معرفی و دانلود کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی: توتالیتاریسم در خلا شکل نمیگیرد
برای دانلود قانونی کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی: توتالیتاریسم در خلا شکل نمیگیرد
کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی اثری از ماتیاس دسمت، نویسنده، پژوهشگر و استاد پرآوازهی روانشناسی بالینی است. دسمت در این کتاب به تحلیل و بررسی زمینههای ظهور معضلات روانی در سطح جوامع پرداخته است؛ معضلات و چالشهایی که همگام و همراه با پیشرفتهای افسارگسیختهی فناوری مسیر را برای تشکیل تودهها، قدرتگیری حکومتهای خودکامه و پیدایش توتالیتاریسم هموارتر میسازند.
دربارهی کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی
ماتیاس دسمت (Mattias Desmet) در کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی (The Psychology of Totalitarianism) از مسیر هموارترشده و قابلپیشبینیِ منتهی تمامیتخواهی میگوید که جوامع امروزی به دلایل مختلفی مانند فشار نظامهای خودکامه، تأثیرات سوء رسانههای جمعی، پیشرفتهای فناوری، تنشهای فردی مانند تنهایی، ترس و انزوا و همینطور معضلات اجتماعی نظیر ناامیدی فزاینده با شتابی فزاینده به سوی آن در حرکت هستند؛ مسیری که به کنارهگیری افراد از اجتماع و گریز آنها از ایجاد گروههای مستقل و هدفمند میانجامد و در نهایت به کنترل هرچه بیشتر آنان منتهی میشود.
از ماتیاس دسمت بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین روشنفکران قرن بیستویکم یاد میشود. او در کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی به این موضوع اشاره کرده است که توتالیتاریسم از هیچ به وجود نمیآید و پدیدهای با ماهیت ظهور تصادفی نیست و بسیاری عوامل در بروز آن دخیل هستند. دسمت با بررسی شرایط اجتماعی، تاریخ و تحولات سیاسی و تلفیق آن با رویکردهای روانشناسی به این نتیجه رسیده است که توتالیتاریسم در گذر زمان و در طول حیات بشر همانند یک فیلمنامهی قابل پیشبینی بر پایهی چندین و چند عنصر شکل میگیرد و قدرت مییابد. به باور او پیشرفت تکنولوژی، گسترش اثرگذاری رسانههای جمعی، مکانیسمهای حکومتهای دیکتاتوری در ترویج تنشهای فردی و اجتماعی به جهت کنترل مردم همانند هیپنوتیزم جمعی عمل میکند، به ریشه گرفتن ترس و انزوا در آنان میانجامد و در نتیجه جامعه را هرچه بیشتر به تسلیم در برابر رژیمهای توتالیتر نزدیک میسازد.
دسمت در کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی با ارائهی مثالهای عینی، تجزیهوتحلیلهای متعدد و نتایج سالیان متمادی پژوهش و مطالعه، مراحلی را که به پیدایش توده و در نتیجهی آن قدرت گرفتن تمامیتخواهی منتهی میشود معرفی کرده است. از جملهی مهمترین این موارد میتوان به احساس انزوای فرد از جامعه و فقدان ارتباطات و پیوندهای معنادار با آن، فقدان معنا در زندگی و فعالیتهای شخصی و حرفهای، اضطراب و نارضایتیهای فزاینده، ناامیدی و پرخاشگری که از همین اضطراب ناشی میشوند و... اشاره کرد.
دسمت با تکیه بر نتایج کار هانا آرنت دربارهی توتالیتاریسم، تحلیلهای روانشناختی شفاف و بیپردهای از این موضوع و پیامدهای آن ارائه کرده و به انتقاد از شرایط موجود پرداخته است. او همچنین نسبت به خطراتی که در کمین جوامع امروزی هستند، فناوریهایی که دستکاری میشوند و تولیدات جهتدار رسانههای جمعی هشدار میدهد و راهکارهایی ساده در حوزههای فردی و اجتماعی برای پیشگیری از قربانی شدنِ آزادی معرفی مینماید.
ماتیاس دسمت معتقد است میتوان بدون اینکه برای دیگر خطری ایجاد کرد یا از جانب آنان احساس خطر نمود، به حق آزادی بیان و آزادی تعیین سرنوشت دیگران احترام گذاشت اما برای رسیدن به این نقطه میبایست خود را از میان تودههای افراد جدا کرد تا معنا را در قالب تجربیات زندگی و ارتباطات با دیگر انسانها دریافت و درست از همین نقطه است که تلخی تمامیتخواهی میتواند جای خود را به شیرینی یک زندگی آزادانه بدهد.
کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی را به کوشش نشر جیحون و در همکاری با انتشارات پندار تابان، با ترجمهی امین پورحسن و خوانش هوتن شاطری پور میشنوید.
نکوداشتهای کتاب روانشناسی تمامیت خواهی
- کتاب روانشناسی تمامیت خواهی تحلیلی درخشان است از اینکه چگونه به شرایط کنونی رسیدهایم. (رابرت اف کندی جونیور)
- ماتیاس دسمت هماکنون دوشادوش بزرگانی نظیر آرنت، یونگ و فروید ایستاده و به متفکران معتقد به شکلگیری تودهها پیوسته است. درک و تحلیل او از رفتارهای اجتماعی در جوامع بیثبات امروزی، دریچهای جذاب و بدیع برای نگریستن به ساکنان یک جامعه به روی ما گشوده است. (دیوید مارکس، نویسنده و تهیهکننده)
- ماتیاس دسمت برداشتهای مهم و اثرگذاری را از هر رویدادی که در حال حاضر در جهان اتفاق میافتد در کتاب روانشناسی تمامیت خواهی بیان کرده است. (اوبری مارکوس، پادکستر)
- روانشناسی تمامیت خواهی اثری شگفتانگیز از یکی از نوابغ واقعی جهان امروز است. مصاحبهی من با او و مطالعهی کتابش واقعاً دیدگاهم را نسبت به بسیاری مسائل تغییر داده است. (تاکر کارلسون، مجری شبکهی فاکس نیوز)
- ماتیاس دسمت در کتاب روانشناسی تمامیت خواهی ماهرانه این پرسش را مطرح کرده است که چگونه ممکن است به توتالیتاریسم دچار شویم و تلاش دارد پاسخ این پرسش را با کنکاش در تاریخ و سیاست و روانشناسی بیابد. (هدر هیینگ، زیستشناس تکاملی و نویسنده)
کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی برای چه کسانی مناسب است؟
شنیدن کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی را به علاقهمندان تاریخ، علوم سیاسی و جامعهشناسی پیشنهاد میکنیم. این کتاب همچنین برای دانشجویان، پژوهشگران و کارشناسان این حوزهها مطالبی شنیدنی و جالبتوجه در بر دارد.
در بخشی از کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی: توتالیتاریسم در خلا شکل نمیگیرد میشنویم
دستاورد غایی علم این است که در نهایت تسلیم میشود و به این درک میرسد که نمیتواند اصل راهنما برای انسان باشد. این خرد انسان نیست که در بطن امور قرار میگیرد، بلکه خود انسان است که تصمیمهای اخلاقی میگیرد – انسانی که با همنوعانش و با پدیدههای نامناپذیری ارتباط برقرار میکند که در بطن همهی امور با او حرف میزنند.
اما درخت علم از ابتدا شاخهی دیگری را در جهتی دیگر رویاند، درست در جهت مخالف راهکار اولیهی علم. برخی افراد با تکیه بر دستاوردهای بزرگ علمی از ذهنِ باز دور شدند و به باور رسیدند؛ علم برای آنها به ایدئولوژی تبدیل شد.
شاخهی مکانیستی-مادیگرا، که به آن علوم پایه هم میگویند، ما را بیشتر از شاخههای دیگر مجذوب کرد. اصول این علم ساده (قوانین مکانیکی)، موضوع آن دقیق (ملموس، دنیای مرئی) و کاربردی بودنش (از ماشین بخار تا تلویزیون و بمب اتم تا اینترنت) شگفتانگیز بود. این علم از هر جهت میتوانست انسان را شیفتهی خود کند. انسان با این شاخه از علم فضا را فتح میکند؛ ما را قادر میسازد تا آنچه را در طرف دیگر سیاره اتفاق میافتد ببینیم و بشنویم و فعالیت مغز را مجسم کنیم.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی روانشناسی تمامیت خواهی: توتالیتاریسم در خلا شکل نمیگیرد |
نویسنده | ماتیاس دسمت |
مترجم | امین پورحسن |
راوی | هوتن شاطری پور |
ناشر چاپی | انتشارات پندار تابان |
ناشر صوتی | انتشارات کتابسرای نیک |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۸ ساعت و ۵۸ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه سیاسی، کتابهای روانشناسی بزرگسالان |