معرفی و دانلود کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو
برای دانلود قانونی کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو
کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو نوشتهی گیزلا ریشر و آسترید هنلاین، نگاهی نو و جامع به زندگی و اندیشههای هانا آرنت، فیلسوف و نظریهپرداز سیاسی برجستهی قرن بیستم، انداخته است. این کتاب که در گروه کتابهای فلسفی قرار دارد، با استفاده از نامهها، مصاحبهها و تجربیات زندگی آرنت، اندیشههای او را در زمینههای مختلف، به ویژه فلسفه سیاسی تحلیل میکنند.
دربارهی کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو
هانا آرنت (Hannah Arendt) بر این باور بود که فهم جهان تنها از طریق گفتوگو و تعامل انسانی ممکن است. او در مصاحبهای با گونتر گاوس در سال 1964 اظهار داشت: «میخواهم بفهمم و اگر دیگران نیز همانگونه که من فهمیدهام، بفهمند، این برایم رضایتی چون حس وطن دارد.» برای آرنت، گفتوگو نهتنها ابزار تبادل نظر، بلکه راهی برای ساختن دنیایی مشترک و انسانی بود. بنابراین میتوان گفت، از طرفی، موضوع فهمیدن خود و فهم مشترک از آن چیزی که از اندیشهاش سرچشمه میگیرد، برای او مهم است و از طرف دیگر، گفتوگو سهم محوری در این فهمیدن دارد. در یک کلام، میتوان گفت فهمیدن هانا آرنت در گفتوگوی با دیگر افراد میسر میشود. بر پایهی همین اصل، گیزلا ریشر (Gisela Riescher) و آسترید هنلاین (Astrid Hähnlein) کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو (Hannah Arendt: Im Gespräch die Welt verstehen) را بر پایهی گفتوگوهایی نگاشتهاند که وی با فیلسوفان و اندیشمندان برجسته داشته است.
نویسندگان کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو، اذعان دارند که اطلاعات چندانی در مورد گفتوگوهای مستقیم هانا آرنت وجود ندارد. به همین علت، گیزلا ریشر و آسترید هنلاین برای بازیابی مباحثات وی، به یادداشتها و مقالات شخصیتهایی چون یورگن هابرماس یا هانس ماگنوس رجوع کردهاند که یکشنبهها ساعت 4 در نیویورک، مهمان هانا آرنت در آپارتمان شخصیاش بودند و تجربیات خود را از گفتوگوها در نوشتههایشان بازتاب دادهاند.
علاوه بر منابع فوق، نویسندگان کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو، از دفترچههای شخصی آرنت و مکاتبات گستردهی وی با دوستان و همفکران برای احیای این گفتوگوها و بازسازی نگرش فلسفیاش استفاده کردهاند. حتی گفتوگوهای فرضی و ساختگی وی با شخصیتهای برجستهی تاریخ فلسفه چون سقراط یا جفرسون که در آثار فلسفی آرنت بازتاب یافته، منابع دیگری برای این کتاب بودهاند. مؤلفان با رویکردی تحلیلی و مستند، پلی بین زندگی شخصی هانا آرنت و نظریههای او ایجاد کردهاند که مجموعاً به درک عمیقتر آثار او کمک میکند.
از آنجایی که فلسفهی سیاسی یکی از مباحث اصلی در اندیشههای هانا آرنت است، نویسندگان در کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو با تکیه بر گفتوگوهای واقعی یا فرضی و نامهها و دفترچهها، مباحثی از فلسفه سیاسی و اخلاق را در اندیشهی وی شرح میدهند و نظریات او را پیرامون انقلابها، نظامهای شورایی، حاکمیت مطلق، مسئلهی یهودیستیزی و بسیار فراتر از اینها میکاوند.
در مجموع، کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو نهتنها بهعنوان یک منبع پژوهشی معتبر، بلکه بهعنوان کتابی برای علاقهمندان به فهم عمیقتر از اندیشههای آرنت، ارزشمند است و نشان میدهد که چگونه گفتوگو و تعامل انسانی میتواند به درک بهتر از جهان و مفاهیم پیچیدهی آن منجر شود. این کتاب با زبانی روان و قابلفهم، به بررسی زندگی و آثار آرنت میپردازد و به طور ویژه، بر ارتباط بین تجربیات شخصی آرنت و مفاهیم فلسفی او تأکید دارد.
کتاب حاضر را انتشارات شوند با ترجمهی سید امینالدین ابطحی منتشر کرده است.
در نکوداشت کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو
- در این کتاب گیزلا ریشر و آسترید هنلاین راهی ساده و درعینحال جامع برای ورود به زندگی و آثار آرنت فراهم کردهاند. (آمازون)
کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به فلسفهی سیاسی و اندیشههای هانا آرنت مناسب است.
در بخشی از کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو میخوانیم
از نظر هانا آرنت دلیل دیگری که باعث شد انقلاب فرانسه به برقرارسازی آزادی منجر نگردد، در تمایزِ مورد نظر وی میان قدرت و قهر نهفته است. در حالی که در تعاریف علوم سیاسی به سختی تفاوتی میان این دو مفهوم وجود دارد (تفکیک قوا یکی از اصلاحات مطلوب در ساختارِ نهادی یک نظام سیاسی است و از رسانهها به عنوان قوهی چهارم یاد میشود، ماکس وبر اما از آن به عنوان قدرت نام میبرد، اجرایی کردن ارادهی خود در یک رابطهی اجتماعی علیه مقاومت)، هانا آرنت اما این دو مفهوم را به وضوح از یکدیگر جدا میکند. قدرت در نظریهی سیاسی وی مفهومی مثبت است، در حالی که قهر، بیرحم، خاموش و منفی است. آرنت در مقالهاش با عنوان «قدرت و قهر»، که در سال 1970 و در بستر جنگ ویتنام و ناآرامیهای دانشجویی در سراسر جهان به نگارش درآمده بود، به وضوح تمایزات مورد نظر خود میان قدرت و قهر را آشکار میسازد.
قدرتِ منطبق بر توانایی انسان، نه تنها برای کنش یا انجام کاری، بلکه برای پیوستن به دیگران و انجام کاری در توافق با آنها است. یک فرد هرگز دارای قدرت نیست؛ بلکه قدرت در اختیار یک گروه است و تا زمانی که گروه متحد است، موجود باقی میماند. اگر در مورد فردی این ادعا مطرح شود که او دارای قدرت است، در واقع به این معنا است که وی از سوی تعداد مشخصی از انسانها دارای این اختیار است که از جانب آنها اقدامی انجام دهد (45 MG).
همچنین توصیفات مثبتی از قدرت و قدرتمند بودن وجود دارند که از کنش و صحبت کردنِ جمعی ناشی میشوند، که بیانگر اعتقاد سیاسیای هستند که از مسئولیتپذیری جمعی ناشی میشود؛ قدرت هرگز متعلق به فرد نیست و هنگامی که در گروه ایجاد نگردد، از بین میرود. قدرت «نیازی به توجیه و استدلال ندارد، چون در همهی جوامع انسانی ذاتی و جداییناپذیر است». قدرت «زمانی پدید میآید که انسانها با هم کاری را انجام دهند و به صورت جمعی اقدام نمایند» (53 MG).
فهرست مطالب کتاب
1) درکِ جهان در گفتوگو: پیشگفتار
2) آرنت در گفتوگو با هایدگر و سقراط: فلسفه
آیا هانا آرنت واقعاً فیلسوف است؟
مارتین هایدگر، فلسفهورزیِ رویگردان از جهان
سقراط، فیلسوفِ متفکر سیاسی
3) آرنت در گفتوگو با ارسطو و اشترنبرگر: زحمت، کار، کُنش
اندیشهی ارسطو
پاسخ اشترنبرگر
4) آرنت در گفتوگو با لوکزامبورگ و جفرسون: انقلابها، نظامهای شورایی، اتحادیهها
دربارهی انقلابها، برقرارسازیِ آزادی
قدرت و قهر
نظامهای شورایی
اتحادیه
5) آرنت در گفتوگو با آیشمن و شوئلم: شرّ
تصمیمگیری در مورد نظارت بر محاکمه
آرنت، شوئلم و بحث در مورد آیشمن
رادیکال یا مبتذل
6) آرنت در گفتوگو با راحل فارنهاگن و بلومنفلد: یهودیت
آرنتِ صهیونیست؟
راحل فارنهاگن
اسرائیل و فلسطین؛ تأسیس کشور
7) آرنت در گفتوگو با بلوشر: حاکمیت مطلق
سقراط در کنار آرنت
عناصر و خاستگاههای حاکمیت مطلقه
یهودستیزی
امپریالیسم
حاکمیت مطلقه؛ ارعاب و ایدئولوژی
انسان برای این خلق شد که آغازی روی دهد
8) آرنت در گفتوگو با یاسپرس: قضاوت کردن
اثر متأخر؛ حیات ذهن
فعالیتهای ذهنی؛ همتای زندگی فعال
اندیشیدن، گفتوگوی درونی
خواستن، کشمکش با خود
قضاوت کردن، فعالیتِ سیاسی ذهن
9) آرنت در مورد مبنا و شرایط گفتوگو
حقیقت و دروغ در سیاست
مبنا و شرایط گفتوگو
دربارهی مؤلفان
فهرست اختصارات
کتابشناسی
نمایهی نامها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب هانا آرنت: درک جهان در گفت و گو |
نویسنده | گیزلا ریشر، آسترید هنلاین |
مترجم | سید امین الدین ابطحی |
ناشر چاپی | نشر شوند |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 160 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6359-66-5 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه سیاسی، کتابهای بزرگان فلسفه |