معرفی و دانلود کتاب اورلیوس و اپیکتتوس
برای دانلود قانونی کتاب اورلیوس و اپیکتتوس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اورلیوس و اپیکتتوس
کتاب اورلیوس و اپیکتتوس، مشتمل بر دو مقاله به قلم راچانا کامتکار و مارگارت گریور است. این مقالات که ازجمله مدخلهای دانشنامهی فلسفهی استنفورد محسوب میشوند، شرح زندگی، آثار و نظریات مارکوس اورلیوس و اپیکتتوس، دو تن از فیلسوفان برجستهی تفکر رواقی را پیش روی مخاطب میگذارند. اثری مختصر و در عین حال جامع و خواندنی که راه شناخت این فلاسفهی تأثیرگذار را برای علاقهمندان همواره میکند.
دربارهی کتاب اورلیوس و اپیکتتوس
رواقیگری یکی از مکتبهای مهم فلسفی به شمار میآید که تاثیراتی مهم را در جهان به جا گذاشته است. به طوری که این تأثیرات را میتوان در جهان امروز و عصر حاضر نیز به چشم دید. به سبب همین اهمیت، آثار متعددی تاکنون به این مکتب و سردمداران فکریشان پرداختهاند. کتاب اورلیوس و اپیکتتوس (Marcus Aurelius, Epictetus) نوشتهی راچانا کامتکار (Rachana Kamtekar) و مارگارت گریور (Margaret Graver) یکی از این آثار است که به سراغ دو فیلسوف شهیر این مکتب رفته و زندگی فکری و تفکرات آنها را تشریح کرده است.
مارکوس اورلیوس، امپراتور قرن دوم میلادی در روم باستان است که یکی از فلاسفهی مکتب رواقی نیز به شمار میآید و کتاب «تأملات» او از مشهورترین آثار این حوزهی فلسفه است. بخش اول کتاب اورلیوس و اپیکتتوس که به قلم راچانا کامتکار به نگارش درآمده است، پس از اینکه شرحی از زندگی و آثار مارکوس اورلیوس ارائه میدهد به تبیین چگونگی زیستن به سبک رواقی میپردازد.
راچانا کامتکار سپس، از کنش عادلانه در قالب کنش جمعی میگوید و ایدهی جهانشهر را توضیح میدهد. پس از آن، پارسایی از نگاه اورلیوس را تعریف میکند؛ اینکه کیهان و جهان در کلیت با تدبیر طراحی و برقرار شده است، بنابراین چون کلیت آنچنان که باید خوب و نیکو است، پس هر جزئی از آن که به سمت ما میآید نیز خوب است، بنابراین نگرش ما نسبت به آن باید با پذیرش همراه باشد.
در بخش بعدی کتاب، مارگارت گریور ما را با اپیکتتوس، فیلسوف یونانی و مفسر اخلاق رواقی آشنا میکند. او که در قرن اول و ابتدای قرن دوم میلادی یونان باستان میزیسته، همواره بر درستی کردار، خودمدیریتی و آزادی فردی تأکید داشته است. گریور پس از مرور زندگینامه و آثار به جا مانده از اپیکتتوس، پیشینهی فکری این فیلسوف را واکاوی میکند و نظریات محوری وی را مطرح میسازد.
مارگارت گریور همچنین از تبیین شیوهی تعلیم و تربیت منحصربهفرد اپیکتتوس غافل نمیماند و در نهایت تأثیرات او را بررسی میکند. چراکه اپیکتتوس نه تنها در طول حیاتش در جامعهی اشراف یونان محبوبیت داشت، بلکه آثار مکتوب برآمده از گفتههایش بیش از پیش بر اثرگذاری او افزود. به گونهای که اورلیوس هم خود را پیرو اپیکتتوس میدانست. نویسنده همچنین از تأثیرات این فیلسوف بر رنه دکارت و حتی بر زندگی معاصر آمریکایی نیز سخن به میان میآورد.
کتاب اورلیوس و اپیکتتوس دو مدخل از دانشنامهی فلسفهی استنفورد محسوب میشوند. این دانشنامهی شناختهشده در سال 1995 با سرپرستی ادوارد ن. زالتا و از طریق اینترنت منتشر شد. اقدامی ارزنده که به مرور مجموعهای جامع را شکل داد. ترجمهی مدخلهای این مجموعه و نشر آنها در قالب کتابهایی کمحجم از اقدامات ارزندهی نشر ققنوس بوده که باعث گشایش دریچههای تازهای به روی مخاطبان فارسیزبان فلسفهورز شد. کتاب خواندنی اورلیوس و اپیکتتوس نیز در زمرهی این آثار قرار میگیرد که با ترجمهی عفت جهانی و به همت این نشر به دست علاقهمندان رسیده است.
کتاب اورلیوس و اپیکتتوس برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به آشنایی با زندگی و تفکرات اندیشمندان سرشناس دنیای فلسفه علاقه دارید و یا شناخت مکتب رواقیگری و متفکران آن برایتان جذاب است، مطالعهی این اثر را به شما پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب اورلیوس و اپیکتتوس میخوانیم
به همین اندازه از منظر اپیکتتوس این امر مهم است که جایگاه و بستر عقلانیت انسان عالمى است که در حد اعلى عقلانى است. اطمینان وى به نظم بنیادین همه امور در ارجاعات مکررش به زئوس یا «خداوند» در مقام طراح و حاکم عالم بیان شده است. به نظر مىرسد رقابت با دیگر خدایان یا نیروها مطرح نیست. اپیکتتوس گاهى به شیوه مرسوم نزد یونانیان، از «خدایان» به صورت جمع سخن مىگوید، اما زئوس بىتردید برتر مىماند: او، درست همانند ما، از داشتن مصاحب خرسند مىشود (3. 13. 4)، اما به دستیار نیازمند نیست و هماوردى ندارد.
زئوس به اعتبار اینکه حالّ است نه متعال [یا مفارق]، ماندگار در بطن نظم طبیعى است و حتى مىتوان او را با نظم طبیعى یکى انگاشت. به این ترتیب، او در مقام نظر به طور کامل در دسترس فهم انسان است به همان گونه که همه اعیان و رخدادها براى فهم ما دستیافتنى است. موجودات عاقل با کوشش مىتوانند به درک زئوس به عنوان یک شخص، موجودى عاقل با افکار و نیاتى شبیه خودمان، نایل آیند. این شناخت الهامبخش خشیت و قدردانى است، «سرود ستایشى» که وظیفه ماست در هر موقعیتى از زندگى سردهیم (1. 16. 19).
خداوند آفریدگار انسان و هر چیز دیگر است، و رفتارش با ما از سر خیرخواهى کامل است. به لطف موهبت اوست که ما موجودات عاقل هستیم، و طبیعت عقلانى است که ما را خویشاوند وى مىسازد. افزونتر از این: اذهان ما در واقع پارههایى از ذهن زئوس است، «اجزا و انشعاباتى از وجود خود او» (12-1. 14. 6, 2. 8. 10). هنگامى که به اراده خود تصمیمى مىگیریم، درست همان نیرویى را که بر عالم حکمرانى مىکند به کار مىبریم. از این رو، مىتوان گفت که زئوس بخشى از حکمرانى خود را به ما واگذار کرده است (1. 1. 12).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
اورلیوس
[درآمد]
1: زندگى و آثار
2: زیستن به سبک رواقى
3: عدالت: عمل کردن به خاطر جهانشهر
4: پارسایى: خوشامدگویى به آنچه به مثابه جزئى از کل رخ مىدهد
5: نتیجهگیرى
یادداشتها
سپاسگزارى
اپیکتتوس
[درآمد]
1: زندگى و آثار
2: پیشینه
3: مقدماتى براى تفسیر
4: آراى اصلى
5: شیوه تعلیم و تربیت
6: تأثیر
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اورلیوس و اپیکتتوس |
نویسنده | راچانا کامتکار، مارگارت گریور |
مترجم | عفت جهانی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 105 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-397-4 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه، کتابهای زندگینامه |