معرفی و دانلود کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد
برای دانلود قانونی کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد
کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد نوشتهی سوتلانا آلکسیویچ، یکی از پرفروشترین کتابهای دنیاست که روایتی عجیب و زنانه از جنگ جهانی دوم ارائه میدهد. در این اثر زنان اهل شوروی پس از سالها از تجربیاتشان میگویند؛ اینکه در زمان جنگ به عنوان سرباز در کنار مردان جنگیده و تجربیات تلخ و سختی را از سر گذراندهاند. آلکسیویچ که برنده جایزه نوبل نیز شده، تاکنون تاریخنگاریها و روایات مختلفی از موضوع جنگ نوشته است.
درباره کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد:
از جنگهای جهانی اول و دوم کتاب و فیلم و آثار هنری متعددی ساخته و روایت شده است اما کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد (The Unwomanly Face of War) قصهای عجیب و متفاوتی برای شما دارد. مونولوگهایی از زنانی که در جنگ حضور داشته و به عنوان پرستار، تکتیرانداز، خلبان، رخت شور، پارتیزان، بیسیمچی و… تجربه خود را از جنگ جهانی دوم به عنوان شاهدان عینی بیان میکنند. این رمان بارها تجدید چاپ شده و بیش از دو میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.
کتاب جنگ چهرهی زنانه ندارد یک اعتراف، سند و ثبت حافظه افراد به شمار میرود که بیش از 200 زن در آن توصیف میکنند که چگونه دختران جوانی که آرزوی عروس شدن و زندگی معمولی را داشتند، در سال 1941 به عنوان سرباز راهی جبهههای جنگ میشوند.
براساس تاریخ، بیش از 500000 زن اهل شوروی در جنگ جهانی دوم، با مردان در نبردها مشارکت داشتند. زنان نه تنها مجروحان را نجات داده و بانداژ میکردند، بلکه با اسلحه تک تیرانداز شلیک کردند، پلها را منفجر کردند، دشمنان را شناسایی کردند و آنها را کشتهاند.
آنها دشمنانی را کشتند که با شقاوت بیسابقهای به سرزمین، خانه و کودکانشان حمله کرده بودند. سوتلانا الکساندرا آلکسیویچ نویسنده این کتاب، چهار سال بر روی این اثر کار کرد و با بازدید از 100 شهر و روستا و ضبط داستانها و خاطرات زنان جانباز جنگ، این کتاب فوقالعاده را گردآوری کرد.
سوتلانا الکساندرا آلکسیویچ را بیشتر بشناسیم:
سوتلانا الکساندرا آلکسیویچ (Svetlana Alexievich) روزنامه نگار، مقاله نویس و مورخ شفاهی بلاروسی است که به زبان روسی مینویسد. او جایزه نوبل ادبیات را در سال 2015 دریافت کرد و آکادمی سوئد او را به خاطر روایات چندصدایی که مظهر رنج و شجاعت در روزگار معاصر است، شایسته نوبل دانست. آلکسیویچ اولین نویسندهای از کشور بلاروس به شمار میرود که این جایزه را دریافت کرده است.
سوتلانا آلکسیویچ در سال 1948 در ایوانو فرانکیفسک، اوکراین متولد شد و بیشتر عمر خود را در اتحاد جماهیر شوروی و بلاروس امروزی گذراند و مدت طولانی در اروپای غربی تبعید بود. او با شروع کار روزنامهنگاری، ژانر داستاننویسی خود را توسعه داد و لحظات خاص تاریخی را مبتنی بر گفتهها و مشاهدات شاهدان توصیف و روایت کرد. در این روند، او تاریخچه شفاهی چندین واقعه دراماتیک در تاریخ اتحاد جماهیر شوروی را نوشت که عبارتند از: جنگ جهانی دوم، جنگ افغانستان، سقوط اتحاد جماهیر شوروی و فاجعه چرنوبیل.
از جمله کارهای او میتوان به آخرین شاهدان (1985)، پسران زینکی (1990)، صداهایی از چرنوبیل (1997) و زمان دست دوم (2013) اشاره کرد.
کتابهای آلکسیویچ از طریق کلاژ و چسباندن مصاحبههای دقیق شاهدان وقایع، تاریخ شوروی و مردم آن را ترسیم میکند. به گفته دیمیتری بیکوف نویسنده و منتقد روسی، کتابهای این نویسنده مدیون ایدههای نویسنده بلاروسی آلس آداموویچ است، چرا که او احساس میکرد بهترین راه برای توصیف وحشت قرن بیستم با نوشتن داستان رقم نمیخورد، بلکه ثبت شهادت شاهدان بهترین روش است.
کتابهای او پس از سال 1993 توسط انتشارات دولتی بلاروس منتشر نشده، در حالی که ناشران خصوصی در بلاروس فقط دو کتاب او یعنی صداهایی از چرنوبیل و زمان دست دوم را منتشر کردهاند. در نتیجه سایر نقاط جهان او را بیشتر از بلاروس میشناسند.
او خود را یک روزنامهنگار نمیداند بلکه به قول خودش ژانر انتخاب شدهی او ادبیات مستند است؛ یعنی ارائه هنری از اتفاقات واقعی با چاشنی تعبیرهای شاعرانه.
نکوداشتهای کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد:
- شرح آلکسیویچ از جنگ جهانی دوم که از نگاه صدها زن روایت میشود، یک اثر خارق العاده است. موفقیت او به همان اندازه تحسین برانگیز است که تجربیات این زنان نفسگیر به شمار میرود. (گاردین)
- آلکسیویچ به ما نشان میدهد که چگونه زنان ارتشی در طول جنگ و پس از آن حضور داشتهاند. این صداها، به لطف این نویسنده خود بخشی از تاریخ شدهاند. (فایننشال تایمز)
- باشکوه.. او پس از گذشت سالها از جنگ که مردانی درباره مردان مینوشتند و جنگ آنگونه به خاطر سپرده میشد، قصد دارد صدایی را به گوشی نسلی از زنان برساند که علاوه بر قصه گو بودن، جانباز، مادر و همسران کسانی بودند که در جنگ حضور داشتند. آلکسیویچ به خوبی یک تاریخ شفاهی ساده از جنگ جهانی دوم ارائه میدهد. (The New York Times Book Review)
- دلهره آور و هیجان انگیز... آلکسیویچ با روایت این داستانها، خدمتی بزرگ انجام داد. این کتاب داستان زنان فراموششده را بیان میکند و به نقش پررنگ و مهم آنها را اعتبار دوباره میدهد. (واشنگتن پست)
- ما باید تصمیم بگیریم که این کتاب را در کنار گزارشها و اخبار جهان بخوانیم. خانم آلکسیویچ هرگز سعی در ساده سازی ندارد و بدون قضاوت او گوش میدهد، رنج میبرد و زندگی میکند. برای یافتن و ضبط تمام شهادتها، زمان زیادی طول کشید و مسافتهای زیادی طی شده است. ما هنوز احساس میکنیم که کنار او نشسته ایم؛ همراه با او خاطرات پارتیزانها، مبارزان چریکی را که در پشت خط گیر افتاده اند، میشنویم. (وال استریت ژورنال)
کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به کتابهای تاریخی، مخصوصا دوران جنگ جهانی دوم علاقهمند هستید و دوست دارید قصهای زنانه و متفاوت را بشنوید، این کتاب به شما توصیه میشود.
در بخشی از کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد میشنویم:
در طول این چندسال صدها داستان نوشته شده است، روی قفسههای کتابخانهام، صدها نوار کاست ضبط شده و هزاران صفحه مطلب رو هم قرار گرفتهاند. این نوارها را گوش میدهم و این صفحات را مطالعه میکنم. دنیای جنگ بیش از پیش، روی غیرمنتظره خود را به من نشان میدهد؛ پیش از این از خودم چنین سوالهایی نمیکردم؛ مثلا چطور ممکن است که انسان سالها در سنگر یا در کنار آتش و روی زمین خالی بخوابد، شنل بپوشد و چکمه به پا کند و بالاخره نخندد و نرقصد.
لباسهای زنانه و تابستانه به تن نکند، کفشهای زیبای زنانه نپوشد و گلها را فراموش کند. آنها همهشان هجده، نوزده ساله بودند، عادت کردم فکر کنم که جنگ جای زنها نیست؛ زندگی زنانه در جنگ ممکن نیست، تقریبا ممنوع است اما اشتباه میکردم. خیلی زود در دیدارهای اولم با آنها متوجه شدم که زنها از هرچه سخن بگویند حتی از مرگ، همواره زیبایی را به خاطر میآورند. زیبایی بخش غیر قابل انهدام وجودشان بود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی جنگ چهرهی زنانه ندارد |
نویسنده | سوتلانا آلکسیویچ |
مترجم | عبدالمجید احمدی |
راوی | مهسا ملک مرزبان |
ناشر چاپی | نشر چشمه |
ناشر صوتی | رادیو گوشه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۴ ساعت و ۴۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان واقعی خارجی |
و در کل اگر بخواهم در مورد خواندن یا نخواندن کتاب به شما حرفی بزنم باید بگویم که من از شنیدن این کتاب گاهی دلم میشکست از ظلمهایی که حد ندارند
اینکه با اسیر آلمانی هر کاری میکردند و همینطور بر عکس...
ای کاش جاهای خیلی خیلی خشن کتاب حذف میشدند و کسی آنهارا نخواند.