معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب اینجا صدای گرگها بلندتر است
- نویسنده: عادله خلیفی
کتاب اینجا صدای گرگها بلندتر است اثر عادله خلیفی، اولین رمان درباره کولبران است. روایت پسری جوان به نام شوان، پسری ساده و به ظاهر کمهوش که خانوادهاش از بمباران شیمیایی حلبچه به هورامانِ ایران گریختهاند. رمان با نگاهی به آن روز، بیست و نه سال بعد از آن حادثه را روایت میکند. شوان و دوستانش کولبر هستند و این کتاب روایت دردهای آنها در فضای افسانهای هورامان است؛ در کنار آن، عشق ناغافل و... ادامه ›
کتاب سوفیا
- نویسنده: معصومه کاظمی
چهره حقیقی مهاجرت برای مردمی که به اجبار وطن خود را ترک میکنند با دیگر انسانهای دنیا فرق دارد! کتاب سوفیا رمانی است تاملبرانگیز به قلم معصومه کاظمی که داستان زندگی یک خانوادهی مهاجر افغان را بهتصویر میکشد. خانوادهای که طعم آرامش را در کشور تازه هم نمیچشند و دلهرهی مرگ و تبعید همواره زیر پوستشان جریان دارد. دربارهی کتاب سوفیا کتاب سوفیا رمان خواندنی معصومه کاظمی، داستان زندگی پامیر و... ادامه ›
کتاب صوتی متولد 16 آگوست
- نویسنده: سپیده محمدیان
کتاب صوتی متولد 16 آگوست نوشته سپیده محمدیان زندگی مادران اوتیسم را به تصویر میکشد و در قالب رابطهی پدر و دختری است که پدر برای بازگرداندن دخترش به کشور تلاش میکند. شخصیت اصلی این رمان بنا بر ماجراها و اتفاقاتی از کشور مهاجرت کرده و حالا در گوشه دیگری از جهان، سر کردن با کودکان اوتیسم و مادران آنها معنا و مفهومی به زندگیاش داده است، با سفر پدر برای بازگرداندن او به خانه، سعی دارد درستترین... ادامه ›
کتاب جدال و جنایت
- نویسنده: پریسا مظلومی
کتاب جدال و جنایت نوشتهی پریسا مظلومی شما را در هیاهوی اتفاقات و هیجانات غرق میکند. گویی تجربهایست در حال خواندن. نویسنده تمام تلاش خود را کرده تا با خواندن کتاب تصویرسازی درستی از اتفاقات در ذهنتان ایجاد شود. در بخشی از کتاب جدال و جنایت میخوانیم: «سلام عزیزای دلم، آرشام پسرم خوبی؟» آرشام با آرامش و لبخند جوابش رو میده. «سلام خاله جون، شما خوبین؟» «حالا که دیدمتون بهتر شدم، سامیار پسرم تو... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب خیال واقعی
- نویسنده: زهرا احمدی نیا
کتاب خیال واقعی منتخب فستیوال بینالمللی NORGS، به قلم زهرا احمدی نیا، داستان زندگی دختری را به تصویر میکشد که سرنوشت سختی دارد اما او با قدرت ارادهاش دست به کارهایی میزند که زندگیش را دگرگون میکند. دربارهی کتاب خیال واقعی: زندگی هر انسان مملو از فراز و نشیبهایی است که خواسته یا ناخواسته متحمل آنها میشود. انسانی در این پستی و بلندیها به مقصد میرسد که از خردش استفاده کند و به دور از ترس... ادامه ›
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: سید علی موسوی
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی به نویسندگی سید علی موسوی، در قالب داستانهایی کوتاه با رویکردی اجتماعی به نگارش در آمده است. در بخشی از کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم میخوانیم: گویندهی تلویزیون خلاصهی مهمترین اخبار آن شب را ترتیب اعلام کرد: «افتتاح بزرگترین واحد تولید مرغ گوشتی در خاورمیانه، افزایش نرخ فساد در بین جوانان آمریکایی، برگزاری جشنواره بادبادکها توسط سازمان... ادامه ›
کتاب نیمهی دیگر زندگی
- نویسنده: لیلا جعفری
کتاب نیمهی دیگر زندگی رمانی نوشتهی لیلا جعفری، نویسندهی جوان ایرانی است. این کتاب از زندگی یک زن نویسنده به نام هما میگوید که با دخترش زندگی میکند. هما رویای نویسنده شدن را در سر میپروراند، اما به ضرورت وضعیت اقتصادی نامناسبش، در جستوجوی یک درآمد ثابت است و در این مسیر پر از فراز و نشیب، مجبور میشود دست به انتخابهای مهمی بزند. دربارهی کتاب نیمهی دیگر زندگی کتاب نیمهی دیگر زندگی را... ادامه ›
کتاب در حسرت فرشته
- نویسنده: زهره زندیه
کتاب در حسرت فرشته به قلم زهره زندیه، داستانی اجتماعی و جذاب و متعهد به ارزشهای انسانی به شمار میرود که شما را با خود و احساسات بیآلایشتان آشتی میدهد. این کتاب روایتگر دردها و مشکلات بسیاری از افراد جامعه است که لحظات غیر قابل وصفی را برای شما رقم میزند. در بخشی از کتاب در حسرت فرشته میخوانیم: 19-18 ساله بودم، تا این سن جز آسایش وخوشی و یک پدر و مادر مهربان چیز دیگهای ندیده بودم، غافل... ادامه ›
کتاب پشت خط
- نویسنده: مهدی افروزمنش
رمانی دربارهی آدمها و ارتباطشان با محلهای قدیمی در جنوب شهر تهران. کتاب پشت خط نوشتهی مهدی افروزمنش با نگاهی به روابط انسانی میان آدمها در بستر یک محلهی قدیمی میکوشد تا جغرافیای این محله را از زوایای گوناگون روایت کند و تأثیر محل زندگی را در شخصیت آدمها نشان دهد. دربارهی کتاب پشت خط جنوب شهر و مردمانش یکی از مضمونهایی است که در سالهای اخیر محور روایت داستانها، فیلمها و سریالهای... ادامه ›
کتاب گردنبند چرمی
- نویسنده: مهرناز مشعشع
کتاب گردنبند چرمی، رمان کوتاهی به قلم مهرناز مشعشع است که با صداقت و صراحت کامل، مشکلات و مسائل یک زن جوان مجرد را به تصویر میکشد. نویسنده در این کتاب در واقع زندگی دختر جوانی به نام مهرانگیز را دنبال میکند که با وجود استقلال و موفقیت در کار و درس و داشتن یک خانوادهی امن و آرام، از انتظاراتی که از طرف جامعه به او تحمیل میشود در عذاب است. در خلال دنبال کردن داستان مهرانگیز، مسائل و مصائبی که... ادامه ›
کتاب هندوی شیدا
- نویسنده: سعید تشکری
کتاب هندوی شیدا رمانی خواندنی از سعید تشکری، داستاننویس برجستهی ایرانیست. در این رمان داستان زندگی مردی روایت شده که در پی دل باختن به زنی جوان، مشتاقانه برای فدا کردن تمام دار و ندار خود آماده میشود... درباره کتاب هندوی شیدا عشق زیر و زبر میکند... این احتمالاً صادقترین حکمیست که میتوان در باب عشق صادر کرد. حکمی که درستیِ آن، بر هر آن کس که شهد عشق را چشیده باشد آشکار و بینیاز از اثبات... ادامه ›
کتاب مورچه شیر
- نویسنده: صمد کریم زاده
با کمی تامل در نحوه زیست سایر موجودات و قوانین حاکم بر طبیعت، اشتراکات زیادی در بین زندگی انسانها و حیوانات پیدا میکنیم. صمد کریم زاده در کتاب مورچه شیر از این مشابهتها بهره برده است و با بیان تمثیلی اجتماع حیواناتِ جنگل را به جامعهی انسانی تشبیه کرده است. در این جنگل برخی حیوانات به سایرین حکومت میکنند و با استفاده از قدرت تفکر خود، در امور مختلف تصمیمگیری مینمایند. دربارهی کتاب مورچه... ادامه ›
کتاب بانو
- نویسنده: بهناز شاهنده
بهناز شاهنده، داستاننویس معاصر فارسی، در کتاب بانو، داستان زندگی زنی متأهل را روایت میکند و تفکرات و صحبتهای درونی او را به تصویر میکشد. این کتاب که از زبان راوی اول شخص روایت میشود، سعی دارد کلیشههای رایج فرهنگی دربارهی زنان خانهدار را به چالش بکشد و از طریق روایت رویدادهای زندگی شخصیت اصلی، فشارهایی را که این دسته از افراد متحمل میشوند بازگو کند. دربارهی کتاب بانو هرچقدر هم که... ادامه ›
کتاب خشم و اندوه
- نویسنده: پروانه یارمحمدی
کتاب خشم و اندوه نوشتهی پروانه یارمحمدی، فراز و نشیبهای زندگی دختری به نام آرزو را به تصویر میکشد که مادر خود را از دست داده است و با مشکلات متفاوتی دست و پنجه نرم میکند. کتاب خشم و اندوه برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب به افرادی پیشنهاد میشود که به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارند. در بخشی از کتاب خشم و اندوه میخوانیم: آرزو نمیدانست برای چی با نسرین آمده بود پیش فالگیر ورق. توی... ادامه ›
کتاب قربانیان خاموش
- نویسنده: خوشنام احدی جید
کتاب قربانیان خاموش اثر خوشنام احدی جید، ضمن اشاره به اهداف عالیهی خالق بیهمتا در آفرینش جهان هستی و آراستن آن با نظم و حکمت بیبدیل، تجربیات تلخ یک انسان بی گناه و فارغ از هر گونه جرأت دخالت در امور خارج از حد معمول را شامل میشود، تجربیاتی که در برههای از تاریخ سیاه حکومت دیکتاتورهای بیکفایت در ایران را حکایت میکند که با دخالت تفرقهافکنانه تعدادی از مدعیان فاقد شایستگی حاکمیت بر... ادامه ›
کتاب استخوانهای یخ زده
- نویسنده: فاطمه عسکری
کتاب استخوانهای یخ زده، مجموعه داستانکوتاهی با بنمایهی روانشناختی به قلم نویسندهی ایرانی فاطمه عسکری است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته و نقطهی اشتراک همگی این ماجراها، دغدغهی همیشگی بشر یعنی عشق و مرگ است. شخصیتها و قهرمانان این مجموعه هرکدام بهنوعی با رنج فقدان و ازدستدادن دستبهگریباناند و سعی دارند با موشکافی جهان دردهای خود، این رنجهای انسانی را بهتر تاب بیاورند.... ادامه ›
کتاب سهیلا و شاهرخ
- نویسنده: اصغر قمی اویلی
کتاب سهیلا و شاهرخ، به تالیف اصغر قمی اویلی، شامل مجموعه داستانهای خواندنی و بسیار جذاب است که از جمله آنها میتوان به: سهیلا و شاهرخ، بخت شوم، روز، شبی از شبهای من، رُز توکجایی... ؟ و بهشت گمشده اشاره کرد. در بخشی از کتاب سهیلا و شاهرخ میخوانیم: باد پاییزی، آرام در دل جنگل میوزید. هوا تیره و دلتنگ، آسمان ابری، خاک تیره و مرموز. هوای نمناک شمال در دل جنگلهای مازندران. زوزهی ضعیف باد... ادامه ›
کتاب مدادرنگی
- نویسنده: ناهید هاشمیان
کتاب مدادرنگی نوشتهی ناهید هاشمیان رمانی خواندنی است که تمرکز آن بر شخصیت یک مادر و جهان ذهنی اوست و در شهر مشهد روایت میشود. موضوع اصلی این رمان، شکاف نسلی و اختلاف اندیشه بین نسلها است. دربارهی کتاب مدادرنگی کتاب مدادرنگی اثر ناهید هاشمیان برای اولین بار در سال 1398 به چاپ رسید. این رمان ایرانی ماجرای یک خانوادهی چهار نفره را روایت میکند. مادر استاد دانشگاه است و دو فرزند دختر و پسر... ادامه ›
کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم
- نویسنده: مهسا حقیقت
مهسا حقیقت در کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم، با نگاهی ساختارشکن، هنجار کلمات را به سخره میگیرد، به جنگ جملات میرود و مفهوم عبارات را چنان درهم میریزد که حاصل آن میشود یک جور پیچیدهنویسی! بیگمان سفر با جادوی کلمات و بازی با واژگان در این کتاب نیاز به تمرکزی ناب دارد، چه برای نویسنده و چه مخاطب که جان و دل میسپارد به کلام راز ورزانه از زبان راوی که به هر طریق میخواهد بگوید که حالش خوب... ادامه ›
کتاب ذبیح
- نویسنده: احمد بیگدلی
آیا تصور میکنید از تمامی حوادث تاریخ معاصر کشورتان باخبر هستید؟ کتاب ذبیح رمانی تاریخی و اجتماعی به قلم احمد بیگدلی است که سالهای 60 تا 70 هجری شمسی را داستانگونه و با زبانی گیرا روایت میکند. با ورود به دنیای شخصیت اصلی این رمان، وجه دیگری از تاریخ معاصر را میبینیم. درباره کتاب ذبیح: روایت یک دوستی از روزهای جنگ تا سالهای اصلاحات... رمان ذبیح که در فضایی کاملا ایرانی توصیف میشود، روایتگر... ادامه ›
کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم
- نویسنده: رضا فکری
روایتی از شور و شوق جوانی و به آتش کشیده شدن آمال و آرزوها. کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم، رمانی با درون مایهای سیاسی و اجتماعی نوشته رضا فکری است که ماجرای زندگی چند جوان را در یک بازه ده ساله به تصویر میکشد. درباره کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم: در رمانهای کلاسیک سفری زیبا و منظم از سیر و سلوک قهرمانان داستان به تصویر کشیده میشود اما کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم یک رمان مدرن تمام عیار و... ادامه ›
کتاب PDF خاطرات یک آرایشگر
- نویسنده: ندا عابدینی
کتاب خاطرات یک آرایشگر، نوشتهی ندا عابدینی، داستانی در ژانر درام است که زندگی دو رفیق صمیمی دیرینه به نامهای سارا و لیلی را روایت میکند. این دو که بعد از ازدواج، هریک به شکلی با مشکلاتی روبهرو شدهاند، پس از چند سال دوری، مجدداً یکدیگر را ملاقات میکنند و رفاقت کهنه را بار دیگر از سر میگیرند. دربارهی کتاب خاطرات یک آرایشگر کتاب خاطرات یک آرایشگر، رمانی به قلم ندا عابدینی است که روایتگر... ادامه ›
کتاب صوتی خانهی ابر و باد
- نویسنده: فرشته مولوی
فرشته مولوی در کتاب صوتی خانهی ابر و باد، با لحن و قلم متفاوت و منحصربهفرد خود، آشوبها و هرج و مرجهای دوران انقلاب و زندگی چندین جوان عصیانگر را به تصویر میکشد که علیه شاه قیام کردهاند و دست به تظاهرات و اعتراض میزنند. درباره کتاب صوتی خانهی ابر و باد: رویدادهای این کتاب که در دهه 1980 روی میدهد، کابوسهای نسل جوان در دوران شاه را روایت میکند. این جوانان علیه استبداد دیکتاتور زمانهشان... ادامه ›