معرفی و دانلود کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...!: مجموعه گفت و گوها
برای دانلود قانونی کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...!: مجموعه گفت و گوها
گفتوگو با اندیشمندان و نظریهپردازان مجال خوبی برای ثبت و ضبط عقاید آنها بوده و باعث آشنایی مخاطب با جهان فکری متفکران میشود. کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! نوشتهی هانا آرنت برخی از عقاید هانا آرنت دربارهی موضوعات اجتماعی و سیاسی را بازگو میکند.
دربارهی کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...!
در دنیای کنونی که تمامی راههای ممکن برای رسیدن به رهایی و آرامش توسط انسان آزمایش شده و تا حد زیادی تجربههای مختلف را از سر گذرانده، گویی راهی به غیر از اندیشیدن به تجربههای گذشته باقی نمانده است. انسان امروز بیش از هر چیز نیاز به آرامش فکری دارد. در تمامی جوامع امروزی چه کشورهای پیشرفته و چه کشورهای در حال توسعه، انزاوی انسان و ازکارافتادگی ایدههای آزادیبخش به مشکلی اساسی تبدیل شده است. هانا آرنت در کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! (Hannah Arendt: The Last Interview and Other Conversations) به بررسی موضوع انسانیت و مسائل اجتماعی و فلسفی میپردازد. او در این کتاب مخاطب را به اندیشیدن دعوت کرده و برای یافتن آرامش افراد جامعه را به فکر کردن و جستجو کردن دعوت میکند.
یکی از برتریهای انسان نسبت به حیوانات داشتن عقل و درک انسانی است. این تفاوت بارز نشان میدهد که انسانها در کرهی زمین اختیارات فراوانی داشته و با استفاده از امکان تعقل و تولید دانش، قادر به کشف راههای برتر برای شکوفایی هستند. در واقع پیشرفت بشر در هیچ دورهی زمانی قابل توقف نیست و همانطور که در طول تاریخ شاهد آن بودهایم انسان همواره از پس جنگها و تجربههای سیاه تاریخی جان سالم به در برده است تا سیر تحول خود را طی کند. هانا آرنت در کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! تلاش میکند تصویری از تنگناهای تاریخی ارائه کرده و نشان دهد که با وجود قابلیت انسان در فهم و ادراک، برخی از نقصهای فرهنگی میتواند سرنوشت بشر را دچار اختلال کند.
کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! گفتوگوی تلویزیونی گنتر گاوس و هانا آرنت را در قالب متن مکتوب به رشتهی تحریر درآورده است. این گفتوگو مربوط به سال 1964 بوده و در پی شهرت هانا آرنت به عنوان روزنامهنگار و منتقدی فعال در زمینهی علوم سیاسی و فلسفی در یکی از شبکههای تلویزیونی آلمان غربی تولید شده است. هانا آرنت در این کتاب با شرح و تفصیلی خوانا مضامین مهمی را دربارهی علوم سیاسی و اجتماعی ارائه میکند. در این کتاب ارجاعات متعددی به وقایع مهم تاریخی مربوط به کشورهای مختلف نیز وجود دارد.
هانا آرنت در کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! با اشاره به چگونگی وقوع جنگها و سرنوشت تلخ بشر در طول تاریخ خشونتورزی، مناسبات اخلاقی را به مخاطب یادآوری کرده و تاکید میکند که خلق و خوی بشر با روابط انسانی تکامل مییابد. نویسنده در این کتاب علاوه بر شرح عقاید خود، تلاش میکند روشهای برگزیدهی تاریخی را برای حفظ تناسب در جهان بازگو کند. او با اشاره به نیازهای انسان امروز در ایجاد رفاه و آرامش، دوری گزیدن از جهل و نادانی را پیشنهاد کرده و معتقد است انسان برای تکامل خود در کرهی زمین باید به دوری کردن از جهل و نادانی روی آورد.
کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! نوشتهی هانا آرنت با ترجمهی فرهود مذهبی فرد توسط انتشارات مضامین منتشر شده است.
نکوداشتهای کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...!
- اگرچه هانا آرنت متفکر قرن بیستمی است، اما هنوز هم ایدههای او برای ما تازه هستند. شاید همین ایدهها تحول ما در قرن بیست و یکم را رقم بزنند. (Adam Kirsch)
- دوراندیشی و نگاه دقیق هانا آرنت به مسائل تاریخی، جهانبینی عمیق او را نشان میدهد. (ماری مک کارتی)
- هانا آرنت وظیفهی انسانی خود را در مورد حفظ روحیات انسانی در برابر قدرتطلبیهای جهان مدرن به خوبی انجام داده است. (سامانتا پاور)
کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...! برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان موضوعات مربوط به جامعهشناسی سیاسی مناسب است.
در بخشی از کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...!: مجموعه گفت و گوها میخوانیم
برای جلوگیری از کجفهمی، که این روزها خیلی راحت میتواند بروز کند، باید بگویم که کمونهای هیپیها و ترکتحصیلکردهها ربطی به این قضیه ندارند. برعکس، چشمپوشی از کل زندگی عمومی، و سیاست بهطورکلی، جزو اصول آنهاست؛ این کمونها گریزگاهی است برای مردمی که ورشکستهی سیاسی شدهاند و اینها بهخودیخود کاملاً به دلایل خصوصی توجیه پیدا میکنند. من این کمونها را غالباً مضحک میبینم. در آلمان و همچنین در امریکا- ولی آنها برایم قابل درک هستند و مخالفتی با آنها ندارم. این کمونها از منظر سیاسی بیمعنیاند. خواست شوراها دقیقاً در جهت عکس این است، حتی اگر در ابتدا خیلی کوچک باشند- مانند شوراهای محلی، شوراهای صنفی، شوراهای درون کارخانهها، خانههای آپارتمانی و غیره. درحقیقت، شوراها انواع بسیار متفاوتی دارند،منظور فقط شوراهای کارگری نیست؛ شوراهای کارگری در این زمینه مورد خاصی هستند.
شوراها میگویند: ما میخواهیم مشارکت کنیم، بحث کنیم، میخواهیم صدایمان در میان افکار عمومی شنیده شود، و این امکان را داشته باشیم که مسیر سیاسی کشورمان را تعیین کنیم. از آنجا که کشور بزرگتر از آن است که همگی گرد هم آییم و سرنوشتمان را رقم بزنیم، به یکسری فضاهای عمومی در داخل آن نیاز داریم. اتاقکی که رأیمان را آنجا میریزیم بیتردید بسیار کوچک است، این اتاقک فقط برای یک نفر جا دارد. احزاب کاملاً نامناسب هستند؛ در آنجا، بسیاری از ما، چیزی نیستیم مگر رأیدهندگانِ به بازی گرفته شده. اما اگر فقط ده نفر از ما دور میزی بنشینند، هرکدام عقیدهی خود را ابراز کند و همه به دیدگاه دیگران گوش فرادهند، در نتیجه، صورتی عقلانی از عقاید میتواند از طریق تبادل آراء شکل گیرد. آنجا، همینطور مشخص میشود که چه کسی در میان ما برای بیان عقیدهی خود در برابر شورای بالاتر و عالیتر بهتر است، و نیز آنجا نظرات ما تحت تأثیر سایر دیدگاهها روشن میشود، تغییر میکند و یا غلط بودنشان اثبات میشود.
فهرست مطالب کتاب
میراثی نمانده جز زبان مادری...!: مصاحبه گونتر گاوس با آرنت
آیشمن سادهلوحی بیش نبود...: مصاحبه یوآخیم فست با آرنت
در باب انقلاب: مصاحبه آدِلبرت قایف با آرنت
آخرین مصاحبه: مصاحبه روژه ارِرا با آرنت
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب میراثی نمانده جز زبان مادری...!: مجموعه گفت و گوها |
نویسنده | هانا آرنت |
مترجم | فرهود مذهبی فرد |
ناشر چاپی | انتشارات مضامین |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 134 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-90104-4-0 |
موضوع کتاب | کتابهای مصاحبه، کتابهای جامعه شناسی سیاسی، کتابهای فلسفه سیاسی |