معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی
چرا باید داستانهای کوتاه خارجی بخوانیم؟
داستان کوتاه یکی از محبوبترین و مشهورترین فرمهای ادبی است که در قالب یک روایت داستانیِ کوتاه نمود مییابد و تنها چند شخصیت داستانی را پرداخت میکند. داستان کوتاه یک یا چند صحنهی مهم در خود دارد و همین محدودیتها، چینش داستانی، روایت و پیرنگ آن را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. در این فرم ادبی، شخصیتها در برخوردها و واکنشها ابراز وجود میکنند، اما بهندرت بهطور کامل توسعه مییابند.
تا پیش از قرن نوزدهم میلادی، داستان کوتاه بهعنوان یک فرم ادبی متمایز شناخته نمیشد. به این ترتیب اگرچه از این نظر سبکی مدرن محسوب میشود، اما در حقیقت داستان کوتاه، قدمتی به اندازهی زبان دارد. چراکه بشر در طول تاریخ، انواع مختلف روایتهای کوتاه، مثل لطیفهها، حکایتها، قصهها و افسانههای کوتاه تاریخی، عاشقانههای کوتاه تمثیلی و... را خلق کرده و از آنها لذت برده است. اگرچه این موارد در تعریفی که از داستان کوتاه مدرن وجود دارد، جای نمیگیرند، اما نمیتوان انکار کرد که بستر مناسبی را برای شکلگیری این قالب امروزی فراهم کردهاند.
تاریخچهی داستان کوتاه خارجی
قصهگویی، قصه و داستان کوتاه، همیشه بهعنوان یک سنت شفاهی در میان جوامع مختلف بشری وجود داشته، اما شکل مدرن آن با رشد سواد طبقهی متوسط در غرب شکوفا شد. به موازات آن، بازار مجلات و نشریات برای پاسخ به خواستههای خوانندگان رونق پیدا کرد؛ اما همچنان ناشری برای به چاپ رساندن و عرضهی یک قطعهی داستانی کوتاهِ پنج تا پنجاهصفحهای وجود نداشت. بهمرور خوانندگان به داستانهای کوتاه روی خوش نشان دادند و نویسندگان نیز در این مسیر بهراهافتاده، نگارش در این فرم ادبی جدید را آغاز کردند. با شروع قرن نوزدهم و تا اواسط آن، داستان کوتاه خارجی با قلم نویسندگی همچون ناتانیل هاثورن، ادگار آلن پو و ایوان تورگنیف بالیدن گرفت و در پایان این قرن، با داستانهای کوتاه آنتون چخوف به اوج خود رسید؛ تا جایی که به این نویسندهی برجسته، لقب «پدر داستاننویسی مدرن» را دادند.
اما در مورد اینکه چه کسی اولین داستان کوتاه مدرن واقعی را به تألیف درآورد و منتشر ساخت، همچنان بحثهایی وجود دارد. با این وجود بسیاری از پژوهشگران ادبی معتقدند که داستان «دو چوپان» اثر والتر اسکات که در سال 1827 منتشر شد را میتوان اولین نمونهی این فرم ادبی دانست که به سبک و سیاق مدرن به نگارش درآمده است. این داستان کوتاه تأثیر بسیاری بر رشد این فرم ادبی داشت و نهتنها نویسندگان هموطن والتر اسکات، مانند جورج الیوت و توماس هاردی را به طبعآزمایی در این قالب ترغیب کرد، بلکه بر اونوره دو بالزاک در فرانسه، الکساندر پوشکین و ایوان تورگنیف در روسیه و جیمز فنیمور کوپر و ناتانیل هاثورن در آمریکا نیز بسیار تأثیر گذاشت.
در ادامهی تاریخ شکلگیری و بسط داستان کوتاه خارجی، ادگار آلن پو پس از خواندن داستان کوتاهی از ناتانیل هاثورن، اولین تعریف جدی خود را در باب تفاوت میان داستان کوتاه و رمان ارائه داد. او داستان کوتاه را اثری معرفی کرد که در یک نشست، قابل خواندن است و اعتقاد داشت که در این قالب، همه چیز باید از قبل در طرح داستان تعیین شده باشد و هیچ کلمهای خارج از این طرح نباید نوشته شود. پس از آن میتوان به نویسندهی بزرگ دیگری چون هرمان ملویل اشاره کرد که ازجمله پیروان ادگار آلن پو در این حوزه بود.
انتشار داستانهای کوتاه ایوان تورگنیف در دههی 1850 میلادی نیز در این بستر قابل توجه است. درواقع او بدعتی را آغاز کرد که در ادامه، آنتون چخوف آن را به حد اعلای خود رساند. چخوف با کنار گذاشتن این قانون که داستان باید دارای آغاز، میانه و پایان باشد و با دوری از قضاوت و تحلیل شخصیتهای آن، بیآنکه برای رسیدن به اوج تلاش کند، از شیوهای مدرن در داستانسرایی رونمایی کرد. طی قرن بیستم و حتی بیستویکم میلادی، نویسندگان مشهور عرصهی داستان کوتاه، از جیمز جویس گرفته تا کاترین منسفیلد و ریموند کارور، اغلب تحت تأثیر این برداشتها و نظرات آنتون چخوف بودند. تأثیر این نویسندهی روس تا حدی بود که شاید بتوان گفت که تنها در چند دههی اخیر است که نویسندگان از زیر سایهی او بهدرآمدهاند.
انواع ژانرهای داستان کوتاه
داستانهای کوتاه قابلیت شگرفی در به تصویر کشیدن عناصر و ویژگیهای ژانرهای ادبی متعدد دارند. در ادامه چند نمونه از جذابترین و پرطرفدارترین ژانرهای متبلورشده در بهترین داستانهای کوتاه خارجی را برمیشمریم:
- داستان کوتاه فانتزی: داستانهایی که از عناصر جادویی، پدیدههای ماوراءالطبیعه، موجودات افسانهای و اسطورهای برخوردارند، در این دسته قرار میگیرند. مجموعه داستان کوتاه «دود و آینهها» نوشتهی نیل گیمن، نمونهای از آنهاست.
- داستان کوتاه معمایی: اینگونه داستانهای کوتاه با ترسیم یک فضای رازآلود، به حل یک معما و پرده برداشتن از یک جنایت میپردازند. در این داستانها معمولاً شخصیت اصلی یک کارآگاه است. در مجموعه داستانهای «شرلوک هولمز» اثر سر آرتور کانن دویل و «گربه سیاه» به قلم ادگار آلن پو، این ژانر بهخوبی به نمایش درآمده است.
- داستان کوتاه عاشقانه: روایتهایی که همچون داستان کوتاه خارجیِ «هدیه کریسمس» اثر مشهور او. هنری، بر روابط عاشقانهی میان شخصیتها تمرکز دارند و از صحنههای احساسی بهرهمندند، در این دسته جای میگیرند.
- داستان کوتاه علمی - تخیلی: وجود مفاهیم تخیلی و آیندهنگرانهی مبتنی بر پیشرفتهای علمی، اکتشافات فضایی، سفر در زمان و جهانهای موازی، از مهمترین شاخصههای داستانهای کوتاه علمی - تخیلی بهشمار میآیند. از میان آثار متعلق به این ژانر، میتوان مجموعه داستان «قتلهای آبرومندانه» ری بردبری را مثال زد.
- داستان کوتاه ترسناک: نویسندگان این ژانر، با فضاسازی رعبآور، حس ترس، وحشت و دلهره را به مخاطبان خود القا میکنند. مونتاگ رودز جیمز، مجموعه داستان «اشباح» را در این ژانر خلق کرده است.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه خارجی
داستانهای کوتاه جذابیتهای خاص خودشان را دارند. مقدم بر هر چیز، آنها کمحجم هستند و هر فرد پرمشغلهای میتواند با اختصاص دادن زمانی کوتاه، مطالعهی یکی از آنها را به اتمام برساند. مزیتی که نهتنها افراد پرمشغله را از عذاب وجدان کمبود میزان مطالعه رها میکند، بلکه حس رضایت حاصل از به اتمام رساندن یک اثر ادبی را نیز به آنها هدیه میکند. خواندن داستانهای کوتاه خارجی میتواند شروعی خوب برای کسانی باشد که بهتازگی قصد ورود به دنیای ادبیات و داستان را دارند. حجم کم، پیرنگ ساده و همینطور تنوع موضوع و ژانر، ازجمله مزایای مطالعهی آثار نوشتهشده در این قالب است که میتواند کتابخوانهای نوپا را به مطالعه علاقهمند کند و نویسندگان بزرگ و ژانرهای مختلف را به آنها بشناساند. علاوهبر اینها قدرت ایجاز داستان کوتاه میتواند شما را به وجد بیاورد. با مطالعه در این فرم ادبی درمییابید که خلق عمیقترین لحظهها و تأثیرگذارترین صحنهها با کمترین کلمات، چه کار هنرمندانه و تحسینبرانگیزی است.
یک داستان کوتاه خارجی میتواند خستگی حاصل از مطالعهی یک رمان طولانی را از ذهنتان خارج کند. چراکه کلنجار رفتن با یک موضوع بهمدت طولانی، ذهن و جان را تشنهی تنوع میکند. برای همین است که مطالعهی یک یا چند داستان کوتاه خارجی میتواند امکان تجربهی چنین تنوع ادبی خوشایندی را فراهم کند. خواندن داستان کوتاه، همچنین میتواند شما را از رخوت یک انتظار طولانی نیز برهاند؛ تحمل انتظار برای رسیدن مترو یا معطل شدن در فرودگاه به خاطر تأخیر در پرواز، میتوانند با غرق شدن در یک داستان کوتاه آسانتر شوند. بهویژه اینکه با رونق گرفتن بسترهای فراوان برای خرید و دانلود داستانهای کوتاه صوتی، الکترونیک و PDF، دسترسی به عناوین مختلف در این زمینه را نیز بسیار آسان کرده است.
مختصر آنکه داستانهای کوتاه خارجی، شما را با دیدگاههای نویسندگان مختلف، ملیتها، فرهنگها و اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورهای مختلف آشنا میکنند، تجربههای زیستهتان را افزون میکند، قدرت درک و همدلی را در وجودتان رشد میدهند و زندگی را به کامتان شیرینتر میسازند.
خواندن داستانهای کوتاه خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت و حوصلهی کافی برای مطالعهی رمانهای حجیم و طولانی را ندارید و دلتان میخواهد در کوتاهترین زمان، بیشترین لذت را از کتابخوانی ببرید یا اگر قصد دارید در فرصتی کم، با ژانرهای مختلف ادبی آشنا شوید و میخواهید با قلم و دیدگاه نویسندگان بینالمللی بسیاری آشنا شوید، یا حتی اگر از رمانخوانهای حرفهای هستید، اما در پی یک تجربهی تازه میگردید، پیشنهاد میکنیم به خرید و دانلود داستانهای کوتاه خارجی، بهعنوان یک گزینهی جدی در مسیر خود نگاه کنید. فارغ از اینها البته، داستان کوتاه یکی از مهمترین قالبهای ادبی محسوب میشود که تعدادی از درخشانترین آثار تاریخ ادبیات و نویسندگان مطرح جهان را در خود جای داده است و به این دلیل، علاقهمندان و مخاطبان حرفهای زیادی را همواره به سوی خود خواهد کشید.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
با توجه به اینکه داستانهای کوتاه خارجی ازجمله آثار محبوب طرفداران ادبیات داستانی محسوب میشوند، کتابراه بخش بزرگی از عناوین خود را به این حوزه اختصاص داده است و با ارائهی بهترین نمونههای این عرصه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF، امکان خرید و دانلود را برای مخاطبان ساده کرده است. ناگفته نماند که برخی از داستانهای کوتاه خارجی موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، بیشتر از سایر عناوین مورد توجه قرار گرفتهاند و کاربران بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. در لیست زیر، تعدادی از این کتابهای پرطرفدار را به شما معرفی میکنیم:
- کتاب چطور یک سوسک را در دست بگیریم؟: با این کتاب از شر باورهای محدودکنندهتان راحت شوید، اثر متیو مکس ول
- کتاب اتاق قرمز، نوشتهی ادوگاوا رانپو
- کتاب شرطبندی، آنتون چخوف
- کتاب تنها در پاریس و داستانهای دیگر، اثر جوجو مویز
- کتاب اول شخص مفرد، به قلم هاروکی موراکامی
- کتاب برفهای کلیمانجارو، اثر ارنست همینگوی
- کتاب وقتی خدا وارد شود، معجزه میشود، نوشتهی نیل دونالد والش
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
تعداد و تنوع بیشمار داستانهای کوتاه خارجی، گاهی مخاطبان را بابت هزینههای خرید کتاب نگران میکند؛ اما گفتنیست که در سایت و اپلیکیشین کتابراه، تعداد زیادی از داستانهای کوتاه خارجی، بهصورت کاملاً رایگان و در قالب نسخههای صوتی، الکترونیک و PDF ارائه شدهاند. به این ترتیب شما میتوانید بیهیچ نگرانیای، تنها با فشردن یک دکمه، کتابهای موردعلاقهتان را بهصورت رایگان دانلود کنید و بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید. برخی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب ای کاش قلبم بیآنکه بشکند مقاومت نماید، اثر کریستین بوبن
- کتاب بانک مجموعه داستان ترجمه نوجوان، به کوشش گیتا بختیاری و مهدی رضایی
- کتاب سه پرسش، نوشتهی لئو تولستوی
- کتاب پدر جودی آشغالی است، به قلم ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، اثر ویلیام سامرست موآم
- کتاب دعای دریا، نوشتهی خالد حسینی
کتاب غریبهای در مه
- نویسنده: رزمری بوردر
کتاب غریبهای در مه به قلم رزمری بوردر، شامل 6 داستان کوتاه، مهیج و جذاب در ژانر وحشت از نویسندگان بنام و مشهور ادبیات کلاسیک انگلیس، از جمه برام استوکر است. رزمری بوردر (Rosemary Border) داستانهای کتاب غریبهای در مه (Ghost stories) را به گونهای کنار هم قرار داده که شما حین خواندن، با کاراکترها همزاد پنداری کرده و از شیرینی هیجان آمیخته با وحشت، بسیار لذت خواهید برد. در بخشی از کتاب غریبهای... ادامه ›
کتاب ترانههای شبانه
- نویسنده: کازوئو ایشی گورو
کتاب ترانههای شبانه نوشتۀ کازوئو ایشی گورو، مجموعه پنج داستان کوتاه در باب موسیقی و شب است. داستانها نمیخواهند لزوما درباره موسیقی، قصهسرایی کنند، بلکه میخواهند حس جادویی و اغواگر موسیقی را با زبانِ کلمات به خواننده منتقل نمایند. در داستانهای آوازهای شبانه (Nocturnes) که حول محور موسیقی میچرخد و مضمون اصلی آن عشق و سوء تفاهم است، در کنار مایههای ازلی و ابدیِ بلند پروازی، سرگردانی،... ادامه ›
کتاب سرگذشت دختران
- نویسنده: گروه نویسندگان
گلچینی از بهترین داستانهای کوتاه ادبیات معاصر در کتاب سرگذشت دختران گردآوری شده است. وجه مشترک سیزده داستان گردآوری شده در این مجموعه این است که همهی آنها در سال 2013 موفق به کسب جایزهی اُ. هِنری شدهاند. این شما و این گلچینی از آثار برگزیدهی یکی از معتبرترین جوایز ادبی آمریکا. دربارهی کتاب سرگذشت دختران جایزهی اُ. هِنری یک جایزهی ادبی سالانه است که از داستانهای کوتاه برجسته در ایالات... ادامه ›
کتاب جزیره: داستانهای دهه 60 و 70 میلادی
- نویسنده: آلیستر مک لاود
کتاب جزیره: داستانهای دهه 60 و 70 میلادی جلد نخست از مجموعه داستان کوتاههای آلیستر مک لاود است که با تمرکز بر روابط انسانی ماجراهای جالبی را روایت میکند. دربارهی کتاب جزیره: مجموعه داستان جزیره (Island) شامل 9 داستان از آلیستر مک لاود (Alistair MacLeod) است که در دههی 60 و 70 میلادی به رشتهی تحریر درآمده است. همهی داستانهای کوتاهی که در این کتاب هستند، به جز یکی، در کِیپ برِتون میگذرد... ادامه ›
کتاب دیوار چین و داستانهاى دیگر
- نویسنده: فرانتس کافکا
کتاب دیوار چین و داستانهاى دیگر، یکی از عمیقترین و وحشتناکترین آثار فرانتس کافکا است، داستانی که سنگینی افسوس و اضطراب قرنها بر آن فروریخته و ابطال تاریخ وجود بشر در آن نمایان میشود. معمولاً آثار بزرگ و مدون نوابغ بزرگ و نویسندگان، شهرت بیشترى کسب مىکنند. خوانندگان و همچنین منتقدین اینگونه آثار داورى خود را دربارهى نویسنده بنا بر کتابها یا داستانهاى بزرگ او مىنهند. البته اینکار اغلب... ادامه ›
کتاب به کسی مربوط نیست
- نویسنده: جومپا لاهیری
چه اتفاقی رخ میداد اگر خاک زمین را در جزیرهای واحد جمع میکردند و آدمیان همگی از زیر یک خاک سر برمیآوردند؟ کتاب به کسی مربوط نیست مجموعهداستان جذاب جومپا لاهیری، نویسندهی هندیتبار برندهی جایزهی پولیتزر است. کتابی که شما را با چند داستان بهظاهر ساده از زندگی مهاجران هندی همراه میکند و از یک حقیقت واحد در نسل بشر و در میان فرهنگهای گوناگون پرده برمیدارد. گفتنی است که این کتاب در زمرهی... ادامه ›
کتاب ماه عسل
- نویسنده: نجیب محفوظ
کتاب ماه عسل، شامل هفت داستان کوتاه از نویسنده مصری برنده نوبل ادبیات، نجیب محفوظ است. همۀ این داستانها رویدادهایی هستند که در زندگی آدمی رخ میدهد و پایان این داستانهای کوتاه به آموزش تجربهای سودمند و پند دهنده میانجامد. نجیب محفوظ (Naguib Mahfouz) در سال 1911 در بیت قاضی محله الجمالیه مصر بدنیا آمد و نام خود را از مشهورترین پزشک زایمان مصر یعنی دکتر نجیب محفوظ که ناظر بدنیا آمدن او بود... ادامه ›
کتاب بعد از ظهر یک نویسنده
- نویسنده: پیتر هانتکه
کتاب بعد از ظهر یک نویسنده داستان مردی را روایت میکند که اضطرابِ از دست دادن تسلط بر زبان و توانایی نویسندگی، او را به سِیروسفری درونی دعوت میکند. پیتر هانتکه، نویسندهی برندهی جایزهی نوبل، با ترسیم شخصیتهایی قابلباور، به عمیقترین و پیچیدهترین احساسات انسانی میپردازد. این کتاب مفتخر به دریافت جایزهی برمر شده است. دربارهی کتاب بعد از ظهر یک نویسنده در یک بعدازظهرِ ماهِ دسامبر،... ادامه ›
کتاب روح داروثی دینگلی
- نویسنده: دانیل دفو
کتاب روح داروثی دینگلی، از سری کتابهای تجربههای کوتاه، دربردارندهی داستان کوتاهی به قلم دانیل دفو است که ماجرای مرموز یک روح سرگردان را برای مخاطب روایت میکند. در این داستان کلاسیک شاهد ملاقاتهای مکرر یک پسر جوان با روح خانم دینگلی هستیم که سالها پیش در همسایگی او زندگی میکرده، اما اکنون هشت سال است که جانش را از دست داده! برای اینکه پی به مقصود این شبح مرموز ببرید، کافی است تا انتها با... ادامه ›
کتاب دهانم قشنگ و چشمهایم سبز
- نویسنده: جی. دی. سلینجر
کتاب دهانم قشنگ و چشمهایم سبز دربردارندۀ داستانهای کوتاهی از جی. دی. سلینجر، نویسنده معروف و تأثیرگذار آمریکایی است. جی. دی. سلینجر (J.D Salinger) در سال 1940 اولین داستانش را به نام جوانان در مجله استورى به چاپ رساند سپس وارد ارتش شد و به عنوان گروهبان یکم پیاده در جنگ جهانى دوم شرکت کرد و وقتى متفقین در خاک فرانسه و ساحل نورماندى پیاده شدند، شجاعت زیادى از خودش نشان داد. سالینجر در سال 1945... ادامه ›
کتاب اسبها و آدمها
- نویسنده: ویلیام فاکنر
ویلیام فاکنر، نویسندهی شهیر آمریکایی، شیفتهی اسبها بود و در عین حال، ترس عمیقی نیز از آنها در خود احساس میکرد. وی در کتاب اسبها و آدمها که متشکل از شماری از داستانهای کوتاه درخشان اوست، این شیفتگی و هراس توأمان را به خوبی بازتاب داده است. قصههای مجموعهی پیش رو، از طنزی ناب و ساختاری منسجم برخوردارند و مورد علاقهی طیف وسیعی از دوستداران ادبیات قرار خواهند گرفت. دربارهی کتاب اسبها و... ادامه ›
کتاب ساحل پایانی
- نویسنده: جی. جی. بالارد
جی. جی. بالارد یکی از غولهای ادبیات داستانی انگلستان در طول سدهی بیستم بود. در کتاب ساحل پایانی که نخستین بار در سال 1964 منتشر شد، شماری از بهترین داستانهای کوتاه بالارد گرد آمده است. داستانهایی که عمدتاً در آیندهای دور اتفاق میافتند و از حالوهوای آثار علمی - تخیلی تبعیت میکنند. درباره کتاب ساحل پایانی اگر از دنبالکنندگان جدی ادبیات داستانی اروپا باشید، بیگمان نام جی. جی. بالارد را... ادامه ›
کتاب خانهای از جنس آب: بهترین داستانهای کوتاه
- نویسنده: شیرزاد حسن
کتاب خانهای از جنس آب: بهترین داستانهای کوتاه، دربردارندۀ آثاری از ادبیات داستانی کردستان به قلم شیرزاد حسن است. شیرزاد حسین - و یا به قول بختیار علی: این اودیپ خجالتی کردستان از نویسندگان برجستهی ادبیات داستانی کردستان است و در نوشتن داستان کوتاه، ید طولایی دارد. گرچه نگاه و دیدگاهی کمابیش فرویدی به جهان پیرامون خود دارد، اما فرویدیسم او از نوع شرقی آن است که در عشقی ناب و به دور از هرگونه... ادامه ›
کتاب دومین بهار: داستانهای دهه 80 و 90 میلادی
- نویسنده: آلیستر مک لاود
کتاب دومین بهار: داستانهای دهه 80 و 90 میلادی به قلم آلیستر مک لاود، که موفق به دریافت جایزهی ادبی پن مالامود شده، شامل هفت داستان کوتاه تکان دهندهی بومی و جهانی است. آلیستر مک لاود در داستان دومین بهار (Island: the complete stories) زندگی پسری را به تصویر میکشد که همه فکرش ایجاد کلوپ گوسالههاست. البته به نظر خود او این ایدهاش آنچنان هم خلاقانه و بکر نیست زیرا او در مزرعه زندگی میکند و... ادامه ›
کتاب داستانهای اوهایو
- نویسنده: دونالد ری پولاک
کتاب داستانهای اوهایو نوشتهی دونالد ری پولاک، شامل هجده داستان کوتاه و هیجانانگیز است که هر کدام از این داستانها خواننده را با فضایی خشن و بیرحمانه رو به رو میکند که قابل لمس و باورند. در داستانهای اوهایو (Knockemstiff) رو به رو شدن با این فضای جدی و ترسناک جداً سخت است، اما متنفر شدن از آن هم کاری است سختتر. در مقابل این همه فساد و سیاهی که پولاک به تصویر کشیده است، عشق قوی و قابل لمسی... ادامه ›
کتاب بعضی زنها
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب بعضی زنها مجموعهداستانی انگلیسی از گروه نویسندگانِ برگزیدهی جایزهی اُ. هنری سال 2010 است. در این مجموعه ده داستان کوتاه با قصههای متنوع و زبان داستانی متفاوت، بر درونمایهی رابطهی انسان و محیطزیست تمرکز دارد. دربارهی کتاب بعضی زنها لورا فورمن (Laura Furman) سردبیر جایزهی ادبی ا. هِنری (O. Henry Award)، داستانهای برگزیدهی انگلیسی زبان را در کتاب بعضی زنها (The PEN/O. Henry... ادامه ›
کتاب دلهره دروازه بان هنگام ضربه پنالتی
- نویسنده: پیتر هانتکه
رمانی منحصر به فرد و مهم در ادبیات اگزیستانسیالیسم؛ کتاب دلهره دروازه بان هنگام ضربه پنالتی، اثر پیتر هانتکه، نویسندهی برندهی جایزهی نوبل، زندگی مردی انسانگریز با نام یوزف بلوخ را روایت میکند. بلوخ که سالها پیش دروازهبان مطرح و شناختهشدهای بود، حالا با ترک شغل کسلکنندهی خود، بیهدف در حال پرسه زدن در شهر است؛ اما ماجرا زمانی بغرنجتر میشود که او بدون داشتن هیچ دلیل خاصی مرتکب قتلی... ادامه ›
کتاب گالری اجساد
- نویسنده: حسن بلاسم
کتاب گالری اجساد، دربردارندهی چهارده داستان کوتاه سورئال، ابزورد و ترسناک از حسن بلاسم، نویسندهی عراقی است که همگی در مورد جنگ عراق هستند و تبعات هولناک آن را از زاویهای دیگر نشان میدهند. بلاسم که از نویسندگان پیشرو جهان عرب به شمار میرود، با انتخاب سوژههایی نو و شخصیتهایی غریب، میکوشد ترسها و کابوسهای خود و ناهنجاریهای جامعهی خویش را در قالب روایاتی گیرا بازنمایی کند. گفتنی است که... ادامه ›
کتاب عمیق: مجموعه داستان برگزیدگان جایزه ا.هنری 2001
- نویسنده: آلیس مونرو
کتاب عمیق: مجموعه داستان برگزیدگان جایزه ا.هنری 2001 مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم نویسندگان برجستهایست که همگی در سال 2001 برندهی جایزهی او. هنری شدهاند. در این داستانها موضوعات مختلفی به تصویر کشیده شده است، اما مهمترین درونمایهی این مجموعهداستان، جنایت و خشونت است. دربارهی کتاب عمیق: مجموعه داستان برگزیدگان جایزه ا.هنری 2001 کتاب حاضر مجموعهداستانهای کوتاه انگلیسی است... ادامه ›
کتاب قماش انگلیس
- نویسنده: عزیز نسین
عزیز نسین در کتاب قماش انگلیس راوی داستان جوانی میشود که از روستای خودشان برای کار و پول به شهر مهاجرت میکند بیآنکه بداند چه اتفاقاتی در انتظارش است. این قصه با رگههایی از طنز، ترکیبی از «فقر» و «فریب» را به تصویر میکشد و از «غربزدگی»، «بیعدالتیهای اجتماعی» و «دورویی» انتقاد میکند. درباره کتاب قماش انگلیس در روستا پیش از همه، رجب، عموش محمود و پسر عموش یوسف برای کار به استانبول رفتند.... ادامه ›
کتاب داستانهای نیویورکر
- نویسنده: بهار اکبریان
بهار اکبریان در کتاب داستانهای نیویورکر، 12 حکایت کوتاه و خواندنی را از نویسندگان برجستهی آمریکایی، ترجمه و گردآوری کرده است. این اثر بهترین انتخاب برای آشنایی با سبکهای گوناگون داستاننویسی کوتاه به شمار میرود. دربارهی کتاب داستانهای نیویورکر: هفتهنامهی ادبی نیویورکر اولین شمارهی خود را در 17 فوریه سال 1925 به انتشار رساند. از همان سال تا به الان این نشریه با تکیه بر فرهنگ مردمی و... ادامه ›
کتاب داستانهای برگزیده: مجموعه 24 داستان
- نویسنده: ماکسیم گورکی
کتاب داستانهای برگزیده: مجموعه 24 داستان روایات کوتاه جذابیست که به قلم ماکسیم گورکی با مضامین گوناگون به رشتهی تحریر درآمدهاند. ماکسیم گورکی (Maxim Gorky) یکی از نویسندگان برجستهی روسیه است. او در آثار خود سبکی جدید را به عنوان ادبیات رئالیستی سوسیالیستی معرفی کرد. گورکی نویسندهاى مردمى بود و میان بسیارى از منتقدین ادبى طرفداران زیادی داشت، همچنین از میان آثار مشهور او میتوان به... ادامه ›
کتاب دست از این مسخره بازی بردار، اوستا
- نویسنده: مو یان
کافکا این بار از سرزمین چین برمیخیزد! مو یان از چهرههای شاخص ادبیات چین و برنده جایزه نوبل در سال 2012 در کتاب دست از این مسخره بازی بردار، اوستا قصههایی تاریخی و عامیانه را با رئالیسم وهمی که سبک قالب نوشتههای خودش است در چند داستان کوتاه یا برشهایی از رمانهایش در هم میآمیزد. درباره کتاب دست از این مسخره بازی بردار، اوستا: مو یان از برجستهترین چهرههای ادبیات چین است. او کودکی بسیار... ادامه ›
کتاب رسوایی قرن و دیگر نوشتهها
- نویسنده: گابریل گارسیا مارکز
کتاب رسوایی قرن و دیگر نوشتهها، منتخبی از مقالات روزنامهنگاری گابریل گارسیا مارکز، یکی از چهرههای مانا در ادبیات سدۀ بیستم است که میراثی بزرگتر از آثار جاودانهاش به حساب میآید. رسوایی قرن و دیگر نوشتهها (The scandal of the century: and other writings)، گلچینی از پنجاه مقالۀ گابریل گارسیا مارکز (Gabriel José García Márquez) است که بین سالهای 1984 تا 1950 چاپ و روی میراث منحصر به فرد... ادامه ›