معرفی و دانلود کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی
برای دانلود قانونی کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی
کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی نوشتهی ناصر رسولی بیرامی اثری پژوهشمحور است که علاوه بر شرح اندیشههای افلاطون، با بهرهگیری از اشعار دیوان مثنوی معنوی، میزان تأثیرپذیری مولانا را از این فیلسوف یونانی بررسی میکند. اثری ساده و روان که مطالعهی آن میتواند برای فلسفهخوانهای مبتدی نیز مفید و جذاب باشد.
دربارهی کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی
بررسی تطبیقی نظریات و تفکرات اندیشمندان مختلف یکی از پژوهشهای جذاب و در عین حال چالشبرانگیز است که از سوی پژوهشگران بسیاری صورت گرفته است. ناصر رسولی بیرامی ازجمله محققانی است که با این رویکرد به نگارش کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی پرداخته است تا تفکرات دو اندیشمند بزرگ دنیا را مورد واکاوی قرار دهد.
تأثیرگذاری افلاطون بر دانش فلسفی، تمدن و فرهنگ جهان غرب و شرق انکارناپذیر است، بهطوریکه این تأثیرات را بر حوزهی عرفان اسلامی نیز میتوان مشاهده کرد. در زمان زیست مولانا جلالالدین بلخی در قونیه، محبوبیت فلسفهی افلاطونی در آسیای صغیر، رو به فزونی بود. ازاینرو عجیب نیست که مولانا، این شاعر و عارف بزرگ قرن هفتم هجری نیز تأثیرات بسیاری از افلاطون یونانی پذیرفته باشد. کتاب پیش رو تا حد مطلوبی به تبیین و تشریح این تأثیرات پرداخته است.
ناصر رسولی بیرامی این اثر پژوهشی را در دو بخش به مخاطب خود عرضه کرده است. او در بخش اول کتاب پس از پاسخگویی به سؤالات پرتکرار «فلسفه چیست؟» و «فیلسوف کیست؟»، به شکل مختصر و مفیدی، اندیشههای افلاطون را شرح میدهد و از مباحثی مثل علم حصولی و علم شهودی، روح و نفس، جهان ایدهها و مُثُل، مرگ و جهان بعد از آن، ذات و جوهر و... سخن به میان میآورد.
ازآنجاکه دیوان مثنوی معنوی از مهمترین آثار مولانا محسوب میشود، نویسنده بر آن شده است تا با بررسی اشعار این کتاب به اندیشههای این شاعر گرانقدر نقب بزند. بخش دوم کتاب که حجم بیشتری را به خود اختصاص داده است، دو فصل را در بر میگیرد و نویسنده در طی این فصول به دفتر اول و سپس دفتر دوم مثنوی معنوی میپردازد. نگارنده به این ترتیب با مرور اشعار هر دفتر، اندیشههای مولوی و افلاطون را مقایسه میکند و آنها را با یکدیگر مطابقت میدهد.
کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی با زبانی ساده و بیانی روان نگرشهای این دو اندیشمند پرآوازه را به شرح میگذارد و مورد تطبیق قرار میدهد. همچنین تنوع موضوعات در این کتاب سبب میشود مخاطب با گسترهی وسیعتری از اندیشههای مولانا و افلاطون آشنا شود. افزون بر اینها، ناصر رسولی بیرامی در این اثر در تلاش است تا از توضیحات طولانی پرهیز کند و با شرح مختصر اندیشهها نگاهی کلی و در عین حال جامع از بینش این دو متفکر ارائه دهد. به همین سبب این کتاب میتواند برای افرادی هم که در زمینهی مطالعات فلسفی تجربهی چندانی ندارند، منبع مفیدی از آموزههای مهم باشد.
ناگفته نماند که کتاب خواندنی و پرمغز بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی را انتشارات بهجت در دسترس خوانندگان و علاقهمندان قرار داده است.
کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی برای چه کسانی مناسب است؟
چنانچه در پی شناخت و بررسی اندیشهی بزرگان عرصهی فلسفه و عرفان هستید و از مطالعات تطبیقی در حوزهی ادبیات عرفانی لذت میبرید، خواندن این کتاب برایتان جذاب خواهد بود.
در بخشی از کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی میخوانیم
فیلسوف از دو کلمه یونانی "فیلو" به معنی "دوست داشتن" و "سوفی" به معنی "علم و دانش" به وجود آمده و فیلسوف درلغت به معنی دوستدار علم و دانش است. پس فیلسوف کسی را گویند که علم و دانش را دوست داشته باشد و در جستجوی آن باشد.
در سدههای گذشته که علم و دانش بشری محدود بود و علوم به شعبههای متعدد تقسیم نشده بود، هر فردی که دوستدار علم و دانش بود میتوانست همه علوم را فرا بگیرد و فیلسوف محسوب گردد. در آن دوران علوم مختلف از همدیگر جدا نشده بودند و مرزی بین آنها وجود نداشت. در آن دوره نام کتاب "اصول نیوتن" که شامل علم مکانیک، ریاضیات و نجوم است "فلسفه طبیعی علوم ریاضی" نام داشت.
اما به تدریج محدودههای دانش بشری به وسعت گرایید و شاخهها و شعبههای متعدد علوم از فلسفه جدا و به هر یک نام خاصی داده شد. بنابر این ریاضیات، هندسه، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، نجوم و سایر علوم به وجود آمد که مستقل از فلسفه بودند.
اما با وجود این جدایی هنوز نام فلسفه در بسیاری از موارد سایه خود را بر بالای دیگر علوم محفوظ داشته است. مثلا امروزه بالاترین درجه علمی مربوط به روانشناسی، ریاضیات، اقتصاد، جامعهشناسی، تاریخ، فیزیولوژی، زیست شناسی و علوم سیاسی را پی. اچ. دی. PhD یا دکترای فلسفه آن رشته میگویند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
بخش اول: افلاطون و اندیشههای او
مقدمه
فیلسوف کیست و فلسفه چیست؟
علم حصولی و علم شهودی
روح و نفس
جهان ایدهها و مُثُل
عاشقی و دیوانگی
عشق پسران
شناخت
مرگ و جهان بعد از آن
ذات و جوهر
مدینه فاضله
بخش دوم: مولوی و اندیشههای او
مقدمه
فصل اول: دفتر اول مثنوی
نی در آرزوی نیستان
عاشق شدن پادشاه بر کنیزک
مرد بقال و طوطی خوش آواز او
داستان پادشاه یهود که به علت تعصب دینی مسیحیان را میکشت
یکی دیگر از پادشاهان یهود که مومنان را در آتش میانداخت
شیر و شکار
هیبت خلیفه دوم
قصه بازرگان و طوطی
چنگ در گورستان
مرد درویش و زنش
داستان نحوی و کشتیبان
شیر و گرگ و روباه با هم به شکار میروند
داستان عاشقی که در خانه یار بکوفت
آمدن مهمان پیش حضرت یوسف
علم حصولی و علم شهودی
مسابقه نقاشی بین رومیها و چینیها
مثالی از صوفیان
فصل دوم: دفتر دوم مثنوی
شروع دفتر دوم
مویی بر چشم
دزد و مار
نادانی شیری را زنده میکند
صوفی در خانقاه مهمان میشود
حلوا خریدن شیخ
دیوار و تشنه
مراجع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب بررسی تطبیقی اندیشههای افلاطون و مولوی |
نویسنده | ناصر رسولی بیرامی |
ناشر چاپی | انتشارات بهجت |
سال انتشار | ۱۳۸۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 255 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-2763-11-5 |
موضوع کتاب | کتابهای ادبیات تطبیقی |