معرفی و دانلود کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد: فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکلگیری خاورمیانهی معاصر
برای دانلود قانونی کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد: فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکلگیری خاورمیانهی معاصر
خاورمیانه از چه زمانی سرزمینی شد که اکنون آن را میشناسیم و در آن زیست میکنیم؟ دیوید فرامکین در کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد به شرح و تفصیل و تفسیر این موضوع میپردازد. این اثر در شمار پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار دارد.
دربارهی کتاب صوتی صلحى که همهى صلحها را بر باد داد
چنانکه دیوید فرامکین در کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد (A Peace to End All Peace) بیان میکند، مرزهای ملی مدرن خاورمیانه توسط متفقین و پس از شکست امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول ترسیم شدهاند. این کتاب صوتی شرح بسیار کاملی از ابعاد گونهگون این مرزکشی، چگونگی پدید آمدن آن و پیامدهای متداوم آن میپردازد. از نحوهی ورود امپراتوری عثمانی به جنگ تا حل و فصلی که در سال 1922 رقم میخورد.
خاورمیانه از دیرباز همچون نسجی چهلتکه تنوع گستردهای از ادیان، فرهنگها، ایدئولوژیها، ملیتها و جاهطلبیهای بسیار را در خود جای داده است. دیوید فرامکین در کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد روایتی پژوهیده و مستند از چگونگی شکلگیری خاورمیانه ارائه میدهد. سرزمینی که در طول تاریخ جنگهای فراوانی را تجربه کرده است و خون مردمان بسیاری را در خاک خود کشیده است. جنگها و بلایا و ناخوشیهای طول و دراز ساکنان خاورمیانه دستمایهی نگارش و سرایش آثار ادبی بسیاری شده است. اما این پهنه از جهان از چه زمانی چنین شکل و شمایلی به خود گرفت و خاورمیانهای شد که ما اکنون آن را میشناسیم و اخبار گوشه به گوشهی آن را دنبال میکنیم و خود نیز در خاک آن ریشه داریم؟
دیوید فرامکین در این کتاب صوتی خط روشنی از وقایع 100 سال پیش تا رویدادهای اخیر خاورمیانه را در اختیار مخاطب خود میگذارد. از خصومت بین اعراب و اسرائیلیها تا تنشهای خشونتآمیز در عراق و پاکستان و لبنان؛ درگیریهایی که ریشه در میراث سیاسی منطقه دارد. درک این سیر با تمام پستیها و بلندیهایش برای شناخت منسجم و دقیق از خاورمیانه ضروری است.
ترجمهی حسن افشار را از این اثر با صدای مهدی صفری میشنوید. کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد به همت نشر صوتی آوانامه و انتشارات ماهی تهیه و منتشر شده است.
افتخارات کتاب صوتی صلحى که همهى صلحها را بر باد داد
- نامزد جایزه پولیتزر در سال 1990
- از آثار پرفروش نیویورک تایمز
- نامزد جایزه حلقه ملی منتقدان کتاب در بخش عمومی غیرداستانی در سال 1989
- نامزد نهایی جایزه ادبی پولیتزر
نکوداشتهای کتاب صوتی صلحى که همهى صلحها را بر باد داد
- داستانی حماسی درباره تباهی و سرخوردگی و هم زمان پرشکوه و جلال. (ژورنال وال استریت)
- روایتی جذاب که هم رویدادهای گذشته را بازگو میکند و هم روشی مفید برای اندیشیدن به آنها را ارائه میدهد. (نیویورکر)
- یکی از نخستین آثاری که بینشی همه جانبه درباره رخدادهای مصر، فلسطین، ترکیه و مناطق عرب زبان آسیا ارائه میدهد. (نیویورک تایمز)
- شگفتانگیز... در این سالها هیچ کتابی تا این حد باعث بهبود درک ما نسبت به وقایع تاریخی خاورمیانه نشده است. (نقد کتاب لس آنجلس)
کتاب صوتی صلحى که همهى صلحها را بر باد داد مناسب چه کسانی است؟
اگر به مطالعات خاورمیانه و کتابهای سیاسی علاقهمند هستید، شنیدن این کتاب صوتی را از دست ندهید.
با دیوید فرامکین بیشتر آشنا شویم
نویسنده، حقوقدان و تاریخدان آمریکایی دیوید هنری فرامکین (David Fromkin) در سال 1932 زاده شد و در سال 2017 از دنیا رفت. او بیشتر شهرتش را به خاطر انتشار اثر پژوهشی صلحى که همهى صلحها را بر باد داد، به دست آورد و به خاطر نگارش این اثر نامزد جایزه پولیتزر و جایزه حلقه ادبی منقدان کتاب شد. علاوه بر این اثر، او شش کتاب دیگر نیز منتشر کرده است.
در بخشی از کتاب صوتی صلحى که همهى صلحها را بر باد داد میشنویم
از آغاز بازی بزرگ تا قرن بیستم امنیت راه شرق بزرگترین دغدغه و نگرانی رهبران بریتانیا بود. از 1877 که ملکه ویکتوریا عنوان امپراتور هند را هم بر خود نهاد بریتانیا تبدیل به دو امپراتوری شد. از این رو راه بین دو امپراتوری حکم شاهرگ حیاتی آنها را پیدا کرد؛ اما شمشیر تزار با سایهی سنگینی بالای آن آویخته بود.
گویا رهبران بریتانیا این احتمال را در نظر نمیگرفتند که وقتی امپراتوریشان را به سمت جنوب و شرق توسعه میدادند، روسیه به سبب الزامات تاریخی خود که ارتباطی هم با هند یا بریتانیا نداشت، ناچار به واکنش میشد. تزارها و وزیرانشان تسخیر جنوب و شرق را تقدیر کشورشان میدانستند. همانطور که آمریکاییها در آن زمان فتح غرب را تقدیر مسلم خود میدیدند. هر دو گروه فاتحان رؤیای اشغال سراسر قاره را در سر میپروراندند. صدر اعظم روسیه شاهزاده گورچاکوف در 1864 این نکته را کمابیش با همین عبارات در یادداشتی دربارهی اهدافش برای کشور ذکر کرد. او مدعی شد نیاز روسیه به امنیت در مرزهایش چارهای جز بلعیدن حکومتهای فاسد جنوبی باقی نمیگذارد. شاهزادهی روسی نوشت: «ایالات متحده در آمریکا، فرانسه در الجزایر و هلند در مستعمراتش همه به راهی کشیده شدهاند که در آن ضرورت زمان نقش بیشتری دارد تا جاهطلبی. بزرگترین مشکل این است که بدانیم کجا باید توقف کنیم.»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد: فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکلگیری خاورمیانهی معاصر |
نویسنده | دیوید فرامکین |
مترجم | حسن افشار |
راوی | مهدی صفری |
ناشر چاپی | نشر ماهی |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲۸ ساعت و ۵۴ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی تاریخ خاورمیانه، کتابهای صوتی تاریخ سیاسی |
کتاب بازیهای دیپلماتیک کسانی چون سایکس، و و کرزن، جورج لوید چرچیل از انگلیس با همراهی فرانسه آمریکاست. داستان متفقین در برابر آلمان و کشورگشاییهای روس است.
اینکه چطور پادشاهی عثمانی تکه تکه میشود تا با آلمان همراه نشود وچطور از دل آن ترکیه، عربستان، سوریه و فلسطین شکل میگیرد.
اینکه چطور سراغ فیصل در سوریه و ابن سعود در عربستان میروند، چطور یهودیان را به فلسطین گسیل میدارند و اعلامیههایی که خطوط مرزی این منطقه را تعیین میکند. چطور فرانسه در بیروت میماند و چطور بینالنهرین جدا شده و حاکمان عراق و عمان پدید میآیند.
از آن سو داستان بخارا و خیوه و افغانستان هم هست. در تاریخ همیشه از کشورگشاییها خواندهایم. اما این کتاب متعلق به زمانیست که امپراتوریها درهم میشکند و مرزهای جدید شکل میگیرد. اینکه چطور فرانسه و بریتانیا از یکسو و المان و روسیه از سویی دیگر برای این منطقه نقش بازی کردهاند.
برامدن کمال پاشا و رضا خان در همان زمان و نقش انها در این بازی پیچیده جهانی هم هست.
جالبتر اینکه تصوری که از استقلال ایران داریم و چراییاش در این منطقه بحران زده خواندنیست.
کتاب تاریخ خاورمیانه از جنگ جهانی اول ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۲ است.
به جد خواندنش را توصیه میکنم. تاریخ فشرده و پژوهیدهایست که در آن نویسنده راویست و طرفداری ندارد. سخت است که بشود در یک کتاب و منبع این حجم از اطلاعات تاریخی در کنار هم و در نسبت با هم تعریف شود.