معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی صدایی در آینه
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
کتاب صوتی صدایی در آینه روایتی تلخ از مجید اوریادی زنجانی است. اوریادی در این کتاب راوی بخشی کوتاه و دردناک از زندگیِ همهروزهی اقشار محروم و کمتربرخوردار جامعه است که به تنگدستی و انواع مختلفی از فقر فرهنگی و اجتماعی دچارند. دربارهی کتاب صوتی صدایی در آینه مجید اوریادی زنجانی در کتاب صوتی صدایی در آینه راوی یک شب از زندگی پسر نوجوانِ زبالهگردی است که اینبار به جای پلاستیک و بطریهای... ادامه ›
کتاب سرخ مثل دریا
- نویسنده: لیلا امیری
کتاب سرخ مثل دریا نوشتهی لیلا امیری، داستان زندگی پسری نوجوان از اهالی جنوب است که ناگهان درگیر اتفاقات عجیب و غیرمنتظرهای میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. عامر از وقتی که میفهمد پدرش در حال یادگیری علوم غریبه است دچار ترس میشود و حس میکند نحسی کارهای اوست که دامن زندگی آنها را گرفته و به ورطهی نابودی کشانده است. دربارهی کتاب سرخ مثل دریا عامر پسر نوجوانی از اهالی جنوب است. پدر او،... ادامه ›
کتاب صوتی در مرداد برف میبارید
- نویسنده: مهدیه سهرابی
کتاب صوتی در مرداد برف میبارید اثری از مهدیه سهرابی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. سهرابی در این داستان کوتاه راوی سرگذشت پرفرازونشیب کودکی است که در خانوادهای پر از معضلات مختلف به دنیا میآید و مسئولیتناپذیری والدینش، آیندهای پرتنش و نامطمئن را برای او رقم میزند. دربارهی کتاب صوتی در مرداد برف میبارید مهدیه سهرابی در کتاب صوتی در مرداد برف میبارید تصویری ملموس و نزدیک به واقعیت را... ادامه ›
رمان از تهی سرشار
- نویسنده: علی حدادی اصل
از تهی سرشار، رمانی است اجتماعی که بحرانهای زندگی در دنیای مدرن و انسانهایش را روایت میکند. این اثر داستان دانشجویی است به نام”رها “که تصمیم دارد پایان نامه دوره کارشناسی ارشداش را درباره اخوان ثالث و آثار و احوالات او بنویسد. از متن کتاب: نمیتوانستم در چهرۀ بابا خیره شوم. بهانه آوردم که تا شما اینجایید، یک سر به قطعۀ هنرمندان میزنم و زود برمیگردم. سوار ماشین عمو علیرضا شدم. سیگاری آتش... ادامه ›
کتاب جوا، چوا، حوا و خوا: مجموعه داستان های انتقادی
- نویسنده: زینب برخورداری
بارون می اومد. شُرشُر! خیابون شلوغ شده بود. همه سعی میکردن سریع تر خودشونو به یه سرپناهی برسونن یا زودتر سوار ماشینی بشن، که تو اون وضعیت شلوغ، آسون گیر نمیاومد. منم مثل بقیه؛ چتر مَتری هم که نداشتم! الکی رفتم تو یه مغازه تا از شدت بارون کم بشه وُ برم دنبال کارم. اون مغازه پر از عینک های مدل به مدل و رنگ و وارنگ بود. یه مغازه عینک فروشی بزرگ. درسته عینک نمیخواستم ولی واسه پناه گرفتن که... ادامه ›
کتاب مدادرنگی
- نویسنده: ناهید هاشمیان
کتاب مدادرنگی نوشتهی ناهید هاشمیان رمانی خواندنی است که تمرکز آن بر شخصیت یک مادر و جهان ذهنی اوست و در شهر مشهد روایت میشود. موضوع اصلی این رمان، شکاف نسلی و اختلاف اندیشه بین نسلها است. دربارهی کتاب مدادرنگی کتاب مدادرنگی اثر ناهید هاشمیان برای اولین بار در سال 1398 به چاپ رسید. این رمان ایرانی ماجرای یک خانوادهی چهار نفره را روایت میکند. مادر استاد دانشگاه است و دو فرزند دختر و پسر... ادامه ›
کتاب سلیمان
- نویسنده: پریسا تیموری
کتاب سلیمان تریلر جاسوسی به قلم پریسا تیموری، در مورد خانوادهای پرنفوذ در جمهوری اسلامی است که همهی اعضای آن از مقامات بلندپایه و امنیتی نظام بهشمار میروند. حاج سهراب، پدر و بزرگ این خانواده، روزشماری میکند تا نوهاش سلیمان پس از سالها به کشور بازگردد و او را ببیند. اما سلیمان به قصد دیدار با خانواده نمیآید، بلکه هدف دیگری را در سر میپروراند که هیچکس انتظارش را ندارد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب خورشید سیاه
- نویسنده: معصوم ترکان
کتاب خورشید سیاه به قلم معصوم ترکان، داستان پر فراز و نشیب زندگی دختری را به تصویر میکشد که به هِروئین معتاد شده است. در بخشی از کتاب خورشید سیاه میخوانیم: روز به روز دز موادم کمتر و حال من بدتر میشد. دیگر مهران در اتاق را قفل میکرد و نمیگذاشت سامان پیشم بیاید. در واقع کار خوبی میکرد، چون اصلا حال خوبی نداشتم و فقط آه و ناله میکردم! مصرف هروئینم کاملا قطع شده بود و فقط زیر نظر مهران و یکی... ادامه ›
کتاب PDF گناه من چیست؟
- نویسنده: حسین دریانی
کتاب گناه من چیست؟ به قلم حسین دریانی، به روایت زندگی مردی جوان و داستان ازدواج او میپردازد. در بخشی از کتاب گناه من چیست میخوانیم: در دوران جنگ، قطعی برق، آن هم چند ساعت در روز عادی بود و به خاطر همین قالبساز نتوانست به قولش عمل کند و بالاخره یک ماه دیرتر از زمانی که به خانم فرهنگی گفته بودم، قطعه حاضر شد. بالاخره قرار گذاشتیم همان جایی که روز بارانی سوار شده بود، دستگیره را تحویل بگیرد. سر... ادامه ›
کتاب آریا
- نویسنده: زهره زاهدی
داستان کتاب آریا نوشتۀ زهره زاهدی، در مورد پسری به نام آریا است که خانواده خودش را از دست میدهد و در طول زمان با جمع کردن افراد بی سر و سامان دور خودش خانواده بزرگتری تشکیل میدهد که خیلی قویتر از خانواده اولش باشند. در بخشی از کتاب آریا میخوانیم: در آن شب گرم تابستانی مانی حال دیگری داشت. بیدلیل و بیجهت دلش برای مروارید تنگ بود و بسیار خویشتنداری میکرد که به مغازۀ او سر نزند و با او یک... ادامه ›
زنبور مامور
- نویسنده: سجاد ایزدی
رمان زنبور مامور برخلاف طرح جلد و نام غلط اندازش، در مورد زندگی زنبورها و پرورش آنها نیست؛ بلکه در مورد یک گروه نژادپرست است که در سودای نسلکشی نژادهای غیر از خودشان، یک بیماری ژنتیکی را به وجود میآورند و آن را بر روی نژادهای مختلف مورد آزمایش قرار میدهند. بیش از این به صلاح نمیدانم چیزی بنویسم، چون مزهی داستان میپرد! اما این اتفاقها، در جهانی که در آن زندگی میکنیم، در حال رخ دادن است و... ادامه ›
کتاب صوتی لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
مجموعهای از داستانهای کوتاهی که به قلم آزاده جمشیدپور نوشته شدهاند. نویسنده در داستانهای کتاب صوتی لالایی نیروانا به سراغ برخی از مهمترین معضلات اجتماعی همچون فقر، طلاق و اعتیاد رفته است. دربارهی کتاب صوتی لالایی نیروانا آزاده جمشیدپور در مجموعه داستان کوتاه لالایی نیروانا از دریچهی روایت زندگی شخصیتهای داستانهایش به معضلات فرهنگی و اجتماعی روز میپردازد. فقر، اعتیاد، بزهکاری و طلاق از... ادامه ›
کتاب صوتی ساطور
- نویسنده: جلال ملکشاهی
کتاب صوتی ساطور اثری از جلال ملکشاهی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. ملکشاهی در این داستان کوتاه راوی زندگی مردی جاهلمآب و لوطیمسلک است که میان ادامهی راه گذشتهی تیره و تاری که از سر گذرانده و انتخاب مسیری متفاوت برای آیندهاش مردد است. دربارهی کتاب صوتی ساطور جلال ملکشاهی در کتاب صوتی ساطور از هراسهای مردی میگوید که دلنگران از سرنوشت خود و خانواده، بهویژه دختر کوچکش، قصد دارد... ادامه ›
کتاب چیزی به تابستان نمانده
- نویسنده: بهاران بنی احمدی
بهاران بنی احمدی نویسندهی کتاب چیزی به تابستان نمانده، روایتگر تنهاییها، حسرتها، تقابلها و گسست بیننسلی و روحیات تیپیکال سه نسل از زنهای طبقهی متوسط است؛ مادربزرگی مهربان، مادری درونگرا، محافظهکار و نادیدهگرفتهشده، و دختری امروزی، با روحیات یک نسل سوم برونگرای اجتماعی که برخلاف مادرش، اعتمادبهنفس نهگفتن و تلاش برای رسیدن به خواستههایش را دارد. در لابهلای روایتهای داستان، تحولات... ادامه ›
کتاب پارک آلوچه
- نویسنده: مینا امیری مهر
کتاب پارک آلوچه شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی به قلم مینا امیری مهر است. قصههای این مجموعه زندگی آدمهایی را به تصویر میکشد که مدتهاست فراموش شدهاند. در بخشی از کتاب پارک آلوچه میخوانیم: باد گرم و آفتاب قهار، ظالمانه با هم متحد شدند تا ریشه درختچههای مورد همیشه سبز را بسوزانند، اما نمیدانستند آنها را باغبانانی کاشتند که در خاکش بی جای آب، عنصر صبر و استقامت ریختهاند تا حتی... ادامه ›
کتاب دیر آمدم...!
- نویسنده: فیروز قربانی یکنمی
بخش هایی از متن کتاب: ظهر گرم و آفتابی یکی از روزهای اردیبهشت ماه بود . امّا بچهها با شور و هیجان خیلی زیاد در زمین خاکی بدنبال توپ میدویدند. آرش : مهران ! پاس بده. مهران توپ را به طرف آرش پاس داد و فریاد کشید: شوت کن. بدو پسر!... آفرین ... آفرین ...گُله... گُله... هورا... در همین هنگام صدای لیلا به گوش رسید: مهران... مهران، مامان کارت داره مهران در حالی که خیس عرق شده بود به آرش نزدیک شد و... ادامه ›
کتاب قربانیان خاموش
- نویسنده: خوشنام احدی جید
کتاب قربانیان خاموش اثر خوشنام احدی جید، ضمن اشاره به اهداف عالیهی خالق بیهمتا در آفرینش جهان هستی و آراستن آن با نظم و حکمت بیبدیل، تجربیات تلخ یک انسان بی گناه و فارغ از هر گونه جرأت دخالت در امور خارج از حد معمول را شامل میشود، تجربیاتی که در برههای از تاریخ سیاه حکومت دیکتاتورهای بیکفایت در ایران را حکایت میکند که با دخالت تفرقهافکنانه تعدادی از مدعیان فاقد شایستگی حاکمیت بر... ادامه ›
کتاب صوتی فیلها
- نویسنده: شاهرخ گیوا
کتاب صوتی فیلها اثر شاهرخ گیوا، روایتی از کلکسیونری تنها به نام فیروز است، او به جمعآوری اسکناسهایی که مردم روی آنها چیزی نوشتهاند، علاقه دارد. فیروز شخصیت اصلی کتاب صوتی فیلهاست. او کارمند سابق چاپخانه بانک مرکزی، مردی ثروتمند و میانسال است. تنها مشغلهی فیروز در زندگی این است که اسکناسهایی که مردم رویشان نوشتهاند را جمعآوری کند. او تنها زندگی میکند و حدود 19 سال خود را با دلتنگیها،... ادامه ›
کتاب پیادهروهای ناهموار
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
نازیلا نوبهاری در کتاب پیادهروهای ناهموار، روایتی از آنچه خوانده، دیده و آموخته را بازگو کرده است. این کتاب سفریست از ژرفای ترس تا طلوع عشق و رسیدن به رهایی... داستان درباره دختری به نام مانلی است. که پدر و مادرش در زمان کودکی او به خاطر ناسازگاریهای زیاد از هم جدا شدهاند. مانلی با پدربزرگش زندگی میکند در حالی که یک سوال بزرگ همیشه در ذهنش است. او میخواهد بداند که دقیقا کیست و چرا پدر و... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب با اعمال شاقه
- نویسنده: محمد حنیف
کتاب با اعمال شاقه تازهترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت میکند و بخشهایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیتها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو میکند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی میپردازد و هم... ادامه ›
کتاب زنگ هفتم
- نویسنده: محمدمنصور هاشمی
مجموعهداستانی که یادآور خاطرات و وقایع دههی شصت برای نسلی است که کودکی و نوجوانیشان را در این دههی خاطرهانگیز سپری کردند. کتاب زنگ هفتم نوشتهی محمدمنصور هاشمی از هفت داستان کوتاهِ بههمپیوسته تشکیل شده که شیرینیها و تلخیهای ایام گذشتهی نویسنده را در قالب روایت یک راوی بینام حکایت میکند. دربارهی کتاب زنگ هفتم برای نسلی که کودکی و نوجوانی خود را در دههی شصت خورشیدی سپری کرده است، این... ادامه ›
کتاب ته - Run
- نویسنده: حسین قسامی
حسین قسامی در کتاب ته - Run با استفاده از راویهای متعدد در قالب یک داستان کلی، زندگی شخصیتهای گوناگونی را به تصویر میکشد که هر کدام با معضلات مختلفی در کلان شهر تهران رو به رو هستند. رمان ته - Run در واقع قصهای اجتماعیست که به وسیلهی چرخش روایتها در بین شخصیتهای متعدد داستان، ماجرای زندگی افراد متفاوت را شرح میدهد. در این کتاب حسین قسامی با استفاده مهارت شگفتانگیزش در داستانپردازی... ادامه ›
کتاب کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی یکی بود یکی نبود از سید محمد علی جمالزاده در سال 1300 متولد شد. محمد علی جمالزاده در سال 1274ش. در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. در هفده سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و سپس رهسپار پاریس شد. او نخستین مجموعه ی داستان های کوتاه ایرانی را تحت عنوان یکی بود یکی نبود در سال 1300 منتشر کرد. به... ادامه ›