معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب PDF الف: ابن ... ه: هبن چه زود دیر شد بهشتی که هرگز نرسید
- نویسنده: کیومرث دانشگر
کتاب الف ابن...ه هبن «چه زود دیر می شود» کتابیست که قبل از دوران جدید آموزش و پرورش مطالب آن آغاز می گردد. در شروع این کتاب آمده که بدین ترتیب نونهالان الفبا... را یاد می داده اند. کودکی که پیش از این، در مکتب با خواندن و نوشتن آشنا شده، به مدرسه سپرده میشود تا تحصیلات خویش را ادامه دهد. او از مدرسه خاطرات خوشی ندارد، چرا که در آن دوران خشونت حرف اول را در مدارس میزد و هیچ کودکی اجازه و جرئت... ادامه ›
کتاب نره گاو پهلوان چنگیز
- نویسنده: حسن اصغری
داستان کتاب نره گاو پهلوان چنگیز، اثر حسن اصغری از جایی آغاز میشود که پهلوان سرمست از قوت نره گاوش در بارگاه تالارش به مخدهی نرم تکیه داده بود که ناگهان عربدهی جماعت پشت پرچین حیاط، تناش را لرزاند. پهلوان به درگاه گشودهی تالار چشم دوخت و یاد ده تفنگ شکاریاش افتاد که بر دیوار تالار آویخته و منتظر بودند تا او ماشههاشان را بچکاند. عربدهها لحظهای قطع نمیشد و اوج میگرفت و سوار بال باد، تیز... ادامه ›
کتاب PDF خاطرات یک آرایشگر
- نویسنده: ندا عابدینی
کتاب خاطرات یک آرایشگر، نوشتهی ندا عابدینی، داستانی در ژانر درام است که زندگی دو رفیق صمیمی دیرینه به نامهای سارا و لیلی را روایت میکند. این دو که بعد از ازدواج، هریک به شکلی با مشکلاتی روبهرو شدهاند، پس از چند سال دوری، مجدداً یکدیگر را ملاقات میکنند و رفاقت کهنه را بار دیگر از سر میگیرند. دربارهی کتاب خاطرات یک آرایشگر کتاب خاطرات یک آرایشگر، رمانی به قلم ندا عابدینی است که روایتگر... ادامه ›
کتاب اجتماع بیاجتماع
- نویسنده: امیرحسین لگا
کتاب اجتماع بیاجتماع اثر امیرحسین لگا، داستانی جنایی است که سعی دارد ناهنجاریهای دنیای امروز را بیان کند. این کتاب با نگاهی نقادانه به عمق روابط اجتماعی، داستان خبرنگاری را روایت میکند که در تلاش است از قتلهای زنجیرهای رخداده پرده بردارد؛ او در این مسیر با وقایعی روبهرو میشود که هریک ریشه در یک معضل اجتماعی دارد. دربارهی کتاب اجتماع بیاجتماع وقوع قتلی بهشدت دلخراش در یکی از محلههای... ادامه ›
کتاب خشم و اندوه
- نویسنده: پروانه یارمحمدی
کتاب خشم و اندوه نوشتهی پروانه یارمحمدی، فراز و نشیبهای زندگی دختری به نام آرزو را به تصویر میکشد که مادر خود را از دست داده است و با مشکلات متفاوتی دست و پنجه نرم میکند. کتاب خشم و اندوه برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب به افرادی پیشنهاد میشود که به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارند. در بخشی از کتاب خشم و اندوه میخوانیم: آرزو نمیدانست برای چی با نسرین آمده بود پیش فالگیر ورق. توی... ادامه ›
کتاب بیلیونر
- نویسنده: آذر رستگار
کتاب بیلیونر به قلم آذر رستگار، داستان زندگی مردی به نام یوسف را به تصویر میکشد که با برنامهنویسی و تلاش و پشتکار خودش در خارج از کشور به فردی موفق و ثروتمند تبدیل میشود؛ او بعد از سالها مهاجرت به ایران بازمیگردد غافل از اینکه ماجراهایی غیرقابل پیشبینی در انتظارش است. دربارهی کتاب بیلیونر: این رمان با داشتن فضایی شهری و نیمه فانتزی، دارای لایههایی درونی است که فقط با تأمل میتوان آن را... ادامه ›
رمان گذر تنگ دلتنگی
- نویسنده: فریبا رحمانی
در کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی، به تالیف فریبا رحمانی، با یک گذر تنگ، جادهی بیفروغ، سکوت پرصدا، ندای بیصدا و یک ردپای بیجا همراه میشوید. همهاش حاکی از وجود کیست؟ چه کسی سکوت را میشکند؟ چه کسی ندای بیصدا را در گوش زمزمه میکند. این ردپا، حاکی از قدمهای کیست؟ در جادهی بیفروغ قلبها، درگذر تنگ دلتنگیها... این گذر، گذر دیگری خواهد شد! اگر... در بخشی از کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی میخوانیم:... ادامه ›
کتاب آبی تر از آسمان (مجموعه داستان های کوتاه نویسندگان کردستان)
- نویسنده: بهزاد کرم الهی
کتاب آبی تر از آسمان مشتمل بر مجموعه داستانهای کوتاه فارسی، با موضوعات مختلف اجتماعی از نویسندگان کردستان است. برخی عنوان داستانها عبارتند از: «فراموشی»، «جان کندن»، «باد و کاج»، «آسمان صاف و روشن»، «قلب زمین لرزید»، «آلبوم»، «خانه پوشالی»، «ظهرهای تابستان»، «نیمه شب»، «همسایه ها»، «چشمان شیشه ای»... از متن داستان "چشمان شیشه ای": لباس امروز همان لباس من بود. سرش را چسبانده بود به شیشه. با... ادامه ›
کتاب ژن معیوب
- نویسنده: مریم اسدی خانوکی
کتاب ژن معیوب روایتی اجتماعی است که در آن مریم اسدی خانوکی با زبانی ساده و روان به بیان معضلات اجتماعی پرداخته و آن را به چالش کشیده است. در بخشی از کتاب ژن معیوب میخوانیم: دستهایش میلرزید. پیشانیاش از عرق خیس شده بود. التهاب صورت و سرخی چشمهایش نشان از آشفتگی داشت. پلکهایش بیوقفه باز و بسته میشد. پلک پایین چشم چپش هر چند لحظه یک بار پرش داشت که حاکی از ضعف اعصاب بود. زن در مقابلش زانو... ادامه ›
کتاب زیوا
- نویسنده: فاطمه کریم آبادی
کتاب زیوا، نوشتۀ فاطمه کریم آبادی، داستان تمام دخترانی است که از دوران کوتاه و حساس نوجوانی عبور کردهاند اما بار احساسات ضد و نقیضش را سالها به دوش میکشند. زیوا شاید زنی در همسایگی همه ماست که داستان تولدش را تا جایی که میخوانیم و قرار است خوانندههایش بخوانند در یازده فصل بدون اسم در زمان حال، آینده و گذشته نوشته است. یازده فصلی که یک زندگی متشنج را خواندنیتر و شنیدنیتر میکند و انسانهای... ادامه ›
کتاب سفیر درد
- نویسنده: زهرا خردمند
کتاب سفیر درد نوشتهی زهرا خردمند، دربارهی دختری است که در دوران ارباب سالاری زندگی میکند و ارباب با ظلمی که در حق خانوادهاش روا میدارد، مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر میدهد، آن هم به بدترین شکل ممکن! دربارهی کتاب سفیر درد: این رمان جذاب و خواندنی در روزگار ارباب سالاری رخ میدهد و شخصیت اصلی داستان، دختر بچهی زیبایی به نام کتایون است که فقط هشت سال دارد. ارباب ظالم، زندگی او و... ادامه ›
کتاب مسافر
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب مسافر نوشتهی زهره زاهدی داستان زندگی دختری را روایت میکند که برای رسیدن به ثباتی درونی اقدام به مهاجرت میکند. رمان با روایتی از عشق نوجوانی شخصیت اصلی آغاز میشود و زندگی او را مرحله به مرحله روایت میکند. دربارهی کتاب مسافر زهره زاهدی در کتاب مسافر، زندگی دختری را به تصویر کشیده که در کودکی مادرش را از دست داده و نتوانسته ارتباط خوب و مؤثری با پدرش ایجاد کند. پدرش نیز از پس دشواریهای... ادامه ›
کتاب PDF یه جور ناجور
- نویسنده: زهرا علیرضازاده
کتاب یه جور ناجور، نوشتهی زهرا علیرضازاده، شامل 9 داستان کوتاه با مضامین اجتماعیست که به سبک ادبیات واقعگرایانه نگاشته شده است. نویسنده در این مجموعه داستان به سراغ مضامینی همچون روابط انسانی و چالشهای خانوادگی رفته. مواجههی انسان با پدیدههای شومی چون مرگ نیز از دیگر موضوعاتی است که طی چند داستان در این کتاب به آن پرداخته شده است. کتاب یه جور ناجور به همت کانون فرهنگی چوک منتشر شده است؛... ادامه ›
کتاب سیاه مرداب
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
در کتاب سیاه مرداب، تالیف پروانه شفیعی نیا، مهرآسا و آزاده تصمیم میگیرند از شخصی مریض که البته از یک بیماری روحی رنج میبرد، مراقبت کنند که در این بین اتقاقاتی هم میافتد... در بخشی از کتاب سیاه مرداب میخوانیم: حرامزاده! شاید دخترک بیچاره اولین نبود، آخرینش هم! اصلا مهرآسا خودش دیده بود! دختری جوانتر از خودش را که آن حرامی به خانهاش آورده بود. خودش! به چشم خودش! همان روزی که بسته هروئین... ادامه ›
کتاب یک، دو، پنج حیات
- نویسنده: فرزانه رجبی
کتاب یک، دو، پنج حیات، رمانی واقعگرا نوشتهی فرزانه رجبی، داستان زندگی چند آتشنشان را بهطور موازی روایت میکند. نویسنده در این داستان تلاش میکند تا مخاطب را با دشواریهای زندگی حرفهای و شخصی آتشنشانها، تا حدودی آشنا کند. دربارهی کتاب یک، دو، پنج حیات آتشنشانی یکی از مشاغل دشوار و ضروری برای جامعه است. وضعیت کاری آتشنشانان به شکلی است که مرزی بین کار و زندگی شخصی آنان نمیتوان متصور شد... ادامه ›
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان
- نویسنده: نسرین میرزایی
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان یک مجموعه داستان کوتاه از نسرین میرزایی است که تمام داستانهای آن بر محوریت یک درونمایه و دورهی زمانی مشخص برپا شده. داستانهای این مجموعه در مورد منافقیان یا مجاهدان خلق است که نویسنده آنها را به پدرش تقدیم کرده. او در نثر روایی و داستانپردازی خود در این مجموعهداستان از سبک رئالیسم بهره برده است. دربارهی کتاب عروس ورزشگاه ژرلان داستان کوتاه یک مدیوم ادبی است که در... ادامه ›
کتاب مادری به نام مینا
- نویسنده: زینب گودینی
کتاب مادری به نام مینا، به تالیف زینب گودینی، دربردارنده 22 داستان کوتاه به هم پیوسته است، که همگی در زمان حال اتفاق افتاده و از زبان راوی اول شخص بیان شده اند. داستان مادری به نام مینا، قصه زندگی یک دانشمند ایرانی است، که بهخاطر شغل حساس و پرمشغلهای که دارد، یکی از اعضای خانوادهاش دچار مشکل پیچیدهای میشود که عاقبت خوشی به همراه ندارد. این کتاب قصهی کسانی است که سینههایشان برای هوایی... ادامه ›
کتاب سرزمین جعبهها
- نویسنده: احسان کیان فرد
سرزمین جعبهها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسانها به شیوههای مختلف کنترل میشوند تا فرصت اندیشیدن به هیچچیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبهها از شخصیتی سخن میگوید که میخواهد در چنین جامعهای معنای زندگی خود را کشف کند. دربارهی کتاب سرزمین جعبهها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیتهای زندگی پنهان میشود و حاکمانش اجازه نمیدهند هیچکس از... ادامه ›
کتاب طناب بازی: قصه های خیلی خیلی خیلی کوچولو
- نویسنده: سید مصطفی رضیئی
سیدمصطفی رضیئی، از سال 1384 بهصورت حرفهای به کار ادبیات مشغول است. کتابهای ترجمهی او را تاکنون نشرهای افراز، ویدا، کتابسرای تندیس و آرست به بازار عرضه کردهاند. او در روزنامهها، مجلهها و وبسایتهای گوناگون مطالب مختلف ترجمه، مرور کتاب، مصاحبه و... کار کرده است. همچنین او وبلاگ «روزنوشتهای سودارو» را مینویسد. یکی از داستان های کوتاه کتاب: انگشتهای شنل قرمزی که خورد به صورت گرگ، یک لحظه... ادامه ›
کتاب گرگهای بارونی
- نویسنده: مجید فتاحی
مجید فتاحی در کتاب گرگهای بارونی با روایتی جذاب، داستان درگیری زنی به نام مارتا و مردی به نام جف را به تصویر میکشد. بدون شک قدرت، از آرزوهای ثابت هر موجود زندهاﻳﺴﺖ. ﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻧﺪ اﻫﺪافی ﻛﻪ بدون آن، لطیفهای بیش نیستند. ناگفتههایی که با وجودش منفجر میشوند و افکاری که به حساب میآیند. دوستان نامرئی، هویدا خواهند شد و دشمنانی که عذرخواهی خواهند کرد. آمار نهادهای طرفدار افزایش مییابد. ترسهایی که... ادامه ›
کتاب مادر
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب مادر نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، فصل دوم رمان در حوالی عذاب، داستان زندگی زنی به اسم شیواست که با سختیهای فراوان کودکانش را خود به تنهایی بزرگ میکند. خلاصهای از کتاب مادر (فصل دوم رمان در حوالی عذاب): شیوا در جوانی همسرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. اما ازدواج با طاهر، مردی که هیچ بویی از... ادامه ›
کتاب کلاغ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کلاغ نوشتهی فرشته نوبخت، مجموعه داستانی شخصیتمحور است که با تکیه بر موقعیت و بحران درونی افراد روایت شدهاند. مضمون اصلی همهی داستانهای فرشته نوبخت در مجموعه داستان کلاغ رابطهی آدمها در جامعهی مدرن است. کلاغ مجموعه داستانی میباشد که تقریبا همهی قصههایش با راوی اول شخص نوشته شده و روایت کننده زنهایی در مقاطع مختلف زندگی است. فرشته نوبخت با لحنی مناسب سن و جایگاه راویِ خود را برای... ادامه ›
کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند
- نویسنده: حسین شکری
کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند نوشتهی حسین شکری زندگی آدمهایی را تصویر میکشد که مرحله رشد و تکوین انسانیت را در آغوش گرفتهاند، بر مرکب عدل اجتماعی استوارند و سرود ایستادگی و مقاومت را به بهترین شکل آن میسرایند. درباره کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند میخوانیم: این داستان اگر چه واقعیت ندارد، اما غیر واقعی هم نیست، میتواند لحظه لحظه بودن انسانها در حیاتی موسوم به... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›