معرفی و دانلود رمان بیگانه

عکس جلد رمان بیگانه
قیمت:
۱۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی رمان بیگانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی رمان بیگانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی رمان بیگانه

بیگانه اثر آلبر کامو تازه از چاپ بیرون آمده بود که توجه زیادى را به خود جلب کرد. این مطلب تکرار مى‌شد که این اثر «بهترین کتابى است که از متارکه جنگ تاکنون منتشر شده»؛ در میان آثار ادبى عصر ما، این داستان خودش هم یک بیگانه است.

«بیگانه» کتابی نیست که چیزی را روشن کند. انسان پوچ نمی‌تواند چیزی را روشن کند. انسان فقط بیان می‌کند و همچنین این کتاب کتابی نیست که استدلال کند. آقای کامو فقط پیشنهاد می‌کند و هرگز برای توجیه کردن آنچه که از لحاظ اصول، توجیه‌نشدنی است خود را به دردسر نمی‌افکند. پیامی که آقای کامو می‌خواهد با روشی داستان مانند ابلاغش کند، او را به تواضعی بزرگ‌منشانه و امیدوار می‌کشاند که عبارت از تسلیم و تفویض هم نیست.

«بیگانه» یک اثر کلاسیک است. یک اثر منظم و آراسته است. اثرى است که در موضوع بیهودگى و پوچى و نیز به‌ضد آن ساخته شده است. آیا همه آنچه را که نویسنده از ساختن چنین داستانى مى‌خواسته همین‌ها بوده است؟ من نمى‌دانم. و این عقیده خواننده‌اى است مثل من که ابراز مى‌دارم.

بیگانه داستان یک مرد درونگرا به نام مرسو را تعریف می‌کند که مرتکب قتلی می‌شود و در سلول زندان در انتظار اعدام خویش است. داستان در دههٔ ۳۰ در الجزایر رخ می‌دهد.

داستان به دو قسمت تقسیم می‌شود. در قسمت اول مرسو در مراسم تدفین مادرش شرکت می‌کند و در عین حال هیچ تأثر و احساس خاصی از خود نشان نمی‌دهد. داستان با ترسیم روزهای بعد از دید شخصیت اصلی داستان ادامه می‌یابد. مرسو به عنوان انسانی بدون هیچ اراده به پیشرفت در زندگی ترسیم می‌شود. او هیچ رابطهٔ احساسی بین خود و افراد دیگر برقرار نمی‌کند و در بی تفاوتی خود و پیامدهای حاصل از آن زندگی اش را سپری می‌کند. او از این که روزهایش را بدون تغییری در عادت‌های خود می‌گذراند خشنود است.

همسایهٔ مرسو که ریمون سنته نام دارد و متهم به فراهم آوردن شغل برای روسپیان است با او رفیق می‌شود. مرسو به سنته کمک می‌کند یک معشوقهٔ او را که سنته ادعا می‌کند دوست دختر قبلی او است به سمت خود بکشد. سنته به آن زن فشار می‌آورد و او را تحقیر می‌کند. مدتی بعد مرسو و سنته کنار ساحل به برادر آن زن«مرد عرب» و دوستانش بر می خورند. اوضاع از کنترل خارج می‌شود و کار به کتک کاری می‌کشد. پس از آن مرسو بار دیگر «مرد عرب» را در ساحل می‌بیند و این بار کس دیگری جز آن‌ها در اطراف نیست. بدون دلیل مشخص مرسو به سمت مرد عرب تیراندازی می‌کند که در فاصلهٔ امنی از او از سایهٔ صخره‌ای در گرمای سوزنده لذت می‌برد.

در قسمت دوم کتاب محاکمهٔ مرسو آغاز می‌شود. در این جا شخصیت اول داستان برای اولین بار با تأثیری که بی اعتنایی و بی تفاوتی برخورد او بر دیگران می‌گذارد رو به رو می‌شود. اتهام راست بی خدا بودنش را بدون کلامی می‌پذیرد. او رفتار خود را به عنوان قانون منطقی زندگی اش تفسیر می‌کند. او به اعدام محکوم می‌شود.....

فهرست مطالب کتاب

درباره «آلبرکامو»
توضیح «بیگانه»
بخش نخست
بخش دوم

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابرمان بیگانه
نویسنده
مترجمجلال آل احمد، علی اصغر خبره زاده
ناشر چاپیانتشارات نگاه
سال انتشار۱۳۹۴
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات152
زبانفارسی
شابک978-964-351-004-6
موضوع کتابادبیات کلاسیک
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات رمان بیگانه

Zahra.kh
۱۴۰۳/۰۴/۱۱
اسم بیگانه عجیبه یکم چون نقش اول رمان در نگاه اول با خودش و اعمالش و محیط اطرافش بیگانه بود در عین حال خیلی خوب با خودش کنار میومد و افکارش با خودش بی پرده و بدون رودربایستی از خودش بسیار روشن بود، چیزی که خیلی ها این رو ندارند یا میترسند از این که بی پرده با خودشون روبه رو بشن. یک درگیری ذهنی که و ایجاد میشد برای قضاوت درمورد شخصیت مورسو مدام فاصله میگرفتم از راوی سعی در این داشتم که بفهمم آیا او بی اخلاق است؟ فاقد حس همدلی است؟ او یک انسان بی اعتنا به اعمال و محیط اطرافش یکجور حس منفعل بودن القا میکرد ولی وقتی خواننده با خودش دقیق تر که فکر میکند دنیا گویا روی منطقی خودش رو در این شخصیت به نمایش میگذارد (این واقعیات که در حقیقت گاهی اصلا حس پشیمانی از گناه درون ما دیده نمیشود و نسبت به آن گناه حس عذاب وجدانی حس نمیکنیم ولی به زبان نمی آوریم یا درونمان آن را کنار میزنیم و حس پشیمانی را به خود القا میکنیم در حالیکه مورسو با خودش صادق بود و نمیخواست هیچ توجیه و فریبی از بابت عشق و مذهب و... بپذیرد) او همدلی داشت یا نه؟ وقتی به رفتار او با جامعه نگاه کنیم او اتفاقا بسیار انسان شریف و مهربانی به نظر میرسد ولی چیزی که باعث میشود خواننده دوباره تجدید نظر بکند این قضیه هست که چرا نسبت به مرگ مادرش انقدر بی تفاوت بود؟! چیزی که نمیتوانستم اصلا با او همراه بشوم همین نقطه بود. اینجا من از راوی کاملا فاصله میگرفتم و درکش نمیکردم درست مثل دادستان که این نقطه برایش گره کور شد و باعث شد تمام انگیزه اش را برای اعدام مورسو جمع کند، ولی کار او راحتتر بود چون در جریان افکار مورسو نبود و مورسو هم آدم منزوی به نظر میرسید که از توضیح دادن بیزار یا عاجز است.
Mahyar Fotohi
۱۴۰۲/۰۹/۰۵
کتاب توسط خود مورسو، شخصیت اصلی رمان و به صورت اول شخص روایت می‌شود. مورسو، ضد قهرمان است و در ابتدا شاید خواننده از مورسو، بدش اید.
کتاب با این جمله‌ی کلیدی شروع می‌شود:
مورسو: امروز مامان مرد. شاید هم دیروز، نمی دانم.
مورسو شخصیتیست بی تفاوت، منزوی، پوچ گرا. او حتی به مردن مادرش هم اهمیت و
نمی‌دهد بعد از اینکه مادرش مرد، به اب تنی می‌رود، با دختری عشق بازی می‌کند و به سینما می‌رود و فیلم‌های کمیک می‌بیند. خود کامو در این باره می‌گوید: در جامعه‌ی ما، هر ادمی که در سر خاکسپاری مادرش نگرید، خودش را در معرض این خطر می‌بیند، که محکوم به مرگ شود.
و همین طور هم می‌شود...
کامو با جسارت هر چه تمام تر سعی می‌کند در این کتاب، تابو شکنی کند و را بطه‌های مقدس (مثل رابطه‌ی پسر با مادرش) را طور دیگری شرح دهد.
مورسو به خاطر شرایط اقتصادی نه چندان جالبش نمی‌تواند از مادرش نگهداری کند و مجبور می‌شود مادرش را به خانه‌ی سالمندان بفرستد. این کار به مذاق خیلی‌ها خوش نمی‌اید و همه از مورسو انتظار دارند که اوهم، همرنگ جماعت شود و تن به هنجارها دهد.
داستان به دو بخش تقسیم می‌شود:
قسمت اول: مرگ مادر مورسو و دیگر اتفاقاتی که در همان حواشی روی می‌دهد
قسمت دوم: قتلی را که، مورسو مرتکب می‌شود...
در قسمت اول کامو به رابطه‌ی مورسو با مادرش، مورسو و ماری، مورسو و رمون و... می‌پردازد و در قسمت دوم به رابطه‌ی همه‌ی ادمها با مورسو و همچنین محکومیت مورسو می‌پردازد.
مورسو به ماری علاقه دارد، اما در جایی که ماری از او می‌پرسد: مایلی با من ازدواج کنی؟؟ مورسو می‌گوید: به حالم توفیری نمی‌کند، اما اگر تو میخواهی، باشد. مورسو در جلوتر با خود می‌گوید: شاید به خاطر همین رفتار عجیب من باشد که ماری دوستم دارد
haleh kordhaghi
۱۳۹۸/۰۵/۰۴
کتابی هست که پوچ گرایی رو نشون میده و این از اول داستان در نخستین سطرش خودشو نشون میده. مرسو فقط به راحتی خودش اهمیت میده مثلا اونجایی که مادرش مرده از گرمی هوا و خستگی میناله و یا موقعی که به خاطر آفتاب سوزان مرد عرب رو میکشه و حرصش رو سر اون خالی میکنه. زندگی هیچ اهمیتی براش نداره و اونجا جالبتر میشه که حتی حکم اعدامش هم بعد از مدتی براش بی‌اهمیت میشه.
نیلوفر معتبر
۱۴۰۰/۰۱/۱۳
اینکه با جمله‌های کوتاه، بخوای منظورت رو برسونی، واقعاً کار دشواریه اما آلبر کامو به خوبی از پسش بر اومده... با اینکه شخصیت "مرسو"، عجیب به نظر میاد اما همذات پنداری با اون، خیلی سخت نیست و اینقدر روند داستان و منطقِ جالب شخصیت "مرسو"، قدرتمند و تاثیر گذار هستن که یه جورایی خواننده رو هم قانع میکنه که با اون همراهی کنه...
لیلا امیرخانی
۱۴۰۳/۰۸/۰۹
کتاب بسیارجالبی بود، چه خوب بود که همه‌ی انسان‌ها حقیقت‌های اطراف را بدون درنگ قبول می‌کردند و با واقعیت کنار می‌آمدند و خود را آزار نمی‌دادند.
یه مورد این که فایل کتاب ناقص می‌باشد و آخر رمان مشخص نشده و به یکباره از صفحه ۱۴۴ به صفحه ۱۵۲ پریده است.
چند صفحه از کتاب موجود نیست
علی محمودی
۱۴۰۰/۰۲/۰۸
زندگی یه آدم تنها که تو تمام زندگیش باتنهایی حال کرده، احساسات نداره، اصلا از کسی خوشش نمیاد مگه یه علاقه سطحی، موقع اعدامشم دلش خوش که مردم واس اعدامش اومدن حداقل این شکلی تنها نمونده.
خاص آدمای تنهای نمایشی که هی دوس دارن بقیه بدونن اینا تنهاین، پوزیشن تنهایی میگیرن
مشکل روانی دارن یه جور اختلال شخصیتی
Mehdi Mohammadzadeh
۱۳۹۷/۰۸/۲۳
تخصیص اوصافی از قبیل “بی احساس”، “بی مسئولیت” و “نمک نشناس” به شخصیت اصلی داستان، یعنی مورسو، اوصافی عامیانه و سطحی از جهان بینی اگزیستانسیال مورسو هست. صفات “بی تعلقی” و “پوچی” (آنهم پوچی اگزیستانسیال و نه پوچی نهیلیستیک)، نگاهی نزدیک تر و دقیق تر به هویت فلسفی اوست.
هلیا وقار
۱۳۹۹/۰۲/۰۸
کتابش خیلی عجیب و غیرمنتظره شروع میشه... و داستانش خیلی جالبه به طور خلاصه میخواد بگه که هرکی که همرنگ جماعت نیست محکوم و قضاوت میشه... ولی خیلی دوست داشتم بدونم که چجوری یه ادم تااین حد میتونه بی‌تفاوت بشه!
رضا فرخ
۱۴۰۳/۰۱/۱۳
کتاب به نظرم ارزش دوبار خوندن زو داره حتی البته ممکنه سر شکستن یه سری تابو از شخصیت اصلی بدتون بیاد (خودم مشکلی نداشتم) میشه گفت به پوچی هم میپردازه به دیدگاه خودتون برمیگرده ولی فک میکنم چیزی فراتر از پوچ گرایی باشه.
شهنام گرجی
۱۴۰۱/۱۰/۱۵
سلام
برای اینکه بفهمیم یک آدم افسرده و پوچ گرا تا چه حد از خودش و احساساتش بیگانه است چه برسد به احساس دیگران و توجه و اهمیتی برای آن خواندن این کتاب رهگشا است.
بیگانه اسم کاملا با مسمایی است.
مرتضی شمالی
۱۳۹۶/۰۶/۱۱
شروع داستان خیلی خوبه. اون جایی که میگه نمی‌دونم مادرم دیروز مرد یا پریروز. خود همین جمله ولحنش به خوبی شخصیت و تم داستان رو به مخاطب معرفی و آشنا می‌کنه
Awrmin Lch
۱۳۹۹/۰۷/۱۴
یک سوم اول کتاب را خواندم و چند مرتبه از ادامه دادن نا امید شدم
جملات کوتاه و ضمایر تکراری زیاد
سرعت پیشروی کمی در روایت کردن ماجرا و
پرداختن بیش از حد به جزئیات
بدون زیبایی و شیوایی ادبی
شیدا عطایی
۱۳۹۹/۰۱/۲۳
شاید اوایل کتاب به نظرتون جالب و گیرا نیاد ولی در ادامه با کتابی متفاوت رو به رو میشید که دریچه‌ای از زندگی مردی متفاوت رو به روی شما باز میکنه!
Cyrus Shams
۱۳۹۸/۱۰/۱۵
یک شاهکار به تمام معنا
چقدر افکار و حالات قهرمان اصلی داستان با اشعار مولانای خودمان هم خوانی دارد. تبریک به آلبر کامو به خاطر خلق این اثر بی‌نظیر ⚘
راحله علی محمدی
۱۳۹۷/۰۲/۱۷
کتابی پر از بی‌تعلقی و بی‌مسئولیتی و حرکاتی که روسو خودش‌ام نمی‌دانست از کجاست! تصویری از یک بیگانه بود که با چالشها خوب کنار میومد...
مشاهده همه نظرات 36

راهنمای مطالعه رمان بیگانه

برای دریافت رمان بیگانه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.