معرفی و دانلود رایگان کتاب صوتی حاجی مراد

عکس جلد کتاب صوتی حاجی مراد
قیمت:
رایگان
۳۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صوتی حاجی مراد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی حاجی مراد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صوتی حاجی مراد

کتاب صوتی حاجی مراد نوشته صادق هدایت داستان مردی به نام مراد است که همه‌ی دارایی عمویش به او ارث رسیده بود و چون عمویش در بازار معروف به حاجی بود، این لقب هم با دکّان به او رسیده بود!

او در این شهر، هیچ خویش و قومی نداشت، دو یا سه بار هم جویای حال مادر و خواهرش که در کربلا به گدایی افتاده بودند، شده بود؛ امّا از آن‌ها هیچ خبر و اثری پیدا نکرده بود.

در قسمتی از کتاب صوتی حاجی مراد می‌شنویم:

حاجی، تند کرد. دید بلی، زن اوست! حالا به طرف خانه هم نمی‌رود! ناگهان از جا در رفت. نمی‌توانست جلوی خودش را بگیرد. می‌خواست او را گرفته، خفه بکند. بی‌اختیار داد زد:«شهر بانو!»

آن زن رویش را برگردانید و مثل چیزی که ترسیده باشد، تندتر کرد. حاجی را می‌گویی، سر از پا نمی‌شناخت! آتش گرفته بود! حالا زنش بدون اجازه‌ی او از خانه بیرون آمده هیچ، آن وقت صدایش هم که می‌زد، به او محل نمی‌گذارد! به رگ غیرتش برخورد. دوباره فریاد زد: «آهای! با تو هستم! این وقت روز کجا بودی؟! بایست تا بهت بگویم!»

زن ایستاد و بلند گفت: «مگر فضولی؟! به تو چه؟! مردکه‌ی جلنبری! حرف دهنت را بفهم! با زن مردم چه کار داری؟! الان حقّت را به دستت می‌دهم! آهای مردم! به دادم برسید. ببینید این مردکه‌ی مست‌کرده از جان من چه می‌خواهد؟ به خیالت شهر بی‌قانون است؟! الان تو را می‌دهم به دست آژان … آهای آژان…! ».

فهرست مطالب کتاب صوتی

نمونه
15 دقیقه
داستان حاجی مراد

مشخصات کتاب صوتی

نام کتابکتاب صوتی حاجی مراد
نویسنده
راویمهدی رضایی، طیبه تیموری نیا، علی شمسی
ناشر صوتی خانه داستان چوک
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابMP3
مدت۱۴ دقیقه
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های داستان کوتاه ایرانی
قیمت نسخه صوتی

نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی حاجی مراد

📚الناز محمدی📚
۱۴۰۱/۰۶/۲۳
🍁 بوف کور، داش آکل و از کارهای ترجمه‌اش تمشک تیغدار، دربرابر قانون، مسخ، و حالا هم حاجی مراد!
بی برو برگرد قلم صادق هدایت زیبا، قوی و ستودنی ست.
این داستان رو هم من دوست داشتم. به زیبایی فضای مرد سالار اون دوران رو صادق هدایت به ما توی این کتاب کوتاه نشون میاد. خشونتی که بر علیه زنان روا کتک و
می‌رفت. خوردن غیره همه چیزهای دردناکی هستن که واقعا اون موقع وجود داشتن.
توی اون زمان، به نظرم تنها رسالت خطیر زن زاییدن و بچه دار شدن بود، و حالا این هم مهم نبود که مشکل از زن است یا مرد! اگر بچه شان نمی‌شد، مرد آزاد بود تا به این بهانه زنان دیگری اختیار کنه!
مردی که لقب حاجی رو هم به عاریه همانند مال و اموالش از طریق ارثیه صاحب شده بود بی هیچ زحمتی! نه زحمت مال اندونزی رو متحمل شده بود، و نه زحمت مکه رفتن رو به جون خریده بود!!
و در نهایت هم به خاطر یک اشتباه او در برابر کسبه ‌و مردمی که به غلط هندوانه به زیر بغلش میدادند و حاجی حاجی خطابش میکردند، پلیس او را شلاق زد.
و با این حال که او اشتباه کرده بود و سر گذر زن دیگری را به جای زن خود شناخته بود! اما باز هم در نهایت زن خود رو طلاق داد!!!!!
کتاب پردرد و تاثیر گذاری بود. ممنون دوست عزیزم کتابراه ☘️
سمیرا ابراهیم پور
۱۴۰۱/۰۴/۰۸
داستان مردی در زمان گذشته که مال و نام خود و اسم و رسمش را از عمویش به ارث برده به او لقب حاجی داده‌اند بدون اینکه مکه رفته باشد. اشاره به فرهنگ حاکم در اون زمان داشت داستان فضای مرد سالاری آزار و اذیت زنان و نادیده گرفته شدن حقوقشون و اینکه بدون علم و اگاهی بر اینکه مشکل بچه دار شدن از مرد هست یا زن مرد با زن یا زن‌های دیگه‌ای ازدواج میکرد تا براش بچه بیارن. حاجی قصه که با ارثیه عموی خودش به جایگاهی دست یافته بود و قبلا با تکبر و غرور راه میرفت بعد رسوایی که به بار اورد اهسته راه میرفت تا صدای کفشاش بگوش نرسه با اینکه مقصر بود و در مقابل همه شلاق خورد اما با طلاق زنش خواست بگه که اشتباه نکرده و زنش رو مقصر جلوه بده. اسم داستان هم از روایت داستان برگزیده شده و اشاره داره به شخصیت اصلی داستان که نماد فرهنگ و فضای حاکم در زمان خودش بوده. صدا گذاری داستان اصلا خوب نبود و وقتی با اثار نویسنده‌ای چون صادق هدایت سروکار داریم حتما باید تو انتخاب گوینده دقت بیشتری میشد تا بتونه ارزش اثر رو با اجرای خوبش حفظ کنه.
سما جعفری
۱۴۰۳/۰۸/۰۲
داستان مردی که در زندگی همه چیز را به راحتی و بدون زحمت به دست آورده، چه لقب، چه مال و مکنت و.. اما بچه‌ای ندارد. این آسودگی، گویی او را سرکش کرده و به خود اجازه میدهد در همه چیز حق به جانب باشد، به طوری که همسرش را کتک میزند و حتی در خیابان، زن دیگری را به باد ناسزا و کتک میگیرد، چرا که خیال میکند همسر خودش است. و همین ادعای بیخودیست که او را به دردسر می‌اندازد. جلوی همه مردم شلاق میخورد و مجازات میشود و نامش ورد زبانها میشود. از عرش به فرش رسیدن یا بادآورده را باد میبرد.. اینها ضرب‌المثلهایی بود که با خواندن این قصه به یادشان افتادم. در انتها، صادق هدایت مثل همیشه ضربه نهایی را میزند که البته بسیار هم عجیب است. مرد، گویی همسرش را مقصر رسواییش میداند و از او جدا میشود، در حالی که همسرش هیچ نقشی در این ماجرا نداشته‌است. در کل، خواندن این داستان را توصیه میکنم.
منا صالح
۱۳۹۷/۰۸/۱۱
مرد سالاری ان زمان و پایمال شدن حقوق انسانی زن به خوبی به تصویر کشیده شده.. این که برای حاجی مراد عادت شده کتک زدن زنش و به اشتباه فکر میکنه زنش رو در کوچه دیده و به خاطر همین و این که بی‌اجازه بوده اونو مستحق کتک زدن میدیده و این که زن دیگه رو تو خیابون بدون اعتراض دیگران سیلی زده و در اخر هم به و خاطر اشتباه خودش زنش رو طلاق میده همه نمود‌های پایمال شدن حقوق زنانه همچنین ریا کاری تزویر با حاجی قلابی بودن و خشمش از بیان این مسئله خیلی مشهوده... ممنونم کتاب خوبی بود.. افق دید رو گسترش میداد...
محسن صیدپور
۱۳۹۶/۱۲/۱۲
واقعا آیا اجباری هست که هر فردی که نزدیکتر به شما بود ببرینش برای صدا ضبط کردن. واقعا این اثر رو نابود کردین. چرا اخه. عاقا نکن. نخون. دوبله نکن. واییییییییی. چقدر صداها زشتو بدون انعطاف. اه. انگار داره اخبار میگه.
ن د ا ز ر ن د ی
۱۴۰۲/۱۲/۲۵
جالب بود الان که برای نوشتن نظرم، کتاب صوتی حاجی مراد از صادق هدایت شنیدم، فکرکنم همسر خود حاجی مراد اولش گفت که اگه از صراف میشدم خوشبخت تر از این زندگی با تو می‌شدم و حاجی مراد همسر صراف را اشتباهی به جای همسر خودش گرفته بود!؟ این شاید اول داستان بشنوید.
گویندگان با تبحر شخصیت‌های داستان حاجی و
مراد سرجایش صداگذاری کرده‌اند.
داستان روان ساده است و اتفاقی را روایت می‌کند که زیاد هم برای خواننده قابل باور است و ممکن است برای هر فردی پیش آید.
ابتدا و انتها و نتیجه در این داستان کوتاه مشخص است و برای همگان نوشته شده است، هرچند که کنایه‌ آمیز نیز باشد.
فقر فرهنگی و شناخت، روایت زمانه معاصر و قدیم است و تا خود را نشناسید و نپذیرید این کمبود دستمایه نوشتن نویسنده‌های بسیاری می‌شود.
مهسا دودانگه
۱۴۰۱/۱۰/۲۸
بسیار زیبا بود داستان حاجی مراد یک داستان اصیل ایرانی است. در آن فرهنگ مردسالارانه‌ی گذشته‌ی ایران را نشان داده. در آن زمان جامعه‌ی ایرانی یک جامعه‌ی مرد سالار بود که در داستان به خوبی ترسیم شده است. در اکثر داستان‌های صادق هدایت از زندگی عامه‌ی مردم برگرفته شده. در این داستان حاجی مراد را که به او می‌بینیم، زنش بسیار شکاک است. را کتک می‌زند و به راحتی می‌تواند زنش را بدون گناهی حتی طلاق دهد. در این داستان حقوق پایمال شده‌ی زنان جامعه را می‌بینیم که هیچ حقی حتی بیرون رفتن از خانه را ندارند. بسیار تامل برانگیز است که صادق هدایت در آن زمان به زندگی زنان جامعه و حقوق پایمال شده‌ی آنان پرداخته و به خوبی در این داستان کوتاه ترسیم کرده است. با تشکر از کتابراه
احمد آملی
۱۴۰۱/۰۳/۰۶
با سلام به تمام دوستان کتاب خوان این کتاب نیز مثل اکثر آثار صادق هدایت دارای نثری بسیار روان و قابل فهم هست و بخوبی وضعیت نظام رفتاری مردم عصر خود رو به خوبی توضیح میده رفتار مرد سالارانه و همچنین رفتار ناعادلانه و بد با زنان و تعصبات بیجا که اکنون نی در جامعه ما در انواع مختلف وجود دارد. داستانی و کوتاه ولی بسیار روان گویا که افراد را از دو جهت جذب خود میکنه از یک جهت درک عمیقی نسبت به تعصبات بیجا پیدا می‌کند و از جهت دیگر خود را جای افراد داستان قرار می‌دهد و در نهایت یک داستان کوتا و سرگرم کننده که شما را دنبال خودش می‌کشاند به تعقیب و تعقل در داستان و به نتیجه رسیدن داستان در کوتاهترین زمان ممکن
Mahyar Fotohi
۱۴۰۲/۰۹/۰۵
موضوع داستان با عقاید و ایمان تولستوی مغایرت دارد. تولستوی مسالمت، گذشت و عطوفت را حلال مشکلات جوامع آدمی می‌دانست. باورش این بود که خشونت و خونریزی، در هر شرایطی که باشد، گرهی را نخواهد گشود. با خونریزی و کشتن به هر نام و عنوان، مجازات، قصاص، شهادت، حفظ نظم و قانون یا انتقام، مخالف بود. داستان و و «حاجی مراد» درباره زیبایی، عظمت، جذبه ابهت شهادت است. می‌توان گفت تولستوی که نگارنده‌ای به شدت یکتاپرست بود، بر حسب اتفاق گذارش به بتخانه‌ای می‌افتد در آن جا با صنمی روبرو می‌شود که استادی و مهارت بی‌نظیرش در صورتگری نمی‌گذارد که او از زیبایی صورت صنم در گذرد: داستان را نوشت، صورت را آفرید اما اجازه نداد آن را نشر کنند یا در نمایشگاه آثار او عرضه کنند
رها زند
۱۴۰۰/۱۱/۱۶
اکثر آثار هدایت، غیر قابل پیش بینی هستند، ولی این بار، انتهای داستان مشخص بود.
نظام اجباری و عرف ارتباط زن و شوهر، در گذشته چیزی بود که خیلی از خانواده‌ها را کنار هم نگه می‌داشت. جمله: زندگی را یک جوری به سر می‌بردند.
علت برخی حوادث مشخص بود، ولی برخی نیز مانند صدای قژقژ کفشها که دو مرتبه در زن
داستان تکرار شد، نامعلوم بود.
نوع حجاب در آن دوران، بهانه‌ای برای طلاق شد.
یک نکته که در گذشته چندان باب نبود، وقتی زن و شوهری بچه دار نمیشدند، مرد براحتی همسری دیگر اختیار میکرد، ولی در این داستان، مرد بخاطر علاقه اش، به همسرش وفادار مانده است.
فرشته جلیلی
۱۴۰۲/۰۹/۲۶
حاجی مراد کتاب زندگی مردی بود که از زندگیش راضی نبود مردی که گذشته قشنگی نداشت خواهر و مادر خودش را در جوانی ترک کرده بود با ارثیه‌ای که به دست آورده بود اسم و رسمی به هم زده بود و به آن میبالید. زن و زندگی تشکیل داده بود اما هیچ رضایتی از زندگیش نداشت زندگی که پر از زخم زبان تیکه و کنایه توهین و و تحقیر بود حاجی داستان ما انگار که می‌دونست این زندگی این مال و این اعتبار برای او نیست. خود را لایق آن نمی‌دانست مردی شده بود شکاک دو دل و فقط به رسم مصلحت به زندگی زناشوییش ادامه می‌داد و در آخر جواب شک و تردید خود را با یک اشتباه گرفت
نهال
۱۴۰۲/۰۵/۱۹
حاجی مراد کتاب زندگی مردی بود که از زندگیش راضی نبود مردی که گذشته قشنگی نداشت خواهر و مادر خودش را در جوانی ترک کرده بود با ارثیه ای که به دست آورده بود اسم و رسمی به هم زده بود و به آن میبالید. زن و زندگی تشکیل داده بود اما هیچ رضایتی از زندگیش نداشت زندگی که پر از زخم زبان تیکه و کنایه توهین و و تحقیر بود حاجی داستان ما انگار که می دونست این زندگی این مال و این اعتبار برای او نیست. خود را لایق آن نمی دانست مردی شده بود شکاک دو دل و فقط به رسم مصلحت به زندگی زناشوییش ادامه می داد و در آخر جواب شک و تردید خود را با یک اشتباه گرفت
خاطره
۱۴۰۱/۱۱/۰۴
مگه بهتر از داستان‌های صادق هدایتم داریم؟ خیر هرگز نیست و نخواهد امد. با گذشتن این همه سال هنوز خواندن داستان هاش لذت بخش و تازه و زیباست. طرز فکر و نوشتارش تا ابد تک و بی سابقه خواهد ماند. مانند اگاتا کریستی. صادق هدایت از مردم کوچه بازار می‌نوشت و از درد و مشکلات مردم عامی میگفت. از طرز فکر مردم عامی به زیبایی می‌نوشت. این داستان به زیبایی از زندگی زن و شوهری معمولی میگوید و جامع مرد سالارو توهمات مرد سالاری و زیبایی داستان انجاست که قانون به خوبی اجرا میشده بدون تبعیض و گرفتن رشوه و حتی به شکایت یه زن به خوبی رسیدگی شده
حمیرا احمدی نیا
۱۴۰۰/۰۸/۱۱
با تشکر از کتابراه داستان نشان دهنده سیستم مرد سالاری، حجاب افراطی زنان است بنظر من یکی از دلایل طلاق زن حاجی مراد این بود که مشهدی صراف که خواستگار سابق زن حاجی مراد بوده با زنی ازدواج کرده که شباهت خیلی زیادی به همسرش داشته و این نشان دهنده علاقه مشهدی صراف به همسر او بوده ضمن اینکه تازه به دوران رسیده‌ای که با ۴ قران بدنبال تمجید و تشکر هست حالا شلاق خورده و پیش مردم هم تحقیر شده باز نشون میده که دق و دلیش رو روی سر همسرش پیاده میکنه در کل کتاب جالبی هست
لیلا
۱۴۰۲/۱۲/۰۹
قلم جذاب صادق هدایت که بر کسی پوشیده نیست اما‌ ای کاش برای روایت این قبیل داستان ها که نویسنده سرشناس و قلم جذابی داره از صداهای بهتری برای تاثیر گذاری و فضاسازی استفاده بشه متاسفانه ظاهرا این دوستان حتی قصه رو به درستی درک نکردند تا چه برسه که بخوان درست خوانش کنن و به مخاطب منتقل کنن، امیدوارم از برای این آثار گویندگان بهتر و کار بلدتری استفاده بشه مثل جناب عمرانی عزیز با صدای جذاب و گیراشون که همیشه بر اساس تجربه و تواناییشون به خوبی فضا و حس رو به شنونده منتقل میکنند، ممنون
مشاهده همه نظرات 339

راهنمای مطالعه کتاب صوتی حاجی مراد

برای دریافت کتاب صوتی حاجی مراد و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.