معرفی و دانلود کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟
برای دانلود قانونی کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟
درحالیکه خاورمیانه در برابر طوفانی از تحولات سیاسی و اجتماعی قرار دارد، محمد ایوب در کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ از هم پاشیدن خاورمیانه را بررسی و دگرگونیهای اخیر را در این منطقه تشریح میکند. این کتاب کوتاه و منسجم که در حوزهی روابط بینالملل و مطالعات خاورمیانه قرار میگیرد، تصویری بهروز، تحلیلی و مستدل از چالشهای پیچیده این منطقهی حساس ارائه میکند.
دربارهی کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟
پس از شروع بهار عربی در دسامبر 2017، منطقهی خاورمیانه پر از ناپایداری، رقابت بر سر قدرت و سردرگمی شد و تحولات بسیاری در آن شکل گرفت. دولتهای سنتی این منطقه به مرور در حال فروپاشی هستند، اسلامگرایی سیاسی با چهرههای معتدل و رادیکال تأثیرگذار شده و ورود بازیگران بینالمللی بحرانهای این منطقه را تشدید کرده است. محمد ایوب (Mohammed Ayoob) در کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ (?Will the Middle East Implode) بر تحولات اخیر در منطقهی خاورمیانه مطالعه میکند و مهمترین مسائل این منطقه را مانند جدال فلسطین و اسرائیل یا مسئلهی هستهای ایران بررسی میکند تا در نهایت به این سؤال پاسخ دهد که آیا خاورمیانه در حال فروپاشی است یا خیر؟
کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ کتابی کوتاه اما جامع است که در شش فصل مختصر تنظیم شده تا فرصتی ارزشمند برای فهم بهتر وضعیت پیچیده و چندلایهی این منطقه فراهم کند. محمد ایوب، این کتاب را با شرحی درباره تشدید ناپایداریها پس از بهار عربی شروع میکند و به مسائلی مانند ریشهها و پیامدهای ظهور اسلامگرایی در دوران جدید، تداوم مناقشات فلسطین-اسرائیل، رقابت ایران و عربستان و نفوذ بازیگران جهانی میپردازد.
محمد ایوب در یکی از فصلهای مجزا و کلیدی کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ نگاهی تاریخی و تحلیلی به سیاست هستهای ایران میاندازد و ایجاد «منطقه بدون سلاح اتمی» را پیشنهاد میدهد. نویسنده در نهایت جمیع مسائل منطقه را ترکیب کرده و تحلیلی از آیندهی خاورمیانه ارائه میدهد. محمد ایوب با نگاهی واقعگرا و تا حدی بدبینانه، هشدار میدهد که بدون تدبیر سیاسی، خاورمیانه در معرض انفجار یا مجموعهای از فروپاشیها قرار دارد که نهتنها خاورمیانه، بلکه جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
در مجموع، کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ با وجود برخی کمبودها، روایتی ساختاریافته و خواندنی از اسلامگرایی، رقابتهای منطقهای و مسئلهی هستهای ایران ارائه میدهد و نویسنده با قلمی روان و بدون پیچیدگی فنی، تحلیلی عمیق و متوازن از مسائل خاورمیانه را در اختیار خواننده میگذارد.
کتاب حاضر را انتشارات آوند دانش با ترجمهی شیدا سرمدی منتشر کرده است.
نکوداشتهای کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟
- کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ از نظر فکری جذاب و ژرف است و کتابی است دربارهی آتشسوزی معاصر که این منطقهی حیاتی را متشنج میکند.» (دنی پُستل، مرکز مطالعات خاورمیانه، دانشگاه دنور)
- این کتاب گزارشهای نافذی از آنچه در هر کشور میگذرد، ارائه میدهد و نشان میدهد چگونه چرخش نیروهای داخلی و خارجی بحران جهانی را رقم زده است. (ریچارد فالک، استاد دانشگاه پرینستون و گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین اشغالی)
- کتاب کوتاه محمد ایوب تحلیلی درخشان از سیاست خاورمیانه است که خواندن آن همزمان تلخ ولی ضروری است. (پاتریک سیل، نویسندهی کتاب «مبارزه برای استقلال عرب: ریاضالصلح و سازندگان خاورمیانه نوین»)
کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان و متخصصان روابط بینالملل، روزنامهنگاران و تحلیلگران سیاسی و همهی کسانی که به مطالعه در زمینهی مسائل خاورمیانه در سالهای اخیر علاقهمند هستند، میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند.
در بخشی از کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ میخوانیم
بهار عربی در کشورهای مختلف منطقه پیامدهای متفاوتی داشته و خواهد داشت. با اینکه تا همین اواخر بهنظر میرسید تحولات تونس نسبتاً آرام و بیدردسر بوده، در سایهی ماهیت سرسخت احزاب مخالف و گرایشات افراطی عناصر سلفی در جامعهی تونس، این تحول، در بخش وسیعی با مشکلات عمده مواجه شد. کودتای مصر هم نهتنها اختلافات شدیدی در داخل کشور برانگیخت، بلکه به کودتایی نظامی انجامید که موجب سقوط اولین رئیسجمهور منتخب کشور و کشتار دستکم هزار نفر از حامیانش شد. این کودتا و پیامدهای آن نشان داد که پرجمعیتترین کشور عربی احتمالاً برای مدتی طولانی دستخوش بیثباتی و نزاع داخلی نسبتاً شدیدی خواهد شد.
از بهار عربی اینطور برمیآید که برانداختن دولتهای کهنه آسانتر از جایگزینکردن آنهاست. لیبی که تقریباً به هرجومرج کشیده شده بهواسطهی فراست رهبرش دستکم موقتاً از این وضعیت عقبنشینی کرده است. با وجود این، سرایت تغییر رژیم به کشورهای همسایه از قبیل الجزیره و مالی میتواند به بیثباتی شدیدی منجر شود. سوریه اما به خوششانسی لیبی نبوده است. اگر رژیم اسد سقوط کند، فرصت مناسبی دست میدهد تا سوریه به کشورهای کوچک قومی و فرقهای تقسیم شود که دائماً با هم درگیرند. اکنون آشکار شده که نزاع در سوریه آثار منفی عظیمی خصوصاً بر روابط درونفرقهای کشورهای همسایه مانند لبنان و عراق که آنها نیز جوامعی درهمشکستهاند، داشته و این امر، هلال حاصلخیز را به منطقهای دائماً درگیر تبدیل میکند.
بنابراین همان طور که در فصلهای آتی نشان خواهیم داد، خاستگاه همه یا بیشتر این درگیریها در خاورمیانه، روابط داخلی بوده و بهار عربی فقط پیوند میان این درگیریها را محکمتر کرده است. این درگیریها بر هم تأثیر گذاشته و کل منطقه را به انفجار درونی نزدیکتر کردهاند. بصیرت سیاسی و خلاقیت دیپلماتیک میتواند خاورمیانه را از لبهی پرتگاهی که روی آن دیده میشود، نجات دهد.
فهرست مطالب کتاب
1) پس از بهار عربی
2) چالش اسلامگرایی
3) بنبست در فلسطین
4) رقابتهای منطقهای و جهانی
5) ایران و توانمندی هستهای
6) خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟
سرانجام
پینوشت
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب خاورمیانه در آستانهی فروپاشی؟ |
نویسنده | محمد ایوب |
مترجم | شیدا سرمدی |
ناشر چاپی | انتشارات آوند دانش |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 135 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7022-77-1 |
موضوع کتاب | کتابهای سیاست خارجی، کتابهای بیداری اسلامی، کتابهای تاریخ خاورمیانه |