسن در سال 2014 میلادی
- برگزیده پنجمین دوره چهرههای ماندگار در سال 1384
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن 1372)
- جایزه خوزه مارتینی (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین) در سال 1995 میلادی
در بخشی از کتاب صوتی قاشق چای خوری میشنویم:
شهر گاوی بود نیمه کشته، نیمه جان؛ زخمی و خشمگین که درد میکشید و در خود میپیچید و میلرزید. نعره میزد؛ تو خاک و خل و دود و آتش دستوپا میزد. سر بر زمین و خانه و کوچه و دیوار و درخت میکوفت. ویران میکرد و میجنبید؛ ضجه میزد.
نیمه شب بود؛ خفاش، کلاغ و گنجشکها خواب زده و بیتاب میان نخلها میپریدند و به تنه درختها میخوردند، فریاد میکشیدند. ماه هم بالا تو آسمان آرام نشسته بود و نگاه میکرد. لکههای مهتاب از لای درختها بر زمین جنبان و بیتاب میافتاد.
فرهاد توی هیاهوی زجر و زخم و زجه موره در خشت و خرابه راه مییافت و از خارستانها و نخلستانها میگذشت. پای برهنه بر خار و خشت و خرما و سنگ و شیشه و چوب میگذاشت. لباس زندان داشت؛ پشت پیچ را میپایید و میگریخت.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی قاشق چای خوری |
نویسنده | هوشنگ مرادی کرمانی |
راوی | رضا بابک، شهین نجف زاده |
ناشر چاپی | انتشارات معین |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان کوتاه ایرانی |
باز هم کتابی عالی از هوشنگ مرادی کرمانی با نام قاشق چای خوری. کتابی که از مجموعه داستان تشکیل شده و هر داستان حال و هوای خودش را دارد که این خود به بلاغت آن افزوده است و در هر لحظه در یک داستان دیگر زندگی میکنید و این عالی است. مرادی کرمانی با اینکه به گفته خیلیها از ادبیات کودک پیروی میکند ولی به نظر من کتابهای ایشان را همه باید مطالعه کنند زیرا تجربیاتی را منتقل میکند که خود، خود زندگی است.
هوشنگ مرادی کرمانی با علم به اینکه ایشان خود در زندگی پدر و مادر نداشتهاند و با سختی خاص خود به دنیا نگاه کردهاند و برای همین فضای هر داستان فضای خاص خود آن است. مطالعه آثار هوشنگ مرادی کرمانی را به همه پیشنهاد میکنم از کتاب خاصی نام نمیبرم چون همه آثار ایشان در جایگاه خود بسیار آموزنده و زیباست.
همچنین چون ایشان هم در محیط روستا و شهر کوچک و هم کلان شهر تهران زندگی کرده است قلمی شیوا و موثر دارد برای همین آثاری را خلق کرده که با گوشت و پوست مردم هماهنگ است و داستان به عمق روح مینشیند.
هر داستان مجموعه از زبانی نقل شده است که این خود باعث میشود که داستان به یک سیر ادامه پیدا نکند و با موجودیت داستانها به یکباره در فضای دیگری قرار میگیرید که گاهاً با داستان قبلی 180 درجه تفاوت دارد که این خود به فصاحت آن افزوده است. حتی در خیلی از موارد ردپای معماری را هم به خوبی در آثار او نمایان است که حتی یک دانشجوی معماری میتواند در حین مطالعه از روی صحنهها طراحی دست آزاد کرد که برای خودش یک نگاه دقیق و عمیق است. با این صورت نوشته ایشان تعریف فضای معماری را با فضای داستان یکی کرده است که خود اشتیاق برای مطالعه را چندین برابر میکند.