معرفی و دانلود کتاب پیام کافکا و بوف کور
برای دانلود قانونی کتاب پیام کافکا و بوف کور و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب پیام کافکا و بوف کور
کتاب پیام کافکا و بوف کور مجموعهای است شامل مقالهای تحلیلی از صادق هدایت دربارهی فرانتس کافکا، مقدمهای بر داستان مشهور بوف کور به قلم سیدعلى شاهرى و خود داستان بوف کور. هدایت در مقالهی پیام کافکا با نگاهی فلسفی به مفاهیم پوچی، اضطراب و بیگانگی در آثار کافکا میپردازد. در این کتاب همچنین شباهتهای مفهومی میان آثار کافکا و بوف کور، زمینهساز تحلیلهای تطبیقی در حوزهی ادبیات مدرن، اگزیستانسیالیسم و نیهیلیسم شدهاند.
دربارهی کتاب پیام کافکا و بوف کور
صادق هدایت (Sadegh Hedayat) در کتاب پیام کافکا و بوف کور، پرده از لایههای کمتر بررسی شدهی آثار فرانتس کافکا (Franz Kafka) برداشته و نسبت آن را با پدیدههای معاصر و زمانهای که در آن زیست میکرده، تحلیل و بررسی کرده است. هدایت برای نگارش بخش اول این کتاب، هم از مقالات خارجی و هم نظرات شخصی خودش بهره برده است. صادق هدایت در طول زندگی سراسر رنج خود تلاش کرد تا مفاهیم فلسفی و دغدغههای ذهنیاش را برای همگان شرح دهد اما بنا بر اقتضای زمانه و شرایط تاریخی خیلی دیر این اتفاق افتاد؛ کتاب پیش رو یکی از پژوهشهای این نویسندهی اگزیستانسیالیست ایرانی است که با نگاهی موشکافانه و متفاوت، دیدگاه کافکا را بررسی کرده است.
ازآنجاکه همواره هدایت و کافکا را از معروفترین نویسندگان سبک اگزیستانسیالیسم میدانند، خود هدایت با نگاهی متفاوت و همدلانه به اندیشههای کافکا پرداخته و حاصل تأملاتش را در کتاب پیام کافکا و بوف کور گرد آورده است. هدایت کافکا را نویسندهای میداند که توانسته اضطراب وجودی، بیگانگی انسان مدرن و پوچی نظامهای اجتماعی را با زبانی نمادین و ساختاری سورئال به تصویر بکشد. او معتقد است کافکا هنرمندی صرفاً بدبین نیست بلکه شخصیتی است که به مبارزه با تلخی زندگی، نیروی شر و در نهایت خودش پرداخته و هنر را بهعنوان ابزار رهاییبخش و بازتابی از روان خود، به کار بسته است. درواقع هدایت در این مقاله نهتنها به تحلیل ادبی میپردازد، بلکه جهانبینی مشترک خود با کافکا را نیز آشکار میسازد؛ جهانی تاریک، بیپناه، و سرشار از اضطراب که در آن انسان مدام در حال فرار از خویش و جامعه است. هدایت معتقد است که کافکا با خلق فضاهای کابوسوار، انسان را در برابر نظامهای بیرحم و بیمنطق قرار میدهد. او از داستان «گروه محکومین» بهعنوان نمونهای از سرنوشت محتوم بشر یاد میکند که در آن انسان محکوم به فنا است؛ بی آنکه بداند چرا.
رمان «بوف کور» که در همین کتاب نیز آورده شده، یکی از پیچیدهترین و بحثبرانگیزترین آثار ادبیات فارسی است. این رمان با فضایی تاریک، نمادین و روانکاوانه، داستان مردی را روایت میکند که درگیر خاطرات، توهمات و کابوسهای ذهنی خود است. ارائهی دیدگاه شخصی درمورد ادبیات اگزیستانسیالیسم غربی و سپس پژوهش تطبیقی درمورد کتاب بوف کور که در کتاب پیام کافکا و بوف کور انجام شده، ترکیبی منحصربهفرد ایجاد کرده و با نگاهی تخصصیتر، بازتاب اندیشههای غرب در ادبیات معاصر ایران را تحلیل و بررسی میکند؛ این شیوه به خواننده نیز فرصت میدهد تا درک عمیقتری از سبک نوشتاری، جهانبینی و دغدغههای فلسفی صادق هدایت به دست آورد. هدایت در «بوف کور» به نوعی همان دغدغههایی را مطرح میکند که در مقالهی «پیام کافکا» دربارهی کافکا گفته بود. راوی داستان، همچون شخصیتهای کافکا، در جهانی بیمنطق و بیرحم گرفتار شده و تلاش میکند معنایی برای زندگی بیابد، اما در نهایت به پوچی و فروپاشی ذهنی میرسد.
کتاب پیام کافکا و بوف کور با همان ادبیات خشک و در عین حال کوبندهای که از صادق هدایت برمیآید، مطالب ارزشمند و تأملبرانگیزی را درمورد نظامهای فکری حاکم بر هنر و ادبیات، شرایط جامعه در آن دوران و واکنش شخصی نویسندگان نیهیلیست و اگزیستانسیالیست، طرح و با صراحت بسیار بیان کرده است.
این کتاب به همت انتشارات بهسخن در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
کتاب پیام کافکا و بوف کور برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب به علاقهمندان آثار پژوهشی و نقد ادبی، همچنین افرادی که به ادبیات اگزیستانسیالیسم و آثار صادق هدایت و کافکا علاقه دارند، توصیه میشود.
در بخشی از کتاب پیام کافکا و بوف کور میخوانیم
کافکا ادعایی نداشته، فقط میخواسته نویسنده باشد؛ اما روزنامهی شخصی که گذاشته او را بیش از یک نویسنده به ما میشناساند و اثر کسی را که زیسته، روی آنچه نوشته آشکار میسازد. از این پس، او را ما در نوشتههایش جستجو میکنیم. این اثر ورقهای پراکنده وجودی است که با آن میآمیزد و در پیرامون این وجود، دوباره تشکیل مییابد؛ ازاینرو گواه زندگی برگزیدهای است که بدون آن برای همیشه ناپدید میشد. پس این کتابها زبان حال نویسنده است؛ در صورتی که نوشته شده برای اینکه نویسنده خود را فراموش بکند. از آن جا که در هیچ یک از داستانهای کافکا نیست که با سایهها و همزادهایش برخورد نکنیم و در سرتاسر نوشتههایش مشخصات نویسنده به طرز کنایهآمیز یافت میشود، حتی زمانی که در کالبد جانوران هم میرود باز نوشته او انعکاسی از زندگی خودش در بر دارد؛ بنابراین، به شمهای از شرححالش اشاره میکنیم تا بهتر بتوانیم به افکارش پی ببریم؛ سپس خلاصه نظر دانشمندان اروپا را درباره آثار او یاد خواهیم کرد.
برای اینکه بتوان دربارهی آثار کافکا حکم قطعی کرد، ناچار باید زمان و سرزمینی که در آن میزیسته و در آن جا پرورش یافته در نظر گرفت. آثار او محصول پیش و بعد از جنگ بینالمللی 1914 میباشد. در آن زمان، پراگ شهری بوده که شرق و غرب در آن نفوذ داشته و در آن جا نژادهای گوناگون به هم آمیخته بودند. در این شهر ملتها و تمدنها با هم برخورده و در یکدیگر تأثیر کرده بودند. فقط پراگ میتوانسته شخصی مانند کافکا را بپرورد. گریز کافکا از خویشانش در همان حال گریز او از پراگ و گسستن زنجیر سنتها و زبانهای گوناگون بوده است. تجزیه و تحلیل کافکا نمیتواند کامل باشد مگر اینکه تأثیر محیط او در نظر گرفته شود.
کافکا اسم معمولی یهودیان ساکن چکاسلواکی در زمان امپراتوری هایسبورک بوده. این لغت چک، به معنی «زاغچه» میباشد و پرندهی نامبرده، نشان تجارتخانه پدر کافکا در پراگ بوده است. فرانتس کافکا در خانواده چک یهودی بهتاریخ 3 ژویه 1883 بهدنیا آمد و این زمانی بود که طبل سقوط اروپا زده میشد و امپراتوری اطریش هنگری بهسوی تجزیه میرفت...
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
پیام کافکا
مقدمهاى بر بوف کور
بوف کور
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب پیام کافکا و بوف کور |
نویسنده | صادق هدایت |
ناشر چاپی | نشر به سخن |
سال انتشار | ۱۳۸۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 168 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-453-059-4 |
موضوع کتاب | کتابهای ادبیات تطبیقی، کتابهای داستان و رمان فلسفی ایرانی، کتابهای نقد و بررسی داستان |