معرفی و دانلود کتاب عکاسی و فلسفه: مقالاتی در باب ماهیت تصویر عکاسی

عکس جلد کتاب عکاسی و فلسفه: مقالاتی در باب ماهیت تصویر عکاسی
قیمت:
۲۵۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب عکاسی و فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب عکاسی و فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب عکاسی و فلسفه: مقالاتی در باب ماهیت تصویر عکاسی

در جهانی که تصویر دیجیتال می‌تواند در لحظه ساخته، ویرایش و تکثیر شود، آیا هنوز می‌توان از حقیقت در عکس سخن گفت؟ اسکات والدن در کتاب عکاسی و فلسفه، به این پرسش پاسخ می‌دهد. او با گردآوری دیدگاه‌های فیلسوفان معاصر، نشان می‌دهد که تصویر دیجیتال چنان قدرتمند است که می‌تواند به‌جای بازنمایی حقیقت، آن را بازسازی کند. این کتاب خواننده را به تأملی عمیق درباره‌ی مرزهای اخلاقی، معرفتی و زیبایی‌شناسی عکس در عصر تکنولوژی فرا می‌خواند.

درباره‌ی کتاب عکاسی و فلسفه

کتاب عکاسی و فلسفه (Photography Philosophy: Essays on the Pencil of Nature)، مجموعه مقالاتی در باب ماهیت تصویر عکاسی است که توسط اسکات والدن (Scott Walden) گردآوری شده‌اند. در ابتدای کتاب، دو مقاله‌ی مهم از کندال والتون و سینتیا فریلند ارائه شده است. این دو نویسنده، به بررسی ماهیت واقع‌گرایی و شفافیت در تصویر عکاسانه پرداخته و دو دیدگاه فلسفی را مطرح کرده‌اند. والتون در مقاله‌ی «تصاویر شفاف»، استدلال می‌کند که عکس‌ها نه صرفاً بازنمایی، بلکه واسطه‌ای برای دیدن مستقیم ابژه‌ها هستند. او معتقد است که عکس‌ها مانند چشم‌های مصنوعی عمل می‌کنند؛ یعنی ما از طریق آن‌ها نه تصویر، بلکه خود سوژه را می‌بینیم.

عکاسی در کشاکش ثبت واقعیت یا بازنمایی آن

دیدگاه کندال والتون، رئالیسم عکاسانه را بر پایه‌ی رابطه‌ی علی میان سوژه و تصویر بنا می‌گذارد؛ چون نور از سوژه به لنز رسیده و تصویر حاصل، وابسته‌ی طبیعی به جهان واقعی است. سینتیا فریلند نیز در مقاله‌ی «عکس‌ها و شمایل‌ها»، به بررسی شباهت میان عکس‌های عکاسانه و شمایل‌های مذهبی می‌پردازد. او بر این باور است که شمایل‌ها تجلی سوژه‌ی خود هستند، نه صرفاً بازنمایی آن؛ و عکاسی نیز می‌تواند چنین نقشی ایفا کند. این دیدگاه، رابطه‌ی احساسی و معنوی مخاطب با تصویر را برجسته می‌کند؛ به‌ویژه در عکس‌هایی که جنبه‌ی نمادین دارند.

رابطه‌ی حقیقت و دروغ در عکاسی، موضوع جذابی است که در کتاب عکاسی و فلسفه مطرح می‌شود. در عصر حاضر به مدد تکنولوژی شاهد تصاویر دستکاری‌شده‌ای در تناقض با واقعیت هستیم. اما از آن جالب‌تر، حق سوژه بر بازنمایی تصویر خود است! در مقاله‌ای تحت عنوان «حقیقت برهنه» به قلم آرتور سی. دانتو، این پرسش مطرح می‌شود که آیا ظاهر مطلوب یک فرد همیشه باید مورد احترام عکاس باشد؟ و به طور کلی، حدود حق هنرمند بر تصویرسازی و حق سوژه بر بازنمایی از خود کجا است؟

معرفی و دانلود کتاب عکاسی و فلسفه

رسالت عکاس و مسئولیت اخلاقی او

در ادامه‌ی کتاب عکاسی و فلسفه، همچنین این پرسش مطرح می‌شود که آیا از نظر اخلاقی درست است که افراد در حالتی نامطلوب یا ناهماهنگ با تصویر ذهنی‌شان از خود، یا حتی با استفاده از تکنولوژی‌هایی که جنبه‌هایی از ظاهر را آشکار می‌کنند که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود، توسط عکاسان به تصویر کشیده شوند؟ این پرسش و پرسش‌های اساسی دیگری که در کتاب حاضر ارائه می‌شوند، همه در جهت بازاندیشی در ماهیت تصویر عکاسانه و جایگاه عکاسی در میان هنرهای دیگر شکل گرفته‌اند.

کتاب عکاسی و فلسفه با گردآوری دیدگا‌ه‌های متنوع از فیلسوفان برجسته، در تلاش است تا نشان دهد که عکاسی نه صرفاً ابزاری برای ثبت واقعیت، بلکه رسانه‌ای پیچیده و چندلایه است که در آن حقیقت، بازنمایی و خیال در تعامل دائمی هستند. این کتاب توسط مهدی امیرخانلو به فارسی برگردانده شده و به همت نشر هنوز، در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.

نکوداشت‌های کتاب عکاسی و فلسفه

  • کتاب عکاسی و فلسفه مباحث به‌هم‌پیوسته‌ای را درمورد برخی از ادعاهای جنجال‌برانگیز فیلسوفان در باب عکاسی ارائه می‌دهد. اینکه آیا این ادعاها واقعاً درست هستند یا نه، هنوز پرسشی بی‌پاسخ است؛ اما به هر حال این این ادعاها از حقایق پیش‌پاافتاده‌ای که همگی درباره‌ی آن‌ها توافق داریم، به مراتب جذاب‌تر هستند. (مجله‌ی زیبایی‌شناسی و نقد هنر)
  • این مجموعه بسیار ارزشمند است؛ چراکه مقالات و مباحثی را گرد هم آورده که باید مورد توجه عمومی فیلسوفان هنر قرار بگیرد. (Notre Dame Philosophical Reviews)
  • این اثر مجموعه‌ای غنی، درگیرکننده، هوشمندانه، چالش‌برانگیز و مهم است. به شدت توصیه می‌شود. (مجله‌ی چویس)
  • این گلچین برای هر منتقد، هنرمند یا دانشجوی رشته‌ی فلسفه‌ی هنر ارزشمند خواهد بود. (مجله‌ی Prefix Photo)
  • کتاب عکاسی و فلسفه سهم بزرگی در ادبیات این حوزه دارد و بدون شک جایگاهی محبوب در قفسه‌های کتاب پیدا خواهد کرد. (مجله‌ی Metapsychology)

کتاب عکاسی و فلسفه برای شما مناسب است اگر

  • خواننده‌ی جدی فلسفه‌ی هنر هستید و تمامی آثار در این زمینه را دنبال می‌کنید.
  • عکاس حرفه‌ای هستید و می‌خواهید دانش تئوری خود را در این زمینه تکمیل کنید.
  • دانشجوی فلسفه، هنر یا ارتباطات هستید و به خواندن مقالات مختلف در این زمینه علاقه دارید.

در بخشی از کتاب عکاسی و فلسفه: مقالاتی در باب ماهیت تصویر عکاسی می‌خوانیم

بنابراین، چه چیزی خاص عکاسی است؟

یک فرق مسلّم میان عکاسی و نقاشی وجود دارد. عکس همواره عکس از چیزی است که وجود خارجی دارد. حتی زمانی که عکس‌ها موجوداتی خیالی نظیر گرگ‌آدم‌ها و مریخی‌ها را نشان می‌دهند، باز عکس از چیزهایی واقعی‌اند: بازیگران، وسایل صحنه، لباس‌ها. نقاشی‌ها لزوماً چیزهای واقعی را به تصویر نمی‌کشند. نقشی از آفرودیته، که بدون استفاده از مدل کشیده شده، هیچ‌چیز واقعی را نشان نمی‌دهد. اما این به‌ هیچ‌ وجه کل ماجرا نیست. کسانی که میان عکس‌ها و نقاشی‌ها تضادی قاطع می‌بینند به ‌وضوح بر این باورند که این تضاد چه نقاشی‌ها چیزهای واقعی نشان بدهند چه ندهند اصلاً از بین نمی‌رود، حتی زمانی که بینندگان کاملاً مطمئن باشند که چیزهای واقعی را نشان می‌دهند. اجازه دهید مثال‌های خود را به تصاویری از همین دست محدود کنیم. مدعای پیش روی ما از این قرار است که، برای مثال، عکس‌های آبراهام لینکلن به‌ نحوی بنیادین رئالیستی‌تر از پرتره‌های نقاشی او هستند.

در ادامه نشان خواهم داد که به ‌واقع تفاوتی بنیادین میان عکس‌ها و نقاشی‌های لینکلن هست، و این‌که عکاسی به ‌واقع خاص است، و نیز شایستۀ آن‌که رسانه‌ای به ‌غایت رئالیستی نامیده شود. اما آن نوع رئالیسمی که مختص عکاسی است رئالیسمی معمولی نیست. نه ربط چندانی به آن جست‌وجوی مابعد رنسانسی نقاشی در طلب رئالیسم دارد، نه ربطی به تفاسیر نظریِ استاندارد از رئالیسم. با این حال، بی‌نهایت مهم است. بدون رسیدن به درکی روشن از آن، نمی‌توانیم امیدی به تبیین قدرت و کارآمدی عکاسی داشته باشیم.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه (اسکات والدن)
1: تصاویر شفاف: در باب ماهیت رئالیسم عکاسانه (کندال ال. والتون)
2: عکس‌ها و شمایل‌ها (سینتیا فریلند)
3: عکس در مقام مدرک (آرون مسکین و جاناتان کوهن)
4: حقیقت در عکاسی (اسکات والدن)
5: اعتبار استنادی و هنر عکاسی (باربارا ساوِدوف)
6: عکاسی و بازنمایی (راجر اسکروتن)
7: عکس‌ها چگونه «معنا می‌دهند»: «پاسخ» کارتیه برسون به اسکروتن (دیوید دیویس)
8: مقیاس‌های زمان و فضا در عکاسی: «ادراک به دو جهت اشاره دارد» (پاتریک مِینارد)
9: دریافت صادق (دومینیک مک‌آیوِر لو پز)
10: منظره و طبیعت بی‌جان: بازنمایی‌های ساکن از صحنه‌های ساکن (کندال ال. والتون)
11: مسئلۀ ستارگان سینما (نوئل کرول)
12: تصاویر شاه‌آرتوری: عکاسی و قدرت روایت (گرگوری کوری)
13: حقیقت برهنه (آرتور سی. دانتو)
پسگفتار
معرفی نویسندگان
کتابنامه
فهرست نام‌ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب عکاسی و فلسفه: مقالاتی در باب ماهیت تصویر عکاسی
نویسنده،
مترجممهدی امیرخانلو
ناشر چاپیانتشارات هنوز
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات552
زبانفارسی
شابک978-622-725532-4
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه هنر، کتاب‌های آموزش عکاسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب عکاسی و فلسفه

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب عکاسی و فلسفه

برای دریافت کتاب عکاسی و فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟