معرفی و دانلود کتاب بازنگاری تاریخ: اندیشه‌های جدید درباره‌ی یک رشته‌ی قدیمی

عکس جلد کتاب بازنگاری تاریخ: اندیشه‌های جدید درباره‌ی یک رشته‌ی قدیمی
قیمت:
۷۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بازنگاری تاریخ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بازنگاری تاریخ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بازنگاری تاریخ: اندیشه‌های جدید درباره‌ی یک رشته‌ی قدیمی

کتاب بازنگاری تاریخی اثری کلیدی در حوزه‌ی نظریه‌پردازی تاریخ‌نگاری پست‌مدرن است که با زبانی روشن و تیزبینانه به نقد بنیادهای معرفت‌شناختی تاریخ سنتی می‌پردازد. کیت جنکینز با بهره‌گیری از اندیشه‌هایی چون ژاک دریدا، لاکلائو، و لیوتار، مسیر جدیدی برای فهم تاریخ پیشنهاد می‌کند. این کتاب یکی از منابع اساسی برای دانشجویان تاریخ، فلسفه، مطالعات فرهنگی و نظریه‌ی انتقادی محسوب می‌شود.

درباره‌ی کتاب بازنگاری تاریخ

کتاب بازنگاری تاریخی (Refiguring History) تلاشی مؤثر و تفکربرانگیز برای اندیشیدن دوباره درباره‌ی مفهوم تاریخ است. کیت جنکینز (Keith Jenkins) با زیرسؤال‌بردن بنیان‌های رایج در تاریخ‌نگاری رایج، نشان می‌دهد که تاریخ هرگز نمی‌تواند واقعی، عینی، بی‌طرف یا خنثی باشد. او تاریخ را به‌مثابه یک گفتمان تفسیرپذیر می‌بیند، نه گزارشی شفاف و بی‌خدشه از گذشته و نیز با بهره‌گیری از مفاهیمی برگرفته از سخنان نظریه‌پرداز فرانسوی ژاک دریدا، مانند «تفاووت» و «تصمیم‌ناپذیری»، بر این باور است که هر روایت تاریخی می‌تواند همواره ناقص، وابسته به حال و ناگزیر از بازنویسی باشد.

کیت جنکینز استدلال می‌کند که گذشته‌ی «واقعی» به‌خودی‌خود وجود ندارد و در واقع این ما هستیم که با انتخاب و بازخوانی، «تاریخ» را می‌سازیم. از این دیدگاه، مورخان دیگر تنها گزارشگرانی بی‌طرف نیستند و در حقیقت به شکلی فعالانه در خلق گذشته مشارکت دارند. ازاین‌رو، وی پیشنهاد می‌دهد که باید از تاریخ‌نگاری سنتی فاصله گرفت و با پذیرش شکست‌های بازنمایی تاریخی، به سمت تولید روایت‌های سرکش، خلاقانه و آزادی‌بخش حرکت کرد.

یکی از بخش‌های درخشان کتاب بازنگاری تاریخی، تحلیل رابطه‌ی زبان و تاریخ است. کیت جنکینز با الهام از دریدا توضیح می‌دهد که چون زبان هرگز محبوس نیست، معنا همواره فرّار است. بنابراین از این جنبه هم اگر نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که در نهایت هیچ تاریخ نهایی یا قطعی وجود نخواهد داشت. به همین دلیل، او از «بازبودگی پایان‌ناپذیر» در تفسیر تاریخ دفاع می‌کند. این بازبودگی، فضایی برای دموکراسی رادیکال فراهم می‌آورد که در آن تفاوت‌ها، صداهای سرکوب‌شده و مسیرهای جایگزین، فرصتی برای شنیده‌شدن و دیده‌شدن خواهند داشت.

در فصل‌های مختلف کتاب بازنگاری تاریخی، مفاهیمی چون سوژگی، تمایز بین گذشته و تاریخ، رابطه‌ی قدرت و روایت، و جایگاه تاریخ در آموزش دانشگاهی به‌دقت بررسی می‌شوند. کیت جنکینز به‌ویژه به این نکته می‌پردازد که چرا تاریخ‌نگاری رسمی اغلب در خدمت تثبیت وضع موجود قرار می‌گیرد و چگونه می‌توان با ابزارهای نظری مدرن آن را به چالش کشید.

متن کتاب بازنگاری تاریخی با زبانی انتقادی، روشنفکرانه و درعین‌حال قابل‌فهم برای دانشجویان نوشته شده است و به‌رغم پیچیدگی برخی مفاهیم، نویسنده با ساختاری هدفمند و طبقه‌بندی‌شده خواننده را قدم‌به‌قدم وارد جهان نظریات تاریخی می‌کند. همچنین، با آوردن مثال‌ها و ارجاع به دیگر متفکران معاصر، زمینه‌ای گسترده برای بازاندیشی مفاهیم نیز فراهم می‌شود.

در مجموع، کتاب بازنگاری تاریخی بیش از آنکه پاسخی قطعی درباره‌ی چیستی تاریخ ارائه دهد، راهی تازه برای پرسیدن پرسش‌های مهم درباره‌ی تاریخ‌نگاری، حقیقت و سوژگی باز می‌کند. این کتاب خواننده را دعوت می‌کند تا به‌جای یافتن «روایت درست»، به تنوع روایات و ارزشِ ناتمامی، تردید و نگاه نقادانه وفادار بماند. مطالعات متعهدانه و ریشه‌ای کیت جنکینز، روش‌های جدیدی از تفکر تاریخی، در زمینه‌های روش‌شناسی و فلسفه و تأثیر آنها بر فرایند تاریخ‌نگاری ارائه می‌دهد.

این کتاب با ترجمه‌ی هادی نوری و به همت انتشارات شَوَند چاپ شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

نکوداشت‌های کتاب بازنگاری تاریخ

  • کتاب بازنگاری تاریخ دقیقاً همین کار را با بحث‌های اخیر در مورد ماهیت و اهداف دانش تاریخی انجام می‌دهد. در این فرایند، او نه‌تنها تفاوت‌های بین مفاهیم مدرنیستی و پسامدرنیستی از «گذشته» را روشن می‌کند، بلکه ارزش نسبی آنها را برای زندگی نیز ارزیابی می‌کند. این یک شاهکار کوچک است که بحث در مورد «یادگیری از تاریخ» را به سطح جدید و جذاب‌تری از تعامل سوق می‌دهد. (هایدن وایت، دانشگاه استنفورد)
  • کیت جنکینز خود به‌هیچ‌وجه مسئول قراردادن تأمل رادیکال در مورد ماهیت تاریخ دانشگاهی در دستور کار نیست. این کتاب که گاهی اوقات به طرز عجیبی تحریک‌آمیز است، پر از رنگ و شور و نشاط، اشتیاق زیادی را برای نظریه و فلسفه تاریخی در بین دانشجویان تحریک می‌کند؛ بنابراین، کاملاً مطابق انتظاراتی است که نویسنده ایجاد کرده است. (مجله بازاندیشی تاریخ)
  • محور کلی استدلال او و متفکرانی که به آن‌ها استناد شده است، از جمله دریدا، وایت، انکر اسمیت، ممکن است به‌طورکلی آشنا باشد، اما در متن، فرمول‌بندی‌های درخشان، پیچش‌های نوآورانه و انرژی زبانی گیرایی وجود دارد که آن را بسیار خواندنی و جذاب می‌سازد. (مجله تاریخ معاصر)

کتاب بازنگاری تاریخ برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های تاریخ، فلسفه، علوم‌انسانی، مطالعات فرهنگی، نظریه‌های انتقادی و همچنین علاقه‌مندان به اندیشه‌های پست‌مدرن مناسب است؛ کسانی که به دنبال فهمی نو از تاریخ و زبان هستند و ذهنی پرسش‌گر، باز و جویای حقیقت دارند.

در بخشی از کتاب بازنگاری تاریخ: اندیشه‌های جدید درباره‌ی یک رشته‌ی قدیمی می‌خوانیم

استدلال‌های این کتاب اساساً از جایی برمی‌خیزد که می‌توان پایان موقعیت تاریخ - و مقاومت‌های مختلف در برابر آن - نامید. زیرا من در مجموع با استدلال‌های مخالفی که همچنان بر اهمیت حیاتیِ آگاهی تاریخی به‌عنوان یک ضرورت شخصی و اجتماعی تأکید می‌کنند (برای مثال، استدلال‌های آرتور مارویک در ماهیت جدید تاریخ) یا هراس‌افکنانی که اصرار دارند تاریخ، فارغ از مبانی معرفت‌شناختی، روش‌شناختی و اخلاقی، با درماندگی از شیب لغزنده‌ی نسبی‌گرایی و شکاکیت پست‌مدرن به‌سوی فاجعه‌ی آشکار و بسیار خطرناک نیهیلیسم خواهد لغزید. (مانند ریچارد ایوانس در کتاب در دفاع از تاریخ خود) همچنان مخالف هستم. و باوجود این، درعین‌حال، آگاهم که به‌رغم موضع خودم دررابطه‌با ماهیت احتمالاً گذرای تاریخ، مطالعه‌ی تاریخ «درست»، حرفه‌ای و دانشگاهی - تنها موضوع مورد توجه من در این متن - همچنان در آموزش عالی جریان دارد و سرزندگی گاه‌وبیگاه خود را هنوز به نمایش می‌گذارد. و همچنین آگاه هستم که بسیاری از معلمان و دانشجویان تاریخ هنوز این پیام را دریافت نکرده‌اند که اگر قرار باشد تاریخ باوجود وضعیتِ تا حدی رو به مرگش برای مدتی ادامه‌ی حیات داشته باشد، آنگاه چه حیاتی باید از طریق پیش‌زمینه‌ی بازاندیشنده‌ی گفتمان پست‌مدرن در ارتباط با اندیشه‌ی رهایی مفصل‌بندی شود؛ بنابراین در این متن سعی می‌کنم سه مجموعه از آنچه را که امیدوارم استدلال‌های جدیدی برای درنظرگرفتن تاریخ به شیوه‌ی پیشنهادی من باشد، پیش روی آن دسته از دانشجویان تاریخ قرار دهم که در شرف تبدیل‌شدن به مورخ هستند یا پیش‌تر مشغول «انجام کار تاریخی» شده‌اند. این استدلال‌ها نوعی نافرمانی انتقادی نسبت به هنجارهای جریان اصلی نظریه و عمل حرفه‌ای تاریخ هستند و تلاش می‌کنند هوایی تازه به یک «رشته‌ی قدیمی» بدمند، با بازنگاری تاریخ به‌عنوان گفتمانی که می‌پذیرد و تحسین می‌کند چیزی را که در سراسر کتاب تحت عنوان شکست‌های اجتناب‌ناپذیر بازنمایی/نمایانگری تاریخی، و نه تلاش برای غلبه بر آن‌ها، معرفی می‌شود.

فهرست مطالب کتاب

سپاسگزاری‌ها
مقدمه
فصل اول: بازبودگی زمان(ها)
در ستایش افزونه - کاربست دریدا
در باب زبان
در باب تصمیمات
در باب خوانش
در باب تاریخ
در باب رزومه/آماده‌سازی
فصل دوم: آخرین نظم(ها)
1. در باب دلالت‌گران متصلب و دال‌های تهی
2. اما «گذشته» همان تاریخ نیست...
3. در باب دلالت‌های آینده
4. در باب نحو یا نظم دستوری «پیشا-اکنون»
5. در باب معناشناسی
6. تجربه‌ی پیشا-اکنون
فصل سوم: آغاز دوباره: در باب تمایلات سرکش
کلام آخر
یادداشت‌ها
نمایه‌ی نام‌ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بازنگاری تاریخ: اندیشه‌های جدید درباره‌ی یک رشته‌ی قدیمی
نویسنده
مترجمهادی نوری
ناشر چاپینشر شوند
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات110
زبانفارسی
شابک978-622-6359-65-8
موضوع کتابکتاب‌های مقاله و جستار تاریخی، کتاب‌های فلسفه تاریخ
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب بازنگاری تاریخ

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب بازنگاری تاریخ

برای دریافت کتاب بازنگاری تاریخ و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟