معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب بر دستانت بوسه میزنم
- نویسنده: مریم یسلیانی
کتاب بر دستانت بوسه میزنم نوشتهی مریم یسلیانی به داستان زندگی دختر یتیمی به نام پرستو میپردازد که در کودکی پدر خود را از دست داده و با مادر تنهای خود به سختی زندگی میگذراند. او به نظر خودش زندگی حقیری دارد اما دست روزگار همهچیز را تغییر میدهد. مریم یسلیانی در کتاب پیش رو به احساسات و روابط پر فراز نشیب مادر و دختری تنها میپردازد. پرستو دیگر دختر جوانی است اما پر از عقده؛ عقدهی بیپدری و... ادامه ›
کتاب سایه روشنهای زندگی
- نویسنده: محمود خدادادی
کتاب سایه روشنهای زندگی به قلم محمود خدادادی، داستان زندگی نوجوانی را به تصویر میکشد که در سیزده سالگی پدرش فوت میکند و علیرغم علاقهاش به تحصیل، مجبور میشود ترک تحصیل کند و نانآور خانه شود. این پسر در روستائی اطراف شهر سبزوار همراه با مادر و دو خواهر کوچکتر از خودش زندگی میکند. تا کلاس ششم ابتدائی درس خوانده و از آن زمان به بعد مجبور به کار کردن میشود. او توسط کدخدای روستا در شهر سبزوار... ادامه ›
کتاب استخوانهای یخ زده
- نویسنده: فاطمه عسکری
کتاب استخوانهای یخ زده، مجموعه داستانکوتاهی با بنمایهی روانشناختی به قلم نویسندهی ایرانی فاطمه عسکری است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته و نقطهی اشتراک همگی این ماجراها، دغدغهی همیشگی بشر یعنی عشق و مرگ است. شخصیتها و قهرمانان این مجموعه هرکدام بهنوعی با رنج فقدان و ازدستدادن دستبهگریباناند و سعی دارند با موشکافی جهان دردهای خود، این رنجهای انسانی را بهتر تاب بیاورند.... ادامه ›
کتاب صوتی ناتمامی
- نویسنده: زهرا عبدی
کتاب صوتی ناتمامی رمانی دیگر به قلم زهرا عبدی، نویسندهی جوان و خوشقلم نسل تازهی داستاننویسی فارسی است. وی در این اثر که موفق به دریافت تندیس بهترین کتاب جایزه ادبی هفت اقلیم در سال 1395 شده، زندگی دانشجوی جوانی به نام لیان را به تصویر کشیده است که از بوشهر به پایتخت آمده، اما طی اتفاقاتی مرموز گم میشود و دوستانش را به جستجوی خود وامیدارد. درباره کتاب صوتی ناتمامی: نام زهرا عبدی نخستین بار... ادامه ›
کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود
- نویسنده: نفیسه نفیسی
نفیسه نفیسی در کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود، وضعیت غمبارِ خانوادهای ایرانی را روایت میکند. پدر خانواده پزشک بزرگی است که بهتازگی پسر و عروس خود را از دست داده و خود نیز درگیر بیماری فراموشی شده. فضای شاعرانهی داستان بر وضعیت تراژیک آن غالب است. دربارهی کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود،... ادامه ›
کتاب شنیدم که دیگر نمی آیی (آنجا که روزی می روی)
- نویسنده: فرح قربانی
خداوند تجربه فوق العاده ای از نور، زیبایی و شکوه است، خدا واژه نیست، وسعت است، اقیانوسی بی کرانه که تو چون قطراه ای در آن ناپدید می شوی. ژرف زندگی کن، از ته دل، یکپارچه با تمام وجود، به طوری که وقتی مرگ در زد، اماده باشی، آماده چون میوه ای رسیده، برای فرو افتادن از درخت، تنها نسیمی ملایم می وزد و میوه فرو می افتد، گاه حتی بدون هیچ نسیمی، میوه به سبب سنگینی و رسیدگی از درخت می افتد مرگ باید چنین... ادامه ›
کتاب یک شب بیتو
- نویسنده: کبری سادات موسویان
کبری سادات موسویان در کتاب یک شب بیتو، با ارائهی داستانی دلنشین و خواندنی به شما نشان میدهد که مسیر زندگی همیشه هموار نیست و گاهی انسانها با سختیهایی روبهرو میشوند که هیچوقت فکرش را هم نمیکردند. دربارهی کتاب یک شب بیتو: داستان این کتاب میتواند قسمتی از سرنوشت واقعی هر فردی در این دنیا باشد. بدون شک زندگی همیشه آنگونه که ما میخواهیم پیش نمیرود و گاهی پیچ و خمهای آن غافلگیرمان... ادامه ›
کتاب عشقی پس از باران
- نویسنده: سپیده اطمینان
کتاب عشقی پس از باران، یک رمان عاشقانه و اجتماعی است که به قلم سپیده اطمینان به رشته تحریر در آمده. این رمان پرفروش، داستان زنی به نام نسرین را روایت میکند که همسرش را به قتل رسانده، اما سرنوشت تقدیرِ دیگری غیر از قصاص برای او در نظر گرفته است. درباره کتاب عشقی پس از باران: «مىخواهم اعتراف کنم؛ من امروز یه نفر رو کشتم. باید اعتراف کنم که اصلاً حس خوبى نداره، وقتى مىبینى که یه انسان زیر پاهات... ادامه ›
کتاب رخساره
- نویسنده: محمدرضا بیات
محمدرضا بیات در کتاب رخساره، داستان مردی به نام اسدالله را روایت میکند که فردی قوی و اهل زورخانه است. او 18 سال پیش به خاطر نجات جان یک زن از دست سربازان انگلیسی و روسی مرتکب قتل میشود. وی بعد از مدتها آزاد میشود و به روستای خود باز میگردد. او با کمک دوستانش در قهوهخانهای که متعلق به نرگس بیوه زنی که به همراه دخترش رخساره زندگی میکند، مشغول به کار میشود. بعد از مدتی، نرگس و اسدالله... ادامه ›
کتاب زیر درخت انجیر
- نویسنده: جابر تواضعی
زیر درخت انجیر اولین مجموعه داستان جابر تواضعی، نویسنده جوان کاشانی است. داستان کوتاه « زیر درخت انجیر » برگزیده نهمین جشنواره مطبوعات است که به همراه شش داستان کوتاه دیگر با عناوین: «گلوله های شیشه ای »، «ماهی سبز»، «قیقاج کبوترها»، «جمعه گس »، «عروسی » و «حاجی فیروز» کتاب حاضر را شکل داده اند. هفت داستان کوتاه مجموعه حاضر هر کدام به تنهایی از هویت جداگانه ای برخوردارند، اما در کنار این هویت... ادامه ›
کتاب حصار موش
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب حصار موش بهقلم نویسندهی جوان و توانای ایرانی، حسین قسامی داستان پناهندگانی را روایت میکند که در یک اردوگاه مخوف یونانی گیر افتادهاند. اغلب پناهجویان سوری، ایرانی یا افغان هستند و ازدحام جمعیت آنقدر زیاد است که زندان تنگتر و غیرقابلتحملتر از حالت عادیاش به نظر میرسد. پس از مدتی با وقوع یک قتل در اردوگاه، زندگی همهی ساکنان آن دستخوش تغییر میشود و سلسله اتفاقات وحشتناکی به دنبال آن... ادامه ›
کتاب صوتی خانهی ابر و باد
- نویسنده: فرشته مولوی
فرشته مولوی در کتاب صوتی خانهی ابر و باد، با لحن و قلم متفاوت و منحصربهفرد خود، آشوبها و هرج و مرجهای دوران انقلاب و زندگی چندین جوان عصیانگر را به تصویر میکشد که علیه شاه قیام کردهاند و دست به تظاهرات و اعتراض میزنند. درباره کتاب صوتی خانهی ابر و باد: رویدادهای این کتاب که در دهه 1980 روی میدهد، کابوسهای نسل جوان در دوران شاه را روایت میکند. این جوانان علیه استبداد دیکتاتور زمانهشان... ادامه ›
کتاب رقص شیطان: جلد اول
- نویسنده: ایلناز طایفه
فراز و نشیبهای خواندنی زندگی یک دختر روستایی جوان را ایلناز طایفه در کتاب رقص شیطان: جلد اول به زیبایی هر چه تمامتر روایت میکند. این رمان دو جلدی با نگاهی نقادانه به تبعیضهای جنسیتی در اجتماع، داستان معماگونۀ برملا شدن راز یکی از شخصیتها را به تصویر کشیده است. درباره کتاب رقص شیطان - جلد اول: چه رازی در دل مائده نهفته است که سامیه را به فرار از خانه مجبور میکند؟ کتاب رقص شیطان به قلم... ادامه ›
کتاب طلوع تار
- نویسنده: میثم ضیائی
کتاب طلوع تار به قلم میثم ضیائی، داستانی جذاب و واقعگرا است که زندگی دو زوج متفاوت در همسایگی یکدیگر را روایت میکند. داستانی که نشان میدهد هیچگاه زندگی دیگران، آن چیزی نیست که میبینید، پس زندگی خودتان را با آن مقایسه نکنید. قصهای تلخ و شیرین که با پایانی غافلگیر کننده شما را مجذوب خود میکند. کتاب طلوع تار به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این کتاب برای تمام علاقمندان به داستانهای رئالیستی و... ادامه ›
کتاب آزمون سخت
- نویسنده: سمیرا وارسته
کتاب آزمون سخت نوشتهی سمیرا وارسته، داستان تلخ و غمناک زنی را به تصویر میکشد که در راه مراقبت از همسر خود سختیهای زیادی را تحمل میکند. در بخشی از کتاب آزمون سخت میخوانیم: حیفِ آن همه تلاشی که کردم برای این که طبق آموزش بعضی از کتابها، روحم را از تنم خارج کنم و البته موفق به دیدن یک رنگِ کمرنگ از هالهی اطرافم هم نشدم، چه برسد به خارج کردن روحم! و حالا که دلم میخواهد دقدلیهایم را سرِ... ادامه ›
کتاب صوتی آناتومی افسردگی
- نویسنده: محمد طلوعی
کتاب صوتی آناتومی افسردگی به قلم نویسنده نامآشنا و جوان کشورمان محمد طلوعی است. این رمان سه شخصیت اصلی دارد که قصه زندگی هرکدامشان در سه اپیزود جداگانه روایت میشود و نقطه اتصال همهی آنها تنهایی و انزواست. درباره کتاب صوتی آناتومی افسردگی: در سالهای اخیر موضوعات روز اجتماعی و بازتاب دادن زندگی طبقه متوسط شهری در بسیاری از رمانهای ایرانی به چشم میخورد. محمد طلوعی نیز این سوژه را پرورش داد... ادامه ›
کتاب حرف اول اسمش نون بود
- نویسنده: حافظ خیاوی
کتاب حرف اول اسمش نون بود، به نویسندگی حافظ خیاوی هشت داستان کوتاه را در برمیگیرد که ماجرای آنها به یکدیگر پیوسته است. نویسنده این قصهها را با طنز و تراژدی زندگی شخصی خودش به عنوان یک داستاننویس ترکیب کرده و اثر اجتماعی جذابی را از خلال آن پدید آورده است. دربارهی کتاب حرف اول اسمش نون بود حافظ خیاوی در کتاب حرف اول اسمش نون بود، سختیها و لذتهای زندگی در یک شهر کوچک را تعریف میکند. شهری... ادامه ›
کتاب زخم زار
- نویسنده: شهره احدیت
شهره احدیت، داستاننویس معاصر ایرانی، در کتاب زخم زار، علاقهمندان به رمانهای فارسی را با زوایای جدیدی از قلم خواندنی خود آشنا میکند. این داستان دربارهی یک سفر دوستانه به کوهستانی پربرف است؛ سفری که هیچگاه به مقصد نمیرسد و تکتک اعضای آن را در دل حوادث پیشبینیناپذیری گرفتار میسازد. دربارهی کتاب زخم زار نویسندهی پرتلاش اینسالهای ادبیات داستانی ایران، شهره احدیث در رمان تازهی خود... ادامه ›
کتاب بیراهه (دلشکستگان)
- نویسنده: فیروزه سلطانی
فیروزه سلطانی در کتاب بیراهه (دلشکستگان) به روایت درد جانکاه زندانیانی پرداخته که انتظار اجرای حکم اعدام خویش را میکشند. این رمان خواندنی توسط انتشارات آئیسا روانهی بازار کتاب شده است. درباره کتاب بیراهه (دلشکستگان) فئودور داستایوفسکی، نویسندهی بزرگ روس، در بخشی فراموشنشدنی از رمان «ابله»، ضمن شرح یک صحنهی دلخراش اعدام از زبان پرنس میشکین، قهرمان کتاب، چنین نوشته است: «اعدام توهین به روح... ادامه ›
کتاب گچ و چای سرد شده
- نویسنده: آتوسا افشین نوید
کتاب گچ و چای سرد شده مجموعهداستانی پیوسته است که در آن آتوسا افشین نوید داستان معلمی متفاوت را در یک مدرسه روایت میکند. ویژگیهای منحصربهفرد این معلم که نمایندهی نسل روشنفکر امروزی است، باعث شده که در برابر محافظهکاران و جهان آنها قرار بگیرد. گفتنیست اثر حاضر بهعنوان کتاب شایستهی تقدیر در ششمین دورهی جایزهی ادبی هفت اقلیم شناخته شده است. دربارهی کتاب گچ و چای سرد شده کتاب گچ و چای... ادامه ›
کتاب آن سال سیاه
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب آن سال سیاه، مجموعه داستانی خواندنی به قلم امیررضا بیگدلی است که هفت داستان کوتاه را شامل میشود. این روایتها که قالبی اجتماعی دارند، با پرداختن به دغدغههای روزمره انسان امروزی، سعی دارند مسائل اجتماع را از زاویهای داستانی و متفاوت نقد و بررسی نمایند. درباره کتاب آن سال سیاه: هفت داستان این کتاب عبارتند از: «جایی که ماهیها به قلاب میافتند، گلخانه، وقتی باران بند آمد و آسمان آفتابی شد،... ادامه ›
کتاب لطفا منتظر بمانید
- نویسنده: جهانگیر شهلایی
کتاب لطفا منتظر بمانید به قلم جهانگیر شهلایی یک رمان اجتماعی واقعگرایانه است در پاسخ به این پرسش که چه کسی را میتوان قهرمان نامید و کجا باید بهدنبال همچین کسی بگردیم؟ داستان کتاب در محیطی آشنا روایت میشود و شخصیتها نیز برای خواننده غریبه نیستند... دربارهی کتاب لطفا منتظر بمانید جهانگیر شهلایی نویسندهی جوان و خوشآتیهی ایرانی رمان خود با نام لطفا منتظر بمانید را در سال 1400 منتشر کرد. او... ادامه ›
کتاب آسنا (شاید مثل محمد 2)
- نویسنده: قادر نجفی
کتاب آسنا (شاید مثل محمد 2)، ادامه داستان قبلی قادر نجفی با عنوان شاید مثل محمد است. شخصیتهای این اثر هر کدام به نحوی در پی هدفها و اندیشههای والای انسانی برای خود و جامعه هستند که بازتابش در زندگی خودشان نمود پیدا میکند. داستان آسنا (Asena) در چند کشور به وقوع میپیوندد، که بیشتر داستان در شهر استانبول اتفاق میافتد. در این داستان آداب و رسوم چند کشور از جمله عروسی در ترکیه، جشن ها و اعیاد... ادامه ›
کتاب بردپیت سیاه
- نویسنده: شراره شریعت زاده
کتاب بردپیت سیاه به قلم شراره شریعت زاده، قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که بعد از تجربه طلاق و یک سقط جنین با خود در کشمکش است تا از اشتباهات زندگیش رها شود. نویسنده در این رمان با نگاهی تازه و زبانی متمایز به روابط احساسی، خانوادگی و کاری این زن مینگرد. درباره کتاب بردپیت سیاه راوی کتاب حاضر زنی تنهاست و گویی ماجراهای داستان را در مرزی باریک بین دنیای ذهنی خود و واقعیت اطرافش بازگو میکند؛... ادامه ›