معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب بردپیت سیاه
- نویسنده: شراره شریعت زاده
کتاب بردپیت سیاه به قلم شراره شریعت زاده، قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که بعد از تجربه طلاق و یک سقط جنین با خود در کشمکش است تا از اشتباهات زندگیش رها شود. نویسنده در این رمان با نگاهی تازه و زبانی متمایز به روابط احساسی، خانوادگی و کاری این زن مینگرد. درباره کتاب بردپیت سیاه راوی کتاب حاضر زنی تنهاست و گویی ماجراهای داستان را در مرزی باریک بین دنیای ذهنی خود و واقعیت اطرافش بازگو میکند؛... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد، دردهای اجتماعی و نوع تفکرات زنان را در جامعهای مردسالار به تصویر کشیده است. کتاب زن زیادی یکی از ارزشمندترین آثار جلال آل احمد است که روایت زندگی نه فقط زنان بلکه مردانی است که جایگاه شناخته شده و مهمی در جامعه دارا نمیباشند. در جامعهای که نادانی و خرافات بسیار پررنگ است و زن و مرد هر دو به یک اندازه بدبخت هستند. او در این اثر به... ادامه ›
کتاب جدال در تاریکی
- نویسنده: محمدحسین سپهوند
کتاب جدال در تاریکی، داستانی جالب و خواندنی از محمدحسین سپهوند است. در بخشی از کتاب جدال در تاریکی میخوانیم: بدون هدر دادن وقت شروع کردیم به خوردن میوه تُرش آب دارشان. سپس بیمعطلی مُشت مُشت از آنها را در کیسههایمان ریختیم. بُلبلی کوهی چند قدم آن طرفتر روی شاخهها همهی نیرویش را در گلو گذاشته و چنان چَه چَه مستانهای سر داده بود که یک دَم من و علیداد را حیران آواز خود کرد. بعد از او... ادامه ›
کتاب زیاگان شصت (مجموعه داستان کوتاه)
- نویسنده: توحید تیموری
مجموعه ای از 7 داستان کوتاه از توحید تیموری از متن کتاب: دوست دارم وقتی کاوه اینجوری لباس میپوشد. شلوار مشکی تنگ براقش با آن پیراهن دکمهدار که همیشه باز میگذارد تا در این وقت سال بادی که از در باز تراس داخل میآید خنکش کند. تا حالا این موضوع را به او نگفتم. میدانم اگر این موضوع را بداند وقتی این لباسها را میپوشد زیرچشمی مرا مرور خواهد کرد تا عکسالعملم را بببیند. آن موقع است که دیگر این... ادامه ›
کتاب رقص گراز
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی، رمانی است که از راز چرایی گرایش انسانها به کشتن همنوعانشان پرده برمیدارد. داستان هولناکی که حقیقت میل به کشتن را درون بشر به تصویر میکشد و با خواندن آن به فکر فرو میروید. دربارهی کتاب رقص گراز کشتن؛ واژهای که شنیدن آن هم ترسناک و تکاندهنده است چه برسد به این که در واقعیت رخ دهد! کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی نوشته شده و حادثهای را روایت میکند که برای... ادامه ›
کتاب کلاق من صیگار میکشد
- نویسنده: مجتبی گودرزی
کتاب کلاق من صیگار میکشد نوشتهی مجتبی گودرزی، از هفت داستان کوتاه با محتوای اجتماعی و سیاسی تشکیل شده است. مجموعه داستانهای این اثر زندگی افراد گوناگون جامعه را روایت میکنند که تفکرات آنها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر زندگی روزمرهشان سایه افکنده است. دربارهی کتاب کلاق من صیگار میکشد: عنوان کتاب حاضر اولین موردی است که توجه ما را به خود جلب میکند؛ مجتبی گودرزی در این باره بیان کرده است... ادامه ›
کتاب کوه
- نویسنده: ریحانه مولوی
کتاب کوه اثر ریحانه مولوی قصه زنیست گمشده در بین حوادث روزگار، که در طی سفر یک هفتهای خود با همسر و فرزندش، درگیر ماجراهایی میشود که نوع نگاه او را به زندگی تغییر میدهد. این کتاب در قالب داستان بلند نگاشته شده و در واقع تضادها و تناقصهای دنیای زمینی این زن را دچار آشفتگیها و دغدغههایی کرده است که نه تنها دنیا در نظرش بیاهمیت گشته، که حتی نسبت به خانواده خویش تا حد زیادی بیتفاوت شده است.... ادامه ›
کتاب جذاب قاتل
- نویسنده: فخرالسادات اسکندری ورامین
کتاب جذاب قاتل، داستان معاصر فارسی نوشتهی فخرالسادات اسکندری ورامین، روایتگر زندگی زن جوانی است که سالهاست در چنگال خستگی روحی و جسمی مداوم و مزمن زندگی و روزمرگی اسیر شده و در یکی از روزهای آرام و خلوتی که در مغازهاش میگذراند، با ویزیتور جوانی روبهرو میشود که اگرچه در برخورد اولیه ارتباط ناقص و سردی بین آنها برقرار میشود؛ اما در روزهای بعدی جرقههای یک تعامل دوطرفه و پررنگ میان آنها،... ادامه ›
کتاب جوا، چوا، حوا و خوا: مجموعه داستان های انتقادی
- نویسنده: زینب برخورداری
بارون می اومد. شُرشُر! خیابون شلوغ شده بود. همه سعی میکردن سریع تر خودشونو به یه سرپناهی برسونن یا زودتر سوار ماشینی بشن، که تو اون وضعیت شلوغ، آسون گیر نمیاومد. منم مثل بقیه؛ چتر مَتری هم که نداشتم! الکی رفتم تو یه مغازه تا از شدت بارون کم بشه وُ برم دنبال کارم. اون مغازه پر از عینک های مدل به مدل و رنگ و وارنگ بود. یه مغازه عینک فروشی بزرگ. درسته عینک نمیخواستم ولی واسه پناه گرفتن که... ادامه ›
کتاب آزمون سخت
- نویسنده: سمیرا وارسته
کتاب آزمون سخت نوشتهی سمیرا وارسته، داستان تلخ و غمناک زنی را به تصویر میکشد که در راه مراقبت از همسر خود سختیهای زیادی را تحمل میکند. در بخشی از کتاب آزمون سخت میخوانیم: حیفِ آن همه تلاشی که کردم برای این که طبق آموزش بعضی از کتابها، روحم را از تنم خارج کنم و البته موفق به دیدن یک رنگِ کمرنگ از هالهی اطرافم هم نشدم، چه برسد به خارج کردن روحم! و حالا که دلم میخواهد دقدلیهایم را سرِ... ادامه ›
کتاب ناتمام
- نویسنده: مسعود فروتن
کتاب ناتمام، رمانی درباره دغدغههای اجتماعی و خانوادگی یک زوج هنرمند است که توسط مسعود فروتن کارگردان و نویسنده ایرانی به رشته تحریر درآمده است. داستان از سالهای نخستین دهه 50 اتفاق میافتد. موضوع اصلی رمان ناتمام دغدغه شهرت است و اینکه این مساله چه تبعاتی در زندگی فردی و اجتماعی آدمهای روزگار ما خواهد داشت. در بخشی از کتاب ناتمام میخوانیم: از نه سالگی توی خیابون ری، تو یه تعمیرگاه کار کردم.... ادامه ›
کتاب نوازنده
- نویسنده: حجت یکتا
کتاب نوازنده نوشتهی حجت یکتا، داستان نوازندهی دورهگردی است که با مشکلات زیادی در زندگی روبهرو میشود ولی با کمک همسرش از این منجلاب نجات پیدا میکند و خود را میرهاند. ناصر که پدری دائمالخمر و قمارباز دارد از کودکی عاشق ساز و نوازندگی است ولی پدر بههیچوجه اجازه نمیدهد او به سمت موسیقی برود. بیتوجهیها و رفتارهای ناخوشایند پدر درنهایت باعث میشود ناصر در موقعیتی دشوار قرار بگیرد که هرگز... ادامه ›
کتاب فریاد خاکستری
- نویسنده: علی گلستانی
کتاب فریاد خاکستری، رمانی تخیلی - اجتماعی است که به قلم نویسندۀ جوان و خوشاستعداد ایرانی، علی گلستانی در سال 1398 به چاپ رسید. درباره کتاب فریاد خاکستری: با توجه به رشد صنعت چاپ الکترونیک کتابها و اقبال بیشتر مخاطبان فارسیزبان به رمانهای ایرانی، در حال حاضر طیف گستردهای از داستانهای فارسی در بازار چاپ موجود است. تنوع موضوعی داستانهای معاصر فارسی قابل قبول میباشد اما در برخی ژانرها فضای... ادامه ›
کتاب فرزند ناب
- نویسنده: زینت شیخ مرادی
داستان زندگی مردی روستایی به نام باباعلی و آخرین فرزند او، عرشیا، در کتاب فرزند ناب نوشتهی زینت شیخ مرادی نگاشته شده است. این کتاب که در گروه رمانهای فارسی قرار میگیرد، داستانی از تلاش و استقامت یک مرد روستایی و خانوادهی اوست. دربارهی کتاب فرزند ناب باباعلی مردی روستایی، صادق، درستکار و معتمد خان و اهل روستاست. تا جایی که خان او را برای کارهای شخصی مثل تحقیق دربارهی ازدواج پسرش میفرستد.... ادامه ›
کتاب زندگی سگی یک مرد دقیق
- نویسنده: حسین کربلایی طاهر
« زندگی سگی یک مرد دقیق » مجموعه داستانهای کوتاهی از حسین کربلایی طاهر عضو آکادمی سینما و تلویزیون کانادا، استادیار دانشکده فیلم دانشگاه یورک و دانش آموختهی سینمای دیجیتال و زیبایی شناسی صدا از کالج شرایدن کانادا است. این مجموعه شامل داستان هایی است که به دلیل آمیخته شدن دنیای تصویری فیلم و کلمات در ذهن نویسنده، با اشکالی از توصیفات خاص نوشته شده اند. توصیفهایی از جنس کلمات که با تحریک حواس... ادامه ›
کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر
- نویسنده: محمد شیخ مولائی
محمد شیخ مولائی در کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر روایتگر داستان هشت کودک بیسرپرست است که فردی خیّر آنها را در مهر و محبت خود غرق و بزرگشان میکند. کودکان کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر برای هم پشتوانهای محکم هستند و در برابر مشکلات و سختیهایی که روزگار برای آنها رقم میزند سر شکست فرود نمیآورند. محمد شیخ مولائی زندگی این کودکان را همراه با حوادثی دلخراش چون مرگ همراه... ادامه ›
کتاب من مجنون
- نویسنده: زهره جلالی
روزی گوته دانا گفت: «وقتی تنها میمانم خود را افسانهای بیش نمیبینم» سخن گوته، سلوک تنهایانی است که بر حریم ضمیر کاوشگر خود آگاهند. کسانیکه برای زندگی مفهوم میجویند و برای محتوایش معنی! دنیا هر چه باشد، دیگران هر که باشند، زمان هر کجا که بچرخد و جبر هر سویی که نظر افکند، آنها دست از پویش نمیکشند. آنها زندگی نوردان راستیناند. آنها افسانه میشوند. یعنی بر تمامی واقعیتها، توهمات و تعلقات... ادامه ›
رمان نارگل
- نویسنده: حدیث گل زاده
همۀ ما یک خواب مشترک دیدیم ... خواب بود؟!! چون به قدری دور نمای حوادثی که در خلال آن سالهای طلایی رنگ اتفاق افتاد، از نظرزندانیان دنیا بعید به نظر میرسد که با وجود حقیقی بودن، حالا دیگر رنگی از خواب و رؤیا گرفته است . چون سر، باز بودن، کمترین کار کسانی بود که آفریدگار لحظه لحظههای آن رؤیای محال و هر یک به تنهایی، ربّ النوع عشق بودند. همانند یک کوه که عظمت آن را وقتی در مییابی که از آن فاصله... ادامه ›
کتاب رویای رویا
- نویسنده: سید محمد حسینی
کتاب رویای رویا به قلم سید محمد حسینی، داستان زندگی دختری به نام رویا را به تصویر میکشد که مشکلات مختلف سخت و گاهاً جذابی را با تمام اشتباهات و ضعیف بودنش پشت سر میگذارد و به آینده امیدوار است. رویا دختری است که در تلاطم زندگی قصد دارد طعم گس و تلخ سرنوشت را به شیرینی برگرداند و از این مسیر پر از پستی و بلندی مسیری هموار برای خود بسازد. این حکایت از اولین روز دانشجویی رویا شروع شده و بیشتر از... ادامه ›
کتاب سفر به ریشه ها
- نویسنده: راضیه تجار
داستان های این مجموعه برای خواننده تداعی کننده اتفاق هایی است که می تواند در زندگی هر کسی روی داده باشد. اگرچه نمی توان یک تم مشخص برای این مجموعه انتخاب کرد ولی مرگ و انتظار از مهم ترین بن مایه های داستانی این کتاب به شمار می روند. حتی در داستان اول آنجا که نویسنده از پاییز و خاطرات دایه می نویسد باز هم انتظاری را طلب می کند که انگار پایانی ندارد. بخش هایی از متن کتاب: پاییز و غروبهای زودرس و... ادامه ›
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش
- نویسنده: سینا دادخواه
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش، داستانی بلند، نوشتهی سینا دادخواه است که به شرح زندگی شخصیتی بهنام فرزام میپردازد. او پس از کشف حقایقی دربارهی سرگذشت خانوادهاش، با شرایطی متلاطم مواجه میشود که باید در خلال آنها، تصمیمهای مهمی بگیرد. این کتاب بهرسم دیگر آثار نویسنده، از فضاهای شهری و مناسبات میان انسانها برای پیشبرد داستان بهره میگیرد. دربارهی کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش... ادامه ›
کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد
- نویسنده: سلمان کریمی
کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد نوشته سلمان کریمی، داستان زندگی پسر نابینایی را به تصویر میکشد که در بحبوحه حوادث کوی دانشگاه با اتفاقی که برایش رقم میخورد رویاهای خاص و جذابی در سرش شکل میگیرد که او را از دیگران متمایز میکند. درباره کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد: پویا جوان دانشجویی است که از بدو تولد چشمانش توان دیدن نداشته است. او زمانی که برای نخستین بار در یک گردهمایی اعتراضی... ادامه ›
کتاب نره گاو پهلوان چنگیز
- نویسنده: حسن اصغری
داستان کتاب نره گاو پهلوان چنگیز، اثر حسن اصغری از جایی آغاز میشود که پهلوان سرمست از قوت نره گاوش در بارگاه تالارش به مخدهی نرم تکیه داده بود که ناگهان عربدهی جماعت پشت پرچین حیاط، تناش را لرزاند. پهلوان به درگاه گشودهی تالار چشم دوخت و یاد ده تفنگ شکاریاش افتاد که بر دیوار تالار آویخته و منتظر بودند تا او ماشههاشان را بچکاند. عربدهها لحظهای قطع نمیشد و اوج میگرفت و سوار بال باد، تیز... ادامه ›
کتاب زنی که کشتم اسم نداشت
- نویسنده: رضا کاظمی
این کتاب شامل مجموعه ای از داستان های کوتاه است بخش هایی از متن کتاب: شبی که زدم شیشهشان را شکستَم هیچ فکر نداشتم - نمیکردم امروز را ببینم خوابیده، دراز شده باشم - شدهاَم میانِ چار تِکِّه چوب که به قاعدهی من بریده، میخ و پرچ شده؛ و منتظر بمانم بیایند بردارند بگیرند روو سرشان، به سرشان بکوبند دوبامبی و زار بزنند تا برسند کنارِ تَلِّ خاکی که گویی سِقطِ جنینِ گووری باردار است. و صدایی هم جُدا... ادامه ›