معرفی و دانلود کتاب فرهنگ و اقتصاد: در باب ارزش‌ها، علم اقتصاد و کسب و کار بین المللی

عکس جلد کتاب فرهنگ و اقتصاد: در باب ارزش‌ها، علم اقتصاد و کسب و کار بین المللی
قیمت:
۱۲۰۰۰۰ ۸۴,۰۰۰ تومان ۳۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب فرهنگ و اقتصاد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فرهنگ و اقتصاد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فرهنگ و اقتصاد: در باب ارزش‌ها، علم اقتصاد و کسب و کار بین المللی

کتاب فرهنگ و اقتصاد اثر الکه د یونگ با نگاهی جامع و رویکردی منسجم، تأثیر فرهنگ بر اقتصاد را بررسی می‌کند و علاوه‌ بر مرور تاریخی، به فرهنگ و تأثیر دین به‌مثابه‌ی یک فرهنگ اثرگذار در جوامع می‌پردازد. پرداختن به این مسائل، اهمیت مطالعه‌ی این اثر را برای جامعه‌ی آکادمیک دنیای اقتصاد و فعالان این حوزه دوچندان می‌کند.

درباره‌ی کتاب فرهنگ و اقتصاد

باوجوداینکه تقریباً تا اواخر قرن بیستم به اهمیت فرهنگ در حوزه‌ی اقتصاد بی‌توجهی می‌شد، با آغاز دهه‌ی نود میلادی در میان فعالان و نظریه‌پردازان اقتصادی شعله‌ی بحث در باب ضرورت توجه به این موضوع جان گرفت. الکه د یونگ (Eelke de Jong) در کتاب فرهنگ و اقتصاد (Culture and Economics) تلاش می‌کند به شکل همه‌جانبه‌ای این مقوله را واکاوی کند.

اولین بار مبحث ضرورت و اهمیتِ فرهنگ در دنیای اقتصاد، بیش از هر جا در حوزه‌ی اقتصاد توسعه و بازرگانی بین‌المللی مورد توجه قرار گرفت. از آنجایی که پژوهشگران کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی اغلب درمورد توسعه در کشورهای جهان سوم تحقیق می‌کنند، به تفاوت‌های میان کشور خود و کشور مورد تحقیق پی می‌برند و هرچه این تفاوت‌ها بیشتر باشد، مسئله‌ی عقب‌ماندگی فرهنگی در کشورهای جهان سوم و عدم توجه به فرهنگ در اقتصاد پررنگ‌تر می‌شود.

با ورود به دهه‌ی نود میلادی جامعه‌ی علمی و فعالان عرصه‌ی اقتصاد نسبت به اهمیت تفاوت‌های فرهنگی جوامع و تأثیر آن بر اقتصاد آگاه شدند و این آگاهیْ تأسیس مرکز گفتگوی جهانی گسترش ایمان و برنامه‌ی فرهنگ و توسعه‌ی بانک را رقم زد. طولی نکشید که پژوهشگران بازرگانی بین‌المللی بر اهمیت تفاوت‌های فرهنگی در معاملات بین‌المللی تأکید کردند و به‌مرور شمار پژوهش‌ها در این مورد رو به فزونی گذاشت.

به رغم انجام تحقیقات و مطالعات پراکنده، الکه د یونگ در کتاب فرهنگ و اقتصاد تلاش کرده که مفاهیم و موضوعات قابل توجه این حوزه را در قالبی منسجم ارائه کند. او در این کتاب با بهره‌گیری از ساختاری سازمان‌یافته، پس از مقدمه‌ای مفصل به موضوع مهم تاریخ اندیشه در باب فرهنگ و اقتصاد می‌پردازد و با بررسی سیر تاریخ، از حذف فرهنگ از دنیای اقتصاد و ظهور دوباره‌ی آن سخن می‌گوید.

معرفی و دانلود کتاب فرهنگ و اقتصاد

نویسنده در فصل دوم، نقش فرهنگ، اخلاقیات و اصول اخلاقی را در آثار آدام اسمیت و اندیشمندان اقتصادی پس از او واکاوی می‌کند. بعد از آن، سه رویکرد اصلی را که در آن مسئله‌ی فرهنگ و اقتصاد با یکدیگر تلاقی می‌یابند، مطرح می‌کند؛ رویکردهایی که عبارت‌اند از: فرهنگ به‌مثابه‌ی عاملی برای تشریح مازاد، فرهنگ به‌عنوان ایجادکننده‌ی محدودیت‌ در رفتار اقتصادی و فرهنگ به‌عنوان اولویت‌ها. به این شکل در پایان فصل سوم چگونگی طرح مجدد فرهنگ در تحلیل‌های تصمیمات اقتصادی تشریح می‌گردد. الکه د یونگ در فصل چهارم تحت عنوان «شیوه‌ها و شیوه‌شناسی فرهنگ و اقتصاد»، به مباحث مرتبط با شیوه‌شناختی و روش‌هایی که در تحقیقات تجربی در باب ارتباط میان فرهنگ و اقتصاد به کار گرفته شده می‌پردازد.

کاربردهای این شیوه‌هایی که در فصل چهارم ذکر شده‌اند، در طی فصول بعدی کتاب فرهنگ و اقتصاد شرح داده می‌شوند و هدف اصلی مؤلف از نگارش این کتاب طبق ادعای خودش همین بوده است. در فصل‌های پنجم و ششم که با عناوین «فرهنگ و تفاوت‌های میان‌کشوری در نهادها» و «فرهنگ و عملکرد اقتصادی» ارائه شده‌اند، روش‌های مختلف نزدیک شدن به فرهنگ را مورد بررسی قرار می‌دهد.

نویسنده طی فصل هفتم با نام «دین به‌مثابه‌ی فرهنگ» درباره‌ی نقش مذهب بر روند اقتصاد جوامع کنکاش می‌کند و در فصل بعدی با رویکردی دوسطحی به مقوله‌ی ثروت اجتماعی می‌پردازد. الکه د یونگ در بخش نهم بر تفاوت‌های فرهنگی‌ای که میان جوامع وجود دارد و تأثیرات آن بر فعالیت‌های اقتصادی بین‌المللی تمرکز می‌کند. درنهایت در فصل آخر، افزون‌بر مرور آخرین نکته‌ها، راهکارها و توصیه‌هایی برای پژوهش‌های بعدی در این باب ارائه می‌دهد.

ناگفته نماند که کتاب خواندنی و ارزشمند فرهنگ و اقتصاد با ترجمه‌ی سهیل سمی و زهره حسین‌زادگان به فارسی برگردانده شده و انتشارات ققنوس برای چاپ و نشر آن اقدام کرده است.

کتاب فرهنگ و اقتصاد برای چه کسانی مناسب است؟

دانشجویان، متخصصان و فعالان حوزه‌ی علم اقتصاد با مطالعه‌ی این اثر به نکاتی ارزنده و بسیار مهم درمورد اهمیت توجه به فرهنگ در اقتصاد دست پیدا می‌کنند.

در بخشی از کتاب فرهنگ و اقتصاد: در باب ارزش‌ها، علم اقتصاد و کسب و کار بین المللی می‌خوانیم

دوره اوج و شکوفایى شیوه صرفه‌جویى در اقتصاد با سالیان جنگ سرد ارتباط دارد. بحث عمده این بود که آیا یک اقتصاد بازار در قیاس با اقتصاد تمرکزگرا نتایج بهترى در پى دارد یا خیر. کشورهاى رو به توسعه سیاست‌هاى جانشینى واردات را تجربه کردند، که البته برخوردارى از میزان بالاى مقررات شاخص عمده آن‌ها بود. به‌علاوه، در خلال نخستین دهه‌هاى پس از جنگ، اقتصادهاى بسیارى از کشورهاى صنعتى (به‌خصوص، در خاک اصلى اروپا) مقرارتِ سفت و سختى داشتند. افزایش دستمزدها و قیمت کالاها (به‌خصوص، مواد غذایى) از جانب قانون محدود مى‌شد. بازارهاى مالى و جریان‌هاى مالى بین‌المللى محدود شدند. بحث‌هاى مربوط ایدئولوژیکى بودند (بازارهاى آزاد در برابر مقررات دولتى) یا کم و بیش ماهیتى فنّى داشتند؛ گستره عقب‌افتادگى که نتیجه اقدامات خط مشى اقتصادى به واسطه آن محسوس مى‌گردد. در چارچوب اقتصاد به رابطه میان ارزش‌ها و نهادها و عملکرد اقتصادى هیچ توجهى نمى‌شد.

معجزه آسیایى را مى‌توان نخستین رخداد مهم پس از جنگ دانست که موجب شکل‌گیرى بحث در باب رابطه میان ارزش‌ها و رشد اقتصادى شد. از اواسط دهه شصت تا اواسط دهه نود، درآمد سرانه سالانه در بعضى از کشورهاى آسیاى شرقى (یعنى تایوان، کره جنوبى، هنگ‌کنگ، سنگاپور و مالزى) از هفت درصد به ده درصد افزایش یافت. این سطوح فوق‌العاده بالاى رشد اقتصادى کاملاً غیرمنتظره بودند. در اواسط دهه پنجاه، مستعمره‌هاى سابق بریتانیا مانند سرى‌لانکا و هند به عنوان نمونه‌هاى توسعه اقتصادى موفق برگزیده شدند. مثلاً سرى‌لانکا در زمان استقلالش (1948) کشورى باز بود با معیار زندگى نسبتا بالا. این کشور در خلال دهه‌هاى نخست استقلالش سیاست جانشینى واردات را در پیش گرفت که موجب بسته شدن اقتصاد و رکود اقتصادى شد (Ganesha moorthy 2003: Ch. 5). از طرف دیگر، شش کشور صنعتى جدید (ان آى سى‌ها) سیاستى را در پیش گرفتند که باعث شد صنعتشان براى رقابت در بازارهاى جهانى آماده شود.

فهرست مطالب کتاب

1. مقدمه
2. تاریخ اندیشه در باب فرهنگ و اقتصاد
3. طرح دوباره فرهنگ در اقتصاد
4. شیوه‌ها و شیوه‌شناسى فرهنگ و اقتصاد
5. فرهنگ و تفاوت‌هاى میان‌کشورى در نهادها
6. فرهنگ و عملکرد اقتصادى
7. دین به مثابه فرهنگ
8. طراحى نقشه چشم‌انداز ثروت اجتماعى: ضرورت رویکردى دوسطحى
9. روابط و تعاون بین‌المللى
10. نتایج و توصیه‌ها
پیوست 1: ابعاد فرهنگى مختلف
پیوست 2: بعضى تجارب
پیوست 3: طرح شاخص‌هاى فرهنگى بر اساس بررسى ارزش‌هاى جهانى
پیوست 4: بعضى از متون کتاب مقدس در باب بهره
پیوست 5: معیارهاى بررسى وطن‌پرستى و رویکرد نسبت به خارجى‌ها
پیوست 6: معادله جاذبه
کتاب‌شناسى
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فرهنگ و اقتصاد: در باب ارزش‌ها، علم اقتصاد و کسب و کار بین المللی
نویسنده
مترجمسهیل سمی، زهره حسین زادگان
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۳۹۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات422
زبانفارسی
شابک978-964-311-925-6
موضوع کتابکتاب‌های رشد اقتصادی، کتاب‌های فرهنگ و رفتار اجتماعی
قیمت نسخه الکترونیک
۱۲۰۰۰۰ ۸۴,۰۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فرهنگ و اقتصاد

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فرهنگ و اقتصاد

برای دریافت کتاب فرهنگ و اقتصاد و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.