معرفی و دانلود کتاب صوتی توتالیتاریسم
برای دانلود قانونی کتاب صوتی توتالیتاریسم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی توتالیتاریسم
کتاب صوتی توتالیتاریسم شرح هانا آرنت بر دولتهای تمامیتخواه و چگونگی شکلگیری و گسترش آنهاست. این اثر در سال 1952 فینالیست جایزه ملی کتاب آمریکا برای بهترین اثرغیرداستانی بود و بهدلیل نگرش نو در تحلیل تاریخ سیاسی قرن بیستم ستایش بسیاری را برانگیخت.
دربارهی کتاب صوتی توتالیتاریسم
سخن گفتن از تحولات سیاسی-اجتماعی قرن بیستم بدون استفاده از نظریات هانا آرنت ممکن نیست. او از بزرگترین فیلسوفان قرن بیستم بود که توجه ویژهای به جریانهای فاشیسم و تمامیتخواهی داشت و کوششهایش به خلق شاهکاری مانند «آیشمن در اورشلیم» منجر شد. استقبال گسترده از این اثر باعث شهرت آرنت بهعنوان تحلیلگر آلمان نازیسم شد اما این اندیشمند به چیستی چنین حکومتهایی نیز علاقهمند بود. او در کتاب صوتی توتالیتاریسم (Totalitarianism) چگونگی شکلگیری و گسترش یک دولت تمامیتخواه را مورد بررسی قرار داده و نسبت به ظهور حکومتهای مشابه در آینده هشدار میدهد.
این اثر بخش پایانی کتاب عناصر و خاستگاههای حاکمیت توتالیتر (The Origins Of Totalitarianism) است که پیشتر توسط نشر ثالث به چاپ رسیده. بخشهای دیگر کتاب «یهودستیزی» و «امپریالیسم» نام دارند اما قسمت سوم -که بهصورت تک جلد انگلیسی نیز منتشر شده- توتالیتاریسم نام دارد و هماکنون با ترجمهی محسن ثلاثی در دسترس شما قرار دارد. جالب است بدانید نسخه اولیه این کتاب در سال 1949 یعنی سه سال پس از سقوط حکومت نازی و پیش از مرگ استالین نوشته شد اما بهدلیل تحولات اجتماعی-سیاسی جاری انتشار نیافت. هانا آرنت سرانجام در سال 1951، زمانی که جهان به ذرهای ثبات رسید و اسناد وقایع تاریخی در دسترس مگان قرار گرفت آن را منتشر کرد.
سالهای تالیف کتاب توتالیتاریسم با آرامش تازه یافتهی بعد از جنگ جهانی و انواع حکومتهای قساوتگر همراه بود، دورانی که مردم اروپا از تلاش برای بقا فراتر رفته و سعی داشتند توجیهی برای وقایع رخ داده بیابند. هانا آرنت نیز بهعنوان یکی از پیشگامان تحلیل تاریخ بررسی گستردهی منابع را آغاز کرد و باید از این جهت سپاسگزار او باشیم.
این بانوی آلمانی یهودی الاصل کسی بود که برای اولینبار روزنامهها، بیانیههای حزب، اسناد موجود از نظام نازی و شهادتهای دادگاهی را مورد مطالعه قرار داد. ذهن کنجکاو و قدرتمند او بهخوبی دریافته بود چگونگی تحقق یک نظامم توتالیتری (تمامیتخواه) را باید در اذهان عمومی بررسی کرد زیرا چنین حکومتی بدون پایههای مردمی با سقوط مواجه میشود. اما شهروندان قرن بیستم چرا باید مطیعانه از دولتی تمامیتخواه پیروی کنند؟ چه افکاری شهروندان یک کشور را نسبت به حذف احزاب گوناگون بیتفاوت میسازد؟ اصولا تفاوت حکومت دیکتاتوری با توتالیتر چیست؟ هانا آرنت این پرسشها را در چهار فصل مورد بررسی قرار میدهد. «جامعهی بیطبقه»، «جنبش توتالیتر»، «توتالیتاریسم در راس قدرت» و «ارعاب و ایدئولوژی: یک صورت حکومتی ناپدید» عناوین کتاب صوتی توتالیتاریسم هستند که هر یک گوشهای از بستر شکلگیری، چیستی و ماهیت نظام تمامیتخواه را زیر ذرهبین میگذارد.
این اثر که توسط انتشارات ثالث به چاپ رسیده را به جرئت میتوان از بهترین منابع موجود در واکاوی بحث توتالیتاریسم دانست و هماکنون با کوشش نشر صوتی ماه آوا، نسخهی گویای آن نیز در دسترس ما قرار گرفته است.
در نکوداشت کتاب توتالیتاریسم
شاهکاری دیگر از هانا آرنت که بار دیگر ما را با اثبات قدرت تحلیل او و تواناییاش در پیشبینی وقایع اجتماعی مسحور میسازد. (Library Journal)
کتاب صوتی توتالیتاریسم مناسب چه کسانی است؟
این اثر صوتی را به تمامی علاقهمندان آثار هانا آرنت و افرادی که تحولات سیاسی را با دیدگاه اجتماعی - تاریخی مورد بررسی قرار میهند پیشنهاد میکنیم.
با هانا آرنت بیشتر آشنا شویم
هانا آرنت در سال 1906 در هانوفر آلمان متولد شد. او یهودی مذهب بود و به همین علت در دوران کودکی از مدرسه اخراج شد. آرنت تحصیلات فلسفی خود را در دانشگاههای ماربورگ، دانشگاه آلبرت لودویگ فریبورگ و دانشگاه هایدلبرگ ادامه داد و در سال 1982 از رسالۀ دکترای خود دفاع کرد. آرنت از شاگردان برجستۀ اساتیدی چون مارتین هایدگر و کارل یاسپرس است و از آموزههای آنها بهرۀ زیادی برده است. رویکرد آرنت به مسائل به سبب همین بهرهمندی، رویکردی اگزیستانسیال است.
در زمان آغاز جنگ جهانی اول و تشکیل حزب نازی، آرنت به دلیل فعالیتهای سیاسیاش که در جهت آشکار سازی اقدامات یهودستیزانۀ هیتلر بود، مدتی را در حبس گذراند و مورد بازجویی قرار گرفت.
هانا آرنت (Hannah Arendt) در زمینه فلسفۀ سیاسی فعالیتهای علمی زیادی داشته است. از دیگر آثار او میتوان به کتابهای وضع بشر، آیشمن در اورشلیم، دربارۀ انقلاب، بحرانهای جمهوری و... اشاره کرد. آرنت در سال 1975، در شهر نیویورک چشم از جهان فروبست.
در بخشی از کتاب صوتی توتالیتاریسم میشنویم
فساد، داغ ننگی که از همان آغاز بر پیشانی دستگاه اداری روسیه خورده بود در آخرین سالهای رژیم نازی نیز وجود داشت اما در چین پس از انقلاب هرگز دیده نشد. اینگونه تفاوتها را میتوان به چندین برابر افزایش داد؛ اینها اهمیت بسیاری دارند و بخشی از تاریخ ملی این کشورها را میسازند، اما در شکل حکومت آنها تاثیر مستقیمی ندارند.
سلطنت مطلقه در اسپانیا و فرانسه و انگلیس و پروس بیگمان متفاوت بود اما با این همه شکل حکومت در هر یک از این کشورها یکسان بود. در بحت ما نکته تعیینکننده این است که حکومت توتالیتر از حکومتهای دیکتاتوری و بیدادگری تفاوت دارد. توانایی بازشناخت این حکومتها از یکدیگر به هیچوجه یک قضیه دانشگاهی نیست که بتوان به خاطری آسوده به «نظریهپردازان» واگذارش کرد، زیرا که چیرگی تام تنها صورتی از حکومت است که همزیستی با آن امکانناپذیر است.
بنابراین دلایل زیادی در دست داریم که واژه «توتالیتر» را با پرهیز و احتیاط بهکار بریم. همچنین دلایل بسیاری در دست است که باید سخت نگران باشیم. اکنون شاهد نخستین تصفیه سراسری حزبی در چین همراه با تهدیدهای آشکار همگانی هستیم. اگر این تهدیدها جامه عمل به خود پوشانند، میتوانند همان اوضاعی را فراهم سازند که در روسیه استالینی از آنها بهخوبی آگاهی داریم.... .
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی توتالیتاریسم |
نویسنده | هانا آرنت |
مترجم | محسن ثلاثی |
راوی | بهناز بستاندوست |
ناشر چاپی | نشر ثالث |
ناشر صوتی | نشر ماه آوا |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۰ ساعت و ۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه سیاسی |
نظامهای توتالیتر درطول حیات خود سه فاز دارند
در فاز اول اکثریت مردم سرمست از «ایدئولوژی» به دنبال رهبرانشان راه میافتند؛ گویی «بهشت گمشده ی» خود را یافتهاند. ایدئولوژی را دربست میپذیرند و خواهان کوچکترین تغییری در آن
در و نیستند. فاز دوم، واقعیات چهرهی خود را نشان داده هیچ کدام از وعدههای فریبندهی رهبران تحقق نیافته است. مردم از نظام دلزده و مأیوس میشوند و گروهی به فکر «اصلاحات» میافتند؛ اما به دلایل بسیار از جمله این که «اصول ایدئولوژی را نمیتوان تغییر داد»، اصلاحات راه به جایی نمیبرد.
فاز سوم فاز نهایی نظامهای توتالیتر است. در این فاز متولیان تمامیت خواه میکوشند از خشونت عریان استفاده کنند. از بین همفکران سابق، هرکس را که با آنها کوچکترین زاویهای داشته باشد از دایرهی «خودی ها» میرانند. تصفیههای گسترده آغاز میشود و دایرهی خودیها تنگ تر و تنگ تر، و ناکارآمدیها عمیق تر و تعداد مخالفان بیشتر و بیشتر میشود و نهایتاً سیل اعتراضات میآید و همه چیز را با خود میبرد.
حال هر جا حاکمیت توتالیتر دیدید قضاوت کنید که در کدامین گام ایستاده اند!
چون با مطالعه این کتاب بینشی عمیق به مسیر تولد تا مرگ توتالیتاریسم یک حاکمیت توتالیتر خواهید داشت.