معرفی و دانلود کتاب آنچه سینما هست!
برای دانلود قانونی کتاب آنچه سینما هست! و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آنچه سینما هست!
کتاب آنچه سینما هست! نوشتهی دادلی اندرو، پاسخی جذاب به سوال معروف آندره بازن نظریهپرداز بزرگ فرانسوی در مورد سینما ارائه میدهد و با توجه به تحولات عصر کنونی به کاوش در مورد معنای سینما در هزارهی جدید میپردازد.
دربارهی کتاب آنچه سینما هست!:
دادلی اندرو (Dudley Andrew) در کتاب آنچه سینما هست! (What Cinema Is!: Bazin's Quest and its Charge) پروژهی آندره بازن را مجدداً مطرح و با نگاهی موشکافانه و نو به آن میپردازد. وی سعی داشته تا با توجه به تحولات رسانههای جدید و تصویربرداریهای دیجیتال، دوباره به طرح پرسش از امکانات و معنای سینما در عصر کنونی بپردازد.
او تئوری و فرضیهی رئالیستی بازن را از دیدگاههای کوتهبینی و ذاتگرایی نجات داده و روایتی منعطف از آن ارائه میدهد که قابلیت همزبانی با تحولات جدید سینما را دارد. با این وجود امکان موضعگیری در برابر نگرشهایی را به شما میدهد که هم جهت با دگرگونیهای اخیر، گاه از پیوند سینما با واقعیت چشمپوشی میکنند. مباحث کتاب نه به صورت انتزاعی بلکه با بازبینی فیلمهای مهم و برجستهی تاریخ سینما به خصوص سینمای فرانسه و موضوعات پیرامون آنها پیش میرود. کانون تمرکز دادلی اندرو بر روی دو فیلم چهارصد ضربه و سرگذشت شگفتانگیز املی پولن است که رابطهی معناداری میان آنها نیز قائل میشود.
کتاب آنچه سینما هست! به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
این اثر تحولات اخیر رخ داده در زمینهی تکنولوژی دیجیتال و تاثیر آنها بر ماهیت سینما را بررسی کرده و برای تمام علاقهمندان به دگرگونیهای تاریخ سینما، نظریههای آن و آندره بازن و دیدگاه رئالیستی او، کتابی خواندنی و جذاب خواهد بود.
دادلی اندرو را بیشتر بشناسیم:
وی متولد 1945 استاد دانشگاه، پژوهشگر سینما و نظریهپرداز آمریکایی است که از سال 2000 در دانشگاه پیل تدریس میکند و قبل از این دانشگاه، به مدت سی سال در دانشگاه آیووا تدریس کرد. اندرو به جهت یکی از سخنرانیهایش به یکی از تأثیرگذارترین محققان در زمینههای نظریه، تاریخ و نقد فیلم شناخته شد.
او در زمینه نظریه فیلم و زیباییشناسی سینمای جهان به ویژه سینمای فرانسه تخصص دارد و همچنین در سینمای ژاپن در زمینه نویسندگی، به ویژه کارهای کنجی میزوگوچی، نیز فعالیت داشته است. دادلی اندرو به عنوان شوالیه Ordre des Arts et des Lettres توسط وزارت فرهنگ فرانسه منصوب شده است. وی در سال 2006 به عنوان عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا انتخاب شد و در سال 2011، جایزه موفقیت شغلی انجمن مطالعات سینما و رسانه را دریافت کرد. اندرو در حال حاضر رئیس گروه ادبیات تطبیقی در دانشگاه پیل است و کتابهای متعددی را نیز در زمینه سینما تالیف کرده است.
در بخشی از کتاب آنچه سینما هست! میخوانیم:
در سال 1954 روسلینی سفر به ایتالیا را کارگردانی کرد، که ژاک ریوت در کایه آن را نخستین فیلم مدرن نامید، فیلمی که از این پس تمامی دیگر فیلمها باید با معیار آن سنجیده شوند. این سفر، که حذف و ایجاز در آن به نهایت رسیده است، در قالب مواجهههای پیدرپی اینگرید برگمن با وفور زندگی در ناپل (زنان باردار، کودکانی که همهجا به چشم میخورند) و البته وفور حتی بیشترِ مرگ (خاکسپاریها، نبشقبرها، گورستانهای دخمهای باستانی) به ما عرضه میشود، چیزی که او ابتدا از پس شیشهی اتوموبیل خود و به کمک راهنماهای محلی میبیند، اما سر آخر نمیتواند از مواجههی مستقیم با آن اجتناب کند. بازن در جملهای مشهور میگوید که سینمای روسلینی نه از تصاویر و نه از نماها، بلکه از «فکتها» ساخته شده است. پارتیتوری را تصور کنید که به جای نتها از مجموعهای از فکتها تشکیل شده باشد.
ژاک ریوت سفر به ایتالیا را بر همین مبنا ستایش میکند، و با سروصدای بسیار آن را نخستین فیلم حقیقتاً مدرنیستی مینامد. در همان سکانس نشانهواری که پیشتر به آن اشاره کردیم، جرج ساندرز و اینگرید برگمن مجبور میشوند با نگاه کردن به داخل یک حفرهی باستانی در پمپئی در واقع به درون خود بنگرند. در اینجا جسد دو انسان، که دوهزار سال پیش مرگ غافلگیرشان کرده است، بهتدریج در منظر دید قرار میگیرند، و زوج داستانی فیلم که شاهد این صحنهاند از بازشناسی خویش در آنها شوکه میشوند. آنها به واقعیتها یا فکتهایی خیره شدهاند که حالا نمیتوانند به آسانی از آنها چشم برگیرند. شیوهی تدوین روسلینی از طریق حذف و آشتیسازی فضایی خالی ایجاد میکند که به شکلی تدریجی یا ناگهانی حقیقتی در آن آشکار میشود. او در جملهای بسیار مشهور میگوید «چیزها خودشان آنجا وجود دارند؛ دیگر چرا باید دستکاریشان کرد؟»؛ اما در واقع رسیدن به این چیزها، رسیدن به فکتها، خود داستان دیگری است. روسلینی این منش مبتنی بر کاوش در زیر سطح کلیشههای طرح داستانی، شخصیت، و کنش را به فیلمسازان موج نو منتقل میکند. تروفو که از دیدن سفر به ایتالیا مبهوت شده بود، آمادگی خود را برای کمک به روسلینی که او را در خانهی بازن دیده بود اعلام کرد. گدار نیز در میانهی دههی 1950 برای او کار کرد.
فهرست مطالب کتاب
سپاس گزاری
پیش درآمد: هدف نظریه ی فیلم
فصل اول: دوربین در جستجو در جهان
آیا وجود دوربین ضروری است؟
اصل موضوعهی کایه دو سینما
ردیابی رد و نشانِ بازن
تصاویر به چالشکشیدهشدهی امروز
فصل دوم: کشف فرم به وسیله ی تدوین گر
اسلاف بازن
مستندهایی در دیگ جوشانِ تاریخ
مسیر کایه
مسیر سینما در قرن بیستویکم
فصل سوم: پروژکتور به مثابه ی چراغ راهنمای تماشاگر
قدرت فرافکنی/نمایش
گشودن ابعاد پرده
قاب تصویر بهمثابهی آستانه
نوشتن بیرون از قاب
فصل چهارم: تطور موضوعات سینما
سینمای مدرن: میان کلاسیک و آوانگارد
تکوینشناسیِ سینما
تیتراژها و مؤلفها: بومشناسیِ اقتباس
وفاداری: اقتصادشناسیِ اقتباس
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آنچه سینما هست! |
نویسنده | دادلی اندرو |
مترجم | مجید اخگر |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 208 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-5193-68-8 |
موضوع کتاب | کتابهای نظریه فیلم |